Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Germinator blogja

2 szám, 1 csaj, 1 felháborodott blogger - Az új magyar tinisztár

Germinator | 2009.04.12. 16:50 | kategória: Bona | 41 hozzászólás

Itt a tavasz, dagad a fas természet, és dagadok én is. Dagadok fizikailag, mert egyre több kaját eszem, valahogy a jó idő ezt hozza ki belőlem, és dagadok mentálisan. Bár ez kissé ellentmondásos, mert épeszűségem éppen, hogy apad. Hogy akkor mi dagad? Képzeljetek el egy istentelen méretű tumort, ami az agyvelőmön alakult ki, és most egyre inkább nő. Na, valami ilyesmit érzek. És ezt a daganatot a rossz zenék táplálják. Oké, nemcsak a rossz zenék, a rossz műsorok is, ám ez utóbbival csak a következő bejegyzések egyikében fogunk foglalkozni. Akkor viszont nagyon alaposan…

De térjünk is a lényegre. Miért vagyok én most itt, miért éreztem olthatatlan vágyat, hogy ismét visszatérjek a blogmezőkre? Szeretném leszögezni, hogy nem akarok egy örökös és állandó blogot továbbvinni. Nem akarok újra harcba szállni a 2009-es legjobb blog címéért:-D Csakis ideiglenesen és bizonyos esetenként fogok új bejegyzésekkel jelentkezni: akkor, amikor a leginkább szükség van erre. Amikor úgy érzem, hogy muszáj megszólalnom. Vagy ha úgy tetszik: felszólalnom.

Az igazi miértje annak, hogy most ismét itt láttok, ebben a bejegyzésben még nem fog feltűnni. Az ugyanis… túl durva ahhoz, hogy hirtelen a semmiből rátok borítsam. Előtte kell egy kis ráhangolódás, hogy felvegyétek a ritmust, és ezt a ráhangolódást most „az új magyar tinisztár” fogja szolgáltatni nekünk!

Micsoda?:-O Nem tudjátok, kiről van szó? De… de hát ha már a YouTube-on is úgy hívják egyszerűen, hogy „az új magyar tinisztár”, akkor nyílván mindenki ismeri. Hisz nem egyszerűen „egy új magyar tinisztár”, hanem „AZ új magyar tinisztár” a megnevezése. Na, ne szórakozzatok velem, hát biztosan ti is tudjátok, hogy kire utal ez a megnevezés. Neeeeem?:-O Ez hogy lehet? Ezek szerint… a YouTube-os meghatározásban hazudtak? Ugyan már, nincs az a gonosz menedzser, aki ilyet hazudik a széles nézőközönségnek csak azért, hogy jobban felfuttassa kliensét. (irony completed)

Najó, játsszunk egy olyat, hogy felsorolok 4 válaszlehetőséget, 4 ismert nevet, és nektek ki kell találnotok, hogy a 4 név közül melyik lehet ez az „új magyar tinisztár”. Na, lássuk csak:

Ki „az új magyar tinisztár”?

a) Delhusa Gjon
b) Poór Péter*
c) Barbee
d) Szécsi Pál


Nem, nem Szécsi Pál. Nem, mondom, hogy nem! Higgyétek már el. Tipp: sokat segíthet, ha a névre, pontosabban a művésznévre koncentráltok. Az efféle „új tinisztároknál” nem ritka, hogy angolos, angol írásmóddal alkolmozott nicknevet vesznek fel, ezzel is kimutatva a nemzetközi porondra való fellépésük iránt táplált ambíciókat (ahhh, micsoda mondatszerkesztés). Nos, Delhusa Gjonra gondolok? Neeeeem, rá eleve nem lenne igaz, hogy „új”, meg, hogy „tini”… meg, hogy „sztár”.

Akkor ki lehet az? IGGGEEEEEN, Barbee. Ja, egyébként a második szótagot „bí”-nek kell ejteni, nem pedig „be”-nek. Tudjátok, mint az angolban. Na, szóval itt ez a Barbee, aki „AZ új magyar tinisztár”. Valószínű, egy kő alatt éltek, ha még soha nem hallottatok róla. Ez esetben ez a kő a világ legbiztonságosabb otthona, mely távol tart minden szörnyűségtől. (*Ráadásul, ha még Poór Péterről sem hallottatok, akkor azonnal oda akarok költözni én is!!) Nézzünk meg egy kis részletet Barbee exkluzív saját honlapjából, konkrétan a „Biográfia” részből!

Barbee egészen pici kora óta énekel és tehetségére már az általános iskolában felfigyeltek tanárai. Több iskolai zenés színdarabban kapott főszerepet, emellett 9 éves kora óta folyamatosan részt vett különböző énekversenyeken, melyeken mindig kiváló eredményeket ért el. Általános és középiskola évei alatt többször kapott főszerepet musicalekben és különböző színdarabokban. A visszajelzések alapján határozta el, hogy szeretne komolyabban foglalkozni az énekléssel így az elkövetkezendő hónapok rengeteg gyakorlással teltek. Így ment ez egészen addig a pillanatig, amikor 2008 tavaszán jelenlegi producere Bognár Tibor felfedezte egy videómegosztó oldalon. Barbee ugyanis felvételeket készített arról, ahogyan énekel, és ezeket feltöltötte különböző oldalakra abban a reményben, hogy valaki esetleg tényleg rátalál és felfedezi őt.

