Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gerry blogja

Sziget 2009 1.nap

Gerry | 2009.08.13. 15:22 | kategória: fesztivál | 5 hozzászólás

Első nap. Furcsa ezzel kezdeni egy Szigetes beszámolót, hiszen az utóbbi években megszokhattuk: az élet a nulladik nappal kezdődik.
Idén viszont nem kezdődött, hiszen rendben, hogy volt Tankcspada mínusz egyedik nap (mínuszegyedik: ízlelgessük ezt a szót, bár még kiejteni is borzalmas), meg antirasszista kéjelgés a nulladik napon, de az utóbbi a látogatottsági statisztikák szerint is a kutyát nem érdekelte. Persze szép dolog az antirasszizmus elleni koncertezés, hiszen eredményessége minimum vetekszik a békejelek formálásával különféle köztereken. Azok pedig mindig nagyon odateszik magukat, csuhajj, békébe borul még a szomszéd néni kertje is.
Node, első nap. A kezdeti bonyodalmak után a két pass átvétele símán, és zökkenőmentesen zajlott, ahogyan a bejutást is abszolváltuk pár perc alatt. Szinte furcsa is mindez, hiszen egy agyvérzés az első napon kötelező: ezúttal viszont még a rend zordon (vagy inkább zombi) őrei is felettébb megértőeknek bizonyultak. Még buszozhattunk is a Szigeten: nem egy hullámvasút, de érdekes. A látnivaló pedig garantált.

Ezek után lehetne írni arról, hogy hú, és hó, s mi is volt az első napon, de egyéb elfoglaltságok miatt ezen napon volt Lily Allen, és passz. Allen művésznőről tudni kell, hogy végre egy valóban aktuális popelőadó a Nagyszínpadon; lehet szereti, nem szeretni kedvenc Tehénkémet, ámde azt el kell ismerni: remek dallamú számokat gyárt, amelyeknek általában remek szövegvilága van, hovatovább minden plusszkilójával együtt is természetesnek hat; nem kis szó ez manapság. Pofátlanság vagy sem, de a számok működnek: igaz valami elementális erejű koncertet nem kaptunk, de a kúrvának öltözött tinilány imidzsét flegmán, fél doboz cigivel hozó Allen végső soron jó koncertmesternek bizonyult - s nem elhanyagolható módon a hangja is igen jó. Felpörgés, és felpörgetés magasfokáról nem beszélhetünk, de kellemes koncert volt, amit az 1-2 helyen jelentkező drum'n'bass részek is feldobtak, amelyek mindennemű erőlködés nélkül illettek a számokhoz, akárcsak a két lassabb, akusztikus gitárra támaszkodó szám. Ezen felül volt éteri boldogsággal elöltő, kórusban skandált Fuck You (ami mellé kiírhatnánk, hogy Mr. President), és örömmámor. Korrekt koncert, szimpatikus énekesnő, és Nagyszínpad záróra.
Hovatovább aznap még minimális betekintést nyerhettünk a White Lies rekordsokat késő koncertjére, meg a Backyard Babies meglehetősen érdektelen fellépésére, és minimális Blues BrothersS how-al zárva fekvés is volt. Pontosabban lett volna, de fürödni muszáj, meg illik, és na. A tavalyig számunkra éveken át elérhető, majd szinte mindenki előtt lezárt nagyonvip, de nagyonmeleg, és nagyonzsúfolt Csónakház után idén már szántszándékkal vettük célba a köz tusolóit, ti. konkrétan lényegesen jobbnak bizonyultak mint a kiválasztottak gőzöldéi.
Idén örömmel konstatáltuk,hogy a fény terjedési sebeségével fejlődöt a rendszer: tizensok év után már volt kerítés (igaz borítás nélkül, így ki kilépsz e tusolófülkéből, hagyj fel minden erkölcsel) meg nem csak zuhanyrózsa volt, hanem mobil változat is,teljes otthoni hangulatot kerítve. Igaz mondjuk szappantartó nem volt, meg fogas se, de bizonyára túlzottan nagy nyomás nehezedett a tervezőkre. Nem lehet mindent egyszerre, kérem, engedve a sötétben lappangó gaz fesztiválozók elburjánzó igényeinek. Hováis lenne a világ.
Sátorba be, zsákba be, fejet le. Meglehetősen vérszeény egy program volt ez első napra, lévén éjfél után konkrétan a dübörgésen kívül semmit nem lehetett találni. Idén ár talán,utána meg főleg, ámbár egyelőre ájulás és orgazmusközeli élményt nem tartogat a felhozatal. Talán csak az utolsó napon. Majd kiderül.

Utolsó módosítás: 2009.08.18. 00:06

Hozzászólások

Gobiakos
1 | Gobiakos 2009.08.13. 16:47
Kicsit összecsapottnak érzem az írásodat... Sok az elgépelés és a "külön vagy egybe" hiba. Bocs, hogy csak ezekről írok, de sajnos egy blogban én az ilyesmire igen allergiás vagyok... Amúgy okés.

Minden egyes napról lesz beszámoló?
2 | Gerry 2009.08.13. 17:17
Mivel a sajtóirodában általam elhappolt laptopon a space nem működött, néminemű problémába ütközött a szavak elválasztása...
3 | Pyrogate 2009.08.13. 22:32
Már akartam kérdezni, hogy idén lesz-e beszámoló. Jó olvasni.
4 | Gerry 2009.08.14. 14:02
Nos, örömmel jelenthetem, hogy mikor kissebb korrekcióba fogtam a bejegyzést illetően, s véletlenül ugyan ahhoz a laptophoz kerültem, addigra már az összes billenyű kezdett meghalni :D
Most viszont egyéb elfoglaltságom akad, így meglehet összevont beszámoló lesz, majd kiderül - ember tervez, időjárás végez...

Barthezz: Sorry, hogy kinyírtama kommentedet, a zenei exporirodánál meg az egér őrült meg, és konkrétan roppant nagy gimnasztikába kezdett, fel-le rángva. Ilyen a szerencsém, szvsz lécci írd be újra a megjegyzést, ha lehet. Lily Allen-re meg keress rá, a gúgli óriási barátod ;)
Barthezz
5 | Barthezz 2009.08.14. 23:48
Hát őszintén szólva, baromira nem emlékszem már, hogy tegnap mit írtam ide. :-D

Talán azt, hogy Fatboy Slimről dobhatnál majd összefoglalót, de azt most meg is tette Dino. :-P Meg tényleg még vmi olyasmit, hogy fingom nincs, ki ez az agyonsztárolt Lilly Allen. :-D Megcsekkolom majd amúgy jútubon 1-2 zenéjét, sztem ugyanaz lesz, mint Lady Gyagyánál, akiről szintén fingom nem volt pár hete, hogy ki, de mikor jútub kidobta a pókerfészt, már rögtön tudtam, hogy ez az az igencsak agyonjátszott zene, ami manapság bármely rádióadóra rákapcsolva azonnal szól. :-(( :-D

Nah mindegy, jöhet majd a többi nap összefoglalója is, jövőre meg sztem én is kilesek már végre a Szigetre. :-)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.