Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Germinator blogja

Hogy kibírjuk a várakozást... Téves információk, nagy hazugságok: a Sötét Lovag topic elmúlt 2 éve

Germinator | 2008.07.29. 12:54 | kategória: film | 9 hozzászólás

Még 9, azaz kilenc nap van A sötét lovag magyar premierjéig. Akik már látták a filmet itt a fórumon, azt mondák, hogy a jól összevágott előzeteseknek köszönhetően még semmit sem tudhatunk a film történetéről - ennek csak örülni tudunk. Ettől függetlenül már nagyon sok mindent tudunk a filmről: hogy ki rendezte, kik a főszereplők és azok milyen karaktereket alakítanak, egyáltalán azt, hogy milyen karakterek jelennek meg a filmben; láttuk Batman jelmezét, láttuk Joker sminkjét, láttuk Gotham városát, láttuk a Batpodot... szóval nagyon sok mindent tudunk így is. Ám ez nem mindig volt így: 2 éve, amikor az első hírek befutottak az akkor még cím nélküli filmről, alig tudtunk konkrétumokat, és így is nagyon sok téves információhoz jutottunk. Repüljünk hát vissza az időben, és nézzük meg, mi mindent hordtunk össze a Dark Knightról (hozzászólások idézésével alátámasztva)!

Akár hiszitek, akár nem, de nem a "hivatalos" Sötét Lovag topic volt az első, ami a filmmel foglalkozott. Majd' 3 hónappal a TDK topic megnyitása előtt jött létre a Joker nevű topic, mely Kanduhrka nevéhez köthető. A topicnak egészen egyszerű célja volt: kitárgyalni, hogy vajon ki fogja játszani a lila öltönyös bohócot a filmben. A legjobb, hogy akkor sok embernek még az sem volt tiszta, hogy hogyan is kell kezelni az új Batman-mozit:

De akkor most gyakorlatilag kitörlik a Batman első részét, amiben Joker szerepelt és csinálnak eegy újat? Vagy hogy?

Nem. Az új Batman-film teljesen más vonalat követ, mint a Burton-széria. Még ugyanebben a hsz-ben felmerült egy másik érdekes kérdés:

Akkor most Nicholson vagy Seon Penn játsza jolit?

Furcsa, hogy Jack Nicholson is felmerült új Jokerként - úgy látszik, annyira felejthetetlen lett az alakítása, hogy két éve még nehéz volt elképzelni, hogy valaki más játssza el Jokert. Sean Penn egyébként még elő fog kerülni, úgy látszik, nagy esélyes volt a szerepre.

Tehát akkor ez egy új sorozat. De azért remélem a kettő nem úgy végződik, hogy egy házaspár beledob egy gyereket a folyóba... - írta Kanduhrka, mire érkezett Control (Dealer) látnoki válasza:

Miért ne? :-) De inkább Két-Arc karakterét kéne újra megpróbálni... - vajon már tudott valamit?

És jött 2006. július 29-e, pontosan két évvel ezelőtt, amikor megnyílt az akkor még Batman - A folytatás néven futó topic (a filmnek ugyanis értelemszerűen még nem volt címe). Nosztalgiából nézzük a teljes nyitóhsz-t!

Igaz, még jó 2 év, mire kijön, meg mire egyáltalán valami érdemlegeset felmutathatnak a filmanyagból, addig is van egy kis idő, de legalább lehet hol találgatni.
Kicsit olvasgattam az IMDb-n meg a Wikipédián a filmről, és van itt pár érdekesség. Pl. a Joker-ek listája (azt hiszem, már egyértelmű, hogy ő lesz az ellenség a filmben) - igaz ennek van külön topic, de azt kissé felesleges volt így külön megnyitni, no mindegy. Fel van itt sorolva Paul Bettany, Adrien Brody, Lachy Hulme (?), Heath Ledger és Robin Williams. Hát utóbbi valami isteni választás lenne.8-) Ja és olvasható, hogy Harvey Dent is fog szerepelni a filmben, mármint a karakter, aki Gotham körzeti ügyésze (vagy mije...), és később válik Kétarcúvá (Two-Face, szabadford.), de ebben a részben még, mint a képregényben is, Batman szövetségeseként szerepel, aztán lehet, hogy ő lesz a harmadik rész nagy ellensége:-P
Nos, gondolom egy ideig elbeszélgetünk itt, aztán elsüllyed a topic, de után, ha közelít a premier és megjelennek új adatok fel-feléled és reneszánszát fogja élni:-D


Igen, a Jokerek listája: Paul Bettany, Adrien Brody, és Robin Williams, akit akkor én a legjobb választásnak tartottam. Visszagondolva, meg a végső választás tükrében elég röhejes... az alacsony, duci Robin Williams, ahogy zöld mellényben ugrál, hm. Lehet, hogy csak a nevetés miatt gondoltam őt isteni választásnak? Merthogy vicces ember... hát, nem tudom. Tipikus, hogy Heath Ledger az utolsó előtti helyen van a sorban, ezzel utalva arra, hogy ő az, akire a legkevésbé számít mindenki (szerk.: érdemes megfigyelni, hogy még mennyire nem voltam otthon a Batman világában - szabadfordítást alkalmaztam Two-Face esetében).