És felfedezték. Bognár Tibor, legyen ő bárki is, felfedezte Barbee-t. Barbee, akinek ha jól látom, születésneve is Barbee. Ugyanitt a biográfia résznél van ugyanis egy rövidebb adatlap a lányról:

Név: Barbee
Születési idő: 1990.07.15.
Csillagjegy: Rák
Kínai:


Nagyon úgy tűnik, hogy manapság már gyökérség a standard „vezetéknév-keresztnév” séma alapján rendelkezni a neveddel. Vagy pedig szegény Barbee még mindig abban a korszakban él, amikor pl. a különböző fiúzenekarok tagjainak hülye angol nevük volt, mint pl. Brendon, Dzsulien, DzséjDí, meg ilyesmi (a ShyGuys tagjait soroltam fel:-D). (mondjuk van egy olyan tippem, hogy nem Barbee él ebben a korszakban, hanem a hipermenedzsere, Bognár Tibor)

Na de mit tud felmutatni Barbee? Egy teljes lemezt, ahogy ez a honlapról kiderül, de erről a lemezről minket most csak 2, azaz kettő szám fog érdekelni. Az Ámor nyila és a Hógömb. Ne is húzzuk az időt, vágjunk rögtön a közepébe!

Barbee – Ámor nyila

Én ilyen boldog sosem voltam talán még,
Mert veled lenni minden percben ajándék,
Fognám a kezed, egész nap,
Bár azt sem tudom igazán még milyen vagy.

Nincs még közös múlt,
De Ámor nyila szíven szúrt.

Az első percben felfaltál a szemeddel,
Már azt sem tudom, mit tettél az eszemmel,
Otthon kell, hogy legyek már ilyen tájt,
De fejünk fölött megláttam egy szivárványt,

És nem volt visszaút
Hisz Ámor nyila szíven szúrt

Egy érzés legbelül, annyi mindent felkavar,
A szíven áttör, átsöpör,
S talán mindörökké tart.

És egyszerűen elvarázsolt hangulatba kerültem,
Az utca fölött fél méterrel repültem,
Elhittem neked, hogy élni szép,
Egy új kalandért nem adnám mi csak a miénk,

Más nem kell ezen túl,
Mert Ámor nyila szíven szúrt.

Egy érzés legbelül, annyi mindent felkavar,
A szíven áttör, átsöpör,
S talán mindörökké tart.

És egyszerűen elvarázsolt hangulatba kerültem,
Az utca fölött fél méterrel repültem,
Elhitted nekem, hogy élni szép,
Egy új kalandért nem adnám mi csak a miénk,

Más nem kell ezen túl,
Mert Ámor nyila szíven szúrt.

Csak ez kell ezen túl,
Mert Ámor nyila szíven szúrt.
Csak ez kell ezen túl,
Mert Ámor nyila szíven,
Ámor nyila szíven,
Ámor nyila szíven szúrt.

Úúú Szíven szúr
Úúú Ezen túl ..
Úúú Szíven szúr
Úúú Ezen túl ..
Úúú Szíven szúr
Úúú Ezen túl ..


Miért, miért, ÓÓÓ miért jó, hogy külföldi számokat éneklünk el magyarul?:-(( Szerintem ez az egyik legrosszabb dolog a zeneiparban. Angol számok magyarítása, mindjárt hányok. Ráadásul fele olyan jó zenével előadva. Hallgassatok meg egy eredeti feldolgozást!

Nem egy túl jó szám ez sem, de igazi hangszerek vannak benne igazi, háromdimenziós hangzással. Igen, már sokszor előhozakodtam ezzel a többdimenzióság-dologgal, de higgyétek el: ahhoz, hogy egy szám jó legyen, igenis legalább 3 dimenziósnak kell lennie. Emlékeztek még Lola egyik legszarabb számára? Anno volt egy bejegyzésem, amiben szerepet kapott, és már ott is kiemeltem, hogy mennyire száni, hogy a csajnak kb. 1 dimenziós hangja van. Úgy, mint egy vonal, vagy egy késnek az éle. Kábé úgy vág bele az ember fülébe. Na, ez a szar Barbee-szám is hasonlóképpen hat rám. Halljátok benne ezt a szánalmas elektromosgitár-utánzatot? Botrányosan rosszul hangzik. Egy az egyben ugyanolyan szar, mint Lola száma. És egyszerűen nem hiszem el, hogy egy bekezdésen belül dobálózom azzal a két névvel, hogy Lola meg Barbee. Hol élünk, könyörgöm, Californiában??

Na és a dalszöveg? Kábé minden béna dalszövegjellemzőt felvonultat, kezdve a sablonos képektől a tömörített mondatokon át egészen a feleslegesen belecsempészett töltelékszavakig. Csak, hogy egy-két példát hozzak:

Én ilyen boldog sosem voltam talán még,…

Tipikus példa #1: kényszer-szórend. A ritmus, rigmus és rím kikényszerítése érdekében össze-vissza dobálják egymás mellé a szavakat úgy, hogy még egy minimális értelmük legyen. Pedig, ha belegondolunk, az „Én még sosem voltam ilyen boldog”, vagy a „Talán még sosem voltam ilyen boldog” sokkal jobban hangzanak. Az első verzióba nem kell a „talán”, a másodikba az, hogy „én”, de mivel így nem jön ki az előre eltervezett (ja, és 40 éve megírt) ritmus meg a rím, muszáj ilyen szar szórendet kialakítani.

