Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Germinator blogja

Isteni történetek - 1.

Germinator | 2008.11.14. 00:26 | kategória: Isteni történetek | 2 hozzászólás

- Na jó, mindenki itt van? Köszönöm. Tehát, most, hogy befejeztük a több éve tartó munkánkat, úgy gondoltam, itt az ideje beindítani mindazt, amiért régóta küzdünk. Ezt nem átvitt értelemben értem, hanem konkrétan beindítani a gépezetet, amit megalkottunk az elmúlt időkben. Elértünk a fejlesztés azon szintjére, hogy bekapcsolhassuk a Világot. A szakértők szerint készen áll a masina arra, hogy meginduljon a működése. Mit szóltok?
- Felőlünk mehet! – kiáltották a nagy tárgyalóasztal körül ülők.
- Akkor ezek szerint minden számítás a helyén van? Minden szimuláció működést mutatott?
- Igen, igen, tegnap fejezték be a C-laborban a 752-es program futtatását, és minden a helyén volt. Johnny a hármasról azt mondta, ez a végső eljárás egy ilyen esetben, és ha ez jó, akkor minden jó.
- Wow… akkor szerintem mindenki egyetért abban, hogy elindulhat.
- Okés. Természetesen a beleegyezéseteket nem itt szóban kell összegyűjtenem; ezt majd a tárgyalás után kell leadni papíron, meg ilyesmi, de előbb egy-két élsimítás. Huh… - az asztalfőn ülő férfi nagyot sóhajtott – Szóval. Mivel én vagyok az egész projektnek az elindítója és gyakorlatilag központi figurája, azt hiszem, mindannyian egyetérthetünk abban, hogy nekem kell az Istennek lenni.
Az asztalnál ülők bólogattak.
- Rendben. És…
- De figyelj, ugye tudod, mivel jár ez? – kérdezte az egyik férfi.
- M… mármint?
- Egyébként nincs bajom azzal, hogy te legyél Isten, sőt, egyértelmű választás vagy, de… nyílván tudod, hogy ez mivel jár, nem? A jövőben emberek százmilliárdjai fognak benned hinni, te fogod irányítani a Világot, te leszel a központi agy, te benned fog reménykedni mindenki élete végéig, te leszel az egyetlen megnyugvás minden egyes lélek számára… ez hatalmas felelősség.
- Jó, jó, nyílván az. Épp ezért ötlöttem ki egy új dolgot, ami lehet, hogy első hallásra kicsit rémisztő lehet, de gondoljátok végig. És hát pont a végeláthatatlanul nagy felelősség lecsökkentése miatt gondoltam, hogy ezt megoldhatnánk.
- Halljuk! – kiáltották többen.
- Okés, tehát… arra gondoltam, hogy mi lenne, ha… ha több vallást vezetnénk be a Világban?
Látszódott a meglepettség az emberek arcán, többen összesúgtak.
-Tudom, hogy elsőre furcsán hangzik, de… ha több istenség lenne a világban, és ezáltal több vallás, akkor… akkor eloszolhatna ez az óriási feladat, ami egyébként csak rám hárulna. Arra gondoltam, hogy a különböző földrészek szerint legyenek szétosztva az egyes vallások. Persze nyílván a történelem előrehaladtával ezek majd változnának, de alapvetően lennének bizonyos vallások, amiket követnek bizonyos emberek.
- És akkor ezen vallásoknak is lenne egy-egy vezetője?
- Pontosan. – válaszolt az asztalfőn ülő ember – Ezt majd ki is kéne választani, hogy kik legyenek az egyes istenségek. Amint ez megvan, gyorsan feltöltjük a szoftverre az új kiegészítéseket, és már mehet is a menet. Egyébként a számítások szerint, ha szerencsénk van, akkor még olyat is láthatunk, hogy ezen vallások követői egymással fognak háborúzni.
- Na, az jó! – ujjongtak többen is örömüket kifejezve.
- Jaja, szerintem is. – nevetett a „központi ember” – Azért az nem lenne rossz látvány. Elvégre főleg a szórakozásunkra találtuk ki a Világot, szóval egyáltalán nem jönnek rosszul az ilyen kis viszályok. Főként, ha olyan érzékeny témák éltetik őket, mint a vallás. Azt mindenki nagyon komolyan veszi. Szóval ezt gondoltam ki, erre mit mondotok?