És mi lett Sean Penn Jokerével? Sokáig ő volt a fő esélyes, mindenki erről beszélt, szerintem is a lehető legjobb választás lett volna...

riddick21 (tudjukki:-D) szerint Sean Penn lenne a legjobb Joker; hát, őt úgy látszik, lapátra tették.

Egyébként erre a Harvey Dentre ki van jelölve színészként Jake Gyllenhaal és Josh Lucas...

Brrr, két tipikus szépfiú egy ilyen szerepre. Adjunk hálát az égnek, hogy nem így lett! Mindeközben vita alakult ki, hogy miért nem folytattuk a társalgást a Joker topicban, hisz úgy is ez lesz a film címe:

Hát mi a fene lehetne [a film címe]? Ilyen címmel becsődítik a moziba az embereket, kötve hiszem hogy Batman: Folytatjuk! lesz a címe.

Hm...

"Heath Ledger és Ryan Phillippe az új Batman-filmben" - írta az [origo] topicban linkelt cikke. Sőt, írt még ennél sokkal durvább dolgokat is:

"A pletykák szerint Nolan Pingvin szerepére Philip Seymour Hoffmant szemelte ki..."

Wow. Képzeljétek csak el. Vagy inkább ne.

Nos, azt olvastam, hogy már bejelentették, hogy Heath Ledger fogja játszani Jokert...:,-( Aztán lehet, hogy meglepetés lesz a játéka - REMÉLEM!!

Meglepetés lett? Ezt majd 9 nap múlva megtudjuk. Elsőre azonban a film új, bejelentett címe sem tetszett mindenkinek:

IMDb-n már van címe a filmnek: "The Dark Knight". Bár lehet, hogy még változni fog. Na, milyen?;-)

A válasz:

hát... szar

Rövid, tömör és velős. Persze Heath Ledger kiválasztását sem tudta mindenki elfogadni:

Szerintem Tim Curry-nek is megvan a tehetsége egy ilyen szerephez.

Ismét mérföldkőhöz érkeztünk, ugyanis 2006. augusztus 23-án megérkezett az első hozzászólás a titokzatos "The Dark Knight" nevű fórumozótól. Ő egy igazi rejtély: vagy tényleg a Warner Bros. embere volt, akit téves információval láttak el, vagy egy jól szituált törzsfórumozó. Én utóbbira tippelek, de hogy ki lehet, az, sejtelmem sincs. Pontosítok: sejtelmem van, de inkább nem mondom ki:-D Hátha majd most beismeri valaki a kommentek között. Nézzük csak The Dark Knight első kommentjét (kiemelt részekkel):

Sziasztok!

2005 egyik legsikeresebb filmje, a Batman Begins 2008 nyarán folytatódik. A The Dark Knight című második részt szintén Christopher Nolan rendezi, Bruce Wayne/Batman szerepében Christian Bale, Alfred Pennyworth szerepében Michael Caine, Lucius Fox szerepében Morgan Freeman és James Gordon szerepében Gary Oldman tér vissza. Egyelőre két új szereplő biztos, Heath Ledger Jack Napier/Joker szerepében és Ryan Phillippe Harvey Dent/Két-Arc szerepében lesz látható. A film első képét hivatalosan tegnap mutatták be.


Jack Napier csak Tim Burton ötlete volt, Jokernek valójában nincs neve (pontosabban: nem ismert). Arról nem is beszélve, hogy tudjuk, hogy Aaron Eckhartot választották meg Harvey Dentnek, így ez az információ is falsnak bizonyult - de csak utólag. Akkor szinte mindenki hitt neki.

Igen, biztosíthatlak, hogy Heath Ledger látható a képen.

Írta ezt The Dark Knight kérdésemre, miszerint a később szintén kamunak bizonyult Joker-poszteren tényleg Ledger látható-e.

Külön öröm lehet, hogy a Capote című filmért Oscar-díjjal jutalmazott Philip Seymour Hoffman a legnagyobb esélyes a Pingvin szerepére...

Még mindig The Dark Knight. Valaki még Philip Seymour Hoffman (nem létező) kiválasztását is tragédiaként élte meg:

Szerintem Danny DeVito ismét eljátszhatná Pingvint.

Jaj, ne már...

Mr. Fagy megint lesz majd vmikor? Vagy hogy is hívták...

Nem mindenki értette Nolan stílusát; ha értette volna, nem tette fel volna ezt a kérdést. Én viszont feltettem egy kérdést:

Egyébként az igaz, hogy Jack Napiert csak Burton találta ki? Úgyértem, hogy a képregényben nem derült ki az igazi neve Jokernek...