Tipikus példa #2: töltelékszavak. Csak ismételni tudom magam: „talán” és „én”, valamelyik felesleges ebbe a sorba, de muszáj volt belecsempészni. És ahelyett, hogy kissé nagyobb odafigyelést igénylő munkával átfogalmaznák a sort (vagy ne adj Isten az egész versszakot), inkább feltöltik a mondatokat ezekkel a teljesen semleges és ippeghogy jelentésmódosító szavakkal. Ez olyan, mint a vizezett kóla: végül is majdnem ugyanolyan, mint az eredeti, de mégis mindenki tudja, hogy ez mennyire szánalmas.

Aztán:

Mert veled lenni minden percben ajándék,…

Tipikus példa #3: klisék. Azért az kicsit szánalmas, hogy már a második sorban is ilyen hülyeségekbe ütköztem. Ez például minden harmadik számban elhangzik, de bármiben lefogadom, hogy mindegyik szerelmes számban legalább egyszer. Hová tűnt az eredetiség a dalszövegírókból?? Az nem szánalmas, hogy ha van egy szövegíró, aki akar írni egy számot, akkor azt csinálja, hogy a saját maga által hallott és ismert számok legismertebb sorait beírja a saját zenéjébe? Ez nem… szar dolog?:-D Mert szerintem nagyon az. Vagy például ezek:

Az utca fölött fél méterrel repültem,…
Elhittem neked, hogy élni szép,…

Hányszor lőtték már el ezeket a „költői képeket” más számokban? Elhittem neked, hogy élni szép?? Érti egyáltalán valaki, hogy ez mit jelent? Mármint… egyébként miért ne lenne szép élni? Vagy mi? Áhhh…

Tököm ki van ezekkel a szar szövegekkel. Miért nem lehet SEMMI eredetit belevinni egy-egy ilyen számba? Miért kell másokat másolni és mások által ellőtt fordulatokat újra eldurrogtatni? EZ IGÉNYESSÉG?! Hát szerint nem. NAGYON nem. De nem csak itthon van ez: külföldi számokban is uggggyanazokat a szóhasználatokat és szófordulatokat hallom újra meg újra. Ez kib*xott szánalmas. Ez nem zeneművészet, ez utánzás. Pofátlan, lusta és hanyag utánzás.

És ami a legborzasztóbb, az maga a tény, hogy ez egy 40 éves szám feldolgozása. Nem is feldolgozása, magyarítása. Én már máskor is futottam ilyenbe, de azt hittem, hogy ebből a vérciki és szánalmas dalkészítési formából már az Ámokfutók után kinőttünk. Hát nem! Még mindig köztünk van, még mindig néhány „zeneszerző” és „dalszövegíró”, meg persze „producer/menedzser” azt hiszi, hogy ez jó dolog, hogy ez élvezetes és eredeti – szégyen leírni a kiemelt szót ebben a környezetben.

Jól van, Barbee megbukott nálam, mert magyarra átdolgozott egy régi számot? Hát akkor nézzük meg, hogy egy önálló zenei produkcióval mire képes. Nézzük meg a Hógömb című számát, mely elméletileg teljesen saját szerzemény (mᒠnyílván nem ő írta sem a zenét, sem a szöveget, de nem is mástól vették át – nudge).

Barbee – Hógömb

Nézd, mennyi csillag, a város tiszta fény,
Ezernyi titkot rejt még a tél.
A fényeken, s a hópelyheken túl
Egy angyalkönny épp a Földre hull.

Színes hógömb az élet
Egy éjjen át.
Ma hógömbben élhet
Egy fiú és egy lány.
Két bolygó az égen,
Mi közös álmot ír.
Mondd, mért nem éghet mindig,
Mondd, mért nem lángol folyton így
Két szív?

Szép napra ébred sok elvarázsolt szív,
A hóesés most a szabadba hív.
Mint angyalszárny érinti a vállad,
S bármit kérsz, ma végül valóra válhat.

Színes hógömb az élet
Egy éjjen át.
Ma hógömbben élhet
Egy fiú és egy lány.
Két bolygó az égen,
Mi közös álmot ír.
Mondd, mért nem éghet mindig,
Mondd, mért nem lángol folyton így
Két szív?

Hidd el, nem kell drága ajándék,
Nálad jobbat úgysem találnék.
Tudom talán kicsit bolondság,
De a csomagban szíved találnám.

Most színes hógömb az élet
Egy éjjen át.
Ma hógömbben élhet
Egy fiú és egy lány.
Két bolygó az égen,
Mi új álmot ír.
Mondd, mért nem éghet mindig,
Mondd, mért nem lángol folyton így
Két szív?


Idéznék a Zeneszöveg.hu ezen dalszövegének lapjáról: Jogtulajdonos(ok) által ellenőrzött és lezárt dalszöveg. Gratulálok, melyik barom „jogtulajdonos” hagyta bent az ellenőrzés után a dalszövegben az „éjjen” szócskát? Ez most vajon „éljen” vagy „éjen”? Pf…

Egyébként meg… what the fuck?? Aki érti ezt az egészet, hogy hogy a herémbe jöttek az egész lirikszbe ezek a cseszett hógömbök, azt meghívom egy KFC-s Fincsibe-szendvicsre. Ez elég brutális anyag. Kezdjük rögtön a legelején:

Nézd, mennyi csillag, a város tiszta fény,
Ezernyi titkot rejt még a tél.
A fényeken, s a hópelyheken túl
Egy angyalkönny épp a Földre hull.


