Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Germinator blogja

A Sötét Lovag, és ami eddig történt

Germinator | 2008.01.18. 21:12 | kategória: film | 12 hozzászólás

A SÖTÉT LOVAG - THE DARK KNIGHT

Ami eddig történt...


2005 nyara

A Batman Kezdődik sikere után mindenki a folytatásról beszél. Charles Roven, a film producere így nyilatkozik: „Mindannyian reméljük, hogy lesz még egy; csak arra várunk, hogy Chris Nolan bejelentse. Ha ezt megtette, megcsináljuk a filmet.”

Cillian Murphy elmondja, hogy a stúdió több filmre szerződtette, és ő maga is szívesen újra eljátszaná az őrült doktort, így valószínűvé vált Madárijesztő visszatérése.

Charles Roven tagadja a pletykákat, miszerint egy új, fiatalabb Jokert keresnek Batman ellenfelének a folytatásban. Elmondása szerint még azt sem döntötték el, ki legyen a főellenség az új filmben.

2005. október

Végre Christopher Nolan is beszél a folytatásról! Egy újságíró kérdése után tisztázódik, hogy a film címe nem Batman Folytatódik lesz, ám ezen kívül sokat nem lehet még tudni, illetve annyit még igen, hogy a rendező és David S. Goyer forgatókönyvíró már beszélt Jeff Robinovval, a Warner Bros. elnökével a folytatás történetéről. Elmondásuk szerint a stúdiónak tetszett, amit hallottak.

2006. január

Úgy tűnik, már gyakorlatilag biztos, hogy a zöldhajú, lila zakós gonosztevő lesz Batman ellenfele az új filmben. Interneten keringő pletykák szerint Paul Bettany az egyik befutó Joker szerepére a folytatásban, ám ő maga cáfolja, miszerint bárki is a készítők közül felkereste volna hasonló ajánlattal.

2006. február

A tökéletes trükk forgatásán minden nap az ebédszünet alatt Christopher Nolan, Christian Bale és Michael Caine egy elkülönített területen folytatott titkos megbeszéléseket. Egy, a területre belopódzott informátor 4 szót hallott ki a „tárgyalásokból”: Joker, Paul Bettany, Dent, Jake Gyllenhaal.

Közben Christopher Nolan öccse, Jonathan Nolan csatlakozott a stábhoz, méghozzá forgatókönyvíróként. A folytatást 2008-ban tervezik bemutatni.

Emellett Nolan és David S. Goyer megírta a sztorit a filmhez, mely a forgatókönyv alapjául szolgál.

2006. március

Morgan Freeman és Tom Wilkinson esetleges visszatéréséről beszél. Míg előbbi úgy fogalmaz, hogy mindez az írón illetve a rendezőn múlik, ő maga nem tud ilyesmiről még, addig utóbbi biztos abban, hogy nem lép újra Carmine Falcone szerepébe, mondván ő (azaz Falcone) már megőrült és valószínű meg is halt. Rébuszként azonban még lát esélyt karaktere felélesztésére.

A Warner Bros. hivatalosan is bejelenti, hogy a filmet 2008-ban tervezik a mozikba vinni, tehát 3 évvel az előző rész után, csakúgy, mint a Pókember 3 esetében.

2006. április

Josh Lucas (Amerikai Pszicho, Poseidon) lelkesen beszél azokról az interneten felbukkant pletykákról, melyek szerint ő játssza majd el a folytatásban Harvey Dentet, Gotham körzeti ügyészét. A színész, bár nem kapott efféle felhívást a szerepre, mégis szívesen elvállalná azt. Meglepő módon szinte kijelentő módban beszél arról, hogy Christian Bale-lel ez egyfajta visszatérés lenne az Amerikai Pszicho-béli közös munkájuk után.

2006. július

A PC Dome magyar informatikai honlap fórumán megnyílik a Batman Kezdődik folytatásának topicja.

