Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Germinator blogja

Zeneelemző - avagy 7 előadó, 1 szám, 1 újság és 1 felháborodott blogger

Germinator | 2008.06.24. 12:46 | kategória: Bona | 16 hozzászólás

Üdv mindenkinek! Ma folytatódik zeneelemző blogsorozatom, mely eddig csak egy bejegyzéssel büszkélkedhetett, de ha így haladunk, még sokat megélhet! Először is egy kis mentegetőzés: lelkiismeret-furdalásom van. Nem viccelek, ezt most komolyan mondom: kicsit bánt, hogy ilyen lenéző módon próbálom megalázni az alábbi poszt alanyait, és néha azt is érzem, nem jogos. Nem jogos, hisz ők eljutottak valahova, megcsinálták, sokan szeretik őket, satöbbi. Én csak itt ülök a gépem előtt, és nagypofáskodom, mintha valami istenség, vagy legalább félisten lennék. Két dolog ezzel kapcsolatban: 1. Ez a blog és ez a bejegyzés egyedül a szórakoztatásért van. Bár mondandómat komolyan gondolom, mégis úgy fogalmazok, hogy az szórakoztató legyen, szóval a túlzásba vitt bántó szavak csak emiatt szerepelnek a bejegyzés szövegében! 2. Attól, hogy eljutottak valahová és sokan szeretik őket, lehetnek szarok:-D

A hétvége folyamán Sopronba utaztam a Fővárosi Énekkarral (reklám helye), méghozzá busszal. A buszsofőrnek az EU-szabvány szerint meg kell állnia bizonyos időközönként pihenni, legjobb esetben egy benzinkútnál. Mi is ezt tettük félúton: megálltunk egy Shell-kútnál (asszem), a kórus tagjai pedig bementek a benzinkútra, hogy kaját, kávét, satöbbit vegyenek. Nézegetem az újságos standot, hátha van új Vox Magazinjuk (nem volt), erre meglátom azt, amit egész eddigi életem során kerestem: a Bravo magazin legújabb számát. 295 forintért egyszerűen nem hagyhattam ott!

Hadd offoljak egy kicsit, ugyanis szeretném kicsit kielemezni, mi az, amit 295 forintért készhez kaptam az újság megvásárlása után. Természetesen tisztában voltam vele, hogy ez egy - úgymond - "sztárokról" szóló pletykamagazin főleg 14-17 éves fiataloknak (azon belül is inkább lányoknak), de ehhez képest is szégyen, amit ez a Bravo Magazin képvisel. A leggusztustalanabb az egészben, hogy nem elég, hogy ezek a 14-17 éves hülye picsák ilyen szarból felépített sztárokért rajonganak (ki kell mondani: aki ezt az újságot őszintén szereti, csak egy hülye picsa lehet), de ezt tökéletesen tudják az újság szerkesztői is, így valami elképszető undorító módon futtatják ezeket a (WARNING: a világ leggusztustalanabb szava következik) "celebeket". A Bravoban egyébként legalább hússzor előfordul a "celeb"-szó, ez is jellemzi az egészet.

Miért mondom, hogy "szarból felépített sztárok"? Most őszintén: ki a tököm az a Paris Hilton? Az újságban minimum nyolcszor előfordul, de EGYSZER sem derül ki, ki is ő, mi is ő valójában. Énekes? Nem. Színész? Kizárt. Ki a pöcsöm ez?? Tud róla bárki bármit is? Jó, a Hilton Szállodalánc atyjának a lánya, ez oké, de ezen kívül? Mi a retkes hóhér f*száért kell írni róla, ha egyszerűen SEMMIT nem tett le az asztalra? A szó legszorosabb értelmében SEMMIT. Mi ez, ha nem szarból épített? Aztán itt van a No Thanx és az Anti Fitness Club. Az e heti számban (egyébként kéthetente lejenik meg [who cares?]) ez a két együttes volt a fő téma. Furcsa, mert alapjában véve nincs így tematizálva a magazin, mégis úgy van felépítve, hogy van négy-öt sztárocska (Paris Hilton, Lola, Márk, No Thanx, Anti Fitness Club, Zac Efron [lol?]), akik, bár különböző rovatok vannak, MINDEGYIKBEN előfordulnak legalább egyszer. Legalább. Ez az igazi felfuttatás.