Fúj, mindjárt hányok. A sablonok sablonjait láthatjuk itt, kedves Hölgyeim és Uraim, ezenkívül a totális következetlenséget és inkoherenciát. Tudom, nagy, beképzelt és tudományos szavak ezek, de teljesen érthetőek és ideillőek is egyben. Inkoherens a szöveg, azaz se eleje, se vége, logikátlanul követik egymást a papírra hányt képek. Itt például rögtön a Világ Sablonja 2007 verseny első helyezettje, a „Nézd…” megszólítás kezdi a dalt, ezzel megadva az alaphangot. Mennyi csillag, a város tiszta fény, hm… nem hinném, hogy teljesen helytálló a „tiszta fény” kifejezés. Sokkal inkább szoktuk azt mondani, hogy „tiszta mocsok”, „tiszta kosz”, „tiszta víz”. Ezt a „tiszta” előtagot inkább kézzel fogható fogalmakra mondjuk, de a dalszövegíró nyugodt szívvel felhasználta a „tiszta fény” kifejezés keretei között. No problem. Ezernyi titkot rejt még a tél – a „még” szócska indokolatlan használata, melynek egyetlen értelme, hogy kitöltse a szótagban hiányos sorokat, ezen kívül a Világ Sablonja 2004 verseny második helyezettje tűnik fel az „ezernyi titkot rejt” kifejezés keretei között. Szeretnék indítani egy játékot: Holnap este nyolcig szeretnék 10 olyan magyar számot látni a kommentek között, aminek szövegében szerepel az „ezernyi titkot rejt” kifejezés. Ez halál komoly, a versenyt ezennel megnyitom, és várom a keresési eredményeket!

A következetlenség egyébként tovább folytatódik, hisz egyszer csak azt említi, hogy „egy angyalkönny épp a Földre hull”, hát nem is tudom. Ezt fel tudja bárki dolgozni? A dalszövegíró egyébként érti ezt, vagy csak „olyan rohadt jól hangzott”? Mibe, hogy az utóbbi? Miért hull angyalkönny a Földre? Ez lenne a hóesés? Vagy szomorú valamitől az angyal? És egyáltalán hogy jönnek ide az angyalok? Ugyanezen természetfeletti, misztikus lények a refrén utáni, második versszakban is visszatérnek:

Mint angyalszárny érinti a vállad,
S bármit kérsz, ma végül valóra válhat.


„Valóra válhat” – újabb játék, holnap este 8-ig szintén 10 magyar szám, amiben a „valóra válhat” kifejezés szerepel. Köszönöm!

És a refrén, a csodálatos refrén… egy külön misét megérdemel:

Színes hógömb az élet
Egy éjjen át.
Ma hógömbben élhet
Egy fiú és egy lány.
Két bolygó az égen,
Mi közös álmot ír.
Mondd, mért nem éghet mindig,
Mondd, mért nem lángol folyton így
Két szív?


Hát, azt hiszem csak gratulálni tudok az „éjen át” – „és egy lány” rímhez. Bravo, bravissimo! Az egyik legjobb rím, amit az utóbbi időben hallottam! Mellesleg mi a tököm az a hógömb? Az a rázható üveggömb, ami tele van műhóval? És ezt miért hozza párhuzamba az élettel?? Ráadásul külön öröm szövegértelmezés szempontjából olyan ellentétes képeket alkalmazni, mint „hógömb az élet egy éjen át”. Élet = rohadt hosszú, több évtizedig tartó állapot. Éj = egyetlen nap, annak is csak a fele. Minek kell egy egyetlen éjszakán át tartó állapotot életnek nevezni? Szőrszálhasogatás, de elméletileg ma Magyarországon profi szövegírók dolgoznak.

Aztán mindenféle magyarázat nélkül a hógömbös témáról átkapcsolunk egy kozmikusabb képre: „Két bolgyó az égen, mi közös álmot ír.” Whut? Szintén verstanilag eléggé ellentétesen értelmezhető kifejezések tűnnek fel. Ha teljesen tudományosan akarom kiforgatni, akkor íme a következő gondolatmenet:

Eleve mikor látunk két bolygót az égen egyszerre? A Jupitert elég gyakran lehet észlelni a Hold közelében, és nagy ritkán a Vénuszt, bár én azt még sosem láttam. Ha feltételezzük, hogy a szövegíró ezt a két bolygót vette alapul, eléggé érdekes hasonlatot kapunk kézhez. A szöveg a szerelmespár két tagjának közelségét és együttlétét szeretné kifejezni, feltételezem a Vénusz és Jupiter között meghúzódó 670 millió km-rel.

