Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gerry blogja

Sziget 2009 3. nap

Gerry | 2009.08.15. 17:44 | kategória: fesztivál | 2 hozzászólás

A pénteki napon egyéb elfoglaltságok miatt kora délutántól estig nem volt részünk a Sziget áldásaiban (értsd: a polifóm ellenére is cefetül kemény föld, dübörgés, és szexbogarak), így a Prodigy-be nézhettünk bele többé-kevésbé. Ami jó volt a 90-esévek közepén, az most is jó, legalábbis a teltház bizonyítja: a magyar közízlésnek a régi nagy nevek felelnek meg. Csordultig is telt a Nagyszínpad előtti tér 50 ezer emberrel, akik extázisközelben várták a Firestarter-t. Össznépi ejakuláció, közepesnél jobb hakni: az biztos, hogy bár az együttes legutóbbi, Invaders Must Die albuma kifejezetten jól sikerült, mindez baromira nem érdekelte a közönséget, akik láthatóan csak annyit vártak az erősen öregedő Flint mestertől, az agy Liam Howlett-től és Maxim Reality-től, hogy hozzák vissza a 90-es éveket. Mindez két évvel ezelőtti Szigetes koncertjükön lényegesen jobban sikerült, viszont azt is igaz, hogy a klasszikus számok működtek. Így aztán fanyaloghatnak a kritikusok, ha az egyszeri a fesztivállátogató módfelett mámorosan csápolt. A többi meg végülis nemiszervet sem érdekel, akkormeg?

Mindezt a tombolást és szűzlányos sikítozást meg lehetett tenni a spanyol Muchachito koncertére is, ami egy komplett fesztivált költöztetett a fesztiválba, némi spanyol utcabállal egybekötve. Remek hangulatú koncert volt ez, ami a stílus szabta korlátokon néha átlendülve élvezetes estét kanyarintott. Game Over előtt volt még a közepesnél picit gyengébb Blues Floor, és paff, hála Neked Szigetes változatosság. Majd talán vasárnap lesz az is. Nagy csápolás és változatosság; addig is viszont az In-Kal örző-védő-agyonverő szolgálat emberei legalábbis tündérien kedvesek. Furcsa is, agyvérzés nélkül a Szigeten túlélni eddig nem lehetett, mert mindig szembejött egy jól időzített cro magnoni. De most nem. Vagy a szerencse teszi, vagy csak változnak az idők; már az erőszak is romantikus. Mit lesz itt jövőre?

Utolsó módosítás: 2009.08.17. 23:12

Hozzászólások

Barthezz
1 | Barthezz 2009.08.15. 19:02
Bár csak 1-2 számuk jön be úgy igazán, azért egyszer Prodigy-re is szívesen elnéznék a hangulat miatt. Nagy lehetett, még ha csak félgőzzel is adták azt a bizonyos koncertet! ^^
2 | Gerry 2009.08.17. 23:14
Pontosan amiatt a pár szám miatt tombolt a jónép. A maradéknál meg furcsán hallgatott...

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.