Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Germinator blogja

Tévékettő

Germinator | 2008.08.16. 00:21 | kategória: Noname | 31 hozzászólás

A két nagy, ősi rivális: az RTL Klub és a TV2. Általában sikk mindkettőt szidni, főleg az RTL Klubot. "RTL Klubból árad a genny." - mondja a firka a villamoson. Miért lehet ez az ellenszenv a két csatorna iránt? Nyílván műsoraik minősége, ami miatt ez fennáll. Ócska beszélgető-showk, undorítóan rossz self-made sorozatok, évente 8-szor megismételt B-kategóriás filmek Dolph Lundgrennel és Michael Dudikoffal. Sokan, mint mondtam, az RTL Klubot utálják jobban. Talán mert jobban reklámozza önmagát, és ezért sokkal feltűnőbb? Talán kényszeredett ez a kiemelt utálat, hisz az RTL sokkal jobban szem előtt van, mint a sokszor szürke TV2. Be kell valljam, és erről szól ez a bejegyzés: a TV2-t én ezerszer jobban gyűlölöm, mint az RTL-t.

És itt jön a miért. Miért utálom a tévékettőt, miért idegel ki minden másodpercben, miért hányok minden műsorától és műsorvezetőjétől, miért akarom, hogy mindenki, aki a TV2-höz köthető a Pokol tüzén égjen 7000 éven át? Két szó: felfuttatott sztárok.

Mit értek felfuttatott sztárok alatt? Kezdjük ott, hogy a TV2-nek van egy törzsközönsége. A tapasztalat azt mutatja, hogy főleg 60 és 70 év közötti nyugdíjasok, ezen belül is nők. Micsoda véletlen: a Story, Bors, Blikk és egyéb szemét pletykalapok törzsolvasói is ebbe a kategóriába tarzonak. Nahát! Vajon miért lehet ez? Megfigyelhetjük, hogy ezen pletykalapok és a TV2 leghíresebb arcai egy és ugyanazon emberek. A puzzle összeállt. Vajon csak véletlen, hogy a Bors meg Hot-féle szennyek a TV2-ből táplálkoznak? Vagy hogy a TV2 a Bors meg Hot-féle szennyekből táplálkozik? Nyílván egy közös megegyezés lehet a háttérben, aminek nem tudom, mi az előnye.

Szóval: van ez a 60-70 év közötti nyugdíjas, nőnemű törzsközönség. Csak ők nézik a TV2-t, és emiatt olyan családias a hangulat, hogy a TV2 arcai is megpróbálják ezt így kezelni, ezért poénkodnak a nézőkkel, megpróbálnak beférkőzni a baráti, avagy családi hangulatba, jópofiznak, nevetnek, sírnak, satöbbi, mindezt úgy, hogy a nézők (az a kevés) is nevessenek, sírjanak, satöbbi. Emiatt a TV2 kis sztárjai már-már barátaivá nőnek fel a nézőknek, mindezt olyan idegesítő módon, hogy az elmondhatatlan. Na EZT nevezem én felfuttatásnak. A szándékos népszerűvé-tételnek.

Számos ilyen kis sztárocskája van ennek a szupi kis csatornának, legtöbben egy-egy műsorhoz köthetőek. Itt van pl. az Aktív stábja Gombos Edinával és... öö... azzal a másik csávóval. Baze, hogy hívják?? Na mindegy, leszarom.

"Gombos Edina végre anyuka lesz! Az Aktív műsorvezetője életében először ad majd életet egy gyereknek, ám még kérdéses az apa kiléte: Eduardo, a cubai szivargyáros? Lao Ming, kínai szertornász? Asafa Ngabe, a nigériai őserdők titokzatos vándora? Vagy maga Sváby András? Egy biztos: a születéskor mindez a gyerek színéből és arcformájából kiderül. Addig is drukkolunk neked, Edina!"

Az iménti álhír cseppet sem túlzó, a "drukkolunk" pl. egy többször előkerülő szó a TV2-nél, mely pontosan ezt a közösségérzést próbálja felerősíteni. Ezen kívül minimum 20 évig volt hangos a világsajtó Edina tejcsoki (asszem valóban cubai, de egyébként szarok bele) szeretőjétől. Az a szerencsétlen műsorvezetőtársa természetesen 30-as éveiben lévő szingli férfi, a 60 éves özvegyek szőke hercege! Többször láthatjuk a képrenyőn idős hölgyekkel, melyből nekem egyből az jön le, hogy a gerontofil hajlam gyanúja egyáltalán nem megalapozatlan, és céltudatos az idősebb korosztály felé történő nyitás a műsorvezető (és a csatorna) részéről.

