Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gobiakos blogja

Gasztro - leckék Gobiakossal II.

Gobiakos | 2008.10.08. 19:44 | kategória: humor - faktor | 17 hozzászólás

Újfent szeretettel köszöntök minden kedves vendéget a Gasztro - leckék Gobiakossal című műsorban.
A múltkori adás alacsony nézettsége remélem csak az akkori ételünk egyszerűségének volt betudható, tudni illik: Rántottát mindenki tud csinálni!
Viszont azért esett a múltkori választásam a sajtos-szalámis tojásrántottára, mivel szerettem volna azoknak is imponálni, akik esetleg kicsivel esetlenebbek konyha-ügyben, mint a legtöbb sztár-chef.

No, de ne is fecséreljük tovább a drága időt, csapjunk is mindjárt bele a (NEM, nem a lecsóba, hanem a) rakott krumpliba.

Tehát a mai ételünk:
Rakott krumpli

Hozzávalók: 1 db gáztűzhely, 1 tűzálló tál, 1 kg krumpli (másoknak: burgonya, földi alma, esetleg kolompér), 6 db tojás (az előző recept nem-elkészítése révén még találhatunk a hűtőben vagy a spájzban párat), 10 dkg füstölt kolbász, 10 dkg füstölt szalonna (előző két hozzávaló hiányát egy disznóvágással ki lehet küszöbölni, csak így kicsit később lesz kész az ételünk), 5 dl tejföl (a "fetütyle" gyermekkori jó barátja), egy kevés vaj, só, és persze az elmaradhatatlan SÖR

Recept:
A krumplit héjában főzzük meg (ezért nem kell egy ragadozó madarat beszereznünk, megteszi a krumpli saját héja is), majd hideg víz alatt hűtsük le. Ezután hámozzuk meg, majd karikázzuk fel őket. Szóljunk valakinek, hogy a hűtőből hozzon nekünk egy SÖRt, mivel mi nem tudunk, mert épp főzünk. A tojásokat főzzük keményre vagy küldjük le őket konditerembe. Ezután meghámozzuk és felkarikázzuk őket, ugyanígy a kolbászt is. Ha a kolbászt hideg víz alatt mossuk meg, akkor könnyebben lejön a héja. Vajazzunk meg egy tűzálló tálat. (Ezek szerint nem tanultunk a múltkori receptből... NE a tál szélét vajazzuk össze, hanem a belsejét!) Az aljára fektessünk egy SÖR... akarom mondani egy sor krumplit, rá egy sor tojást, majd egy sor kolbászt és locsoljuk meg a tejföllel. A krumplit soronként sózzuk meg. A torkunkat szintén soronként öblítsük le, nehogy kiszáradjunk a nagy főzőcske hevében. Így részegedjünk... akarom mondani rétegezzünk tovább. A tál legtetejére egy sor tejföllel meglocsolt burgonya kerül. Előmelegített forró sütőben addig süssük, amíg pirosas színű nem lesz a teteje. Az ételt meg lehet szórni reszelt sajttal is (meg például faforgáccsal is, csak akkor kevésbé lesz ízletes).
Amíg sül az étel, addig SÖRözzünk és nézzük meg a Barátok közt 4 536 143 617. és 4 536 143 618. soron következő epizódját.
Mikor elkészült, nagy elővigyázatossággal vegyük ki a sütőből a tálat, ne égessük meg vele a kezünket. Ha mégis megtörtént a baleset, fertőtlenítsünk SÖRrel.
Ezután jöhet a tálalás, az étel elfogyasztása, a dicséretek begyűjtése és a mosogatás.

A mai napon is ügyesen megoldottuk az ebéd/vacsora - kérdést!

Gasztro - leckéim remélem nem hiábavalóak, és van egy-két vállalkozó kedvű egyén, aki ezen írás elolvasása után kedvet kap egy kis főzőcskéhez, és kötényt kötve maga elé nekilát a serte-pertélésnek a konyhakövön! ;)

Jelmondatunk pedig legyen továbbra is:
"Enni jó!" /ősi etióp bölcsesség/

Hozzászólások

1 | padavan 2008.10.08. 22:19
"Enni jó!" /ősi etióp bölcsesség/

Ezzel derekasan agyoncsaptad az egészet...
2 | ShuleyvA 2008.10.08. 22:24
Csak ne lenne ennyire kihangsúlyozva az a bizonyos "Igyá geci mert inni jó!" hangulat. Mellesleg pár képpel fel lehetne dobni még a bejegyzést (nem, nem azért mert nem tudom hogy néz ki a rakottkrumpli :D) de ez csak észrevétel. Személyes kedvencem a krumpli, bármilyen formában hajlandó vagyok elfogyasztani, egyszerűen imádom.
Néhány, kissé erőltetett poént leszámítva jó, csak rövid :-)
3 | padavan 2008.10.09. 00:19
"Mellesleg pár képpel fel lehetne dobni még a bejegyzést"