Michael Caine megerősíti a pletykákat: az új film főellensége Joker lesz. Ezzel hivatalossá válik az őrült bohóc szereplése a folytatásban. Szerepére olyan színészeket jelöltek ki a „fütyörésző madarak”, mint Paul Bettany, Adrien Brody, Sean Penn, Lachy Hulme, Heath Ledger és Robin Williams.

Még ebben a hónapban közreadják a film címét és a hivatalos stáblistát, köztük azt is, ki fogja játszani a figyelem középpontjába került Jokert. A The Dark Knight címet kapott folytatás rendezője Christopher Nolan, a forgatókönyvíró Jonathan Nolan, aki a Chris Nolan és David Goyer által írt sztorin alapulva írja majd meg a szkriptet. A film producerei Emma Thomas, Charles Roven és Christopher Nolan. Batman/Bruce Wayne szerepében visszatér Christian Bale, Jokert pedig Heath Ledger fogja alakítani.

A rendező elmondása szerint az őrült bohóc szerepére egy olyan színészt kerestek, aki nemcsak kivételesen tehetséges, de rettenthetetlen is, s Heath Ledger pont egy ilyen ember.

A forgatás 2007 elején kezdődik meg.

2006. augusztus

„The Dark Knight” nevű fórumozó megkezdi működését a film PC Dome-os fórumtopicjában. Elsőként leközöl egy állítólagos hivatalos képet Jokerről. Bár a kép eredetisége nem bizonyított, a kép mégis nagyon állat! A fotó máshol is terjed az interneten, mindenki eredetiként kezeli a felvételt.

Többen is rebesgetik Pingvin feltűnését A Sötét Lovagban, az őt alakító pletykált színész pedig az Oscar-díjas Phillip Seymour Hoffman.

Christian Bale-nek kifejezetten tetszik, hogy a film címében nincs benne a „Batman” szó.

„The Dark Knight” információi szerint a filmben Karl Urban előadásában Fekete Álarc, valamint Ra’s Al Ghul lánya, Talia Al Ghul is nagy valószínűséggel fel fog tűnni. Harvey Dentet – elmondása szerint – a fiatal Ryan Phillippe fogja alakítani, aki már aláírt a filmhez.

2006. szeptember

„The Dark Knight” előzetes információi szerint a hónapban egy új kép érkezik a filmből – talán a várva várt Joker fotó. A topic látogatói tűkön ülnek!

Heath Ledger egy interjúban elmondja, hogy az általa alakított karakter sokkal sötétebb és komolyabb hangvételű, mint Jack Nicholson Jokere.

Michael Caine saját honlapján megerősíti, hogy Alfred Pennyworth-ként márciusban megkezdi a forgatásokat.

2006. október

Egy újság kérdésére, mely arra irányult, vajon Harvey Dent szerepet kap-e A Sötét Lovagban, Christopher Nolan őszinte és egyenes választ adott: „Igen, benne lesz”. Azt is elárulta, hogy még nem találták meg a megfelelő színészt a szerepre (cáfolva ezzel a korábbi pletykákat Ryan Phillippe szerződtetéséről).

Hans Zimmer bejelenti, hogy visszatér a folytatás „zeneszerzői székébe”.

2006. november

Londonban megkezdődnek a forgatás előkészületei.

Bejelentik a hivatalos premier időpontját: 2008. július 18.

2007. január

Michael Caine egy újságnak elárulta, hogy A Sötét Lovag forgatási helyszínei olyan városok lesznek, mint Hong Kong, London, Chicago, Los Angeles és Baltimore.

Hivatalos: Katie Holmes nem kap szerepet a Batman Kezdődik folytatásában (a kérdés csak az, Rachel Dawes karaktere megmarad-e?).

2007. február

Újabb színész csatlakozik a stábhoz, ezúttal Aaron Eckhart, aki az először Batman barátját és társát, majd később az egyik legnagyobb ellenségét jelentő Harvey Dentet fogja játszani. Újságírók kérdéséire Eckhart ijedten csak annyit válaszolt: „Ha válaszolnék ezekre, valószínűleg megölnének. Még abban sem vagyok biztos, hogy annyit szabad mondanom, mint amennyit eddig elmondtam. Mesterlövészek figyelnek ebben a pillanatban is!”. Ezen kívül Morgan Freeman és Gary Oldman visszatérése is megerősítetté válik (az általuk játszott két karakter természetesen Lucius Fox és Jim Gordon).