Szóval itt van az "NTX" meg az "AFC". Mondom, kórussal voltam, tehát a zenei érzékemre volt elegendő hatás, és emellett meg aztán pláne azt tudom csak mondani: mindkettő egy nagy szar. Egy nagy kupac, szekéren húzott, egymásra halmozott, bűzölgő, szalmaszálakat tartalmazó lószar. Miért? Mert emósok? Nem, és mégegyszer elmondom: NEM azért mondom, hogy szarok, mert olyan divatot képviselnek, ami nekem nem tetszik, "nem jön be". Azért mondom, hogy rosszak, mert rossz a zenéjük, rossz az ének, rossz a szöveg; erőltetett és sablonos. Legalábbis én így érzem. És mégis: emberek (avagy sikítozó festett hajú kislányok) százai, ezrei(?) rajonganak értük. Sőt! Az újság szerint még díjat is nyertek, méghozzá nem akármilyet: a Bravo újság által alapított Bravo Otto-díj három kategóriájában. Szörnyű, de igaz. Bár nem hangzik túl nagy számnak ez a díj (javítsatok ki, ha tévedek), de még elképzelni sem tudom, hogyan lehet az, hogy a 2008-as év felfedezettje az Anti Fitness Club lett, míg a legjobb magyar együttes a No Thanx. Na ITT álljunk meg!! Körülbelül a kés forog a kezemben. A legjobb magyar együttes a No Thanx?? Ez ugye egy kurva nagy vicc? Én meghallgattam minimum négy számukat, de ez alapján BÁRMELYIK magyar együttes kenterbe veri őket. És az a baj, hogy nem volt leszűkítve, hogy a "legjobb magyar emó együttes", vagy "legjobb magyar kamaszegyüttes". Nem: egyszerűen a legjobb magyar együttes. És ha csak néhányat mondok, mint pl. Tankcsapda, Hooligans, Váradi Roma Café (ez nem számít együttesnek?), Benkó Dixie Land, BÁRMI, máris megcáfolom. Nem hiszem el, hogy ez a nagyon gyenge szöveggel és ugyanilyen gyenge énekkel operáló, sablonos hangzást alkalmazó együttes lett a legjobb magyar, ez egyszerűen egy vicc. De mit várjunk a Bravo Otto Gálától, igaz? Főleg az újság tükrében.

A helyzet az, hogy azért ők nyertek, mert most ők vannak divatban. Ez egy óriási marketingfogás volt, melynek célja, hogy mégjobban felfuttassa ezeket a sokak által szeretett együtteseket. Mondhatnánk, hogy "áh, milyen szimpatikus megoldás, hisz ezzel segítenek ezen együtteseknek a minél nagyobb sikerek elérésében", de miért kell a szart reklámozni?:-(( Ez szánalmas.

Huh... ezt most ki kellett, hogy adjam. De még abszolút nincs vége, sőt. Csak most jön az igazi szenvedés. Egyetlen egy szánalmasabb dolog van az eheti Bravoban ennél a szutyok gálánál, ez pedig a gála úgymond "fénypontja" (ezt állították az újságban). Az a helyzet, hogy most elindult egy kampány a magyar énekesek részéről - nem, nem Somló Tamásra, Demjén Ferencre és Charlie-ra gondolok, hanem Lolára, Márkra, Puskás Petire, a No Thanxre és az Anti Fitness Clubra (többek között). Szóval elindult a részükről az úgy nevezett "Ne fordulj el!" kampány. Talán nevéből és a kampányt indítók kilétéből kikövetkeztethető, hogy miről szól ez, mi a célja: megpróbálják feléleszteni a toleranciát a különböző új irányzatok iránt a konzervatív hallgatókban. Magyarán: ne fordulj el az emóktól, ők is csak emberek. Szinte egyértelmű, hogy az emókból akartak kihozni már megint valamit, hiszen ez az, amit mostanában ennyire hangoztatnak. Nem hiszem, hogy az embereknek Márk göndör hajával lenne baja, és azt sem hiszem, hogy a kampány célja, hogy elhitessék az emberekkel: Puskás Petinek kellett volna nyerni a Megasztárt. Nem tudom értitek-e, mire célzok, de az biztos, hogy alapjában véve az "emó-problémára" összpontosítanak a kampány keretein belül; az, hogy Márk, Lola és a többiek mit keresnek ott, rejtély; nyílván őket is érik intoleráns megnyílvánulások.

