Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gobiakos blogja

Őnekik...

Gobiakos | 2008.10.02. 20:31 | kategória: Elmélkedések | 7 hozzászólás

Épp vonaton ülök, és a motiváció, hogy tollat ragadjak, nem más volt, mint az agyamban már milliószor lefuttatott gondolat, miszerint:
A barát egy olyan ember, aki mindig ott áll melletted, és nem csak akkor, mikor a kocsmában rád kerül a sor, hogy a következő kört kifizesd, hanem akkor is, mikor az agyad ledobja azt a bizonyos ékszíjat és lesüllyedsz az abszolút mélypontra.
Tegnap éjjel erről a gyermekkori legjobb barátom újfent tanubizonyságot tett. Igazi öröm volt az ürömben, hogy - igaz, hogy közel 210km-ről, de - mellettem állt, mikor igaztán szükségem volt rá. A vígaszra szorulásom története most kevésbé érdekes, bár az tény, hogy kicsit meghasadt a szívem... De Ő ott volt velem, és nem hagyta, hogy teljes mértékben leamortizálódjak és magamba roskadva megtörjek. Szélárnyékot tartott, mikor a hurrikán végigsöpört volna rajtam, és - úgy érzem - csakis miatta leszek képes túltenni magam a történteken. És ezért köszönet jár neki!
Falusi srác lévén a lakóhelyemen mindenkit ismerek, és a magam és bátyám korosztályából kerültek ki a barátaim. Anya és Apa után a hozzám legközelebb álló emberek. És büszke vagyok rá, hogy őket a barátaimnak tekinthetem és ők viszont engem annak tartanak.
Sokaknak úgy tűnhet ez az írásom csak nyálcsorgatás vagy esetlegesen puncsolás nekik. Mások pedig így vélekedhetnek: "Nekem is vannak barátaim, mégsem írom le, hogy mennyire jó, hogy mellettem állnak." Az első vélekedés - szomorú, ha egyáltalán valakiben felmerül, de - abszolút téves megállapítás. A második pedig elkeserítő. Úgy vélem, hogy ha van az embernek egy (vagy több) igaz barátja, akkor az(ok) az ember(ek) megérdemli(k), hogy pár gondolattal megköszönje neki(k), hogy melette áll(nak).
Kedves Olvasóm, te máshogy gondolod? Nem értesz egyet velem? Időpocsékolásnak véled az ilyesmik (virtuális) papírra vetését?
Ugyan ebbe nem szólhatok bele, hiszen minden embernek szuverén joga, hogy megválaszolja az előbbi kérdéseimet, de elkeserítő, ha Te máshogy látod.
Én őszintén tisztelem és szeretem a barátaimat! Ezért is született meg ezen írásom.
Fankadelivel egyetértve én is azt vallom, hogy "aki elfordult, az nem is volt a barátod". Remélem nekem SOHA nem kell majd ezzel a dologgal szembesülnöm.

Hozzászólások

1 | kopé 2008.10.02. 21:59
Jobban belemászhattál volna a témába, mert ez olyan semmilyen. Főleg, hogy az írás nem is a témáról szól, hanem hogy "mások vajon mit szólnak majd hozzá?".
2 | kopé 2008.10.02. 22:00
*írás harmada, sorry.
Gobiakos
3 | Gobiakos 2008.10.02. 22:03
Pedig nem ez volt a cél, hidd el! De nem bizonygatok semmit, mert akkor meg amiatt találnak be...
4 | kopé 2008.10.02. 22:09
Elhiszem persze, nem is azzal van a gond. Látszik rajta, csak elvitt a gondolat. Nem lenne annyira feltűnő, hogyha tényleg jobban kivesézed a dolgot. Így olyan mintha csak éppen megemlítetted volna, hogy "hát igen, barátság, ilyen is van..."
Remélem érted mire gondolok.
5 | kopé 2008.10.02. 22:40
Vittrem tovább a gondolatot. Ha jól jött le, akkor te erre reagáltál: "hanem hogy "mások vajon mit szólnak majd hozzá?", én meg arra. Szóval ez a része lett volna elhanyagolható, hogyha az egész hosszabb.

Értem én, hogy mi az egésznek az apropója meg stb, csak szerintem ez így olyan semmilyen. Jobban körül kellett volna járni ezt a barátság témát, akár 1 szebb idézet is elfért volna. Ez így olyan mintha csak könnyű kis vázlatocska lenne. Én legalábbis csak annak érzem. Nem kerek egyszerűen.

És bocsi, ha rosszul esik, tényleg nem ennek vagy annak szántam. Csak észrevételek, hogy talán a következő alkalommal már ne ess ezekbe a hibákba.
6 | Playbahnosh 2008.10.03. 00:14
Tudom, hogy úgy hangzok mint egy lejárt lemez, de nő miatt sose zuhanj össze! Igen, vágom, totálisan szétestél, semminek sincs értelme, minden szar és mindenki menjen a picsába, de akkoris. Én is jártam ott, sőt szerintem a Dome mag férfitagjainak nagy része is részesült hasonló élményben. Jön másik. Mindig jön másik, és úgyis túl fogod élni. Pár hétig/hónapig még nagyon szar lesz, de aztán nem is fogsz gondolni a csajra. Minden ilyen szakítással jobban megedződsz, és egyre kevesebb ideig tart majd kiheverni aktuális hálátlan nőszemélyt.

Amúgy neked még jó, hogy van egy barátod aki melletted van. Én nem voltam ilyen szerencsés amikor egy majd 3 éves kapcsolatom pergett szét a szemem előtt. Egyedül nehéz...
7 | pittipok 2008.10.03. 11:21
Sajnálattal hallom, hogy mi történt. Kár hogy csak a hozzászólásokból derült ki, hogy miért törtél le. Szinte teljesen egyetértek a #7 hozzászólóval, de megígérem, hogy nem lesz nagyon szar az elkövetkező pár hét/hónap! :) Hisz ismersz!

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.