Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Germinator blogja

Hogy kibírjuk a várakozást... A nagy Batman Antológia ranglista (KÜLÖNDÍJASOKKAL KIEGÉSZÍTVE!)

Germinator | 2008.07.19. 20:46 | kategória: film | 21 hozzászólás

(A bejegyzés csakis a blog készítőjének véleményét tükrözi, nem reprezentálja a közvélekedést!)

A LEGJOBB POZITÍV KARAKTER

3. Alfred Pennyworth - Michael Caine (Batman Kezdődik)

Alfred nemcsak, hogy Bruce örökké hű komornyikja és gyámja, de Batman biztos társa is, akiben a Sötét Lovag mindig megbízhat; atyai intelmeire bár először lázadólag reagál, de később belátja az igazát. Rá mindig számíthat a város megmentése közben.

2. Jim Gordon - Gary Oldman (Batman Kezdődik)

A fáma szerint az egyetlen tisztességes rendőr a városban, és ezt a film tökéletesen visszaadja. Sajnos - szerintem - a többi részben nem kapott nagy szerepet, ráadásul egyáltalán nem mondanám szimpatikusnak. A legutóbbi részben viszont abszolút az. Én megszerettem.

1. Batman/Bruce Wayne - Christian Bale (Batman Kezdődik)

Úgy tűnik, pozitív karakterek terén nálam ez a film futott be győztesként. Batman ebben a filmben egy hús-vér ember, ezáltal a néző tud vele szimpatizálni, és a filmen keresztül végig neki szurkol. Itt nem áll fenn az a helyzet, hogy esetleg a főellenség, vagy pár mellékszereplő lejátszaná a vászonról: a film Batmanről szól, ahogy annak lennie kell. Abszolút nyerő.

Különdíjas: Batman/Bruce Wayne - Michael Keaton (Batman Visszatér)

Úgy gondolom, hogy míg az első részben Bruce Wayne kissé szerencsétlennek és mujának tűnhet, addig a második részre mintegy "beérett", és a Max Shreckkel folytatott beszélgetés alatt igazán megvillantja ironikus és magabiztos mivoltát. Bale Batmanje után pedig szerintem az övé a leginkább komolyan vehető Bőregér, akármennyire is elutasítom a latex Bat-jelmezt.

A LEGJOBB NEGATÍV KARAKTER

3. Madárijesztő/Dr. Jonathan Crane - Cillian Murphy (Batman Kezdődik)

Egy igazán félelmetesre sikerült ellenfél, aki még egy pillanat erejéig Batmanre is ráhozza a frászt. Ezt kevesen mondhatják el magukról;-)

2. Joker/Jack Napier - Jack Nicholson (Batman)

Azt hiszem, nem kell hozzá különösebb kommentárt fűzni. Egy felejthetetlen alakítás, egy legendás és meghatározó karakter, egy félelmetes nevetés. Batman ősellensége úgy jelent meg elsőként a nagyvásznon ('66 óta...), hogy örök emléket hagyott a filmes közönségben. Sokáig azt mondták, utánozhatatlan; kérdés, hogy erre az új Batman-film rácáfol-e...

1. Macskanő/Selina Kyle - Michelle Pfeiffer (Batman Visszatér)

Azért ő lett nálam az első, mert a többiekhez képest ő nem feltétlenül őrült, ellentétben: abszolút megfontolt, csak talán túlságosan drámai háttérrel rendelkezik. A folyamatos hímsovinizmusnak kitett titkárnő bosszúja a férfiakon és kedvenc férfi szuperhősünkön... minden nő példaképe, Macskanő, aki valóban egy lerázhatatlan és feltartóztathatatlan ellenfélnek tűnik. Én jobban félnék tőle, mint Jokertől.

A LEGROSSZABB KARAKTER

3. Robin/Dick Greyson - Chris O'Donnell (Batman & Robin)

Idegesítő karakter, idegesítő alakítás. Bár a Mindörökké Batmanben még úgy-ahogy elhihető volt, hogy Két-Arcra utazik, a negyedik filmben már abszolút felesleges és bosszantó a jelenléte. Egy komolyan egyáltalán nem vehető karakter, aki még a nagymamámat sem rettentené vissza a kenyérlopástól. Le vele!