Mi a szarért kellett pont bolygókhoz hasonlítani a szerelmes párokat? Mert a bolygók arról ismertek, hogy olyan rohadt közel vannak egymáshoz? Nem, sőt, éppen arról ismertek, hogy k#rva messze vannak egymástól. És ez, hogy „közös álmot ír[nak]”?? A bolygók? Ööö, mi?:-O Nem igazán értettem, aztán hosszas gondolkodás után leesett: újabb tipikus példája az „Áldozzuk fel a szöveg tartalmát és értelmét a ritmus és a zene érdekében”-esetnek. Tudjátok, hogy mi ír álmot? Egyáltalán mire szokás azt mondani, hogy ír, leír valamit? Naná, hogy a pályákra! A bolygó pályáira, a bolygók Nap körül leírt pályájára. Mert valljuk be, így sokkal értelmesebb az egész: a bolygók pályái egy közös álmot írnak le. Jójó, ez tökre elmegy, és még eredeti is. De nem, sajnos nem jött ki a ritmus, úgyhogy a bolygók írnak álmot. Logikussss. Nagyon az.

Maga a klip egyébként önmagában is pályázhatna a világ egyik legrosszabb, avagy legsablonosabb klipjének díjáért. Szomorú kislány nézi a korcsolyázó szépfiút, akinek gonosz barátnője van, aki ráadásul megalázza a szomorú kislányt, erre a szépfiú csalódik a gonosz barátnőben és végül összejön a szomorú kislánnyal, aki időközben megnyert egy műkorcsolya-világbajnokságot. WTF?? Nem is akarom tudni, hogy ez az utolsó mozzanat hogyan került bele a klipbe, és hogy mindennek mi a ló köze van a szöveghez, de nem is érdekel. Ismét túlságosan mélyre ástam magam a mai magyar könnyűzene-ipar mocskába. És mint mondtam, nem is ez lett volna az eredeti célom… a napokban ugyanis olyat láttam a tévében, hogy… fuhh. Szavakkal leírhatatlan, de én lehet, hogy megpróbálkozom vele. Vagy sikerül, vagy nem, még nem tudom. De addig egy dolgot tanácsolhatok:

SOHA NE NÉZZETEK BUDAPEST TV-T!!

Ja, és még VÉLETLENÜL SE KAPCSOLJATOK A VIVÁ-RA! Én megtettem, és látjátok, mi lett belőle: egy újabb felesleges blogbejegyzés. Csak remélni tudom, hogy ti soha a büdös életbe nem fogtok így járni:-)

Köszönöm hát, hogy meghallgattatok, és… figyeljétek, hogy mikor jön a következő bejegyzés. Azután ugyanis… senki nem marad talpon…

To be continued...

Ja, egyébként egy kis kiegészítés. Nézzétek meg Barbee kedvenceit, melyeket honlapján reklámoz!

Barbee kedvencei:
Könyv: Harry potter illetve a Bad Girl sorozat
Film: Bajos csajok, Szakítópróba, Los Angelesi tündérmese, Step up 1-2
Étele: spagetti, kínai ételek
Itala: Pepsi és minden gyümölcsital
Együttese: Tokio Hotel, Paramore, Jonas Brothers, Guns N' Roses
Színésze: Chad Michael Murray, Jared Leto, Channing Tatum
Színésznő: Hillary Duff, Olsen ikrek
Énekes: Justin Timbarlake,
Énekesnő: Ashlee Simpson, Christna Aguelira
Sport: röplabda, floorball
Hobbi: írás, internetezés, mozi

Hm...

Utolsó módosítás: 2009.04.12. 17:01

Hozzászólások

Barthezz
1 | Barthezz 2009.04.12. 17:11
Hál Istennek én egyik említett televíziót sem nézem, ahogy szinte már egyetlen tv-csatornát sem (meggondolandó, hogy az új lakásomba egyáltalán legyen-e tv-előfizetés), így ha te nem lennél, sztem soha életemben nem hallottam volna erről a "tinisztár" (behalok :-D ) Barbee-ról. :-) A hangja amúgy tényleg borzalmas, füleimet szabályosan sértő, egy ilyen klasszikus slágert meg átmagyarítani és így elcseszni... Szal én sem akarom elhinni, hogy egy ilyenféle borzalomra vevő a mai magyar tini-közönség, s talán életükben nem hallottak még ezek az emberek igényes zenét. És ez évről évre egyre rosszabb lesz... Azért a 90-es években az említett Shygys-szal meg Ámokfutókkal sem tartott a magyar pop ipar ezen az alja szinten, mint most. Az akkori zenék még ha gagyik is voltak, de azért lehetett szeretni őket.

Üdv. amúgy újra a blogban (és tényleg visszatértél :-D ), remélem minél sűrűbben fogunk látni tőled bejegyzéseket, még akkor is, ha nem rendszeresen kezdesz blogolni. (És ugye megmondtuk januárban, hogy pár hónap múlva úgyis ez lesz. ;-) )
powerhouse
2 | powerhouse 2009.04.12. 17:11
Van a másik csaj is, nevét se tudom, az a klip, amikor kimennek egy luxus hotelbe és ott van a pasija és dalolgat szerelemről meg minden szarról. Az annyira szar, hogy majdenm írtam róla egy ilyet, mint amit most te. :D
Barthezz
3 | Barthezz 2009.04.12. 17:18
És nem ph lett az első. :-P

