Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Germinator blogja

Gyorsétterem-kritikák III. - A GoGo Hami hamburgere és GoGo Burgere

Germinator | 2008.04.16. 17:56 | kategória: Fast food | 8 hozzászólás

Go, Hami, Go!

A GoGo Hami étteremfranchise 1992-ben született, és főként Újpesten terjedt el, ezért képzelhető el az, hogy én ismerem, ti viszont nem. Ez egy tipikus sarki börgeres, ahol egyébként sok minden más is kapható. Az ízek, a látvány, az illatok mind-mind ezt az általam igen imádott, nem-profi gyorskaja-rendszert képviselik. Ha unod a nagy neveket, mindenképp térj be egy ilyenbe, én ezt tettem, nem is egyszer.

Mindig is voltak olyan élményeim, gondolom, nem csak nekem, amikor az ember sétál egy város utcáin, van a zsebében hatszáz forint plusz apró, és hihetetlenül éhes. A nagy gyorséttermekben ennyi pénzért mit kapsz? Talán két nagy kólát. De te éhes vagy, nagyon éhes, és tropára akarod enni magad – a megoldás a sarki hamburgeres. Nincs ennél jobb élmény az ételvilágban. Csodálatos, ahogy a frissen sült, hússzerű valamiből összehányt pogácsa illata keveredik a friss zöldségekével, egyszerűen már a térdeden folyik le a nyálad. A GoGo Hami is egy ilyen, már-már étteremlánc, egy szóval remek helynek tűnhet.

Hozzátartozik a történethez, hogy a GoGo Hami barátaim körében egyenlő Isten házával. Hogy miért? Mert mindig ide tértünk be, ha stresszes volt az iskolaélet, vizsgák után/előtt, vagy ha épp nem volt jobb dolgunk. Megvettük a hamburgert, leültünk a padokra és nagyon jóízűen elfogyasztottuk. Egyszerűen pazar az élmény, nincs rá jobb szó! Mindenképpen felemelő. Az éttermül szolgáló bódé egy buszmegálló mögött van elrejtve, mellette az ülőhelyül szolgáló padok, felettünk napernyők – az ember itt szó szerint elbújhat a hétköznapi gondok elől.

Az előzetes élményeket, míg eljutsz az étteremig és összefolyik a nyálad, már leírtam. Jöjjön hát az étel, amit itt enni lehet! Általában egy nevében teljesen átlagos hamburger a menü, így magában, köret nélkül. Esetleg veszünk egy fél literes citromos Nestea-t, de a hangsúly itt mindenképpen a szendvicsen van. A szendvicsen, ami nagyon nagy! Átmérőben is megfelelő, és magasságban is van mit mutogatnia, ami igen nagy piros pont. Egy biztos, hogy a dolog nem itt fog megbukni – persze ki mondta, hogy meg fog bukni? Na, nézzük is inkább, hogy miből áll egy hamburger a GoGo Haminál? Nos, van benne egy szelet hús, káposztasaláta (!), ketchup, mustár, és kígyóuborka (természetesen nem egészben:-P). Ha elfogult lennék, akkor a hamburger maximális pontszámot kapna, de nem akarok annak tűnni. Az alapvető gond az, hogy a hús íze gyakorlatilag teljesen eltűnik. A szendvicsben lévő húspogácsa abszolút kis átmérőjű – nem rossz ízű, abszolút finom, de nagyon kicsi, és emiatt elveszik a mérhetetlen mennyiségű káposzta között. Igen, káposztasaláta van a hamburgerben, ami igen jó ötlet – segít a falatok könnyebb lenyelésében a maga lédús mivoltával, ám semleges ízű is, így nem változtat az élményen ilyen szempontból. Legalábbis ez lenne a normális, itt viszont sajna a készítők kissé elmérték magukat: egy nagy darab, orbitális hús kéne káposztával, ehelyett viszont egy orbitális adag káposztát kapunk minimális húsadaggal. Sajna ez kicsit kiábrándító, mert így viszont a káposzta abszolút domináns szerepet kap az íz kialakításában! Igen, a szendvics kicsit vizes és víz-ízű. No, azért ott van a ketchup meg a mustár is, és ettől még van ott hús a zsemlék között, de… túl kicsi.

Teljes dilemmában vagyok, hisz nagyon jó élmény a hamburger, csak alig van benne hús! És az az igazság, hogy ez nem az a klasszikus sarki hamburgeres ízvilág, amit itt kapunk... valószínű, a fent említettek miatt. Pedig nagyon közel álltak hozzá a GoGo Haminál, hogy ezt adják vissza, de sajna – szerintem – nem sikerült.