Az Aktív melletti másik szilárd pontja a csatornának természetesen mi más is lehetne, mint a Napló. A műsor egészen 1-2 évvel ezelőttig a legendás Sváby Andráshoz volt köthető: szintúgy, mint a noném Aktívos kolléga, ő is az idősebb korosztály felé nyit - bár ez általában elmondható az összes férfi műsorvezetőről. Ez benne van a csatorna műsorpolitikájában. Szóval a pösze/sejpítő/raccsoló/ronda Sváby András volt a TV2 egyértelmű fő arca: még kvízműsort is vezetett, na persze ez egy óriási melléfogás volt. Sajna a felfuttatás itt véget is ért, ugyanis a Naplóban felvett összes manír kijött az Egy a 100 ellen c. műsor vezetése közben Sváby-n, egyáltalán nem volt "kvízes", sokkal inkább "Naplós". És ez gáz volt. Ezt nyílván mások is észrevették, hisz a műsor nem futott sokáig, ráadásul Sváby-nak kábé ez volt az utolsó műsora. SZÁNALMAS az a felhajtás, amit a köré öveztek, hogy a sejpítő műsorvezető elmegy a csatornától. Ugye ez egy korszak végét jelentette, és a csatorna által meghipnotizált nézőknek ez ugyanolyan érvágás volt, mint a nagy fizetéstől eleső Sváby-nak: mindenki sírt, "Maradj, Bandi!" transzparensek töltötték be az Andrássy utat, a Terror Házára a "Tartsátok őt vissza" graffitit firkantották fel. De nem sikerült: a legenda végleg eltávozott. Helyébe azonban egy, a TV2 általam említett politikáját sokkal intenzívebben alkalmazó ember lépett. Azurák Csaba a Sváby-éra alatt csak SMS-felolvasó volt, ráadásul kábé csak minden negyedik héten volt képernyőn, így viszont övé lehetett a műsor. A legjobb az egészben, hogy semmiféle törekvés nem volt affelé, hogy "Jaj, Csabikám, megpróbálunk olyan népszerűek maradni, mint Andris alatt, szóval tudjuk, hogy nem leszel olyan jó, de azért igyekezz". Nem: itt kérem szépen minden ki volt számolva milliméterről milliméterre: Azurák Csabát nemhogy visszatartották, hanem sokkal jobban nyomatták, mint a Nagy Öreg Távozót, ezáltal az egyik legundorítóbb tévés karakter vált belőle. Megkapta a Mokkát, minden tévékettős rendezvényen ott van, mindenről őt kérdezik, mindenki őt szereti!

- Jaj, a Csabika az egy nagyon rendes ember! Mi a papával otthon minden este őt nézzük a tévébe', és nagyon megérdemli eszt a népszerűssséget! Jolánka a szomszédban is megmondta, hogy nagyon helyes férfiú ő! Ejj, ha 30 évvel fiatalabb lennék...

Ismételten szó sincs túlzásról, nyílvánvaló az efféle seggnyalás az elkábított nézők részéről. Valójában a Naplóban nem is Azurák a legundorítóbb: van nála egy sokkal gusztustalanabbul felfuttatott kis sztárocska, aki nem más, mint Papp Gergely. Vagy Papp Gergő? Kábé kit érdekel, de ő az, akitől kiver a víz. Ő az, akinek a Naplóban külön rovata van: Pimasz úr. Nem ismered? Jobb is. Pimasz úr egy olyan tényfeltáró riporter (ROFLWAFFLE!), aki álnéven járja körbe az éles helyzeteket: lomtalanításkor a székes helyfoglalást, a tilosban parkolást, a kerekesszékes parkolók helyének jogtalan eltulajdonítását, satöbbi. Már a név is: "Pimasz úr". Nyílván a TV2 azt akarta, hogy legyen egy olyan, saját karaktere, akiről mindenkinek majd a csatorna jut az eszébe. Gusztustalan ez a viselkedésmód. "Jaj, tudjátok, a Papp Gergő a tévékettőn, ő a Pimasz úr. Hát az hatalmas arc!" - ilyen kommenteket akarnak hallani? Ráadásul a fickónak kegyetlen beképzelt és bunkó feje van. Persze a pimaszság valamilyen szinten bunkóságnak is vehető, de a tévékettősők nyílván nem egy igazán bunkó és pofátlan karaktert akartak kihozni ebből a pimasz faszságból. Pedig azt sikerült. Pimasz Lófasz, aki minden ilyen vitatott élethelyzetbe odaférkőzik... láttam egy-két ilyen riportot, és kábé az a lényege, hogy rávilágítsanak, egyes emberek milyen szemetek, és hogy őket ki kéne írtani. Külön bírom, amikor - amúgy a családias érzést növelendő - a műsorvezetők, teszem azt, Azurák Csaba olyanokat mondanak, mint "pofátlan parkolók". Hát szabad ilyet kimondani egy kereskedelmi csatornán? Ez nem áll ellentétben a sajtó céljával és feladataival? Mi ez az uszítás? Persze, az ilyen kijelentésekre nyílván azonnal bólintanak a TV előtt ülő megbabonázott nézők, és itt csak ez számít. Meg hogy "imádjuk a Papp Gergőt mert mindig olyan igaz dolgokat mond!". Hát... hányok.

Activity. Pontosabban Szulák Andrea, az Activity-ről majd kicsit később. Szulák Andrea valamiért a TV2-höz került, és valamiért ő is felfuttatott sztár lett. Nyílván az Activity c. műsor tehet róla. Undorító, ahogy a műsor és az idő előrehaladtával Szulák egyre jobban szeretett és egyre jobban tisztelt műsorvezetővé vált. Olyannyira, hogy kapott is egy külön műsort Szulák Show néven, mely aztán mindennek a teteje volt. Bocsánat: az alja. LEGALJA. A műsor ugyanis nem szólt másról, minthogy adott egy mindenki által (pontosabban csak a TV2 szűk törzsnézői által) imádott műsorvezető, ő lenne Szulák, és adott egy szomorú sorssal rendelkező, ám szintén mindenki által szeretett vendég. Szulák kikérdezte a vendégeket (sztárokat), hogy mi az a tragédia, ami az elmúlt napkoban történt vele. Az, hogy valakivel tragédia történt az elmúlt napokban, szereplési követelmény volt. Szóval Szulák kérdezett, a protokoll pedig a következő volt:

1. A kérdés után a vendég nagyokat sóhajt.
2. A kérdés után a vendég sokáig némán hallgat.
3. A kérdés után a vendég sírni kezd.

