Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gobiakos blogja

Gasztro - leckék Gobiakossal III.

Gobiakos | 2008.11.28. 16:55 | kategória: humor - faktor | 14 hozzászólás

Köszöntök mindenkit - immár harmadik alkalommal - a Gasztro - leckék Gobiakossal című műsoromban. Az első két adás viszonylag kis nézettsége sem vet gátat annak, hogy a sorozat folytatódjon, és töretlen lekesedéssel okítsam a gasztronómia világában elmerülni vágyókat a főzés tudományára!
Mint azt már mindenki tudja, a különböző ételek elkészítési módja is más és más, így nem véletlen a szerteágazó ízvilág sem. Hisz' ki evett már borsóleves ízű krumplistésztát?! Na ugye!

A mai ételünk:
Borjúláb rántva tartár mártással

Hozzávalók: 2 borjúláb, 2 sárgarépa, zölgségzöldje, 1 vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, vegeta, só, bors, olaj a sütéshez, citrom, a panírozáshoz pedig liszt, tojás és prézli.

Recept:
Legelső lépésként vegyünk egy borjút, amit rituálisan végezzünk ki. Az állat testétől különböző csonkítóeszközökkel leválasztott lábait tegyük egy nagy tálba, amiben később meg fogjuk azokat tisztítani. Ha ez nem lenne ínyünkre, akkor ugorjunk le a T*scoba és vegyük meg ott a borjúlábakat.
Megvan az ételünk fő alapanyaga. Most következik a tisztítás: a borjúlábakról lepörköljük és lekaparjuk a szőröket.
Ezután tegyük fel főni őket. A főzővízbe tegyünk vegetát, hagymát, zöldséget, répát, szemes borsot, billentyűzetet, egeret, hangfalakat... (Ugye-ugye! Így jár, aki számítógép elől főz!)
No, miután kipecáztuk és újra üzembe helyeztük a külső perifériáink javát, folytassuk az étel elkészítését.
Gyorsfőző kuktafedővel fél óráig hagyjuk főni a leendő ételünket. Ha semmit sem szúrtunk el, akkor a csontoknak könnyedén el kell válnia a lábtól. Ha ez mégsem történne így, még akkor sincs veszve minden, hiszen a T*sco 0-24h-ben üzemel. Na, futás a következő két lábszárért! ;-)
Kezdjük újra a lábszár-főzőcskét, majd mikor már megfőtt, hagyjuk kihűlni. Ezután vágjuk darabokra és panírozzuk be őket.
A kirántott (olajból, igen) húsok mellé tehetünk citromkarikákat díszítésként és persze a tartár mártás is elengedhetetlen, ha már egyszer a recept címében is megemlítettük. No, akkor most lássunk hozzá ezen mártás elkészítésének. A tartár mártást a következő módon készíthetjük el: először is vegyünk 2 evőkanál majonézt. Miután visszaértünk a boltból, csodálkozván, hogy: "nem lehet 2 evőkanalas kiszerelésben majonézt kapni" közölném, hogy: igen, én tudtam.
Szóval a majonézhez jön 1 evőkanál porcukor. Egy kevés sót szórjunk a porcukros majonézünkre, majd adjunk hozzá 1 evőkanál citromlevet is. 1 kiskanál fehér bors, 1 nagy pohár tejföl, 1 evőkanál fehér bor (az üveg további tartalma szabadon felhasználható például gargalizálásra és szájfertőtlenítésre). Az egybezsúfolt hozzávalókat egy keverő tálban összekeverjük (ha zúzni kellett volna, akkor természetesen zúzótálba halmoztunk volna). Hogy jól összeérjenek az ízek egy nappal a felhasználás előtt érdemes elkészíteni a mártást. Tudom, bocs! Most mindenki morogva teszi a hűtőbe a rántott borjúlábakat, és erősen szidkozódik, de azt hittem, hogy ez egyértelmű lesz...
Szóval most elérkezett a pillanat, mikoris nyúljunk jó mélyen bele éccsanya és/vagy éccsapa pénztárcájába és emeljünk ki belőle egy tehetősebb összeget. Ezt zsebre vágva vegyük fel a csajozós/pasizós szerkót meg a szép cipőt és "krúzoljunk el" (thx to padavan) a legközelebbi McD*nald's-ba vagy B*rger King-be. Rendeljük meg a brutál extra tripla sajtos-articsókás menüt persze tutkó sok krumplival meg csípős szósszal, és már indulhat is a lakoma! Jó étvágyat!

Jelmondatunk pedig ezentúl is maradjon a mára már mindenki fejében vasbeton szilárdságúra rögzült ősi etióp bölcsesség, miszerint: Enni jó!

