Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gobiakos blogja

Egységben az erő!

Gobiakos | 2008.11.02. 14:27 | kategória: ...csakúgy... | 7 hozzászólás

Tegnap anya és az öccse (nagybátyám) azzal álltak elém kora délután, hogy öltözzek "játszós" ruhába, mert segíteni kell. Mondom: "Oké, miben?" Csakhamar kiderült, hogy az általunk csak "kisháznak" keresztelt régi házra (ami a jelenlegi házunk mögött van) kerül hosszú évek után ereszcsatorna. El is kezdtük annak rendje és módja szerint csinálni a nagybátyámmal. Felfúrtuk a két szélső eresztartó pántot meg a középsőt. Utána belőttük nagyjából, hogy a maradék négy pánt milyen távolságban helyezkedjen el egymástól. Eddig oké is volt minden. De mikor a ház végén lévő oszlopról elkezdtem lenyesni édesanya szutyok borostyánját, hogy majd ott ki tudjuk vezetni a csatorna lemenő ágát, rájöttünk, hogy az oszlop nem kicsit (ellenben baromira) billegális és életveszélyes. Ezért úgy döntöttünk, hogy döntünk! :-D Döntöttünk is: oszlopot! De persze miért is lett volna egyszerű, dőlt vele a csúcsfalból is egy igen nagy darab, amibe ugye a borostyán beleeresztette a szanaszét ágazó nyúlványait. Nekem kellett (életem kockáztatásával!) felmásznom a tetőre, és kinyesni a csúcsfalból a növény szárait.
Szóval most már nincs ott oszlop, ahol eddig volt, és nem is lesz soha többet ott semmi, mert rá kellett jönnünk, hogy csak dísz funkciót töltött be.
Viszont ma megcsináltuk a csúcsfalat, kipótoltuk, maltert kevertünk, vödörbe mertük, téglát tisztítottunk, meg mindenfélét, ami ezzel jár. :-D
Lassan-lassan, lépésről lépésre gyűltek a téglából épített sorok a csúcsfalnál a gerendától a tetejéig. Miután ezzel a művelettel teljes lett a csúcsfal, bevakoltuk még az újjáépített részt. Ezután kezdődött a harc az ereszcsatorna pontos helyreillesztésével. Nah, az sem volt piskóta! ;-)
Aztán felkerült az is, és be lett állítva a lemenő ág is, bár az már nem az oszlop mentén jön le. Végül lefestettük khaki (ejtsd: keki!!!!) zöldre az egészet.
A munkánkat végig felülgyelő tekintetek kísérték a két nap folyamán: édesanya (bár ő a képen épp nem minket néz, de végig lelkesen főzte és hozta nekünk a kávékat! ;-)) és Harcos kutyánk, a rottweiler-magyar vizsla keverék.
Szóval egységben volt az erő az elmúlt két napban, és sikerült befejezni a "művet" (fal + ereszcsatorna)! Megmutattuk, hogy milyen az igazi "csináld magad" mozgalom. Mindenki kitett magáért: apa, anya, tesóm, nagybátyám és persze nem utolsó sorban én is! ;-)

Utolsó módosítás: 2008.11.03. 14:57

Hozzászólások

Razor03
1 | Razor03 2008.11.02. 15:07
De legalább jó idő volt :D!
2 | somesz83 2008.11.02. 19:05
Jók ezek a családi melók! Mi is nemrég készítettünk új korlátot az erkélyre - persze Édesapám volt a főtervező és kivitelező - ma meg szőlőpréselés. stb.
Gump
3 | Gump 2008.11.03. 08:16
tényleg jók ezek a melók. én meg azt várom már, hogy lehessen hazamenni fát hasogatni. jó volt két éve is, amikor jött anyumékhoz a teherautónyi fa, aztán fater, bátyám, meg én felhasogattuk egy nap alatt. amúgy az inkább malter amit kevergettetek, nem?
Gobiakos
4 | Gobiakos 2008.11.03. 14:56
Hmmm, jah mert a betonban van sóder is meg minden. Ebben meg csak mész, cement, víz és homok volt. Át is javítom a bejegyzésben, kösz Gump!
Gump
5 | Gump 2008.11.03. 15:01
Igazán nincs mit, én köszönöm. Jók az írásaid, meg sok jó dolog van itt a blogon mások által is, de általában csak azért, hogy azt mondjam hogy jó, nem kommentelek, viszont ez bennem is felhozott emlékeket.
Gobiakos
6 | Gobiakos 2008.11.03. 15:18
Köszi a dícsérő szavakat! ;-) Próbálok minél termékenyebb lenni írások kapcsán, de nem erőszakolom meg magam csak azért, hogy meglegyen a fix heti 2 bejegyzés. Amikor van ihletem, vagy valami érdekes esemény (lájk disz :-D), akkor írok róla, ha nincs, akkor meg ööö... nem! :-D
7 | Dragon45 2008.11.11. 11:37
somesz83 egyet értek veled de nem szeretek csak apámmal dolgozni mert anyám mindig kiabál!!Ja és apám azt dolgozza amit már én is űzök és ez pedig a favágás lánc fűrésszel!!! de ne nevessetek ki lécci!!!XD

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.