Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gerry blogja

Sziget 6. nap

Gerry | 2007.08.14. 15:31 | kategória: fesztivál | 0 hozzászólás

A mindenféle akciódús lopásokon kívül voltak koncertek is a Szigeten-micsoda klisé, és micsoda meglepetés. De legalább eső nem volt, sőt, mégcsak nyamvadt felhők se, ez meg szintén nem meglepő, de a monszun után legalábbis megnyugtató.
A !!! koncertének utolsó harmadát az amúgy megnyugtatóan borzalmas nevű Szeparéból néztem meg, s egy egészen jó kis koncertet kaptam. A Tankcsapda hozta, amit hozni szokott, s bár jómagam Lukács Laci átvezető szövegeit már kissé unom, de ha szerintük ez kell a népnek, akkor ez kell a népnek. S kellett is, szokásos tömeg, hacacáré, tessék örülni, mert idén, lévén három a magyar igásság, öszvissz három nagyszínpados magyar előadót nézhetett a közönség.
A Tool koncertének azon része, amit sikerült elérni, nem volt rosz. Bár a színpadkép több mint furcsa (énekes a dobos mellett, elől a két gitáros, más semmi), maga a zene nem rossz, ahogy a technika se-ez utóbbit a kivetítők és a lézerek biztosították. Az már más kérdés persze, hogy amikor valamilyen, általam nehezen fogyasztható koncepció keretein belül a kivetítőtök általában nagy semmi volt, no signal sötétebben. Ez baromira nem érdekli azt, aki elöl áll, azonban hátrébb némiképpen idegőrlő lehet nézni a nagy semmit, és egypár apró izét a színpadon. De ők tudják, ha ez kell a földöntúli élményhez, akkor ez kell, mint értek én hozzá. Ezen felül viszont sok kivetnivalót nem lehetett találni a Tool koncertjén, igaz, a teljes véleményformáláshoz végig ott kellett volna lenni. Azt viszont el, egyszóval eltoltuk, igen erőteljesen. És jól.
A Magic Mirrorban Diva Tomasz szórakoztatta a jónépet, Giselle rövid beugrásával, illetve egy egészen jó artista hölgyeménnyel együtt. A már tavaly is látott, Raphel nevű francia srác előadása pedig a maga szürralizmusával együtt is roppant szórakoztató volt. Akárcsak Csonka Pici, mindenki Csonka Picije, amit persze nem lehetett kihagyni. S nem azért kellett megnézni jó pár Táncdalvesztiválos fellépőt, mert a tökéletes zenei katarzis közelébe jutatták az ember, mert ez baromság. Egyik rosszabb mint a másik, azonban műsorstruktúra miatt szinte egyetlen napon sincs épkézláb koncert a közelben az adott időpontban. Ígyhát marad a szórakozás, és a röhögés, kell ez is. A közelben maradva, Roy és Ádám ha kissé fáradtan is, de korrekt volt, a Supernem pedig tökéletesen megfelelt egy kellemes tusolás előzenekarának. Többet meg ugyan ki akarna?

Utolsó módosítás: 2007.08.16. 22:56

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.