2. Jim Gordon - Pat Hingle (Batman, Batman Visszatér, Mindörökké Batman, Batman & Robin)

Sajnálom, de mint elmondtam, szerintem abszolút félresikerült. Míg a képregényekben ő a Denevérember hű segítője, addig a filmekben csak egy egyszerű rendőrfőnök, aki egy fokkal jobban ismeri a szuperhőst, mint a sarki újságárus, és ő az, aki hivatalból köszönetet mond neki. Együttműködést alig vagy szinte nem is láthatunk a filmek során. Szerintem kihagyott ziccer.

1. Batgirl/Barbara Gordon - Alicia Silverstone (Batman & Robin)

A világ leg-antipatikusabb pozitívnak szánt karaktere, aki még annyira sem mozgat meg, mint az Ötzi nevű csöves az Újpest-Központban. Bár Alicia Silverstone modellként is foglalatoskodik/-dott, itt a csúnya szájlebiggyeztései miatt kicsit sem vonzó, ráadásul a merev-melltartós rucija is megöli a legminimálisabb látványelemet rajta. Indítékok nuku, karate-tudás a kisujjából jött. A legfeleslegesebb karakter a filmes történelemben.

Különdíjas: Rébusz/Edward Nygma - Jim Carrey (Mindörökké Batman)

Bár Jim Carrey nagy kedvencem, sajnos túlságosan érződik, hogy ezt a szerepet neki szánták és hogy arra játszottak, minél többet belevigyen az ő gumiarcából és paródia-képességeiből. Ezáltal ez nem Rébusz, akit Jim Carrey játszik, hanem egy zöld ruhás Jim Carrey. Konkrétan Maszk 2. Sajnos legtöbbször felesleges ripacskodásba fullad a szerep.

A LEGJOBB BAT-KACAT

3. Batarang (Batman Kezdődik)

A legegyszerűbb Batarang a szériában, ami pont egyszerűsége miatt a leghatásosabb. Egy egyszerű dobócsillagként funkcionáló fegyver, melyet még az igazi ninják is megirigyelnének.

2. Batmobile (Batman, Batman Visszatér)

Klasszikus Bat-járgány, mely feketeségével gazdájához hasonlóan beleolvad az éjszakába. Dögös, kellően áramvonalas, és bármikor megpördül a tengelye körül. Szép darab!

1. A Tank (The Tumbler - Batman Kezdődik)

Minden nagymenő álma, egy hídugró, turbó-meghajtású, golyóálló, faltörő, háborús tankokat megfélemlítő Batmobile. Egy igazán menő szuperhőshöz igazán menő kocsi dukál.

Különdíjas: Ultrahangkibocsájtó (Batman Kezdődik)

Egy nagyon ötletes Denevér-kütyü, ami bármikor erősítést hív kedvenc szuperhősünkhöz. Mindenképp találó (habár nem a filmben találták ki, már szerepelt képregényben is előtte).

A LEGGÁZABB BAT-KACAT

3. Célkövető Batarang (Batman Visszatér)

A digitális kijelzős Denevér-bumeráng rám nem tett túl nagy benyomást. Sőt.

2. Jégolvasztó Laser-pointer (Batman & Robin)

Nem volt annál gázabb, mint amikor nyolcadjára kapták elő a forrosító lézersugarat kibocsátó "valamit" Gotham védőszenteji, hogy ezzel másokat, vagy akár egymást is kiolvasszák. Ezt még a '60-as évek Batman-szériájában sem engedhették volna meg maguknak!

1. Duplasugarú függesztőkötél (Batman & Robin)

Ha hárman zuhantok 300 méter magasról, és te vagy Batman, legjobb, ha nálad van egy duplasugarú függesztőkötél! Odaadod a két zuhanó társadnak, ők megnyomják a kioldógombot, majd a jól ismert mozdulatsorral 2, azaz kettő horgony is fellő a magasba, természetesen egymástól távolodva, így két különböző helyre akadnak be, ezáltal megmentve a két szerencsétlent! Teljesen érthető, ugye?

Különdíjas: Batmobile (Mindörökké Batman)

Azért nem a Batman & Robin autóját tettem meg különdíjassá, mert az alig látható a vásznon. Ez a neonkéken világító ocsmányság viszont nagyon sokszor jelen van a dísztárcsákon ékeskedő Batman-logóval és a papírként rezgő spoilerekkel (értsd: szárnyakkal) együtt. Felettébb gusztustalan.