Amúgy egyetlen tanács az ilyenekre: Nem szabad tv-t nézni meg ilyen slágeres rádiókat hallgatni, mert csak felhúzza magát az ember ezeken a borzalmakon. :-) Persze Germi továbbra is informálódjon csak, mert a blogjában az egyik legjobb rovat sztem a Bona, s tökéletes profizmussal tudja ezeket az újmagyar pop-előadókat elküldeni a halál f***ra. :-) Őszintén remélem, hogy a Google-t lesve a szóban forgó előadók vagy dalszövegírók is beletévednek idővel ezekbe a bejegyzésekbe és ha el nem is gondolkodnak ugyan rajta, hogy talán van benne vmi (hiszen ehhez nincs agyuk), de egy icipicit talán lehervasztja a mosolyt az arcukról. ;-) Már megérte akkor.
Germinator
4 | Germinator 2009.04.12. 17:42
Ez mondjuk érdekes, mert a legfrissebb hozzászólás résznél ph kommentje van előbb, na mindegy:-D

Köszi az írásokat;-) Egy-két dolgot kihagytam a csajról a bejegyzésben, bár láthatóan így is elég hosszú lett:-D

ph: fú, nemtom kire gondolsz, de majd utánanézek:-D
powerhouse
5 | powerhouse 2009.04.12. 17:57
http://www.youtube.com/watch?v=0d76qn9A8Gs ez az :D
powerhouse
6 | powerhouse 2009.04.12. 18:05
Nehogy felmenj a honlapjára, mert vírusos, legalább is a galéria az, ahogy beléptem, firefox kifagyott, és egyből ment egy halom fájl karanténba...
Barthezz
7 | Barthezz 2009.04.12. 18:25
Germi: Igen, ez nekem is feltűnt, valószínű a legfrissebb hozzászólásoknál csak a perc alapján szortíroz, aztán beteszi betűrendben a többi kommentet. :-)
Barthezz
8 | Barthezz 2009.04.12. 18:27
ph: 1 percig bírtam nézni, aztán kilőttem a youtube-ot, mert kezdett sajogni tőle a fejem. :-D Hogy tud vki ilyet hallgatni?
9 | kopé 2009.04.12. 20:58
Uhh, hol is kezdjem...

Először is: ne tudd meg mennyire megörültem, mikor megláttam, hogy te írtál bejegyzést... :)
Kíváncsi leszek arra a bizonyos folytatásra is... ;)


Magához a bejegyzéshez annyit fűznék, hogy jajj. De tényleg. Végighallgattam, de csak mert közben röhögtem. :D
És ami a legjobban zavar, hogy amúgy a csaj olyan "debasz", aki mást mond az buzi. :D
10 | kopé 2009.04.12. 21:00
Nem, visszavonom, megnéztem pár képet a honlapján, áhh.
Maradok az asszonynál. :D
Germinator
11 | Germinator 2009.04.12. 21:00
Hát engem nem fogott meg:-D:-D
LordMatteo
12 | LordMatteo 2009.04.12. 21:13
Egyetértek kopéval. :D
powerhouse
13 | powerhouse 2009.04.12. 21:19
LM: te is maradsz kopé csajánál? :D
14 | kopé 2009.04.12. 21:19
Bocs, nem osztozok az asszonyon. :D
LordMatteo
15 | LordMatteo 2009.04.12. 21:29
Nem, én kopét akarom egyrészt én is örülök hogy Germi megint írt, másrészt ez szánalmasan szar, harmadrészt nekem már alapból se tetszett a csaj. :D
LordMatteo
16 | LordMatteo 2009.04.12. 21:30
Mármint, az énekes csaj.

Vagyis izé ez nem azt jelenti hogy a barátnőd nem tetszik!

Vagyis na fúhh öhh érted na...

:D
17 | Szekuj 2009.04.12. 21:30
Basszus a végére már röhögtem.
Bírom az ilyen fikázós bejegyzéseket. =]
Még ilyet...
Germinator
18 | Germinator 2009.04.12. 21:31
Köszi;-)

Ti meg ne itt csajozzatok már:-D
LordMatteo
19 | LordMatteo 2009.04.12. 21:39
Jó tudjuk tudjuk nincs alkohol nincs drog nincs rock 'n roll


Bocsi :D
Germinator
20 | Germinator 2009.04.12. 21:43
El sem tudod képzelni, hogy ezt milyen komolyan gondolom mostanában:-P
21 | kopé 2009.04.12. 22:01
Azért az érettségire való készülésnek is van egy határa. :D
Már bocs. :D
És off ends.
Germinator
22 | Germinator 2009.04.12. 22:08
Mi?? Azt hiszed, készülök bármit is az érettségire?:-D Most is inkább ezt a bejegyzést írtam...:-D
Pras
23 | Pras 2009.04.12. 22:39
A Vénusz-Jupiter 670 millió kilométerénél már sírva kapaszkodtam a karfába, úgy rázott a röhögés. :D
Készen van, mint a házi feladat. :D
Egyébként még nem hallottam a csajról, de a Péterről sem, tekintettel arra, hogy a tévémet azóta nem cseréltem le, mióta szarráment, hatalmas előrelátásról téve tanúbizonyságot. :D
24 | Pyrogate 2009.04.13. 12:01
Germinek ajánlom az Idiotside nevű "zenekart". Ők most az új tinisztárok:D
Germinator
25 | Germinator 2009.04.13. 12:38
Láttam őket a JúTyúbon, és komolyan elgondolkodtam, hogy róluk is összedobjak valamit:-D De szerintem egyedül túl gyengék, szóval lehet hogy fogok egy emo-cikket írni, főszerepben a NoThanx, az Anti Fitness Club és az Idiotside:-D
KisCsirkee
26 | KisCsirkee 2009.04.14. 09:09
Istenem bassazmeg, könnyes a szemem! :D Eszméletlenül igaz, amiket írtál, én is egyenes úton küldeném az ilyeneket Auschwitzba! :D Szánalmasak! :D Komolyan, ez a hógömb nálam is kicsapta a biztostékot, ez a szám teljesen idióta képekkel dolgozik! :D