Újfent bólogatott mindenki, egy-két hangos véleménykifejtés is volt, de kivétel nélkül egyetértettek az apró változtatással.
- Okés, hát akkor ezt is megbeszéltük. – mosolygott a beszélő férfi, majd tovább folytatta – A másik, hogy ugye pályázatot írtunk ki a különböző vallástörténetek megalkotására, és több ezer pályamunkából végre kiválasztottuk a legjobbat. Mármint ez most csak a keresztény sztorira vonatkozik, az újakra, amiket most szavaztunk meg, még nem. De azokat még lesz idő megírni a gép bekapcsolása után is.
- Azokat nem adjuk ki pályázatra? – kérdezte valaki.
- Nem, nem, arra már viszont nem lenne idő. Az új vallásokat már szerződtetett íróink fogják összehozni. Egyébként elég profik, szóval biztos, nem kell félteni őket.
- És mi lett a győztes pályamunka?
- Ja, igen. Nem olvasom fel az egészet, csak néhány részletet ragadok ki, de szerintem eszméletlen fantáziadús. Egy 17 éves srác írta; szóval elképesztő, hogy micsoda dolgok vannak a mai fiatalok fejében. Aszongya: ezt hallgassátok, így kezdődik: „Isten [ez vagyok én, ugye] 7 nap alatt teremtette a Világot…” – ugye a Világban 7 napig tart egy hét – „…, de úgy, hogy 6 napig teremtette, majd a hetedik napon megpihent.” – Emiatt van az, hogy a vasárnap munkaszüneti nap lesz a Világ keresztény területein!
A teremben felnevettek, mindenkinek tetszett az ötlet.
- Aztán, nekem ez tetszik a legjobban: „Ádám és Éva az emberek ősatyja és ősanyja, akiket Isten teremtett saját testéből…” – ezen még lehet, hogy pontosítunk – „… Ők a Paradicsomban élnek, a földi Mennyországban, de vannak olyan fák, amikről Isten megtiltotta, hogy almát egyenek Ádámék.”
- Pf, ez milyen beteg! – nevetett fel valaki.
- Jaja! „… Éva azonban, akit egy kígyó győzött meg, mégis eszik a fáról egy almát, sőt, ad belőle Ádámnak is, emiatt Isten viszont nagyon dühös lesz és kitiltja őket a Paradicsomból. Ennek köszönhető az, hogy innentől kezdve minden ember halandó lesz.”. Szerintem nagyon jó! Ráadásul egy teljesen következetes és szigorú Istennek tűnök ebből, úgyhogy még ez is jó benne.
A tárgyalóterem ismét együttesen felnevetett.
- Na jó, ezt a sztorit már teljes egészében feltöltötték munkatársaink, úgyhogy nem is kell vele bajlódni. Majd körbeadom a papírt, ha érdekel valakit a teljes történet, de tényleg vannak benne nagyon érdekes dolgok. Az egész Világot meg fogja színesíteni ez a vallás, és mindenképp örülök, hogy ezt választottuk ki!
- Elég a dumából, mikor kapcsolják be a gépet? – kérdezte nevetve az egyik férfi.
- Oké, oké, abbahagyom. Van még 27 percünk az indításig, azt mondtam, addigra vége az ülésnek, de szerintem itt be is fejezhetjük. Akkor mindent megtárgyaltunk, igaz? Ha készen vagytok, akkor gyertek ki az előtérbe, van egy kis nasi meg pia, hogy megünnepelhessük ezt a fontos napot, és akkor egy szűk fél óra múlva el is kezdhetjük. Na, köszi, hogy meghallgattatok.
Ezzel a teremben lévő körülbelül 20 férfi felállt az asztaltól, összeszedte papírjait, aktáit, majd elindult a kijárat felé. Az ajtót az asztalfőn ülő, most már barátai által csak „Istennek” becézett férfi tartotta, a kijáraton kilépők pedig egyenként megveregették a vállát, és egy „Gratulálok!”-kal illették őt. Ő pedig nagyon büszke volt magára és mindarra, amit az elmúlt években véghez vitt. Miután mindenki kiment a teremből, egy nagy sóhajtással egybekötve ő is elhagyta azt.

Hozzászólások

1 | kopé 2008.11.14. 06:38
Hihetetlenül ötletes és jó stílusban megírt kis eszmefuttatás lett.

És ki tudja? Talán még igaz is... :)
LordMatteo
2 | LordMatteo 2008.11.14. 14:04
Látom volt időd gondolkodni...:-D De ügyes lett, grat!

(Hollók városa X-()

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.