A Sötét Lovag forgatása áprilisban kezdődik meg.

2007. március

Kiderül, hogy a korábban az interneten elterjedt Joker-fotó valójában hamis (a kép eredete).

Még mindig téma Cillian Murphy visszatérése, aki kihátrált az egyértelmű válaszadás alól az erre irányuló kérdések feltevésekor.

Maggie Gyllenhaalt castingolják Rachel Dawes megüresedett szerepére, melyet Katie Holmes dobott el korábban.

Az Ain’t It Cool News értesülései szerint Batman a film közepe felé lecseréli ruháját, és az, hogy ezt miért csinálja, valamint hogy milyenre váltja le a Batsuitot, a cselekmény egy fontos része.

10 darab Tumblert, magyar verziójában Tankot rendeltek meg a készítők. Arra utaló jelek, hogy ezekből egy-kettőt el akarnak pusztítani a forgatás során…

2007. április

Hírek szerint ebben a hónapban Chicagóban megkezdik a forgatást, ami szeptemberig tart majd. A film forgatási „kódneve” a Rory’s First Kiss (Rory egyébként a rendező, Chris Nolan fia). Első jele a forgatás kezdetének a Chicago egyik postáján elterülő „Gotham National Bank” felirat.

Egyre több, rajongók és statiszták által készített forgatási kép kerül az internetre, melyeken főként a már említett bankká alakított postahivatalt lehet látni.

Lesifotó jelenik meg Heath Ledgerről, alias Jokerről. Nagy esemény, hisz a rajongók eddig még egy képet sem láthattak az őrült bohóc Nolan-féle feldolgozásáról, mely igen brutálisnak ígérkezik (na nem ezen kép alapján, mely nem árul el sokat).

Egy új kép jelenik meg a Jokert ábrázoló Heath Ledgerrel teljes sminkben, ám a rajongók totális extázisának közepette hamar kiderül, hogy a kép ismételten csak fake (Orlando Bloomot „Hollósították meg” egy kicsit a mű készítői).

Eric Roberts is csatlakozik a stábhoz (ő játssza majd Salvatore Maroni maffiavezért), miközben a film forgatásán felrobbantanak egy épületet.

2007. május

Megjelenik a film hivatalos honlapja, mely egyetlen, a Batman-logót ábrázoló képen kívül nem tartalmaz semmit.

Különböző pletykák jelennek meg, melyek szerint az első előzetest, a teaser trailert a Harry Potter július 13-ai premierje előtt fogják leadni. Még leírás is jelent meg a klipről: sötét háttér előtt lehulló kártyák, Joker suttog valamit, majd a lángoló Batman-logó.

A Lost Richard Alpertje, Nestor Carbonell is csatlakozik a stábhoz, mint Gotham polgármestere. Ezen kívül David Banner amerikai rapper is szóba kerül; ő egy „Gamble” nevű bűnözőt alakítana majd a filmben a híresztelések szerint.

Egy kép jelenik meg Harvey Dentről (azaz Aaron Eckhartról) a hivatalos honlapon. A kép valójában egy (ál-)választási kampány része, ezt bizonyítja a „Hiszek Harvey Dentben” felirat is, meg, hogy kedvenc ügyészünk az amerikai zászló előtt pózol.

Egy furcsa játék veszi kezdetét. Megjelenik az IBelieveInHarveyDentToo.com, melyen a hivatalos honlapon látható választási plakát látható – Joker által átrajzolva. Ugyanitt, ha a rajongók beírták e-mail címüket, valamint az arra megérkezett kódot, szép lassan előtűnt az átfirkált plakát mögül Joker első, hivatalos fotója. Végre, mindenki erre várt!