De hatalmas bejegyzés, várom a következőt! :D

(Amúgy már azt hittem a DzséjDí-t az egyik kedvenc sorozatomból vetted, de mégsem :))
Bali1337
27 | Bali1337 2009.04.14. 12:52
Szerintem 0-s hangerővel + WinAMPpal egész nézhető volt o__O :D
Dranzi
28 | Dranzi 2009.04.14. 13:29
:DD Jó írás. :)
Germinator
29 | Germinator 2009.04.14. 15:33
Köszi a kommenteket, igyekszem minél előbb előrukkolni a következő bejegyzéssel:-D
Shadowguard
30 | Shadowguard 2009.04.15. 07:25
Te jó ég :D Valahogy átsiklottam a bejegyzés fölött, de szerencsére most észrevettem.
Régi tanárom szavaival tudom csak jellemezni a csajt: Taigetosz-pozitív :D
És igen, szerencsére én sem nézek tévét vagy hallgatok rádiót. Van internet és mp3 :D
31 | Dilikutya 2009.04.15. 08:42
Nem biztos ám, hogy sokat ártasz ennek a csajnak, ha alaposan áttanulmányozod nem túl terjedelmes, és még kevésbé tartalmas életművét. Sose értettem azokat, akik jól beleássák magukat az ilyenbe, csak hogy utána oldalakon át bizonygassák, mennyire szar :). Mert még ha fizetnének érte...:)
32 | ShuleyvA 2009.04.15. 10:26
Ironikus megfogalmazással élve elmondhatom, hogy szép múlttal rendelkezik a hölgyemény. Ám nem mintha valamit is számítana egy zenei színdarabban egy-egy főszerep, az énekversenyeken tanúsított eredményes fellépés avagy a musicelekben való főszerepek bármelyike is. Tudjuk nagyon jól, hogy a tehetséget nem ezek a kicsinyes dolgok határozzák meg.

A felfedezés kimenetelére kicsit kitérnék, hiszen, bár teljesen rendben van az, hogy valakit egy videómegosztó oldalon felfedeznek, ellentétben, hogy ki is és milyen tapasztalattal teszi ezt. Nos, én nem jártam utána ki is ez a Bognár Tibor nevezetű úriember, mit ért el a pályáján vagy épp mit is tud felmutatni, viszont annyi már biztos, hogy szakértelme illetve adottsága a zenei tehetség felfedezésére nincs. Azért is nincs, mert akit most „Az új magyar tinisztár” -nak neveznek, nem több mint egy átlagos amatőr karakter produkciójának terméke.

Én még mindig azon a véleményen vagyok, hogy a különböző „nicknevek” – eltérően a vezetéknév keresztnév formától – teljesen rendben vannak. Beszélhetün zenéről, egy játékról, egy veboldalról, de ennyi erővel Germi, miért is nem használod te a teljes neved? Talán mert az gyökérség és nem trendi? No offense.

Mivel én nem vagyok dalszövegíró így a szöveghez nem is szólnék nagyon hozzá. Mivel pedig nem ismerjük a körülményeket, durva olyat mondani, hogy a dalokban szereplő sorokat nem ő írta. Lehet, hogy nem (és akkor nem annyira gáz a lány?), avagy lehet, hogy igen (ami rátesz egy lapáttal a produkció negatív skálájára?). Mindenesetre elolvasnék tőled egy-egy saját dalszöveget, Germi, hadd lássam, mennyire van benned miheztartás, hogy ilyen jól megítéld más dalszövegét (no offense).
Az első dal mosolyra fakasztó volt, mondhatni röhejes. Erősíteném azt az irányt, aki a magyarítás ellen vall, mivel mint tartalmilag, mint zeneileg butul az eredeti produktum, ami jelen esetben utánozhatatlan, így felesleges erőbefektetés az egész. Viszont egy nagyon jó löket az amatőr alanyunknak. Nem kell semmi több, mint egy ismert, jól csengő, már bevált számot átírni, újra „megzenésíteni”, majd így tálalni az egyszerű embereknek, akiknek egyrészt a dallal belopja magát a szívükbe, másrészt pedig elfogadhatóbbá teszi velük az amúgy is üres, dimenziótlan hangját.

Ami ugyebár lételeme egy énekesnek. Nos, az én zenei ízlésem mondhatni határtalan, míg van olyan ritmika/dallam ami nekem tetszik, függetlenül az énekes hangjától. Jöhet igazából bármi, rock vagy disco, ha abban van valami... a jó ízlés határain belül. Hörgő, tiszta, mély, kiegyensúlyozott.
Én nem engedném feltörekvőbe az amatőr karakterünket, ugyanis elmondható – akinek kicsit is van füle –, hogy nincs hangja a hölgyeménynek. A hallgathatóság határát súrolja (vannak ennél rosszabbak is, csak ők legalább nem kerülnek feljebb a létrán hála Istennek). Nekem személy szerint erőltetett a lány hangvétele, nem érzem rajta azt a könnyedséget, amit még egy hörgő hangú metálos hangján is megérzek. Én iskolai színdarabokon kívül nem is engedném máshol fellépni. Ott lehet tehetséges, de a nagyvilág előtt inkább ne.