Na mindegy, itt ez a kampány, ami, valljuk be, egy nagyon szimpatikus kezdeményezés. Én legalábbis annak tartom, én sem bírom az alaptalan, érvek nélküli szidalmazást, alapjaiban véve béke-párti vagyok, így egyet is értenék a kampánnyal. DE - hogy a jó árut is miért úgy kell eladni, hogy szarba csomagoljuk?? Így ki az, aki kibontja? Konkrétan arra gondolok, hogy született a Ne fordulj el!-kampánynak egy hivatalos himnusza, mely ugyanezt a címet viseli. Ezt a számot a kampány indítói, résztvevői írták és adják elő. Itt jegyezném meg, hogy olyan emberek is mikrofonhoz jutottak a számban (értsd: énekeltek), mint Steiner Kristóf, a VIVA TV egyik műsorvezetője, avagy Zola, aki ugyanezt a mesterséget űzi. Lol? Sőt, szerepel a számban egy Lorena nevű tejcsoki előadó is, de hogy ő ki a lóhalál, arról fingom nincs.

Mint mondtam, ezt a számot ők is írták, pontosabban a zenét valami SzabóZé (gondolom művészi álnév), a szöveget viszont nem más, mint Molnár Tamás, az Anti Fitness Club énekese. Yeee! Anti Fitness Club-számokat is hallgattam, és ha ez azt jelenti, hogy azoknak is az énekes írta a szövegét, akkor már mindent értek. Ugyanis ezeket a szövegeket ugyanaz jellemzi: szörnyű rímek, katasztrofális szórend és erőltetett szóbetoldások. Ja, meg hatalmas sablonok. Egy ugyanilyen szart sikerült összehozni a kampány himnuszának is, csak gratulálni tudok. Ezek után persze majd biztos toleráns leszek velük. Nekem eddig sem volt bajom az emókkal, de ha csak ilyen ócska dolgokra képesek, akkor mégis mit tegyek?? Tőlem lehetnek a legjobb fejek a világon, de akkor ne zenéljenek! Vagy ne írjanak dalszöveget.

Nézzük is meg közelebbről ezt a számot:

Márk, Lola, Zola, Kristóf, Tamás Anti Fitness Club, Erik No Thanx, Lorena, Puskás Peti és még tökömtuggyaki - Ne fordulj el!A színek, illatok, hangoktól,
Ízek, érzések mindenhol.
Meseszép ez a világ,
Derűs élet, ami vár.

A szívek, érzelmek, álmokból,
Valaki most is csak rád gondol.
Csodaszép, ez a világ,
Derűs élet, ami vár.

De van az még, kit hergel, felbőszít, ha mosolyogni lát.
Mire jó ez neki így?
Boldog perceket keserít.

Én kaptam már úgy százszor, hogy nevem sem tudta, aki bánt.
Különös, ez mire fel?
Választ várok, de kinevet.

Ha szemet hunysz, még nem oldódnak meg a problémák,
Én elítélem, ha elítélnek mást!

Refrén:
Ha te sem érted,
Miért baj az, hogy mindenki más,
Hogy máshogy érzel,
Ha ember vagy még, hallod ezt a kiáltást,
Ne fordulj el!

Ha te sem érted,
Miért baj az, hogy mindenki más,
Hogy máshogy érzel,
Ha ember vagy még, hallod ezt a kiáltást,
Ne fordulj el!
Mi számítunk rád!

A nap is felkelt már, ébresztő,
Fenn az égen ma nincs felhő.
Meseszép ez a világ,
Derűs élet, ami vár!

Forró nyárban a hűs szellő,
Érzem, átjár a friss levegő.
Csodaszép ez a világ,
Derűs élet, ami vár!

De árnyékot vet minden szó, ami gyűlöletből él.
Mire jó ez neki így?
Boldog perceket keserít.

És eltapossuk egymást, hogy lássuk, ki az, ki többet ér.
Különös, ez mire fel?
Választ várok, de kinevet.