Aztán a vendég kinyögi, mi a baja. A műsorrend a következő:

1. Szulák szavakkal vígasztalja a vendéget.
2. Szulák megsimogatja a vendéget.
3. A nézők szavakkal vígasztalják a vendéget.
4. Szulák megsimogatja a háttérzenészeket.

Aztán eljött a vég: a Xénia-láz dívája (újabban a díva szó is nagyon divatossá vált) lepasszolta a műsort. Emlékszem a reklámkampányra: "A műsor folytatódik", és azt akarták sugallni, hogy egy ugyanolyan, mindenkikedvence műsorvezetőt kapnak a nézők (az a szűk kör, tudjátok), mint Szulák, szóval ne aggódjanak. Meg is kapták, ő volt Liptai Claudia.

Fingom nincs, hogy Liptai hogy jött a képbe, de az biztos, hogy a Szul... akarom mondani, a Liptai Claudia Show ugyanúgy, talán még jobban felfuttatta, mint az Activity műsorvezetőjét. Természetes, hogy ezek után Liptai még a Mokkát is megkapta... vagy már előtte is az övé volt?

Ne menjünk el a TV2 olyan "saját sztárjai" mellett sem, akik nem (feltétlenül) vezetnek műsort, hanem egyszerűen csak minden második TV2-s programban előkerülnek. Hogy kikre gondolok? Pl. Kiszel Tünde. Egyértelműen TV2-birtoklás. Vagy Havas Henrik. Pedig Havas "tanár úr" hosszú éveket töltött el az RTL-nél, ráadásul pont azokban az időkben, amikor a két csatorna közötti fal kilométer szélességű volt. Ma már szerencsére szabad az átjárás, ezáltal kisebb az ellenségeskedés. Na, szóval Havas mégis tévékettősként könyvelhető el. Igen, ő is megkapta a Mokkát. Egyébként ez valami szint? "Hé, te vezetted a Mokkát?" - "Nem." - "Akkor nem is vagy igazi TV2-s, takarodj az Echo-ra!". Így megy ez? És csak engem idegesít ez a "mindenki tanár ura" megnevezés? Nem egyszer hallottam, legtöbbször pedig Liptai szájából. Ugyanígy, mivel Liptai férje, a TV2 töretlen törzsstábjához tartozik Gesztesi Károly is: ez már-már kötelező velejárója a dolognak. Ne mondjátok már, hogy volt bármi más indok arra, hogy Gesztesi szerepeljen a Jóban Rosszban-ban! Ráadásul Gesztesi, Havas és Kiszel ugyanúgy a fent említett példa szerint a színes szennylapok állandó forrása. Az együttműködést nem lehet eltitkolni.

Ha már korábban szóba került a TV2 saját gyártmányú karaktere, Pifasz úr [hoppá, eszembe jutott az Aktívos fickó neve: Szebeni István!], nem mehetünk el egy másik, hasonló karakter megteremtésének kísérlete mellett. A Magellán egy tudományos műsornak indult, és kábé ugyanannyira tudományos maradt mára, mint amilyennek az elindult: tipikusan olyan témákat boncolgatnak, amik a Blikk leghátsó lapján figyelnek. Csak hogy néhány példát említsek (mindegy, hogy a Blikkből vagy a Magellánból, mert tök ugyanaz):

"Letűnt azték város romaira bukkantak Dél-Kínában"

"Földönkívüliek inszemináltak egy varsói házaspárt"

"A kutyák tényleg fekete-fehérben látnak?"

"30 év múlva a Föld lakhatatlanná válik!"

"Megvan a rák ellenszere: a pulykahúsos pacal!"

És így tovább. Mivel Pimasz úr mellé mindenképpen kellett egy másik saját figura is a csatornának, kitalálták Aczél Gergőt. Nem, ő már korábban is itt volt, vezetett egy-két betelefonálós műsort, néha beleszólhatott a Magellánba, szóval csurrant-cseppent neki, aztán egyszer csak megkapta ezt a saját karaktert, melynek célja nem más, minthogy minden részben elvégez egy extrém sportot, vagy kipróbál egy extrém foglalkozást. "A következő részben Aczél Gergő belemászik egy bölény seggébe, majd percekkel később lefutja a hegyi félmaratont!" - kábé ilyen és ehhez hasonló szintű nyálas beharangozások, melyeknek fel kéne kelteni ez érdeklődést, de belőlem csak azt hozzák ki, hogy azonnal elkapcsolok. Nem érdekel egy újabb felfuttatott sztárocska születése.

Ha már a műsor szerinti kategorizásnál tartunk, nem hagyhatjuk ki a TV2 egyetlen és legnagyobb húzását, a Megasztárt. Annyira nagy húzás volt, hogy háromszor is bejött nekik, mint a pestis Európába, ráadásul nemsokára jön a negyedik. Tévékettőék tanultak az esetből: szegény BB Évi, miután megnyerte a Big Brother első szériáját, soha nem látott nyomorba dőlt. Azóta alkoholista lett, állítólag már ufókat is lát és nem beszél összefüggően. Szóval tanultak ebből, és most már nem engedték így elfajzani a saját kis csemetéiket, úgyhogy minden egyes Megasztárost (legyen az a legelső kieső, vagy a nyertes) úgy ahogy kell oltalmazó szárnyaik alá vettek. Rúzsa Magdi, Gáspár Laci, Puskás Peti (a világ legnagyobb melléfogása), Tóth Vera... na persze ne feledkezzünk meg a műsorvezető Till Attiláról sem, bár ő már a Big Brother alatt sztárrá vált.