Anthony Michael Hall is csatlakozik A Sötét Lovaghoz, ám hogy milyen szerepkörben, arról egy szó sem esik. De nem ám úgy, hogy egyszerűen nem kerül szóba – szándékosan titkolják. Hogy miért, azt is titok övezi. Nyílván valami nagy dolog készül (mely sok pletykának adhat alapot)…

Az IBelieveInHarveyDentToo.com-ról eltűnt Joker képe, helyette viszont egy újabb játék került elő, mely inkább kódfejtés. A fekete betűk kijelölés utáni felfedését követően a „HaHaHa”-feliratok között megbúvó, oda nem illő betűk összerakásából kiolvasott „See you in december” felirat utal valamire… a rajongók azt szeretnék, ha egy előzetesre utalna.

A készítők elárulják, hogy 4 jelenetet a filmből IMAX-kamerával fognak felvenni.

Megjelennek az első hivatalos fotók az álarc mögött megbújó Jokerről, valamint a forgatáson tengődő Christopher Nolanről.

2007. június

A forgatás visszatér Chicagóba.

Bemutatásra kerül az Entertainment Weekly lapjain Batman új ruhája. Ugyanígy fotók kerülnek a felszínre a szuperhős új járművéről, a Batpodról (úgy látszik, ezért kellett korábban az a 10 Tank – el kellett őket pusztítani;-)).

Leleplező fénykép jelenik meg a forgatáson részt vevő Cillian Murphy-ről, ráadásul Madárijesztő gúnyájában. A visszatérés szinte biztos.

Jim Gordon családja (Melinda McGraw és Nathan Gamble) is bekerül a filmbe.

Újabb és újabb forgatási fotók kerülnek felszínre.

2007. július

Még 1 év a premierig.

A forgatási képek csak jönnek és jönnek. Itt van például egy, melyen a forgatás megkezdése óta először Jim Gordon is látható.

Aaron Eckhart hallgat a szerepéről.

Több forrásból származik a hír, mely szerint a teaser trailer, tehát A Sötét Lovag legelső előzetese még ebben a hónapban megjelenik (talán épp a San Diego-i Comic-Con rendezvényen). Ez az állítás hamar hamisnak bizonyul, ehelyett a források úgy tartják, a Chicago-i Wizard World rendezvényen mutatják be az első videót.

A vírusmarketing tovább folytatódik a WhySoSerious.com című oldal internetre való felhelyezésével. Itt Joker embereket toboroz a bandájába, ezen kívül az oldalon koordinátákat és egy visszaszámláló órát lehet felfedezni – mind a Comic-Con fesztiválhoz vezetnek.

Új kép jelenik meg, ezúttal Heath Ledgerről és Maggie Gyllenhaalról, azaz Jokerről és Rachel Dawes-ról egy igazán intim helyzetben.

Végre megjelenik a várva várt előzetes! – Ami kisebb csalódásként fogható fel. Az előzetes ugyanis nem mutat semmilyen filmanyagot, csak egy párbeszéd hangzik el Bruce és Alfred között, valamint egy rövidebb monológ Joker részéről (valójában nem is teaserként, hanem egy megelőlegezett ajándék-videóként kell felfogni a megjelent „előzetest”).

A WhySoSerious.com-ot frissítik; először az előzetest teszik fel rá, majd a „Kölcsönözz Egy Bohócot” honlap kerül a helyére.

2007. augusztus

A Wizard World Chicago rendezvényen debütál egy, az újságíróknak szánt exkluzív videó az új Batman-filmről. Maga a felvétel nem kerül fel az internetre, egyedül a videó részletes leírása, ám még így is találhatunk benne érdekes dolgokat („Dent! I thought you were dead! – Half.”).

Új képek érkeznek a filmből, melyeket azonban nagyon hamar leszednek minden fontosabb internetes oldalról a Warner Bros. Pictures kérésére [hozzáteszem, abszolút nem emlékszem ezekre a képekre; valószínű, én nem is láttam őket – a szerk.].

2007. szeptember

Meghal A Sötét Lovag stábjának egy tagja egy, a Tankkal felvett jelenet során történt balesetben.

2007. október

A forgatás visszatér Angliába.