Ha szemet hunysz, még nem oldódnak meg a problémák,
Én elítélem, ha elítélnek mást!


Először is: ez mi a szar? Mi ez a szar? Ez zene? Hol vannak a hangszerek? Sehol. Éneklés? Jól énekelnek, mármint tisztán, de nem valami nagy a dallam, valljuk be. Ez gyakorlatilag értékelhetetlen. Hallgassatok már meg bármilyen Demjén, LGT, Bródy vagy Omega számot! Na ABBAN van dallam, van ének! Oda kell, hogy tudj énekelni. Ehhez csak annyi kellett az előadóktól, hogy legalább 3 énekórán részt vegyenek az elmúlt 20 évben. Meg egyébként is, titeket a dallam arra emlékeztet, hogy ez egy, a toleranciát propagáló szám? Engem baromira nem. Legyen már benne egy kis érzelem, könyörgöm! Úgy értem, a dallammenetben. Ebben semmi nincs, csak valami erőltetett zene. Úgy látszik, csak a szövegre számíthatunk, hátha az kifejti, miről is szól ez a kampányolás. Nézzük hát!

A színek, illatok, hangoktól,
Ízek, érzések mindenhol.
Meseszép ez a világ,
Derűs élet, ami vár.


Már ne haragudjatok, de ehhez nagy felkészület kell. Leírom, mit énekelnek mondatszerűen: "A színek, illatok, hangoktól, ízek, érzések mindenhol. Meseszép ez a világ, derűs élet ami vár". Dzsízüsz, itt valami nagyon nincs rendben! Érzékelitek a kimaradt ragokat és a rossz központozást? Gondolom ezt akarták valójában:

A színektől, illatoktól, hangoktól, az ízektől, érzésektől mindenhol meseszép ez a világ. Derűs élet, ami vár.

Az nem járja, hogy lehagyjuk a ragot, mert az utolsó szóban ott van és ez majd értelmet ad neki! Te jó isten, ezt komolyan gondolták? A "meseszép ez a világ - derűs élet ami vár" rímről már ne is beszéljünk. Ugye nem csak szerintem nem rímel? Félre van értelmezve a rím fogalma: nem arról szól, hogy minden magánhangzó megegyezen. Azért a mássalhangzókra sem árt figyelni! És ezesetben a "világ" szó durva "v"-je utáni lágy "l"-en átmenő, kőütésre emlékeztető "g"-ig történő eljutása abszolút nem összeegyeztethető az "ami vár" lágy "m"-jén kezdődő, durva "v"-n átmenő pergő "r"-jéig haladó felépítésével. Ha kimondod, hogy "avilág" és "amivár", és leírod egymás alá a kettőt, akkor olyan mássalhangzók párosultak össze (olyan mássalhangzók szerepelnek egymás alatt), mint "v-m", "l-v" és "g-r". Ezek teljesen különböző hangok! Ez így nem járja, ez nem rím!

A szívek, érzelmek, álmokból,
Valaki most is csak rád gondol.
Csodaszép, ez a világ,
Derűs élet, ami vár.


Ugyanaz. Megint lemaradtak a ragok. Ez egy szánalmas megoldás, aminek egyetlen célja, hogy az előre megírt zenére rápasszoljon a szöveg ritmusa. Ráadásul mit akarnak azzal mondani, hogy "A szívek, érzelmek, álmokból valaki most is csak rád gondol"?? Van ennek értelme?? Milyen szíveK? Milyen álmok? És ki gondol rád? És ez hogy következik az első sorból? SEHOGY. Orbitális sablonok hangzottak el az imént, ahol nem alapkövetelmény, hogy legyen értelme. Nem is lett.

De van az még, kit hergel, felbőszít, ha mosolyogni lát.
Mire jó ez neki így?
Boldog perceket keserít.