Csodálkoznánk, ha nem lenne egy olyan műsor, ami egy csokorba gyűjti a sok főfaszt - hát persze, hogy van ilyen! Ezt a műsort úgy hívják, hogy Activity! Igen, már eleve az egyik legjobban szeretett TV2-s karakter, Szulák Andrea vezeti, és a műsor koncepciójából kifolyólag mindenki itt lehet, aki számít! Havas, Kiszel, Anettka, a Megasztárosok, az Irigy Hónaljmirigy összes tagja, Liptai, Gesztesi, az összes többi műsorvezető... és ezek alatt mind-mind megy a faszszopás. No nem egymás faszát szopják, hanem a nézőkét: "Igen, te is a barátunk vagy, Nézőtárs, és te is ebbe a csapatba tartozol! Mi itt mind szeretünk téged, persze feltéve, ha te is szeretsz bennünket!". Ezzel pedig persze, hogy megnyerik az özvegy nyugdíjasok figyelmét. Ha már a kezükben ott van a Story Magazin.

A TV2 nemcsak a felfuttatott sztárjai miatt gyanús. Szerintem - bár kérdés, hogy ilyen szinten ki lehet-e ilyet jelenten, de - az RTL Klub jóval több sikeres műsort tudhat magáénak. Csakhogy egy-kettőt említsek:

Legyen Ön is milliomos! - ehhez nem kell kommentár. Pókerarc - a közelmúlt egyik legsikeresebb és legeredetibb műsora. Természetesen nem arról van szó, hogy ezt az RTL találta volna ki, de a magyar műsorok közt mindenképp újítás volt, és szerencsére be is futott! Itt van az egyik kedvencem, a Vacsoracsata c. műsor, melyben sztárok főzőcskéztek egymásnak. Nagyon megtetszett a műsor alaphangulata, mely egy teljesen vidám és humoros programot ígért. Jók voltak a meghívott sztárok, kellően szívóztak egymással, voltak jó viccek, és az egészet átövezte Kerekes József zseniális narrációja. Legalábbis én sokat röhögtem rajta. Én szeretem a "magyar Jim Carrey-t", de talán ezzel nem vagyok egyedül:-D Milyen furcsa, hogy A széf is sikeres tudott maradni, mint a Pókerarc maradványműsora: ez többek között szerintem a műsorvezetőnek köszönhető. Sebestyén Balázs megosztja a népet, hisz sikk szidni a Balázs Show miatt, de tudjátok mit? Én nagyon bírom őt. Szerintem baromi jófej, és utóbb említett műsorában ő maga is ugyanolyan nézője a műsornak, mint mi: szánalommal néz a vendégeire, röhög rajtuk, és intelligens tanácsokkal látja el őket. A műsora ilyen szempontból elég kétértelmű, ugyanis kritikán aluli embereket vonultat fel, ráadásul a témája sem eredeti, de szórakoztatás szempontjából csillagos ötös. Milyen furcsa, hogy a TV2 sokszor koppintott vetélytársáról: csak nézzük meg a Barátok Közt utódsorozatait (Jóban Lóban) vagy a Hal a tortán c. "zseniális" műsort, mely egyértelműen a Vacsoracsata koppintása. És nem is ez a baj, hanem az, hogy a megvalósítása egy raklap szarral nem ér fel. Valami nóném alak narrál amolyan Kerekes-stílusban elképesztő gyenge viccekkel és gyenge stílusban, valamint egyetlen dologra megy ki a játék: a meghívott vendégek minél jobban utálják egymást és minél szarabb kaját főzzenek.

Eme felesleges kitérők után összegezném, amit az előbb mondani akartam: a TV2-nek alig van jó műsora. Talán csak két nagy húzásuk volt, ami be is jött: a Big Brother 1 és a Megasztár-széria. Ezen kívül minden szar. Kvízműsoraik közül alig volt egy-kettő, ami hosszabb ideig élt, mint egy hímlős egér; az ilyen extravagáns műsoraik pedig (Big Brother 2, A kiválasztott) kritikán SÚLYOSAN aluliak. Valószínű ezért kénytelenek ilyen saját maguk által éltetett és felfuttatott sztárokkal élni. Pedig az RTL-nek is vannak saját hírességei, de náluk mégsem ez érződik. Ez a nyálas, álszeretettel-teli éltetés. A TV2, mivel az RTL Klub árnyékában leledzik, csak ezzel tud élni. Hát ezért gyűlöllek én, TV2! Gyűlöllek az összes kis sztárocskáddal együtt, gyűlölöm a hülye mosolyaidat, a hülye nézéseidet, a hülye műsoraidat és a hülye műsorvezetőidet! Mindent gyűlölök, ami belőled árad! Akkor már inkább RTL Klub. Vagy TV kikapcs.