Híresztelések szerint Will Smith Legenda vagyok c. filmjének december 14-ei bemutatója előtt egy 7 perces előzetest terveznek levetíteni a készítők.

Közben a WhySoSerious.com ismét frissül, és az eddigi tartalom lecserélődik egy égő gyertyájú töklámpásra. A legvalószínűbb, hogy a gyertya Halloweenra végigég – de mire számíthatunk ekkor?

Nolan és Rovan elárulják, hogy a Legenda vagyok amerikai premierje előtt bemutatandó 5 (nem 7) perces bemutató valójában a film első 5 perce, ezen kívül megosztják a nagyérdeművel azt az információt, mely szerint „ez a film nem ’Joker Kezdődik’”, tehát nem tervezik bemutatni, hogy hogyan lett Joker az, ami.

Az égő töklámpás most már rohadni is elkezdett, legalábbis az egyik fele. Ez egyszerre utal Madárijesztőre és Két-Arcra is. Mit higgyen most az átlagos rajongó?

2007. november

A Sötét Lovag stábja Hong Kongba érkezik, ám az egyik itt forgatandó jelenetet a helyszínül választott öböl magas vízszennyezettsége miatt lefújják, és úgy döntenek, az egészet egy amerikai stúdióban veszik inkább fel.

Az Empire Online honlapján egy új Joker-fotót készülnek felfedni, mely a magazin e havi számának címlapján szerepel majd (a kép végül leleplezésre került).

Ez a hónap Jokeré: egy újabb felvétel jelenik meg, ezúttal a Wizard Magazin címlapján a zöldhajú gonosztevőről.

A töklámpás eltűnt, helyette ismét egy virtuális játék ütötte fel a fejét. A "The only sensible way to live in this world is without rules." felirat megfejtése után újabb kép kedvenc supervillain-ünkről, majd egy „mindenki küldjön be magáról fényképet Jokerként” játék és több nap után megjelenik a The Gotham Times online száma, melyen számos easter eggként elrejtett álhonlapot találhatunk meg (köztük a Gotham Nemzeti Bank, a Gotham-i Rendőrség, és egy Joker által megvandalizált Gotham Times weblapjait).

2007. december

Közeledik a Legenda vagyok premierje, s ezzel a(z ismételten várva várt) trailer.

Megjelennek az első poszterek a filmről, melyeken láthatjuk Batmant, Jokert (utóbbit többször is), valamint egy Joker által összefirkált falat.

Végre megjelenik az előzetes, melyet brutális siker övez. Az élmény maximális.

2008. január

Már csak fél év a premierig.

Miután a rajongókat elárasztották képekkel és egy tökéletes előzetessel, az új infók egy időre elhallgattak.

- - - - - -

Eddig tartott A Sötét Lovag hírösszefoglalója az elmúlt 2 és fél évről. Remélem kicsit felkeltettem vele a Dark Knight-hangulatot, mely rajtam egyre inkább elhatalmasodik, ahogy közelítünk a premier felé,-)

Ma, amikor már csak fél év van hátra a premierig, azt kívánom, kapjunk új képeket és frissüljön a hivatalos honlap a premier eljöttéig. Új előzetes… nos, annyira nem is vágyom rá. Nem tudom, ti hogy vagytok ezzel, de ez a legutóbbi annyira perfekt volt, hogy én simán kihúzom vele júliusig.

Ezzel a poszttal szeretném ünnepelni a fél éves visszaszámlálás első napját, valamint azt, hogy a mai nap értem el a 3000. látogatót blogomban. Köszönöm az eddigi kitartást, és tartsatok velem a továbbiakban is:-D Bár mondom, konkrét terveim jelenleg nincsenek, azért néha befuthat egy-egy (ehhez hasonló) bejegyzés;-)

Köszönöm, hogy végigolvastátok, a következő poszt megjelenéséig pedig maradjatok blogközelben.

