Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gerry blogja

Sziget 1. nap

Gerry | 2007.08.09. 13:56 | kategória: fesztivál | 3 hozzászólás

Itten ülök, még reggeli előtt (amit az óra állását elnézve nyugodtan becézhetünk "ebéd"-nek is), egy három oldalas sajtóanyag fölött, ami szerint ez a leglegleg Sziget. Merthát 15., és húha, hovatovább nemzetközi sztárdöping, ami még hűhább. Ez utóbbival, illetve ennek minőségével idén valóban nemigen lehet ellenvetéseket felhozni, hiszen az utóbbi évek kissé latymatag Nagyszinpadi felhozatala után idén valóban egy igen erős programot kreáltak a ti. szervezők. Dehát a 15. alalomra kell is az ilyesmi, igaz, személy szerint a Faithless szerepeltetése kapcsán azt érzem, hogy az eddigi 15 Szigetből már 16-on jelen voltak, de ez persze csupán az én szőrszálhasogatásom-ha általam kedvelt banda lenne, akkor jöhetnének minden évben. Dehát csupán meghallgatom őket, ez van, kinek ízlésficam, kinek pedig a pokol maga. Nekem meg a nagyszínpad módszeres elkerülése a koncert időpontjában. Node, aszonyga hogy a legleglegebb Sziget lassanként egy "zs" kategóriás koreai akciófilmre kezd hasonlítani. Hiszen a nulladik napi LGT koncert alatt egy kedélyesen körözgetve filmező hellikopter vágta tönkre a hangzást pár szám alatt, míg tegnap Manu Chao alatt az éltető energia ment el. Nem csupán a kettőhúsz, hanem cakkumpakk az egész, fel is út, le is út, meg töksötét. Ilyemit Szigeten még nem pipáltam, s a sajtóanyagok szerint nem is volt még ilyesmi az elmúlt tizenöt évben a Nagyszinpadon- főleg kétszer nem. Ti. ugyan a magyar igazságig, háromig nem jutott el a kimaradások száma, de kettőig azért elvergődött, ez is teljesítmény. Csupán azt sajnálom, hogy nem Manu Chao valamely roppant elmés tőke, amerika, és mindenellenes kirohanása közben ment el az áram, dehát minden vágya nem teljesülhet az embernek. Nemhiába dalolászta később Hajós, hogy elment az áram drága. Vagy valami hasonlót.
Vannak infrastruktúrális hiányosságok is, mint mindig. Ezek közül továbbra is az egyik fő momentum az, hogy a helyi növényfaunára ezúttal nem a bő egy hetes Sziget mért megsemmisítő támadást, hanem a már oly sokat emlegetett szárazság, így fű meglehet hogy volt, de már incs. Helyette van por, por és por, ami több tíz méter magasságban ellepi a fesztivált, és az ember tüdejét. Amíg ki nem köpi, persze.
Node vannak itten kellemesebb dolgok is, mint például a gyermekbarát vizespóló-verseny, amelyre az ORTT legelvetemültebb cenzora sem tudna 12-es karikánál többet biggyszteni, merthogy víz az volt, meg póló is, csakhát egy haloványka bimbócska sem akart kibújni ezúttal. Pedig a tavasz már oly rég elmúlt. Fura, ilyesmit sem pipált még az ember. Meg a barátnő se. Meg a két műsorvezető egyikének barátnője se, így legalább jól elvihorászott az ember azon, hogy de szégyellős is korunk ifjúsága. S még mielőtt valaki a szexizmus amúgy csábító bélyegét sütné rám, meg kell jegyeznem: szerda este 11-kor az ember nem azért ment vizespóló-versenyre, mert arra akart menni, hanem azért, mert az általa olyvát várt Emil.RuleZ! koncertet is elérte a technika. Pontosabban a malőr, így csúszás itt, tibi-csoki sátor meg amott, hát mit lehet tenni, na. (Mindehhez azért persze tegyük hozzá, hogy amikor végre, némi késéssel tényleg meg lett tartva az ER koncerto, akkor a zenekar hozta azt, amit hozni kell, akárcsak a közönség, ami voltaképpen dugig megtöltötte a sátort. Ebben a tekintetben mindez több, mint elég, legalábbis az első nap végére mindenképp.)

Utolsó módosítás: 2007.08.09. 20:26

Hozzászólások

1 | Egyposztos 2007.08.09. 18:11
Hangulatbomba, jó lenne töbször "bejelentkezned". :)
2 | Gerry 2007.08.09. 20:24
Összetévesztesz Robin Williamsal, és az ő "Jó reggelt Vietnám!" szlogenjével:P
3 | Egyposztos 2007.08.09. 20:30
:DDD

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.