Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Germinator blogja

Mégis másképp döntöttem (Lezáró bejegyzés)

Germinator | 2009.01.21. 21:18 | kategória: blog | 19 hozzászólás

Számos kedvenc „dolgom” van. Gondolok én itt filmekre, sorozatokra, zenékre, együttesekre és filmkészítőkre. Ezekből számos dolog fel van sorolva az adatlapomon is. Kik vagy mik ők konkrétan? Itt van pl. a System of a Down, a szinte örökös kedvenc együttesem. Velük már nem tudom, mikor, de úgy kb. utolsó lemezük megjelenése előtt ismerkedtem meg. Egy nagy energikus, nagyon dallamos és nagyon profi együttest fedeztem fel ezen 4 amerikai-örmény fiatalember formációjában (legalábbis ami a későbbi lemezeiket illeti). „Lemezeik”… ugyan már. Hisz nem volt nekik olyan sok. Összesen 5, azaz öt darab CD-t adtak ki, ám az idő előrehaladtával, azt hiszem, elmondhatom, hogy egyre csak profibbak lettek. Ez szinte magától értetődő folyamat, és nekik nagyon jót tett. Nagyon sokan, akik szeretik őket, azt mondják, hogy a „régi” System of a Down volt a jobb, és hogy az első két lemezük az, ami visszaadja az igazi „szisztemes” hangzást, de míg az az együttes csak 1 hard rock banda a sok közül, addig az újabb, az utolsó 2 lemeznél jelentkező együttes már egy iszonyatosan jó hangzással bíró, kivételes formáció.

Kedvenceim között szerepel számos sorozat, és itt most főleg az angol sorozatokra gondolok. Monty Python Repülő Cirkusza, The Office, Futottak még, Fekete Vipera, Waczak Szálló, és még sorolhatnám… najó, a Top Kedvencek ezek, szóval annyira sok azért mégsincs:-D Aki szereti az angol humort, az valószínűleg már találkozott ezen szériákkal, és nemcsak, hogy találkozott velük, de beléjük is szeretett. Az angolok képviselnek valamit a humorban, ami utánozhatatlan és megismételhetetlen. Ez a titkos erő ott lakozik ezekben a sorozatokban.

És most mondok valamit. Tudjátok, mi a közös a System of a Downban és a kedvenc angol sorozataimban? Tudjátok, mi az, ami végig nyomaszt titeket, amikor az ő számaikat hallgatjátok, vagy amikor az épp soron lévő Monty Python-részt nézitek? A tudat, hogy már nem folytatódhat. Nincs tovább. Nem úgy, mint a Barátok Közt, ami még valószínűleg a 3125-ös amerikai elnökválasztások idejében is menni fog, s nem úgy, mint a Rolling Stones, akik soha sem halnak meg. Az én kedvenceim már mind befejezték. A System of a Down 2006-ban meg nem határozott ideig szünetet rendelt el, a Monty Python 4, a Fekete Vipera 4, a Waczak Szálló, az Office és a Futottak még pedig 2 évad után véget ért. Kíméletlenül, ellentmondást nem tűrően.

Egyfelől sír a szám emiatt, másfelől belegondoltam, hogy ez a legjobb, amit tehettek. Ha csak az angol sorozatokat nézzük, mindegyik alig áll pár évadból, és évadonként is 6, maximum 13 részt kaphatnak kézhez/szemhez a nézők. Ebben egy nagyon jó dolog van: a minőségromlás ki van zárva. Minden jobb sorozat elél tökéletesen minimum 2 évadig, utána viszont már-már törvényszerűen elkezd romlani (tisztelet a kivételnek), de az angolok ezt is megoldották: 2 évad után vége, s így mindenki csak a jóra emlékszik. Nagyon bejött ez a taktika, hisz a fentebb felsorolt klasszikus sorozatokat valószínűleg senki sem fogja elfelejteni az idők végezetéig.