Az érdeklődési kőréről pedig elmondható a tipikus korabeliek ízlésvilága (tisztelet a kivételnek persze). Egyetlen dolog szúrta ki majdnem a szemem, az pedig egy felsorolásban a sok divatfos zene mellett a Guns N' Roses volt. Jézus...
33 | Dilikutya 2009.04.15. 10:51
Miért szúrja a szemed a Guns N' Roses? Én meg a Paramore-t szeretem. Na és. Amúgy annyira nem szar ez, legalább hangszeres zene, manapság a sok fekabuxásfuxos prüntyi rnb meg az egyéb mű popmocskok korában már ez is egy fokkal jobb.
Itt a párja, leszbikus punk rock: http://www.youtube.com/watch?v=SVdj45C422c
Dark Archon
34 | Dark Archon 2009.04.15. 11:50
Ha te ilyen értelmetlen popszámokat próbálsz elemezgetni, az a te bajod :-D Nem is értem, ha ennyire zavar, minek csinálod. Régen is voltak, vannak, és lesznek is ilyenek. Én inkább Iron Maiden számokat elemezgetek...
35 | ShuleyvA 2009.04.15. 11:59
Dilikutya, a Guns N' Roses -el semmi bajom, hé. Az volt számomra a furcsa, hogy egy felsorolásban szerepel a többi divatfos zenével.
Germinator
36 | Germinator 2009.04.15. 17:03
Dilikutya, Dark Archon: poénból ásom le magam idáig:-D Valóban a legjobb az lenne, ha elfogadnám, hogy ilyenek mindig voltak, vannak, lesznek, de gondoltam, bemutatom a szórakoztatóipar egy új ágazatát, és mivel én valamilyen szinten élvezem, ha beásom magam a szarba, azt gondoltam, hogy képes lehetek ilyen szórakoztató írások összedobására:-D Ebben nincs igazán "hadüzenet" a szar zenék ellen. Csak egy egyfajta belső lázadás, és azt fejlesztem tovább, hogy szórakoztató blogbejegyzés szülessen belőle:-) Nem kell túldimenzionálni, fogjátok fel sima humoros írásként:-D

ShuleyvA: köszi a részletes véleményedet, ez is kell ide:-D Nem biztos, hogy van bennem kellő türelem és tehetség egy igazán jó dalszöveg (vagy akár vers) összedobására, így ezzel nem is nagyon szoktam próbálkozni. Max poénból, amolyan "amatőr Romhányi" szinten, de már az a korszakom is régen volt:-D Amellett viszont sosem tudok elmenni, ha egy zeneszámnak eszméletlen egyszerű, bugyuta és sablonos szövege van. Ez ugyanolyan, mint egy egyszerű, bugyuta és sablonos film. Szóval engem rohadtul zavarnak az efféle dalszövegek, és nem feltétlenül kell alkotnom bármit is ahhoz, hogy véleményezzem, azt hiszem. De ezzel nem biztos, hogy mások egyetértenek:-D
37 | kopé 2009.05.21. 08:26
Az ámor nyila most megy a Viva-n! :D:D:D:D:D:D:D:D:D
38 | kacsaorr 2009.05.28. 16:14
Na annak is csak gratulálni tudok, aki errefordítja az idejét.
Nekem nagyon tetszett... szerintem senki ilyen hosszú bejegyzését nem olvastam még végig :) VIszont Barbee számára felírhatunk legalább 2 pirospontot:
1. Sose tudtam mi a neve annak a szarnak, amit össze kell rázni és akkor hullik a hó. Mostmár tudom. KÖSZI!
2. Ki másról születhetne ilyen jó téma? Ez olyan szar, hogy már jó... PFFFF
Germinator
39 | Germinator 2009.05.28. 16:35
"Na annak is csak gratulálni tudok, aki errefordítja az idejét."

Ez én volnék:-D Egyébként köszi a kommentet, örülök, hogy olyan is megtalálják a bejegyzést, akik nem fórumosok!:-D
40 | withoutme333 2009.07.19. 22:45
a tiszta fény jelentheti azt is,h fehér a fény,bár nem tudom,h mennyire van ez mélyre ásva az 'éjjen' után..
a szórend tényleg elég gáz,de a ritmus miatt muszáj volt neki,annyi energiát meg nem ért meg,h átfogalmazza..
az ilyesmi párhuzamokon,h hógömb meg élet és társai az jutott eszembe kicsit kritikával és szégennyel vegyülve,h vajon ha egy ismert költő használ hasonlóan értelmetlen képet,akkor abban rögtön a nagyon mély jelentést keressük és nem azt,h egyszerűen nincs értelme...<-ez az összehasonlítás,h barbee-híres magyar költők elrontotta 10 percemet,annyira szégyellem magam ^^
amúgy tetszik a blog,a Vénusz-Jupiter dolgon 5 percet röhögtem.csak így tovább
Germinator
41 | Germinator 2009.07.20. 23:02
Köszönöm:-D Örülök, hogy még ilyen sokkal a bejegyzés beírása után is érkeznek kommentek:-D

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.