Shit, ez durva. "De van az még, kit hergel...". Ez nyílván az akart lenni, hogy "Van még olyan ember, akit hergel...", csak ismételten nem jött volna így ki a ritmus. Ráadásul a "van az még" nem is emberre utal, hanem egy tárgyra, vagy valamilyen fogalomra. "There is" - mondja az angol, avagy "Es gibt", mondja a német. Talán a szövegíró is erre gondolt, csakhát ez magyarba átültetve nem hangzik túl jól. Sőt, nagyon rosszul hangzik. Hasonlóan szenvedéses szövegírásra utal a "Mire jó ez neki így?" hangzatú mondat. Szándékosan úgy alakították a szórendet, hogy az "így" szócska rímhez juthasson a következő sor "felbőszít"-jéhez, túlságosan ez érződik. Attól függetlenül, hogy értem, mit akarnak mondani ebben a versszakban, nem tudom, miért kell ilyen hülyén megfogalmazni?

"De van olyan, kit hergel, felbőszít, ha mosolyogni lát,
Miért teszik ezt? - kérdem én,
Mi miatt rúgnak belém?"

Látjátok, ezt most írtam, és szerintem sokkal jobb. Mondjuk én hallom a fejemben a szöveg ritmusát, és el tudom úgy mondani, hogy kijöjjön, ti talán ezt nem érzékelitek, de higyjétek el, kijön:-D A zenére nem biztos, hogy ráillik (most nem akarom azzal összeegyeztetni, mert nincs az az isten, hogy mégegyszer meghallgassam:-D), de még ennyire sem hajlandó SzabóZé, hogy egy picit átalakítsa a dalt? Legalább a jó szöveg érdekében, könyörgöm. Na mindegy...


Én kaptam már úgy százszor, hogy nevem sem tudta, aki bánt.
Különös, ez mire fel?
Választ várok, de kinevet.


No comment a "mire fel - kinevet" rímhez, szinte sírok. A "Különös, ez mire fel?" hasonló betegségben szenved, mint az előző versszakban a "Mire jó ez neki így?", szerintem nem kell agyonmagyarázni.

Ha szemet hunysz, még nem oldódnak meg a problémák,
Én elítélem, ha elítélnek mást!


"Problémák - elítélnek mást". Ehh...

Refrén:
Ha te sem érted,
Miért baj az, hogy mindenki más,
Hogy máshogy érzel,
Ha ember vagy még, hallod ezt a kiáltást,
Ne fordulj el!

Ha te sem érted,
Miért baj az, hogy mindenki más,
Hogy máshogy érzel,
Ha ember vagy még, hallod ezt a kiáltást,
Ne fordulj el!
Mi számítunk rád!


Az a baj, hogy lenne értelme a szövegnek, csak a szövegíró a ritmus érdekében (és a zene szabadságot korlátozó mivolta miatt) kihagy bizonyos kötőszavakat, amiket valóban ki lehetne hagyni a magyar nyelv sajátossága miatt, de ez csak élőbeszédben jó, szerintem. Zenében az egész értelmetlenné válik, és itt most konkrétan a "Ha ember vagy még, hallod ezt a kiáltást, // Ne fordulj el!" sorokra gondolok. Itt kihagyták a "ha" szócskát a "ha hallod ezt a kiáltást" mondatrészből, és ez nagyon nem hangzik így jól! Főleg előtte ez a sok nyökögés, hogy "Miért baj az, ha...", "Miért baj, hogyha...", ezek teljesen összezavarják az egyszeri hallgatót, hirtelen nem tudják, hogy melyik sor hova kapcsolódik az ilyen hülye kimaradások miatt. Megint csak az, hogy csak egyetlen hangjegyet kellett volna hozzátoldani a refrénhez, ne adj isten egy egész ütemet, és máris megvan! De nem, maradjunk csak az igénytelenségnél...

A nap is felkelt már, ébresztő,
Fenn az égen ma nincs felhő.
Meseszép ez a világ,
Derűs élet, ami vár!

Forró nyárban a hűs szellő,
Érzem, átjár a friss levegő.
Csodaszép ez a világ,
Derűs élet, ami vár!