Na, szóval visszakanyarodva az alapgondolathoz: a felsorolt kedvenceimben egy közös van: mind hamar abbahagyták. És nem hamar hagyták abba, hanem van ennél egy jobb szó, egy kulcsszó: ők mind a csúcson hagyták abba. Ez nagy áldozat, de ezzel elérik azt, hogy valóban csak kitűnő emlékek fognak fűződni a neveikhez, és ez nemes cél.

Na, tippeljetek, hogy mindezt miért írtam most le.

Úgy van, talált. Már gondolkozom ezen a dolgon egy pár hete, de most jutottam el odáig, hogy végre meg is teszem. Ja, persze, rossz szokásomhoz híven már megint előre megígértem, hogy ezt és ezt fogom csinálni a blogommal, és ilyen és ilyen bejegyzések lesznek, de nézzétek el nekem, folyton ezt csinálom. Mindig elkezdek valamit, aztán sosem fejezem be. Ez az egyik legrosszabb tulajdonságom, valószínűleg már ti is tapasztaltátok velem szemben, de remélem, elnézitek nekem. Na, nem mintha olyan hűde nagy vasziszdasz lennék, hogy én találtam fel a spanyolviaszt, remélem egyáltalán nem ez jön le:-D Csak egyrészt nem is érzem magamban az erőt (az Erőt), másrészt úgy veszem észre, hogy a szabadidőm is hatványozottan csökkent a 2009-es év elejére, ami utolsó gimnáziumban eltöltött tanévem második fele. Ez viszont nem egy átmeneti kikapcsolása lesz a blogomnak, hanem egy végső power-off, s meghagyom a jövő nemzedékeinek azt, ami eddig benne szerepel. Így nektek is. Bár baromi nagyzolósan hangzik, de úgy érzem, elmondhatom, hogy most én is a csúcson hagyom abba.

Ha már annyiszor előkerült ez a „csúcs” szó, hadd idézzek az Office című sorozat egyik epizódjából!

A srác épp tegnap nézte meg a Cliffhangert videón.
- Röhejes, mi? Valódi élet helyett csak a filmeken jutunk el a csúcsokra.
- Aham… tegnap én is egy hatalmasat rejszoltam.


No, adios:-D

Utolsó módosítás: 2009.01.25. 10:04

Hozzászólások

KisCsirkee
1 | KisCsirkee 2009.01.21. 21:29
Te, még nincs április elseje, ez pedig így egy nagyon rossz vicc!!
LordMatteo
2 | LordMatteo 2009.01.21. 21:30
Buzi vagy? :-(
Barthezz
3 | Barthezz 2009.01.21. 21:47
Én is remélem, hogy csupán le akarod tesztelni az olvasóidat, vajon hogyan reagálnak egy ilyen hírre. ;-)

Ha viszont komolyan gondoltad, amit írtál:

Nehogy abbahagyd, toronymagasan a legnépszerűbb és legjobb blog a tiéd! A kevés szabadidő miatt kevesebb írásra fogja futni nyilván, de ilyen elhamarkodott kijelentést akkor se tegyél, mert 1-2 hónap múlva úgyis megjön majd a késztetésed, hogy ezt vagy azt a témát meg kéne még írni. Gondolj bele, én hányszor jelentettem ki, hogy itt hagyom a Dome-ot, mert se időm, se kedvem nincs már hozzá, mégsem lett belőle semmi, miután párat aludtam rá.

Szóval maradj, Germi! Ha csak 10 írást dobsz fel egész évben, mert ennyi időd van, akkor csak 10 írást dobsz fel. Nem a mennyiség a lényeg, hanem a minőség, nálad pedig utóbbiban megszokhattuk, hogy sohasem kell csalódnunk. ;-)
neumark
4 | neumark 2009.01.21. 21:59
Basszus hát Barthezz után már én se tudok ehhez mit hozzáfűzni. Valamiért mostanában egymás után jelentik ki a dome legjobb bloggerjei hogy abbahagyják. Csak abba gondoljatok bele hogy mi lesz velünk, a feltörekvő nemzedékkel? Ha a nagy mesterek eltávoznak akkor kiről vegyünk példát? Teljesen el leszünk apátlanodva...
Már csak az hiányzik hogy a jó öreg McClane meg Barthezz is beadja a kulcsot. Akkor aztán ki fogja az ifjú padavanokat kitanítani a blog-erő használatára? Bár volt itt régen egy padavan, aki nagy mester volt, de ő is szögre akasztotta a kardját, mondjuk nem önszántából.

