Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gobiakos blogja

A lustaság fél egészség

Gobiakos | 2008.09.28. 13:35 | kategória: Elmélkedések | 0 hozzászólás

Sokakban ez a mondat megdönthetetlen élet-alapelvként van jelen: „Ha nem csinálok semmit, nem eshet semmi bajom, ergo egészséges maradok!”
Sajnos nem elég, hogy „egészséges” marad, de még jól is jár, ugyanis ha az ember „megóvja magát”, értsd a lustaság határtalan méreteket ölt rajta, akkor az nagymértékben kihat az életére ilyen vagy olyan formában. Példálózzunk egy kicsit!
Ha egy férfi, aki beleszeret egy nőbe, bizonyos idő elteltével elveszi feleségül, és most jön a lényeg: LUSTA DOLGOZNI, az a következőképpen cselekszik: sok ideje lévén sokat kényezteti újdonsült nejét, ripsz-ropsz nagycsaládos embert csinál magából, és hónapról hónapra megkapja a családi pótlékot és a helyi önkormányzatnál felmarkolja a pénzt azért, mert hát ugye ő nem dolgozik; ha úgy tetszik nevezzük álláskeresési támogatásnak; ez váltotta le a munkanélküli segélyt.
Hát mi van velünk, emberek?! Kádár bácsi ezekkel az emberekkel kapcsolatban nem azon töprengett volna, hogy megbüntesse-e őket vagy sem, hanem hogy hányszoros életfogytiglani börtönbüntetésre ítélje őket. Hoppá! Na ez az, ami nem véletlen, és amit ma a 21. században kicsi országunkban sokan arcon köpnek! Szomorú!
„Miért ne szipolyozzam ki az „állam bácsit”, ha egyszer van rá lehetőségem?” És erre sajnos azt kell mondjam, hogy jogos! Ha egyszer hőn szeretett Magyarországunk és a vezetőség ilyen nagylelkű a lusta emberekkel, akkor csak tegye, DE úgy gondolom, mint leendő kereső ember, hogy ez esetben a keményen dolgozó polgárokat minimum kétszer annyira kéne megfizetni, mint jelen állapotukban vannak. Ez lenne a fair play. De erre is van magyarázat – mint mindenre – a parlamenti arcoktól: „A költségvetés-kalkulációk kimutatásai alapján sajnos nem tudunk több pénzt áldozni.” És ezzel el is van intézve, hiszen félistenekként nekik nem kell aggódniuk azon, hogy a hónap végén futja-e egy kiló kenyérre vagy sem. És az ő jóvoltukból a lusta embereknek sem kell ezen aggódnia.
Nyugodtan levonhatjuk a konzekvenciát az esetből: megéri nem dolgozni!
Ezeknek az embereknek annyira édes az életük, hogy majd’ kirohad tőle a fogam.
Épülj, szépülj Magyarország, ha így is megy neked!

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.