Na jó, ez a "meseszép a világ, derűs élet, ami vár" már rohadtul idegesítő, főleg ezen a nyávogó hangon, amit a női énekesek produkálnak. Nekik csak ennyi jutott? Nagy teljesítmény, mondhatom. Eddig még egész értelmes volt a szöveg, de most mi ez a Petőfit is megszégyenítő tájleírás az Alföldről? Hogy jön ez ide? Mi a tökömért kell ilyen felhős, meg derűs eges képeket behányni a szövegbe? Ez annyira sablonos, mint az összes katasztrófafilm. Tudjátok: van egy tudós, aki felfedez valamit, ami veszélyezteti az emberiséget; ő ezt elmondja a szakiknak, akik nem hisznek nekik, főleg a politikusok és síparadicsom-igazgatók nem, hisz nekik a pénz fontosabb. Végül lesz egy-két ember, akik elhiszi a csávó dumáját, a gonosz főfejek, akik nem hittek neki, meg meghalnak, avagy a végén mindent meggyónnak. Na itt is ugyanez a helyzet: sikk felhőkről meg a Napocskáról szóló költői képeket betenni az ilyen számokba, meg ugye hogy ettől szép az élet - de a dal nem erről szól. Nem arról, hogy szép-e az élet vagy sem, hanem hogy az emberek nem bírják az emókat. Miért nem ERRŐL énekelnek, miért a kurva napsütésről?? Ez feldolgozhatatlan.

De árnyékot vet minden szó, ami gyűlöletből él.
Mire jó ez neki így?
Boldog perceket keserít.


Úristen, de nyálas: árnyékot vet minden szó, ami gyűlöletből él... ezt értik egyébként, hogy mit jelent? Ti értitek? Értitek, hogy ez mire vonatkozik, mit akar ezzel kifejezni a szövegíró? Szerintem ő sem tudja, csak hallotta valahol. Arany Jánosnak elhiszem, hogy érti, ha ezt írja le, de Molnár Tamásnak nem. Én sem érteném, nem azért. Persze, gyűlöletből élő szavak, ez oké, de mire vetnek árnyékot? A napsütötte tájra? Nyílván ez lehet. Persze muszáj volt hozzátenni megint, hogy "Mire jó ez neki így"... első szám harmadik személyben beszél valakiről, aki minimum négy versszakkal ezelőtt került legutóbb elő (tudjátok, akit felbőszít, hogy mosolyogni látja őket).

És eltapossuk egymást, hogy lássuk, ki az, ki többet ér.
Különös, ez mire fel?
Választ várok, de kinevet.


A "kinevet"-tel megint erre az első szám harmadik személyű valakire utalnak. Gondolták, ilyen mini-refrént csinálnak ebből a "Különös, ez mire fel" kezdetű két sorból, és majd megismétlik, ha megint ez a rész jön; csak sajnos ebben a formában ezt a két sort úgy írták meg az első helynél, hogy az konkrétan utalt az első sorra. Itt viszont, a második helynél már másról szól az első sor, így ez nem egyeztethető össze. Gáz.

Végére értünk a csodás dalszövegnek, már csak ismételt szövegek jönnek, amiken nem szeretném mégegyszer átrágni magam! Szóval, ha megbocsájtotok, itt be is fejezném.

Ismétlem, sokadjára megismétlem: nem a kampánnyal van bajom, nem az emókkal, nem Márkkal, nem Lolával, hanem azzal, hogy szarral akarják ezt az egészet eladni. Így engem nem győznek meg, az biztos. De megint az lesz, hogy ez lesz az emó összefogás nagy indulója, és minden kis hülye picsa ezt fogja énekelni az utcán, a metrón, a buszon, a szobájában, mindenhol! És majd sikítanak, ha meglátják kedvenceiket, és ezt imádni fogják! De ne ezt imádják... imádják a jót. Legyen bennünk egy kis igényesség, emberek!

Végszóként: ha már ez az egyszerűen csak Márknak hívott gyerek (egyébként Zentai Márk) olyan sokszor előfordult a bejegyzésben, be kell, hogy valljam: szerintem ő egy nagyon jó énekes. Mármint nagyon jól énekel. Tisztán, szépen, korrektül. Ő - talán - jogosan kapta meg a legjobb énekesnek járó díjat ezen az idióta Bravo Otto Gálán, csak az a szomorú, hogy ő ezt átvette! Azt kellett volna mondania: "Köszönöm, nem! Én igényes sikerekre vágyom, és olyan díjat szeretnék kapni, amit nem menedzserek és újságírók szavaznak meg, hanem énektanárok, elismert zenészek és énekesek". Ő még viheti valamire, ha nem szorul bele ebbe a Bravo Magazin és társai által felépített mocskos, felfuttatott popvilágba. Sajnos nagyon erre felé tart, én azért szurkolok neki. A szörnyű No Thanxnek és a kevéssé szörnyű, ám ettől még rossz Anti Fitness Clubnak már nincs túl sok esélye.