Mi lesz itt?
5 | sHarris 2009.01.21. 22:26
Remélem, ez valami nagyobb dolognak az intrója, mintsem egy igazi "b-b-all" bejegyzés.

Szóval ez remélem tényleg csak egy "aszittétekmihahahaha/másnap kaptok egy újabb bejegyzést" stílusú írás volt, amit legtöbben elhiszünk, néhányan nem, de legalább megleped azokat, akik bedőltek. :D

Na ez elég érthetetlenre sikeredett, szóval egy mondatban a lényeg: remélem/jük, ez tényleg csak egy vicc volt, nem egy igazi elköszönés!

Utóbbi esetben viszont szavazást fogok indítani a többi fórumozó részvételével, hogy az egyik modi küldjön téged permbanra! (|:-{ :D
6 | Pyrogate 2009.01.21. 22:44
Én egy szar Germi blogot is szívesen olvasnék, tehát annyira nem tudsz lejjebb süllyedni:) Nem a csúcson vagy, ez egy magasföld:D
7 | kopé 2009.01.22. 06:34
Bazze. Hollók városát akaroooook. :'-(((
Meg egyébként is, nemá. Rossz duma. Mond, hogy szünet. Úgy sem fogod tudni megállni. :P
Gump
8 | Gump 2009.01.22. 11:03
Hasonlók a kedvenceink, viszont én nagyon remélem, hogy látom még élőben a System of a Downt. Másrészről másik régi kedvenc együttesem a No Doubt ("kicsit" más jellegű zene, mint a SOAD) 5-6 év után kezd újra koncertezni, lehet, hogy lemezt is csinálnak, szóval sosem lehet tudni.
Amúgy meg tényleg így vannak az angol sorozatok, legalábbis a kedvenceim. A Csengetett, Mylord? is 4 évadig ment és meg tudnék nézni belőle még akármennyit, de így volt jó, mert az a 4 évad tökéletes volt. Az is 6 epizód/évaddal indult és a max. 8 volt. Fekete vipera ugyanez. Most az IT crowd ilyen. 6 rész egy évadban, remek részekkel de az a 6 rész két óra alatt végignézhető. Kár, és lehet, hogy ebből sem lesz már sokkal több.
Csapongok kissé. A lényeg, hogy értelek, megértelek, a Te döntésed, az viszont már pár hete feltűnt nekem - és attól tartok igazam lesz - hogy 2008 volt az az év, amikor hetente több olyan blog bejegyzést lehetett olvasni itt, amit tényleg érdemes volt elolvasni. 2009 már nem ilyen, és úgy néz ki nem is lesz ilyen. Lesznek, vannak jó bejegyzések, de a zeniten már túl van ez a dolog, ehhez pedig tökéletesen passzol az, hogy részedről is ennyi.
LordMatteo
9 | LordMatteo 2009.01.22. 11:03
Na igen, Hollók városa nélkül van képe befejezni...
Barthezz
10 | Barthezz 2009.01.22. 11:27
És pont most lépett előre Germi a blog-népszerűségi lista 3. helyére, hát lehet ezt nem jelnek venni, hogy folytasd? ;-)
11 | ShuleyvA 2009.01.22. 14:07
Megvan a 2008as év legjobb bloggere díj. Miért is folytatnád... Itt hagyod a blogot, s ha most is jelented be, akkor is csak én utánam. Azt kihagytad, hogy öröm volt itt lenni és szórakoztatni a népet ;-)

"Együtt az árral, más vizekre..."
Germinator
12 | Germinator 2009.01.22. 14:42
Na, köszönöm a véleményeket, és jó látni, hogy azért érthető a döntésem;-) És nem, ez nem vicc vagy teszt, tényleg befejezem.