Hozzászólások

1 | csuvi 2008.08.16. 00:37
csak az első néhány bekezdésig jutottam, mert egyrészt csontig rágott téma, másrészt most túl fáradt vagyok ahhoz, hogy nekiugorjak egy ekkora terjedelmű mondathalmaznak várva az esetlegesen felbukkanó új nézőpontot.

mindenesetre így látatlanba: számomra egy kutya mindkét csatorna. a retekklub - szintén pároztatva az említett szennylapokkal- a barátok köztjével és a mónika showjával ugyanazt az agymosott, ostoba közönséget gyűjti maga köré, mint az általad oly gyűlönt tv2.
tény, hogy ezt sikeresebben burkolja, de a lényegen ez mit sem változtat.
Dealer
2 | Dealer 2008.08.16. 00:42
Késő van, hogy elkezdjem, holnap elolvasom, de nem ígérem, hogy írok, ahogy csuvi írja, ezerszer átrágott téma, és ha valaki, akkor én már mindent leírtam róla, amit lehet. Csak egy megjegyzés.

Nagyon rendes gyerek vagy te. Abszolút semmi baj nincs veled, ízlésed a helyén van, kreatív, ötletes gyerek vagy, a blogod porig éget mindent, de... KAPCSOLD KI A KURVA TV-T!!! :-D Könyörgöm! :-D Látom, hogy nem fenyeget a veszélye, hogy elront téged ez a sok szar, mert helyén kezeled a dolgokat, de kell ez neked? Jó, én pofázok, nekem is kellett idő, míg kihúztam a dugót, de hidd el, nagyon megéri. Én is évekig háborogtam, hogy így szar minden, úgy szar minden, de olyan feleseges. Bazi sok energia és idő megy el ezekre a dolgokra.
LordMatteo
3 | LordMatteo 2008.08.16. 00:42
Én egyedül a Dr House miatt néztem, amióta levették, már annyit sem. A retekklubb legalább adja a focit is.
LordMatteo
4 | LordMatteo 2008.08.16. 00:45
Jah igen, még valami. Tiszta vicc, hogy volt három igényes sorozat (Lost, Szökés, Dr House, régebben még a Supernatural) a két csatorna jogaiban, 2-2 éppen. Aztán kiesett a Supernatural, vmivel mégiscsak kéne tartania a dolgokat a tv2-nek, visszavették a Bűbűjos boszorkákat, és a Jóbarátokat. És a Dr Houset egy időpontra rakták a Szökéssel, nocomment.

Én a kedvenc dokimon és a heti Juventus-meccsen kívül nem nézek TV-t immár, cca.1 éve, most is csak olimpiát.

Ja a tv2-nél volt Vitray, nah miatta sokáig néztem.
5 | csuvi 2008.08.16. 01:24
mégiscsak végigolvastam, de sajnos meg kell, hogy bántsalak: csalódás volt. újabb igazolása ez az rtl klub zseniális üzletpolitikájának: az utánpótlás kinevelésére helyezett hangsúly, a nézők átlagéletkorának csökkentése a reklámok szempontjából legfontosabb korosztályához való tendálás érdekében. ötvenesek, hatvanasok nézik a mónika show-t? csináljunk egy másikat fiatalos, laza arccal! (a legyen ön is.. mellesleg fasza volt, talán az egyetlen amit az elmúlt pár évben a retken néztem)

---

"Megvan a rák ellenszere: a pulykahúsos pacal!"

ez viszont zseniális volt, emiatt olvasom a blogod. és itt most nem annyira a humoron van a hangsúly, mint inkább a kreativitáson.

6 | csuvi 2008.08.16. 01:27
és itt most összességében nem annyira a humoron van a hangsúly, mint inkább a kreativitáson.
Germinator
7 | Germinator 2008.08.16. 01:29
Te most hogy a rákban csináltál félkövér szöveget blogkommentben?:-D Ilyet is lehet?:-D

Tudtam, hogy a Balázs Show-val darázsfészekbe nyúlok, de összességében az RTL-nek több olyan műsora van, mely kreatív, újszerű és élvezetes. A TV2 jóval kevesebb ilyennel rendelkezik, és ez a baj.

BÁR a bejegyzés maga nem erre helyezte a hangsúlyt, hanem a TV2 általam gyűlölt arcaira;-)
8 | csuvi 2008.08.16. 01:35
na, újabb dicsőség a blogodnak: immár másodjára igazolom itt, mekkora übermájer törzsfórumozó vagyok :) (nyugi, nekem is fájt)
9 | RAI*DEN 2008.08.16. 01:53
Nah szóval, még az egésszel egyet is értek. De pluszvan megtudnám említeni, hogy minden film előtt muszáj végignézni azt a szaros "TV2megén" reklámot. Kibaszottul utálom. Mindig felmegy bennem a pumpa mikor az a szőke rondaság elkezd vigyorogni szkafanderben. Hányingerem van tőlem hogy a moziban is ott eszi őket a retek.