A válasz letaglózó:

Nem, Joker 1939 óta Jack Napierként ismert.

Hm... javítsatok ki, ha tévedek, de továbbra is úgy gondolom, hogy ez nem így van. The Dark Knighttól persze csak áradtak az infók:

Roman Siois, vagyis Fekete Álarc is nagy valószínűséggel szerepet kap a filmben. Karl Urban tűnik esélyesnek a szerep eljátszására.

Illetve:

Elképzelhető, hogy a szerelmi szálról ezúttal Talia Al Ghul gondoskodik, Rhas Al Ghul lánya.
Egyelőre még nem kezdődött meg a válogatás erre a szerepre, de a stúdióban Penelopé Crúz és Eva Longoria nevét emlegetik.

Najó, Joker, Két-Arc, Pingvin, Fekete Álarc és Talia Al Ghul talány tényleg sok lett volna egy kicsit. Némelyeknek az is sok volt, hogy az új, már The Dark Knight eltűnése utáni hírek szerint Rachel Dawes Maggie Gyllenhaal előadásában jelent volna meg a vásznon:

Azt nyugodtan felejtsétek el, hogy Rachel Dawes szerepelni fog a folytatásban, ha Katie Holmes nem játssza el... Nolan nem akkora barom, hogy egy másik színésznővel játszatná el. (Ez egyébként a legundorítóbb dolog a folytatásokban.)

Nolan sajnos(?) volt akkora barom, és eljátszatta mással. Eleinte én sem szívleltem ezt a megoldást, aztán szép lassan mindenki elfogadta... valljuk be, mégiscsak jobb, mintha Katie "Tom Cruise" Holmes tért volna vissza a szerepben! A topicban pedig körülbelül eddig tartott a sötét középkor; ezután jelentek meg az első lesifotók Jokerről, illetve ezután kezdődött meg az első internetes játék. Mindenesetre nagyon sok furcsa és ellentmondásos információ látott napvilágot, az annyi szent! Remélem, ez a kis visszatekintő segített abban, hogy kibírjuk a hátralévő 9 napot a premierig. Köszi, hogy végigolvastátok, és a következő bejegyzésig maradjatok blogközelben!

Utolsó módosítás: 2008.07.29. 14:19

Hozzászólások

balays82
1 | balays82 2008.07.29. 13:46
Mostanában azt vettem észre, hogy amikor látok egy új bejegyzést a blogodban, akkor félbehagyva az éppen folytatott tevékenységemet, azonnal jövök és elolvasom. Nem szoktam megbánni. Ez az összeállítás is nagyont teszik, szórakoztató így utólag olvasni a korábbi elméleteket. Köszi. :)
Razor03
2 | Razor03 2008.07.29. 14:18
Utólag bánom, hogy nem követtem az eseményeket a filmmel kapcsolatban (pedig milyen sokat írtatok :)...), végigolvasni meg nincs kedvem/időm a topikot (3800 hsz OMG), pedig TDK lázban égek :), ezért HATALMAS KÖSZÖNET, hogy összefoglaltad nekünk a történteket, ilyet kérni sem mertem volna senkitől ;)! Várom tőled a folytatást :)!!!
Germinator
3 | Germinator 2008.07.29. 14:29
Egyébként ez csak a topic téves információiról szól, ha arra vagy kíváncsi, hogy konkrétan mi minden történt az elmúlt 2 évben a filmmel kapcsolatban, akkor ezt nézd meg:

http://www.pcdome.hu/blog/germinator/794/a_sotet_lovag_es_ami_eddig_tortent
4 | padavan 2008.07.29. 15:04
Germi, áruld el a titkot: Speed, vagy herka? :D Lassan már követhetetlen vagy, olyan tempóban írsz. És marha gyorsan nem tud lépést tartani veled az ember. :)
Germinator
5 | Germinator 2008.07.29. 15:13
Igazából le kéne állnom, mert így nem marad ötletem augusztusra:-D
LordMatteo
6 | LordMatteo 2008.07.29. 15:15
Nézd, augusztusban írhatsz a születésnapomról :-D (3.-a)
7 | Marv 2008.07.29. 19:55
Magam részéről köszönöm szépen az újabb fantasztikus és rengeteg háttérmunkát sejtető bejegyzést. :) Grat.
8 | kopé 2008.07.30. 03:46
Nagyon jó munka Germi. Csodállak, maiért volt erőd ennyit visszanézni a topikban, s méginkább spanoltad az emebereket az új filmre.
A közvetlen kritikádat már meg sem merem majd említeni... :)


Jah amugy: "önnek egy úh privát üzenete érkezett" - Mondta mindenki csodálkozására a női hang a metró-állomás peronjának szélén álló férfi táskájából, s mégnagyobbat csodálkoztak, mikor a hanghoz tartozó hölgyemény kimászott a táskábol és átadta a telefont a gazdájának.
Germinator
9 | Germinator 2008.07.30. 12:39
Kösz, már válaszoltam is rá:-D

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.