25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Gasztro - leckék Gobiakossal I.

Gobiakos | 2008.10.06. 10:10 | kategória: humor - faktor

Szeretettel köszöntök minden kedves vendéget újonnan induló főzőshowmban. Műsorom célja nem más, mint hogy segítséget nyújtsak azoknak az embereknek, akik
A: nem tudnak főzni, de szeretnének megtanulni
B: valamit konyítanak ugyan a konyhaművészethez, de szeretnék tovább tökéletesíteni eddigi tudásukat

Nos, most lehetőség nyílik mindkét társaság igényeinek kielégítésére!

Mai ételünk:
Sajtos-szalámis tojásrántotta

Hozzávalók: 1 db gáztűzhely, 1 db serpenyő, étkezési olaj, étvágytól és a vendégek számától függő darabszámú tojás, sajt, szalámi, só, SÖR

Recept:
Vegyük ki a hűtőből a SÖRt. Nyissuk ki, és ellenőrizzük a hőmérsékletét. Ha megfelelő, akkor már baj nem lehet, vidám lesz a főzőcske.
Gyújtsuk meg az egyik égőt a (NEM, nem a karácsonyfán) gáztűzhelyen. Tegyük rá a serpenyőt, és várjunk pár percet. Ezután öntsünk egy kis étkezési olajat a serpenyő aljára (Ááááá! Nem szó szerint az aljára bázz, hanem bele) és várjuk meg amíg az felforrósodik. Ezalatt a tojásokat törjük fel (neked is menni fog, ez nem egy páncélszekrény számkombinációja), és miután ízlés szerint megsóztuk, habarjuk be őket, amíg nem kapunk végeredménynek egy sárga színű, érdekesen folyós állagú maszlagot. Ezt a habarást öntsük bele a serpenyőbe. Mivel az ízfokozó adalékokat (sajt, szalámi) a hűtőben felejtettük, most sétáljunk oda és vegyük ki ezen hozzávalókat is. Közben folyamatosan kortyolgassuk a SÖRünket, nehogy megmelegedjen. A sajtot kis lapocskákra, a szalámit pedig vékony csíkokra vágjuk fel. Mivel amíg ezzel elcsesztük az időt, a tojások odaégtek. Dobjuk ki az egészet a kukába. Ezután kezdjük az egészet előről: olajmelegítés, tojáshabarás, beleöntés, sajt és szalámi hozzáadása, folyamatos kevergetés. Mikorra már elkészül a rántottánk, ildomos túlesnünk a harmadik SÖRünkön is, hogyha netalántán elbaltáztunk valamit, akkor addigra már ne is érdekeljen minket. Fogyasztása tányérból villával ajánlott; a mosogatást gyűlölő egyéneknek serpenyőből a kavaráshoz használt fakanállal.
Jó étvágyat kívánok!

Nagyon ügyesek voltunk ma, gratulálok!
Nemsokára újra jelentkezik Gobiakos főző show-ja egy újabb ínyenceknek való finomsággal a tarsolyában. Addig is ne feledjük:
"Enni jó!" /ősi etióp bölcsesség/

Utolsó módosítás: 2010.02.03. 22:49

Hozzászólások

1 | pittipok 2008.10.06. 10:32
Üdv néked barátom! Mikor mutatod meg tudományodat a gyakorlatban is! Az lenne igazán csak a show!!! Pontosítanám a receptet az elején, amikor az aljára öntöd az olajat, mert olyankor jöhet a poroltó (lángol még a plafon is /volt rá példa/). Mivel lusták vagyun az eset után letakarítani mindent, így a felcsíkozott szalámit és sajtot ízlésesen egy szelet esetedben 4 szelet vajas/margarinos kenyérre rátenni és a melegszendvics sütőbe betenni pár percre. Mivel elfogy a sör a nagy izgalmak közepette, így az étel mellé Norbi lakótársad egyik palack borát ajánlom (sörre bor, mindenkor). A fogyasztás alatt fülelj, hogy a többi lakótársad (itt egy bizonyos nőnemű egyénre gondolok aki Zsuzsi), hogyan morgolódik az összemaszatolt gáztűzhely miatt! Ja, és ne hagyd ki a buliból (kajálás-piálás) ezen hozzászólás íróját!
Gobiakos
2 | Gobiakos 2008.10.06. 21:04
:-D Rendben pittipok, nem hagylak ki, ne parázz! A melegszendvicses ötlet egyébként meg nem is rossz... ;-) Norbi bora meg simán jöhet a sörök után! :-D

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.