A LEGJOBB BESZÓLÁS

3. "- Szívesen megkínálnám kávéval, de a titkárnőm épp szabadságon van.
- Meg tudom érteni. A banditákon kívül mindenki lazít ilyenkor, egész újév után.
- Nem biztos, hogy elbűvöl a következtetése, Bruce.
- Elnézést Max, nem célzásnak szántam." (Max Schreck & Bruce Wayne, Batman Visszatér)

2. "- So what's your interest in it, Mr. Wayne?
- I wanna borrow it. For, uh, spelunking.
- Spelunking?
- Yeah, you know, cave diving.
- You expecting to run into much gunfire in these caves?" (Lucius Fox & Bruce Wayne, Batman Kezdődik)

1. "I'm Batman!" (Batman, Batman)

Különdíjas: "- I'm sorry to bother you, sir. But I have some rather distressing news about Master Dick.
- What? Is he alright?
- I'm afraid Master Dick has, uhm, gone traveling.
- He ran away?
- Actually, he took... the car.
- He boosted the Jag?
- No, sir. Not the Jaguar. The other car.
- The Bentley?
- No, sir... the other car." (Alfred & Bruce Wayne, Mindörökké Batman)

A LEGSZÖRNYŰBB BESZÓLÁS

3. "- Hey, I forgot my suit, allright?" (Dick Greyson, amikor Batmannek próbálja beállítani magát, Mindörökké Batman)

2. "- Coffee will KILL YA!" (Edward Nygma, miután egy kávéfőzővel leütötte főnökét, Mindörökké Batman)

1. "- Hm, ez tényleg nagy titok lehet!" (Barbara Gordon elámulva azon, milyen nehéz kitalálni Alfred jelszavát a laptopjához, Batman & Robin)

Különdíjas: "- He'll slaughter them without thinking twice.
- Agreed. A trauma powerful enough to create an alternate personality leaves the victim...
- ... in a world where normal rules of right and wrong no longer apply.
- Exactly." (Dr. Chase Meridian & Batman Két-Arcról vitázik. Nyílvánvalóan Batman kívülről fújja a legkorszerűbb pszichológiai megállapításokat a skizoid betegekről, arról nem is beszélve, hogy mit keres egy pszichológus egy bankrablásnál?! - Mindörökké Batman)

A LEGJOBB AKCIÓJELENET

3. Batman vs. hajléktalan rablók (Batman)

Batman legelső megjelenése, ahol a Sötét Lovag nemcsak félelmetes, de golyóálló is! Abszolút rettegést keltő.

2. Batman vs. Ra's al Ghul (Batman Kezdődik)

Egy adrenalindús végső harc a vonaton, mely végén a főhős nem öli meg ellenfelét, mégis győzedelmeskedik. Nagy beszólásokkal és igazi akciókkal vegyített jelenet.

1. Batman vs. GCPD (Batman Kezdődik)

Batman megmutatja, mire jó frissen szerzett Batmobile-ja egy vérbeli, amolyan Death Proof-féle ütközésekkel és borulásokkal fűszerezett autósüldözésben. Pure action!

Különdíjas: Batman vs. Macskanő a háztetőn (Batman Visszatér)

Nem igényel különösebb kifejtést, egyszerűen csak jó:-) A két (nemben is) ellentétes karakter csatája mindenképp nagy izgalmakat ígér.

A LEGROSSZABB AKCIÓJELENET

3. Batman & Robin vs. Mr. Freeze (Batman & Robin)

Batman kocsiban, Robin motorral üldözi Mr. Fagy hatalmas fúrópajzsát és két emberét a gothami szobrokon át. A végén Batman autója megfagy, Robin pedig egyébként sem ugorhatott át a szobor karjáról a lakóház tetejére. Poor action.

2. Batman & Robin vs. Mr. Freeze (Batman & Robin)

Az első harc a filmben, melynek kereti között egy egész hokicsapat támad kedvenc hőseinkre; szerencsére nekik is van ám korcsolyájuk a cipőtalpukban!

1. Batman & Robin vs. Mr. Freeze (Batman & Robin)

Batman kilőve egy kapszulában, Mr. Fagy kiugrik a rakétából instant szárnyakat növesztve, Robin, a megmentő megérkezik, és egy sky-diving keretei között (melyekhez a deszkákat a kapszula ajtajaiból fabrikálták) a két álarcos hős földet ér. Szuppper.