Másrészt RTL klub-bal semmi gondom nincs. Csak talán az a gyökér Maónika só(direkt írtam aó-val). Nagyon utálom azokat a degenerált embereket akiket meghívnak és 2 havonta jópofiznak az ovisokkal meg kisiskolásokkal, aztán meg tárgyalják a szerelmi ügyeikt. Attól megint vérszemet kapok. Másrészt ott van a Győzike só, ami megint egy ipari hulladék. Bemutatja a Gáspár család mindennapjait, aztán közben kb egy megírt forgatókönyvön alapul az egész, aminek minél idiótábbnak kell lennie. Balázs show szerintem meg Balázs miatt király. Nem szokott mindig jó lenni, de pl mikor meghívták a sztár rádiósokat, azon nagyon jót derültem. Persze a quiz show-k terén is igen jók, bár ezt már mások leírták...
LordMatteo
10 | LordMatteo 2008.08.16. 06:42
Germi: Nem ám nem tudtad hogy lehet itt is használni a featuroket? :-) []Műkődik[/i] mindegyik, bár nemtom hogy a [spoiler] el is ez a helyzet-e[/spoiler]
LordMatteo
11 | LordMatteo 2008.08.16. 06:43
Úgy tűnik, megzavarta a fórummotort ez...A dőlt szövegemet pl összegyűrte, a spoiler nem is működött.
12 | kopé 2008.08.16. 07:56
Eloszor ugy gondoltam, hogy csak atragom, ha ellosz 1-2 poent, akkor azon mosolygok es annyi, de... (megjegyzem ebbol a szempontbol nem csalodtam ;) )

Nem tudom Germi, Dealerrel tudok egyet erteni, kapcsold ki azt a szart.En mar Szokes/House-t is torrentrol nezem inkabb, hogy ne kelljen bekapcsolnom azt hulye dobozt, azon felul F1 meg ha eppen szezonban van valami normalisabb musor, pl Heti Hetes - de ezen felul inkabb megkerem anyam, hogy dugja el az iranyitot.

Ha van valami olyan amit erdemes ezni, akkor arrol az ember ugyis tudni fog, mert akarhogy keruli, a magyar TV-adok (mind az osszes, ahany van...) altal eroltetett mocskok mindenfelekeppen elernek az emerhez.

Meg 1-2 meglatas konkretan a temaval kapcsolatban:
Azt a Szulak-szart, bocsanat, Szulak-showt alapvetoen nekem ugy jon le h a Fabryrol koppintottak, csak megprobaltak neki egy sznalamasan szentimentalista erzelgos hangulatot adni.
Ellenben (igen, dolt szoveget is lehet:D):
A Moncsicsi meg a Balazs show sem ut meg jobb szintet, mint ahogy 1-2 altalad jellemzett TV2-musor.

A monikat kulonosebben nem kommentalnam, az utcarol osszeszedik a szanalmas ciganyokat, adnak nekik 3000Ftot h kamera elott egy bemagolt veszekedest elmondjanak es csa.

Ebbol a szempontbol a Balazs sem mas, annyival van megfuszerezve hogy a Vivan mar kielte magat, s a youtube-nak koszonhetoen lehetett tudni rola h egy onelegult oltogatos barom. Igen a Szeffel meg a Pokerarccal megprobaltak, s sikerult adni neki egy uj, normalisabb arcot, de ennyi, nehogy azt hidd, hogy maga az ember valtozott...

Az RTLnek ugyanazok a mondvacsinalt sztarocskai vannak, Te eppen azert gyulolod a TV2s embereket, mert teged meg - ne vedd sertesnek - a Retekklubb kebelezett be, semmivel jobb, ugyanolyan mondvacsinalt sztarok vannak, mar Szello Istvan ota folyamatosan, s Balazs is eek sorat erositi. Meg Vago Istvant lehetne mondani, mind a jokedelyu, feletteb intelligens, aranyonyos es szeretnivalo nagypapa-alkat, de valojaban o is egy mogorva frater (finomna kifejezve es veletlenul sem degradalva az ertelmi szintjet, hisz ketsegtelen, hogy nagyon okos), csak ra is egy kontost adtak. Ennyi.

Ismetelni tudom magam: amit tudsz azt torrentezd le, egyebkent meg karikazd be a musorujsagban amit nezni akarsz, egyebkent pedig huzd ki a kabelt az ajzatbol, hogy veletlenulse kapcsold be.
13 | kopé 2008.08.16. 07:58
es fuck, hogy itt nem lehet szerkeszteni.
Germinator
14 | Germinator 2008.08.16. 12:43
Persze, az RTL-nek is vannak sztárjai, de valahogy nem érzem rajta azt a... "felfuttatást" (úristen, ez hányszor előkerül), mint a TV2-nél. De kösz a hosszú véleményeket, legalább látszik, hogy elolvastátok a bejegyzést:-D
KisCsirkee
15 | KisCsirkee 2008.08.16. 13:02
Nagyrészt igazad van,. de úgy érzem túlpolírozod a Retkesklubbot. Náluk is ugyanez van. Móunika só, Balázs só és hasonló nyalánkságok. Aztán ott van még a Reflektor, ami a reklám közepén hozza a breaking news-t, hogy "Kiszel Tünde megtalálta rég elveszettnek hitt csipkés bugyogóját az ágya alatt!" Aztán ott van az undorító Reggeli! című förmedvény tele a jó kis Ördög Nórikával meg Csonka Picivel és miegymással. A Tahó Világ is Ugyanolyan undorító volt mint a Pig Bráner. A különbség csak annyi, hogy a Retkesklubb nem nyúlogat állandóan vissza hozzájuk. Aztán ha már felfutatott sztárok, akkor ottvan az emberiség ellen elkövetett bűnnel is felérő Győüzike só, ahogy az undorító cigány szar keresi a pénzt azzal, hogy bunkóságot játszik a kamerák előtt és ezzel jól degeszre tömi a zsebeit, míg milliókat tapaszt a képernyő elé.