Természetesen jó volt szórakoztatni a népet, ezt tényleg kihagytam, de azt írtam le, ami jött a kezemre, szóval bocs, ha ezt kifelejtettem, de ettől még áll:-D

Barthezz: azta, ezt még nem is láttam!:-O Rohadt jó:-D De sajna nem, nem veszem jelnek:-D
Barthezz
13 | Barthezz 2009.01.22. 15:19
Pedig ez, hogy bejelented, hogy abbahagyod, majd hirtelen előreugrasz a népszerűség listában, épp olyan egyértelmű jel arra nézve, hogy folytasd, mint amikor a Ponyvaregényben körbelőtték Jules-t. :-D

Amúgy meg ahogy Pyro mondta, nálad a csúcs nem egy pont, hanem egy fennsík. ;-) De tényleg a Te döntésed. :-)
cygary
14 | cygary 2009.01.22. 16:49
Nah erre nem számítottam :D Szerintem azért egy év bloggere díj után, még egy évig legalább a ,,csúcson'' lehetnél, lévén ez nem egy bulvárújság, itt nincsenek csillagok, ha valaki megfelelő színvonalon adagolja a bejegyzéseket szeretik. És pont ez van veled is. Kétlem, hogy ne tudtad volna ugyanígy folytatni, de persze mit beszélek pont én... Biztos neked is megvolt az a bizonyos dolog a háttérben ami miatt nem folytatod és ezt bizony el kell fogadnunk.
davkar9
15 | davkar9 2009.01.22. 23:14
Jaj nem kell ez. Elég lett volna ha beírod, hogy az elkövetkező félévben kicsit hanyagolod a fórumot meg a blogot (ahogy Barhtezz:P), kicsit hajtanod kell, felvételi leadásának határideje, érettségi, miegymás, július, augusztusban meg úgyis újra blogozol majd. Szóval ez a félév ez ilyen stresselős szaer lesz, lemegy utána már jobb lesz minden. No offense, én is hasonlóan vagyok tehát értem én. ;-)
tigrinch
16 | tigrinch 2009.01.23. 21:39
Bár én nem szoktam blogokat olvasni, a tiédet is csak néha, de egyet értek azokkal, akik szerint csak szüneteltetned kellene egy ideig az írást. Mindenkinek vannak ilyen periódusai, én is volt már, hogy meguntam és akkor fél évig sem írtam, aztán megint és ennyi. Biztosan frusztráló, hogy azt gondolod, az első helyezés után mindig csak díjnyertes bejegyzéseket írhatsz ezután, de ez nem így van.

Biztos vagyok abban, hogy fogsz te még blogot írni :).
Germinator
17 | Germinator 2009.01.23. 21:41
Igen, 2 év múlva az indexen:-D

De azért kösz a véleményeket, jól esik:-D Viszont ez tényleg a vége. Tényleg:-D

(oké, ha tigrinch küld magáról fényképet, folytathatom:-D)
tigrinch
18 | tigrinch 2009.01.23. 21:46
Germi, ha küldenék is képet, maximum PM-ben :-D. Viszont egy ekkora felelősséget ne terhelj rám! :-)

Csak úgy emlékeztetlek az ígéretedre, hogy majd repijegyet vagy könyvet kell adnod, ha befutott humorista vagy író leszel ;-).
Germinator
19 | Germinator 2009.01.23. 21:49
Ígérem, megtartom az ígéretem, és küldök repülőjegyet vagy könyvet, persze ehhez kell majd valami kontaktus, de ez részletkérdés.

Viszont inkább ne küldj képet, akkor se folytatnám:-D

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.