Különdíjas: Batman vs. Két-Arc (Mindörökké Batman)

Két-Arc valamiért babakocsit toló nagymamának öltözve próbálja eltéríteni a Batmobile-t, szerencsésen mellélő a bazookával; az utána következő eseményeket pedig csak a rézfúvósokat előnyben részesítő filmzene rondíthatja tovább. Katarzisként Batman falat mászik a kocsijával.

A LEGJOBB JELENET

3. Pingvin születése (Batman Visszatér)

Danny Elfman zenéjére a kis torzszülött megszületése és vízre dobása óriási hatással volt rám. Nagyon beteg.

2. Selina Kyle Macskanővé válva szétszedi a lakásást (Batman Visszatér)

A feminista hős tragédiája ismét csak zseniális zenével fűszerezve.

1. Fless fellógatása (Batman Kezdődik)

Talán a legfélelmetesebb és legagresszívabb Batman jelenik meg a sorozat folyamán. Itt tűnik ki, miért retteg tőle minden bűnöző. SWEAR TO ME!!

Különdíjas: Joker pénzt szór Gotham utcáin (Batman)

Jó kis zene, jó kis tánc, ijesztő lufik - mi kell még?:-)

A LEGGÁZABB JELENET

3. Motorozás az éjszakában a lá Batgirl és Robin (Batman & Robin)

Különösebb kommentárt nem tudok hozzáfűzni, egyszerűen rossz.

2. Két-Arc menekülése a helikopteren (Mindörökké Batman)

Az egész ott kezdődik, amikor a bazi nagy széf helyváltoztatás nélkül visszaesik a helyére (a biztonsági őrrel együtt), és ott végződik, amikor kétarcú barátunk kormányzárat tesz a helikopterre.

1. Barbara Gordon kódfejtése (Batman & Robin)

Barbara Gordon megpróbál behatolni Alfred laptopjára, ehhez azonban meg kell fejtenie a jelszót. Persze Alfred a hülye, amiért nem olyan jelszót adott meg, mint pl. "xvrsl34t8sgal9", de miután minden, a komornyik életéhez fűzhető tulajdonnevet végigpróbált a kis hölgy, és megszólal, hogy "Ez egy igazán nagy titok lehet!", majdnem kikapcsoltam a filmet.

Különdíjas: Nygma először teszteli a Dobozt főnökén (Mindörökké Batman)

Óriási ripacskodás, erőltetett, viccesnek szánt beszólások, hülye táncok. Teljesen félrement.

A LEGJOBB FILMZENE

1. Batman Visszatér - Danny Elfman

Kegyetlen nagy zene óriási dallamokkal, hatalmas zenekarral, gyerekkórussal. A gótikus hangulat tökéletesen átjön. A legjobb a sorozatban, abszolút zseniális.

A LEGROSSZABB FILMZENE

1. Mindörökké Batman, Batman & Robin - Ellioth Goldenthal

Bár a pali még Oscart is nyert a zenéjével, valahogy nagyon nem jött be nekem az, amit ezen két filmhez alkotott. Túl sok választásom egyébként sem volt legrosszabb filmzene téren, hisz Danny Elfmant szeretem és két részt is ő vitt, a Kezdődik zenéje meg egyértelműen tetszik. De ezen túl is szarnak tartom a harmadik és negyedik részhez írt score-t, már elnézést. Elfman gótikus dallami után egy ilyen csilli-villi hangulatot keltő, harsona-mániás valamit hallgatni nekem sok volt. Bár, mi tagadás, jól illik Schumacher filmjeihez. Hangulatban, stílusban és a nálam elért sikerben.