De én is csak azt csinálom mint a többi: nem nézek TV-t. 2 sorozatot, az NCIS-t és a House-t lesem a TV2-őn a többi meg menjen az anyjába!
16 | kopé 2008.08.16. 13:04
(Ez mar tenyleg csak egy zarojeles szubjektiv velemeny, de ha nem erzed a feltuttatast, az nem azt jelenti, hogy nincs, sot. Csak okosabban, sunyi modon teszik ugyanazt. Annak a megallapitasat, hogy ez jobb vagy rosszabb, illetve h kinek (laikus nezo vs. gondolkodo emberfajzat), nem akarom magamravallani.)
powerhouse
17 | powerhouse 2008.08.16. 13:27
Szvsz igazad van, a TV2 csak egy gyenge másolata az RTL Klubnak. De hallgass a többiekre: ne nagyon nézz tv-t. Max sportot, azt nem lehet elrontani (annyira... Léderer and CO.)
18 | Pyrogate 2008.08.16. 15:43
mi ha otthon vagyunk épp, akkor a vivatv-t szoktuk nézni. Szerintem kurva nagy poén. Ha a sztároktól hányni tudnál, akkor kapcsolj át arra. Vannak sírva röhögős műsorok (szexi vagy nem, Miss Sixteen) bár ez is olyan, hogy ha egy héten 2x nézed meg egymás után, akkor kurva unalmas és kikapcs :D
Sport a tévében szintén unalmas, mindig ugyanazt adják (ki érdekelnek a 3-4 évvel ezelőtti átlagos meccsek? barca tv, mu tv...)
Filmek. HBO? lófasz:D C kategóriás gyenge filmek
Film+? behh:D
A tévét háttérzajnak használom, arra tökéletes:)
Chrono
19 | Chrono 2008.08.16. 21:39
most komolyan, hogy lehet már erről ilyen sokat írni? mazochista vagy? vagy mi a fasz? :)

amúgy balássót meg ne védjük már, mert az kb mindennek a legalja.
20 | padavan 2008.08.16. 23:50
Germi, Te nem vagy ép. Egyrészt azért, mert önkínzod magad ezeknek a szaroknak a nézésével, másrészt erről a szarról hogy lehet ennyit írni, ergo ennyi időt áldozni rá?

Minden esetre szerintem a TV2 örülne, ha mindenki ennyire utálná ezt a csatornát, mert a jelek szerint kened-vágod a teljes műsor struktúrájukat. :D

Én ha tehetem, szinte semennyi időt nem áldozok a tévézésre, kivétel a F-1, meg néha az ismeretterjesztő csatornák, de mivel a barátnőm erőteljes tévéhomer, így nem tudok teljes egészében kimaradni a jóból.

Azt látom, hogy az irtózatos szennyen, értéktelenségen, felületességen, giccsparádén kívül valami orbitálisan pofátlan módon megy egymás futtatása, lásd pl. az általad is emlegetett Activityt, ahol boldog-boldogtalan megjelenhet, az úgynevezett kibaszott sztárok, akik azért sztárok, mert szerepeltek egy valóságsóban, időjárás jelentésben, egy retardáltak számára készült sorozatban, akármilyen szaros-hugyos ócska műsornak nevezett szarban. Ezek egymást tolják, én meghívlak hozzám, te meghívsz hozzád, mindenki jól jár.

Nem hiszem, hogy igazad lenne abban, hogy a TV2 szopja a nézők faszát. Francokat. Sokkal inkább hülyének nézik a nézőiket – egyébként tökjogosan -, a debil dolgaikkal, megfogalmazásokkal, eleve a témákkal, a tálalással. Úgy gondolják, hogy a csiricsáré mindenkit elvakít, a giccs szebb minden másnál. A családias hangulat megteremtése pedig a csomagolást jelenti, melynek keretében eladják a debileknek a fost.

Én felfordulok az olyan „hírektől”, hogy „Nemtommelyik sztár megvette élete első kanapéját”, vagy hogy „X és Y megint basznak”. Kit érdekel? Ezt megeszi bárki is, ez érdekli az embereket? Hogy hol nyaralt x médiaribanc, és hogy kit szokott leszopni esténként a hülye buzi 20 kilós kiscsicska, aki kidobott derékkal, zsebre tett kézzel affektál esténként egy ötperces műsorban?

A Sebestyén Balázzsal kapcsolatban megegyezik a véleményünk, szerintem is jó arc és teljesen jogosan bánik úgy a primitív sötét paraszt emberekkel, ahogyan. Érződik, hogy mélyen megveti ezeket a roncsokat, de őszintén, ki nem? Legalább nem játssza az agyát.

Egyébként a TV2 egyik legragyogóbb gyöngyszeméről megfeledkeztél: Jakupcsek Gabika. Azt a nőt én halálra éheztetném, esküszöm. Ilyen férget én még nem láttam, elég néha megnézni, mit ámokfut ez a csirke a Mokkában, ahol a cigány az isten, a magyar pedig a szennygeci alak. Ez a nőnek nevezett médiaterminátor erősen hozzájárul az indirekt népirtás ideológiájának tudatalatti terjesztéséhez.

Egyébként meg teljesen mindegy. A kereskedelmi tévék egyformák, extraprofit termelő gépezetek, gusztustalan erőltetett arculattal, a primitívek modern cirkusza. Ahogy Fridi néhány évvel ezelőtt rendkívül találóan jelentette ki: „A kereskedelmi televíziók a lakosság alsóbb rétegeinek igényeit teremtik meg és elégítik ki.”