Ne legyen itt még vége a kritikának, hisz volt egyszer egy olyan eset, hogy nem hamburgert vettem GoGóéknál, hanem úgynevezett GoGo Burgert. A névből nem nagyon derül ki, hogy miről is van szó, ám amikor elolvasod a bódé falán függő étlapot, rögtön megtudod: a GoGo Burger nem áll másból, mint egy szelet hamburgerhús, káposztasaláta, ketchup, mustár, és… (dobpergés) egy sajttal töltött, rántott pulykaszelet! Ráadásul a két hús között van egy plusz szelet zsemle, mint a Big Macben. Wow, hát egy dolgot elmondhatok: a szendvics valami eszméletlen nagy! Brutális méretű; olyannyira, hogy gyakorlatilag miután az ember megkapja a kezébe a forró Burgert, látja maga előtt, hogy ezt biztosan nem fogja tudni betömni a szájába. Vagy leszeded a tetejét a rántott szelettel, és így, két részben eszed meg, vagy… egyszerűen ott hagyod. Teljes kilátástalanság, ami viszont párosul egy hihetetlen eufóriával, mely a hatalmas méretből fakad. A szendvics egyszerűen túllépi az ajkak maximális nyitottságánál fennálló átmérőt! Azonban ez a kilátástalanság csak addig tart, amíg bele nem harapsz. Bevallom, én sosem ettem sajttal töltött szeletet, mert ez a folyós krémsajt nem volt az esetem (ma sem az), és féltem is emiatt tőle, de ahogy beleharaptam, minden kétségem elszállt: szinte nem is éreztem a sajtot. És itt viszont már a hús, pontosabban ez a rántott szelet volt a főszereplő. A hamburgerhús csak a brácsás volt a GoGo Burger szimfóniájában, ám ez abszolút nem baj. Ő is fontos volt a szendvicsben, ám a fő iránymutató mégiscsak a sajtos szelet volt. És tényleg, de tényleg nem lehetett érezni, hogy ez most sajttal töltött, bár ez csak engem feszélyezett, azt tegyük hozzá. Egyszerűen fenséges volt, mind ízben, mind adagban. A sarki gyorsbüfék Tyrannosaurus Rexe! Ez a szendvics egy kuriózum, bár előző mondataim egyikével ellentmondásba kerülve mégsem inkább az ízt emelném ki: ettem már jóval finomabbat, és az ember erre is számít, főleg, ha előtte evett már natúrban sajttal töltött, vagy akár sima rántott pulykaszeletet. Az íz jó, de nem annyira különleges. Én inkább a méreteket emelném ki, és az adagot, mely totálisan eltelít, és ez jó, nagyon jó. Itt valóban jól laksz, ráadásul krumpli és kóla nélkül. A GoGo Burgertől legalább annyira elteltem, mint egy teljes Big Mac Menütől. És ez óriási pozitívum.

Viszont a GoGo Burger nem egy kezdőknek való, átlagos étel. Ez egy olyan, amit csak a nagyok próbálnak be, azok is félve. Gyorsétterem kritikáimat pedig nem a nagyon különleges fogásokra akarom kihegyezni, hanem elsősorban a legalapvetőbb és legnépszerűbb ételekre, melyekből mindenki kiveheti a részét. És ebben a GoGo Hami – akármilyen hangulatos hely, akármennyire szeretem/szeretjük – annyira nem ért el nálam sikert. A hamburgerük íze sajnos elveszett a kis hús és a sok zöldség kombinációjában, melyet mindenképp hibaként kell nekik felróni. De ettől még mindenkit arra bíztatok, hogy ha egyszer Újpesten jár, látogasson meg egy GoGo Hami-bódét, és vegyen egy hamburgert, vagy ha rá meri szánni magát, akkor egy GoGo Burgert, és lakjon nagyon jól. Óriási csalódás semmiképp nem érheti őket, mert habár a hamburgerük gyenge is, a hangulat mindenképp a topon van! Forza Sarki Büfések!

7/10

A GoGo Hami étteremlánc iWiW-es adatlapja!

Utolsó módosítás: 2008.04.27. 22:14

Hozzászólások

powerhouse
1 | powerhouse 2008.04.16. 18:06
Germi, Germi, lesz a szekszárdi Faló büféből is valami? :D
Germinator
2 | Germinator 2008.04.16. 18:17
Hát ha mostanában arra járok, akkor mindenképpen:-D
LordMatteo
3 | LordMatteo 2008.04.16. 18:40
Istenem Te, mindig éhes leszek ha olvasom a foodkritikáid :-D Gondolom azért árban is érezhető a Gogo Burger nagysága?
Germinator
4 | Germinator 2008.04.16. 18:44
Most már biztos, hogy lesz egy bejegyzés, ahol az összes árat összehasonlítom az íz függvényében is, feltehetőleg az összes, általam tervezett kritika után. Egyébként igen, abban is érezhető:-D
Rohamoszti
5 | Rohamoszti 2008.04.16. 20:06
Lol! Én is újpesten lakom szóval ismerem ezt a Gogo hamist :D Már én is étkeztem itt :D Ott a háttérben az orvosi rendelő lol! :D

Te figy, azt a büfét próbáltad ami ott van a munkásotthon utcában a sarkon a parkoló mögött? Ott van az újpest központtól nem messze, a bolt mögött. Na én az ottani hamburgert szeretem nagyon, főleg nyáron amikor megyek hazafelé. :D
6 | goodboy007 2008.04.16. 20:10
Ha már Szekszárdon jársz, akkor az Árkád Buciba menj el, ott bmeg akkor hambit adnak, hogy beszarsz.
Germinator
7 | Germinator 2008.04.16. 20:35
Rohamoszti: azt hiszem, tudom, mire gondolsz, a Smatch mögötti parkolóban van, igaz? Na, ott még nem ettem, viszont az is nagyon jól néz ki (természetesen az is GoGo)... ez szinte egy ajánlás volt a részedről, amit én lehet, hogy hamarosan követek:-D
LordMatteo
8 | LordMatteo 2008.04.17. 00:57
Ha meg Győrben, a Baross úti Mekist ajánlom, ha extra dressinget kérsz, meg se mukkanak, csinálják is.

(gy.k. példa: Sajtburger alapból egy "fasírt", egy sajt, kis ketchup, mustár, uborka, meg vmi hagymakockaszerüség. Ha Te úgy kéred hogy sajtburger extra dressing két fasírt, akkor ha rutinos az eladó, már tudja h Te ilyenkor két fasírtot érdemelsz :-PPP De ritkán van az hogy többször is engedik)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.