Utolsó módosítás: 2008.09.02. 15:24

Hozzászólások

Razor03
1 | Razor03 2008.07.19. 21:00
Klassz bejegyzés! Nagyban olvasom, egyszer csak finish :(:). Legrosszabb filmzene :)?
2 | nemeth.barnabas 2008.07.19. 22:35
Nagyon jó bejegyzés. Kösz szépen, hogy időt töltöttél vele. Tetstett. :)
-apróbetűs rész ON: (De szerintem a legjobb zenéje A Batman:Kezdődik!-nek volt. Szerintem, az egész album jó, mondjuk értem,hogy a 2. részhez a saját zenéje illik a legjobban. De (érzelgősség ON:) engem a Kezdődik! zenéji fogtak meg a legjobban; Amikor kidobják a börtönből és elindul a hegytetőre, meg amikor az autós jelenet előtt rászabadítja a kommandóra az "ERŐSÍTÉST", bocs most nem ugranak be a címek, de bizto studod, melyikekre gondolok.
-apróbetűs rész OFF
Na szazszónak is egy a vége SZupi bejegyzés, mostmár kibírom valahogy a filmig:)
:)
3 | nemeth.barnabas 2008.07.19. 22:37
Bocs Utóirat: az előző példákat a Begins-re értettem, nem a Returns-re :) (kidobják a börtönből)
:)
Meg a felszerelés összerakós-megrendelős- rész zenéje is tetszik:)
Dealer
4 | Dealer 2008.07.19. 22:47
Kurva jó kis lista, nagyrészével egyet is értek, engedelmeddel egy ilyet én is összedobok majd, ha végeztem a filmekkel - ezredszerre. Csak ide komment formában, úgyhogy nem kell aggódni a copyright miatt, semmi indoklás, csak címszavak. :)
Germinator
5 | Germinator 2008.07.19. 22:49
Miért nem állítod össze blogba?:-P Úgy mégiscsak kényelmesebb olvasni, nem kell folyton letekergetni;-)
Dealer
6 | Dealer 2008.07.19. 23:08
Hmm, ha nem bánod... :) Akkor majd ide dobok egy linket, ha kész vagyok.
Germinator
7 | Germinator 2008.07.19. 23:09
Razor (és mindenki), kiegészítettem az általad hiányolt résszel a dolgokat;-)

Egyébként ha még valami eszembe jut, fenntartom a jogot, hogy bármikor kiegészítsem a bejegyzést - ezt természetesen jelezni fogom. Bár jelenleg úgy érzem, elmondtam mindent, amit ezzel kapcsolatban akartam... de ki tudja:-)
Barthezz
8 | Barthezz 2008.07.19. 23:59
Nah most ugyanaz a helyzet állt elő, mint Veled az én blogomban ;-) Bár nem szoktam képregényfilmeket nézni, s így a Batman-t sem követem nyomon, de élvezet volt végigolvasni az írásodat! Precíz, pontos kigyűjtések, s ha Te nálam lepődtél meg az elektronikus zenei ismereteim révén, most én ugyanezt teszem a Batman témában tett nagyfokú jártasságod miatt ^^

Amúgy kiskoromban az első 2 részt sokat láttam és tetszettek is. Persze elég kicsi voltam még, így a mondanivaló nyilván nem jött át, viszont rendesen paráztam Danny De Vito Pingvinemberének és Michelle Pfeiffer Macskanőjének karakterétől ;-)
Germinator
9 | Germinator 2008.07.20. 00:49
Köszönöm az elismerést, bár ez az általad nagynak látott ismeret csak abból származik, hogy a napokban néztem meg mind a négy részt, így nagyjából emlékeztem a dolgokra;-) De tényleg kösz:-D

Viszont vannak a fórumon (meg a világban), akik nálam sokkal, de jobban ismerik a filmeket, vagy akár Batmant... de igyekszem:-D
Barthezz
10 | Barthezz 2008.07.20. 10:52
Ahogy nálam is vannak sokkal jártasabb egyének az elektronikus zenében, szvsz ez mindenkivel így van ;-)

Egyébként elég jól lejön az írásodból, hogy a Batman & Robin az abszolút leggyengébbre sikeredett rész, míg a Batman Kezdődik az eddigi no. 1 (igaz, a Filmek topicban már olvasható is volt ez ;-) ) Viszont 4 helyett nem 5 részről van szó? (Batman, Batman Visszatér, Mindörökké Batman, Batman & Robin, Batman Kezdődik - vagyis gondolom az utóbbi nem része az Anthology-nak, de akkor is 5 rész, amit megnéztél összesen ;-) )
Germinator
11 | Germinator 2008.07.20. 11:13
Ja, igen.