És azt hogy? Hack Dome engine? :D :/
Barthezz
4 | Barthezz 2008.10.09. 00:44
Ahogy Germi is megoldotta a menza sorozatát, szal képek linkelgetésével ;-)

Amúgy nem rossz, nem rossz, de másodszorra a sör helyett vmi más háttérpoén kellett volna már sztem. Főleg, hogy egy hasonló sörös recept már keringett a Vicc topicban régebben.
Attila88
5 | Attila88 2008.10.09. 00:53
Nem lenne rossz, de eroltett nagyon. Ezt is copy-ztad vhonnan? :D
6 | somesz83 2008.10.09. 09:07
Ja, erőltetett... Kár, pedig eltudnád kapni az egyedi vonalat, de egyelőre sokan görcsösnek érezzük a dolgot... ugye?
Gobiakos
7 | Gobiakos 2008.10.09. 09:13
Még kiforratlan a Gasztro - leckék témám, bocsánat érte. Nem tudtam, min is kéne igazából változtatni az előzőhöz képest, mivel az elsőre csak egyetlen egy komment jött. :s Úgy meg nehéz az emberek kedvében járni, ha nem tudom, mi jó nekik.

Barthezz: A következőben esetleg megoldható, de még nagy kérdőjel, hogy egyáltalán lesz-e Gasztro - leckék 3.
Attila88: Ez most saját. ;)
8 | pittipok 2008.10.09. 10:58
Én szeretem a Salit! Akarom mondani a rakott krumplit! Szerintem kevés a tejföl! Tálaláskor meg még tejfölt rá pluszban, mellé valami savanyúság, én a kovászos uborkát ajánlom, vagy a csípős almapaprikát. Ezt az ételt én inkább borral képzelem el, mivel ha külön tálaljuk a hozzávalókat egy szép ízletes magyaros paraszttálat szolgálhatunk fel a nagyérdeműnek. És mivel "Bort iszik a Magyar, nem pediglen vizet..." , ebben az esetben sört, így 1-2-3-4-5-6 palack bor társaságában igazi szüretelési ebéd beütése lesz az egésznek.

Én támogatom a fojtatást, de legközelebb egy komolyabb elkészítést igénylő ételt válassz. Sok sikert hozzá!
Barthezz
9 | Barthezz 2008.10.09. 10:59
Én inkább a folytatást támogatnám...
Gobiakos
10 | Gobiakos 2008.10.09. 21:17
Barthezz, tényleg támogatnád, ha folytatnám?? ;-)
Amúgy meg ezt a kép-linkelgetős dolgot aztért is vetettem el a kezdetektől fogva, mert akkor egyből meg lettem volna billogozva, hogy Germit koppintom; arra meg aztán nagyon nincs szükségem, hogy másokhoz hasonlítgassanak ( Germi no offense ;-) ). Ha valaki olvassa, amiket írok, akkor azt azért tegye, mert rám illetve az én álláspontomra kíváncsi.
LordMatteo
11 | LordMatteo 2008.10.09. 22:37
Nem értem...Ez nem Germiről való koppintás, mert egyelőre ez az egyetlen lehetőség több képez egy bejegyzésben összehozni.
Gobiakos
12 | Gobiakos 2008.10.09. 22:42
De mivel (ha jól emlékszem) eddig csak Germi csinált ilyet, így, ha valaki kukacoskodni akar, akkor simán rá lehet fogni. Bár az igaz, hogy nem minden blog bejegyzést olvastam el, mióta a Dome-on regelve vagyok, így lehet, hogy már más is csinált ilyet (kép linkelés).
LordMatteo
13 | LordMatteo 2008.10.09. 22:50
De...Mivel ez az egyetlen út a több képhez - még - így nem másolsz, hanem élsz a lehetséges eszközökkel. Ezt még padavan se magyarázza meg hogy koppintás. :-D :-D ;-)
Gobiakos
14 | Gobiakos 2008.10.09. 22:54
:-D Nem is tudom... Mint azt már Barthezz-nek is írtam, még kérdőjel, hogy lesz-e Gasztro - leckék 3. Majd még meglátom. De lécci, erősítsetek meg vagy mondjátok el a véleményeteket (mint azt már sokan tették, hál' Istennek), és annak függvényében majd döntök a sorozat további létéről.
Barthezz
15 | Barthezz 2008.10.09. 23:41
Van még egy lehetőség több kép beillesztésére :-D : Csinálsz minden képből egy olyan videot, amin végig azt az egy állóképet mutatja. Ezeket feltöltöd mind youtube-ra, s mivel videot korlátlan számban fel lehet ide tenni, szépen sorban belinkeled ide youtube-ról mindet :-D

Zseniális ötlet, ugye? xD
Gobiakos
16 | Gobiakos 2008.10.09. 23:45
Szerintem aludj inkább egy nagyot Barthezz! ;-)
Barthezz
17 | Barthezz 2008.10.10. 09:01
Csak mondtam egy másik - elsimerem: igencsak pihentagyú - alternatívát :-D

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.