Örülök, hogy ismét végighallgattatok engem, és a következő bejegyzésig maradjatok blogközelben!

Utolsó módosítás: 2008.06.24. 13:05

Hozzászólások

1 | Nicolas19 2008.06.24. 17:30
Tudom, hogy undorító, és a mai világban nem megengedett, de mi van, ha én el akarok fordulni? Nem akarok toleráns lenni ezekkel a kis görényekkel szemben? Á, nem, azt nem lehet, nem "illik", mert... mert akkor már engem nem tolerálnak. Egyszerű: amíg úgy táncolsz, ahogy ők fütyülnek (megveszed a lapot, meg a nyivákolás-cdket), elfogadható vagy, ha nem, dögölj meg. éljen a tolerancia
2 | Mattmaster 2008.06.24. 21:56
Megkínozni és megölni őket!

Amúgy jó a cikk ;)
McCl@ne
3 | McCl@ne 2008.06.24. 22:32
Szeretem Germit, ő olyan nem is tudom... normális? Igen, ez a jó szó, csak a világ ilyen elbaszott.
Köszi ezt a bejegyzést, jobb lett tőle a napom! :)
[a kép is üt xD]
4 | Pyrogate 2008.06.24. 22:56
legközelebb egy angol dalt elemezz, a magyar számok híresen szar szöveggel rendelkeznek (legalábbis mostanában, főleg h a 80%át a Rakonczaiék írják).
Az angollal viszont az a probléma, hogy az emberek megőrülnek olyan daloktól Magyarországon, ahol az énekes arról énekel, hogy mennyire nem akar visszamenni az elvonóra (Whinehouse). Ez ugye Grammy díjas. LOL?:D
5 | Szekuj 2008.06.24. 23:53
Ez igen...

Bírom, amikor valaki kimondja azt, ami már nekem is régóta nyomja a lelkem, csak hát én nem tudok így írni.
Az első bekezdésed kiváltképp tetszik.
Remélem lesz még hasonló témájú bejegyzésed.
Germinator
6 | Germinator 2008.06.25. 07:48
Ó, köszönöm az elismerést, jól esik;-) Lehet, Pyro tanácsát is megfogadom, bár külföldi számokban jelenleg még annyira sem vagyok tájékozott, mint az itthoniakban, de majd meglátom:-D
KisCsirkee
7 | KisCsirkee 2008.06.25. 08:55
Baromi jó és igaz a cikk! Csak gratulálni tudok hozzá!

Az egész olyan hihetetlenül szar, hogy az ember már el sem hinné! Én is el akarok fordulni, ha a zenéjük egy ekkora hulladék szar!

Remélem lesz még ilyen cikked! :)
8 | somesz83 2008.06.25. 09:34
Hát sajnállak, hogy ilyen szarokkal foglalkozol, dehát azt kell mondjam, sajnos aki figyelmen kívül akarja hagyni ezt a mocskot, az sem tudja, mert ezt öntik mendenhonnan. Az egész csak üzlet, zenei érték nulla, popszemét, semmi több. De amíg hagyják az emberek, hogy az ilyen mocskot letuszkolják a torkukon, itt nem lesz előrelépés semmilyen téren sem.

Zene terén Magyarország pedig zászlóshajója az alja szarnak. Tehetséges fiatalok vesznek el, mert őket nem karolja fel senki... tapasztalt profi zenészek hagyják itt az országot, mert képtelenség megélni és érvényesülni. Évekig szenvednek igényes csapatok, mert a sztárocskák trágyaleve számít ma zenének, amire pénzt adnak....