Az Anthology DVD-gyűjteményben lévő négy részt néztem meg az elmúlt napokban, a Batman Kezdődiket pedig már hússzor láttam, ezért kívülről fújom, bármiről is legyen szó:-D

Egyébként helyesek a következtetéseid, még abban is, hogy a Kezdődik (sajnos) nem része az Anthology-nak;-)
Barthezz
12 | Barthezz 2008.07.20. 11:48
Látod, azért én is tudok ám vmit :-P :-D
LordMatteo
13 | LordMatteo 2008.07.20. 19:34
Ide tudok még írni, pedig fél órája bannolvavagyok xD
Ghoost
14 | Ghoost 2008.07.20. 22:07
Jó kis írás tényleg, hajrá Batman.
A napokban néztem meg a Forevert, a legrosszabb filmzene szerintem azért túlzás rá, U2, Seal és Offspring is van az OSTjén, mind nagyon nagy zene. De persze, a te véleményedet is tiszteletben tartom.
Germinator
15 | Germinator 2008.07.20. 22:10
Én most a filmhez írt szimfónikus zenét értettem filmzene alatt, te pedig a "various artist" összeállításra gondolsz. Ez általában két külön dolog, és két külön lemezen is jelenik meg.
Ghoost
16 | Ghoost 2008.07.20. 22:39
Igen sorry ezt benéztem, bár azzal sem értem mi baj van a Foreverben, de most a többi filmé nincs is előttem annyira, csak az elsőé, az meg elég magasra teszi a lécet.
17 | Marv 2008.07.21. 11:50
Nem szokásom blogokba reagálni, de ez tényleg kurva jó bejegyzés, még ha sok mindennel nem is értek egyet. :)

Tudom, hogy baszolute szubjektív bejegyzés, és mondtad is, hogy saját vélemény, de engem akkor is bánt, hogy egybekezeljük a régi filmeket a Nolan filmekkel :). Talán úgy oldottam volna meg a helyedben így utólag okoskodva, hogy a különdíj részt fenntartottam volna a Begins!-nek vagy valami hasonló. De amúgy tényleg "le a kalappal bejegyzés" :). D ezt a "szubjektív-technikai malőrt" leszámítva egy rendkívül színvonalas véleménynyilvánítás :).
Germinator
18 | Germinator 2008.07.21. 14:01
Köszi, bár ennyi erővel a Schumacher-filmeket is külön kéne kezelni a Burton-filmektől, mert kábé semmi közük egymáshoz a címszereplőn kívül. Szerintem maradhat nyugodtan a Begins is:-)
Barthezz
19 | Barthezz 2008.09.28. 20:01
Ez egy teszt is egyben, hogy valóban észreveszi-e Germi, ha egy régi írásához komment érkezik ;-)

Szal a Dark Knight után úgy döntöttem, megnézem az első 4 Batman filmet is. Első kettőt ugyebár kiskoromban láttam csak, s nagyon homályosak már az emlékeim, a Schumacher-filmekhez pedig még nem is volt eddig szerencsém. Tudom, hogy utóbbi 2 megnézésétől óva intene mindenki, de A sötét lovag annyira felpörgetett, hogy szeretnék egy egyfajta összehasonlítást látni Heath Ledger Jokere és Jack Nicholson Jokere között, Aaron Eckhart által játszott Harvey Dent és a Tommy Lee Jones játszotta Dent között, Christian Bale Batmane, valamint Michael Keaton, Val Kilmer és George Clooney Batmane között, Gary Oldman Jim Gordona, valamint a régi Gordonok között, illetve kíváncsi lennék a 3. Nolan részben várható szereplőkre is: a Pingvinemberre, a Macskanőre, Rébuszra, Poison Ivy-re, vagy Mr. Freeze-re. Meg hát a szereposztása ezen filmeknek is sztárparádé - más kérdés persze a harmatgyenge alakításuk...
Germinator
20 | Germinator 2008.09.29. 15:18
Persze hogy észreveszem az új kommentet:-D Látod?;-)

Jól teszed, ha megnézed őket, attól, hogy a harmadik és negyedik rész kritikán aluli, még nem árt, ha látja őket az ember;-)
Barthezz
21 | Barthezz 2008.09.29. 16:55
Okés, te nyertél :-)

A Dark Knight-nak köszönhetően amúgy hihetetlenül rámtört most ez a Batman feeling, szal sztem ki sem bírnám, ha nem nézhetném most végig a 4 korábbi filmet! ^^

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.