Sajnos Pyrogate észrevétele is teljesen helyénvaló. Én előfizetője vagyok a fullos mozicsomagnak, de már bánom. Kritikán aluli a dolog, C-kategóris filmek, ismétlések orrvérzésig, az ember örül, ha havonta kettő darab megtekintésre érdemes darabot talál x számú mozicsatornán.

Egyébként az ismeretterjesztő csatornák is felhígulnak. Szó szerint 10 percenként reklámok, és a témák is egyre inkább elmebetegebbé válnak. Erőszak, műtét élőben, katasztrófák, tömeg- és sorozatgyilkosságok történetei...

Mindent egybevetve tényleg az jár a legjobban, aki nem néz tévét.
Germinator
21 | Germinator 2008.08.17. 00:42
Kösz az észrevételeket:-)

Tudom, lerágott téma, meg hogy írhatok róla ennyit... bocs, bennem most gyűlt össze:-D Egyszerűen minden felgyülemlett, és muszáj volt kiadnom;-)
22 | feri13 2008.08.17. 01:06
Nagyon hosszú, de teljesen igaz az írományod.

Csak annyit tennék hozzá, hogy TV2-n eddig két normális, nézhető műsor volt: az Áll az alku és a Napló (legalábbis vannak benne érdekes részek).

Ez a pimasz úr nekem pl nagyon is bejön, és teljesen reális képet alkot az emberekről. Bár tök fölösleges, mindenki tudja mindezt... De azért érdekes mindezt élesben (vagy annak szimulált verziójában) megnézni.

Öszességében, talán a legszarabb csatorna a TV2, bár ritkán tv-zek, inkább a gépes fajtából vagyok, de amikor mégis megteszem, szinte biztos, hogy vagy a Discovery (Mythbusters FOREVER!!!! :D), vagy az RTL Klub megy. Utóbbi is főként a Forma-1 miatt...
23 | feri13 2008.08.17. 01:14
Jah mielőtt elfelejtem: Győzike show régebben nekem is mindig ment, most adják Coolon, rá se szarok. A második részét meg akartam nézni, az annyira brutális (amikor meglátogatja őket a Sebeők), de elfelejtettem.

Mónikáról annyit, hogy soha nem nézném meg, de ha valami olyan van a beharangozójában témaként, hogy "Én akkor is sztár lezek, ha 20 köbméternyi tehénfosban meghembergetnek, aztán le is hugyoznak!!!" vagy hasonló, akkor átfut egy gondolat az agyamon, hogy érdemes lenne belenézni. Így sületett (bár a Balázs Showban) Mo. legnagyobb tehetsége, Szintiboy is.

Mellesleg, youtube-on van 1-2 Mónika-vid, amit érdemes megnézni (főként az Ági vs Zsoli, vagy más, ismertebb néven Vámpír vs Sinter). Napokig röhögtem rajta, de sírva, aszittem a könnycsatornám kiszárad, levegőt nem kaptam a vihogástól. 20 perc tömör hahotázás, és szerintem ők nem megjátszották ezt az egészet.
24 | Pyrogate 2008.08.17. 01:14
Nézed a hogy készültöt? Na de hogy készült a hogy készült?:D
25 | feri13 2008.08.17. 01:15
hopp, pár gépelési hiba becsúszott, de hát negyed kettőkor ez elfogadható....
Germinator
26 | Germinator 2008.08.17. 01:16
OFF: Egyébként mindig mutatják, hogy hogyan készül a gyufa, a villanykörte, meg az ilyesmi. Engem sokkal jobban érdekel, hogy azok a gépek, amik ezeket csinálják, hogyan készülnek:-O
27 | Pyrogate 2008.08.17. 01:16
"Te, maunika" :D
én ebből a két műsorból csak annyit láttam, amit épp valamelyik hülye haverom belinkelt jútúbról (Szintiboy alap)
28 | Pyrogate 2008.08.17. 01:17
germi: de ha megmutatnák, hogy az hogy készült, akkor meg kéne mutatni azokat is, amik segítségével az készült:D
29 | feri13 2008.08.17. 01:18
Ja igen, a Hogyan készült még talán egy egészen jó kis műsor.

"Lenne egy special edition, ez az én ötletem, a Hogyan készült a Hogyan készült, melyben veszik kamerával ahogy veszik kamerával hogy... Ez lenne az én ötletem."

Nem pontos az idézés, de Kiss Ádám, Showder Klub talán 6. rész.
Dark Archon
30 | Dark Archon 2008.08.18. 12:29
Csak az elejét olvastam én is, de mi bajod Dolph Lundgren-nel vagy Dudikoff-fal? :) Én azon nőttem fel (tudom, látszik is :-D), gyerekként jó szórakozás az. Az RTL Klubot azért utálom (utálják jobban), mert ha van is valami normális film, abból is ki van vágva a lényeg és/vagy át van szinkronizálva fos módon. De én egyébként ezt a problémát megoldottam: nem nézem egyik csatornát se (sőt, TV-t se nagyon). Szerintem neked is ezt kéne, mert ahhoz képest, hogy utálod a csatornákat, elég sokat tudsz róluk...
Germinator
31 | Germinator 2008.08.18. 14:14
Persze, hisz csak úgy szidhatsz valamit jogosan, ha jól ismered.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.