Utolsó módosítás: 2008.01.18. 21:25

Hozzászólások

1 | padavan 2008.01.18. 21:19
Ez a poszt a te műved? Ha igen, mindne elismerésem, ha nem, akkor pedig kapd be. :D
Germinator
2 | Germinator 2008.01.18. 21:25
Nem kapom be, mióta a suliból hazaértem, ezt csinálom:-D

Jó, nyílván ha semmi másra nem koncentrálok közben, nem kellett volna hozzá 5 óra munka, de az én sebességemmel ennyibe telt;-)
3 | padavan 2008.01.18. 21:28
Ez esetben őszintén gratulálok. Ez már szinvonal, látszik, hogy apait-anyait beleadtál. Értékes bejegyzés.
4 | rvtul 2008.01.18. 21:38
gratulálok!
sztem ez nagyon hasznos és király lett
marha jó visszatekinteni 2005-2006-ba, meglepő hírekkel is találkoztam, akkoriban még nem figyeltem fel a filmre.
amúgy amit írtál, hogy 2007 augusztusában jött pár kép, amire nem emlékszel, sztem azok lehetnek, mikor Batman vallatja Jokert, több helyen is fenntvolt, de tényleg hamar leszedték őket
Dealer
5 | Dealer 2008.01.18. 21:43
Nagyon profi, nem semmi meló lehetett ezt összeszedni. Grat! :-)
Germinator
6 | Germinator 2008.01.18. 21:43
Nagyon szépen köszönöm;-)

rvtul: ja tényleg, lehet hogy az a - ha jól emlékszem - 19 fotó volt az, amiről itt is szó van. Pedig azokból egy-kettőt még le is mentettem anno a gépemre, szóval nálam maradt a titkos anyagból...:-D
7 | rvtul 2008.01.18. 21:47
most hogy olvastam, én is elkezdtem keresni, mert volt ami lementettem, egy meg is van, a többi lehet a másik gépre ment,szóval majd megnézem...de félév múlva jön a film ez a pár kép már nem jelent semmit :P
LordMatteo
8 | LordMatteo 2008.01.18. 22:01
Grat, nagyon ott van :)
(közben előveszi a golyóálló pajzsot...)

Nem követem figyelemmel a Dark Knight híreket ( felkészül a golyózáporra..), sőt nem is kedvelem kifejezetten a Batmant
, de ez télleg jó cikk lett :) ( közben pedig tartja vissza a lincselöket)
Retee
9 | Retee 2008.01.19. 02:09
"Heath Ledger egy interjúban elmondja, hogy az általa alakított karakter sokkal sötétebb és komolyabb hangvételű, mint Jack Nicholson Jokere."

Meg az előzetes alapján számomra sokkal komolytalanabb, amatőrebb, és gagyibb. :\
Germinator
10 | Germinator 2008.01.19. 08:53
Tényleg? Érdekes... ilyen véleményt még nem hallottam.

De miért? Nekem (és gondolom nemcsak nekem) pont az a brutalitás jön át, amire számítani lehetett, az meg, hogy amatőr, és gagyi... mármint miben?
Retee
11 | Retee 2008.01.19. 09:29
Bocs, tegnap rossz kedvem volt, kicsit keményen fogalmaztam. :) Nekem a Batman filmekből az első elég meghatározó volt - valszeg azért is, mert azt még gyerekkoromban láttam - de azóta megnézve sincs miért szégyenkeznie, főleg Jokernek. Valahogy onnantól Nicholson párosult hozzá, hiszen Joker ugye őrült, és egy őrültet ő igazán el tud játszani, természetesen, nem kínlódva. A trailer szereplőjéről viszont ez nem jött át.
Germinator
12 | Germinator 2008.01.19. 10:36
Hát nem tudom, szerintem ez a Joker is tökéletesen őrült, és ami pozitívum benne Jack Nicholsonéval szemben (bár nem mintha szembe akarnám állítani a kettőt, hisz két teljesen különböző koncepcióról van szó), az az, hogy Heath Ledger félelmetes is. Szerintem. Legalábbis amikor a "Hit me!" felkiáltás elhangzik részéről az előzetes végén, teljesen ez érezhető. Az őrületbe beleőrült félelmetes pszichopata, aki bármire képes.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.