Azért Hál' Istennek vannak mér normális rendezvények, igényes fellépőkkel, kulturált fesztiválok... csak az esetek 60 - 70 % - ban, ha megkérdezel egy fellépőt, nyugodt lehetsz, hogy nem a zenéből él. Ez van ma Magyarországon.
Gump
9 | Gump 2008.06.25. 11:01
jó volt ezt így végigolvasni.
10 | Pyrogate 2008.06.25. 11:01
somesz: pont ezt akartam mondani: van itthon is jó zene jó fellépőkkel, de ők nem a zenéből élnek meg. Anno a gimiben volt pár tehetséges banda, akik hetente/havonta koncerteztek, és még mindig néha fellépnek.

Mellesleg mindig azt mondjátok h Mo. az alja mindennek. Csak én érzem úgy, hogy ez inkább a tájékozatlanság miatt van? Aki tud angolul elég jól, az vágja, hogy mekkora szar szemét szövegeket adnak elő grammy díjas, illetve elismert, milliók(!) által rajongott "sztárocskák" is.
11 | Pyrogate 2008.06.25. 11:03
még valami: a cikk amúgy tök jó, jókat röhögtem rajta, szóval grat

amúgy ti vagytok a Fővárosi ÉnekKar, azaz a FÉK?:D
Germinator
12 | Germinator 2008.06.25. 14:06
Ezt a FÉK-et most találtad ki?:-D Az ötlet nem rossz, bár nem így rövidítjuk magunkat...:-D
13 | Pyrogate 2008.06.25. 15:50
aha:) hihetetlenül kreatív vagyok:D
Barthezz
14 | Barthezz 2008.06.26. 19:15
Most volt még csak idom végigolvasni, nagyon jó kis elemzés lett ez is! Én ennyire kiforgatni és minden ízében kielemezni tuti nem tudnék egy ilyen tré dalt ;-)

Egyébként sztem az egész zenei világ legalja lett manapság a popzene, a trendi szar szó erre a stílusra illik rá legjobban. Bevallom, én már a Viva Tv-tol is hányok és felfordul a gyomrom attól, ami ott megy. Hű társa a Barvo magazinnak. Egy céljuk van, hogy a 14-15 éves tinipicsák és selyemfiúk hulladék, igénytelen ízlésvilágát kielégítsék, s ami ebben a legszánalmasabb, hogy ezt úgy adják elo és úgy tálalják, mintha ez lenne a zenei igényesség csúcsa, s vmi iszonyat nagyot alkottak volna vele ezek az egyik napról a másikra mesterségesen kinevezett újdonsült "sztárok". És ez az ami a legjobban idegesít, ha a Viva Tv neve Szar Tv lenne és rendre elhangazana a műsorokban, hogy ez egy fos, amit nyomatnak, de azért az ilyen igénytelen ízlésvilágú embereket is ki kell elégíteni, akkor azt mondanám, hogy oké, hadd csinálják.
De így nem, mert beetetik ezeket a tizenéves hülyéket a sok szarral, s teljesen kificamult ízlésviláguk lesz így felnott korukra is. Éljen a fogyasztói tömegtársadalom? Faragjunk egész életükben a médiával etetheto és irányítható gondolkodni nem képes lényeket az emberekbol? Mert sajnos errol van itt is szó. Néhány magát nagy fejesnek képzelo ember, pl. az említett "dalszövegíró" meghatározzák, mi legyen a pop kultúrában az éppen aktuális trend és ezt a média-gépezet üzleti érdekeivel tökéletesen összehangolva beetetik a legjobban befolyásolható tizenéves korosztállyal. Undorító és szánalmas, de hát ugye pénz, pénz és pénz....
15 | somesz83 2008.06.27. 08:23
Ebben tényleg ez a legszánalmasabb, amit Barthezz leírt. Az ilyen vivatévé és hasonló szutykok tényleg úgy állítják be magukat és az általuk nyomott szart, hogy ez az alap, a nagybetűs zene és profizmus... és mennyi hülye van, aki ezt el is fogadja. És mivel ezek a műsorvezetők és "zenészek" komolyan is veszik magukat, ezért egyre több buta ember áll mögéjük, akiket valójában csak pénzforrásnak tekintenek.
16 | gabosh 2008.06.28. 19:52
Grat a blog bejegyzésért :), jó ötlet jó kivitelezés. Csak a zene sz@r, de arról nem te tehetsz... (kiváncsiságból meghalgattam, majdnem a végéig)

Barthezz, aki képes ezt halgatni az megérdemli a szar ízlésvilágot.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.