Utolsó módosítás: 2008.12.20. 11:39

Hozzászólások

powerhouse
1 | powerhouse 2008.11.28. 17:27
Hát te nagyon hülye vagy! :D
LordMatteo
2 | LordMatteo 2008.11.28. 17:40
Az első blogos "húzásod" miatt eleinte nem kedveltelek nagyon, de épp a blogoddal sikerült meggyőznöd affelől, hogy mégis értelmes arc vagy ;-)
Gobiakos
3 | Gobiakos 2008.11.28. 17:47
Hehe! Köszi mindkettőtöknek, hogy ki így, ki úgy de azért valamit lát bennem. ;-) Jól esik az ilyen az embernek, pláne egy viszonylag új bloggal kapcsolatban. Szóval mégegyszer köszönöm!
cygary
4 | cygary 2008.11.28. 20:53
Őszintén bevallom én is, bár ezek a gasztro leckék poénnak nem rosszak, nem ezek miatt jó a blogod. Van egyfajta tényleg fantasztikus stílusod, így számomra te és Shuley vagytok az év blogjai: Shuley a regények miatt, te pedig a fent említett valamiféle egyedi dolog ami csak a te blogodnál van hatással rám :D nem tudom mi ez, hogy csinálod de Gratula!
Barthezz
5 | Barthezz 2008.11.29. 14:39
"Hogy jól összeérjenek az ízek egy nappal a felhasználás előtt érdemes elkészíteni a mártást. Tudom, bocs! Most mindenki morogva teszi a hűtőbe a rántott borjúlábakat, és erősen szidkozódik, de azt hittem, hogy ez egyértelmű lesz... "

Itt hangosan felnevettem :-D Tényleg jó lett, s sztem sokkal jobban sikerült, mint az első 2 gasztro lecke (ott a sör folyamatos hangoztatása nagyon elcsépelt és már kissé unalmas volt sztem). Kezd beérni a stílusod ;-)

Ha pedig LM nem hozza fel, már el is felejtettem volna, hogy az az "első blogos húzás" az te voltál. Rád se ismerni azóta :-)
6 | somesz83 2008.11.29. 14:40
Tudnám minek a végére mindig ez az Etióp "bölcsesség"! Egyáltalán nem vicces, sőt, hazavágja az egészet, amolyan primitív lesz az egész. (Bocs a jelzőért, nem tartalak annak, csak szerintem nem való az oda!)
Gobiakos
7 | Gobiakos 2008.11.29. 14:56
LM, Barthezz: első blogos "húzás"??? ez alatt mit értetek, mert nekem még mindig nem esett le.

somesz83: eleinte azt hittem vicces (ezek szerint nem; már padavan is említette az elsőnél), aztán meg azt gondoltam, hogy ez a mondat ad majd valami egységet a Gasztro - leckék sorozatnak. De ha gány, akkor legközelebb már nem lesz...
LordMatteo
8 | LordMatteo 2008.11.29. 15:04
Amikor a "8 jellemző mondat a magyar focira" vagy vmi ilyesmi bejegyzésed volt, és saját irománynak mondtad, majd vki becopyzta hogy az bizony nem saját...:-)

De ahogy 1713 is írta, Rád se ismerni azóta, gondolom épp egy rossz napod volt, vagy vmi...:-)
Gobiakos
9 | Gobiakos 2008.11.29. 15:09
Jaaaaa! :-D Huh, azt már el is felejtettem, talán nem is véletlen! Azért az írás(om)ért bocsánatot is kértem, többször is, és igen megbántam. Tényleg!
Szóval azóta kezdene beérni a stílusom? Hát lehetséges... és örülök, hogy tudok nektek kellemse perceket szerezni! Ezentúl is igyekszem majd! ;-)
LordMatteo
10 | LordMatteo 2008.11.29. 15:16
Csak az én többszáz Gb-os memóriámban maradt benne már az emlék :-) (furcsa, de tényleg kurva sok mindent megjegyzek)
Gobiakos
11 | Gobiakos 2008.11.29. 15:22
Örülj neki, hogy ennyire fejben tudod tartani a dolgokat, nagyon hasznos tud lenni! ;-) Én már jópárszor pórul jártam amiatt, hogy ez-az kiment a fejemből... Legutóbb például a fősulin buktam el így egy 3 napos tömbösítést. Úgy emlékeztem, hogy pénteken 8-kor kezdünk, erre kiderült, hogy az a péntek valójában csütörtök lett volna... :-/
LordMatteo
12 | LordMatteo 2008.11.29. 15:33
Az kínos :-)

Am. infótanárkodni mikor mész? Mert ahhoz is jön a blog ugye...:-D
Gobiakos
13 | Gobiakos 2008.11.29. 15:39
Még nem beszéltem le a pontos időpontot a tanárral, de jó is, hogy mondod... :-D Természetesen arról is készül majd bejegyzés, és megosztom veletek az internetezős-"gémelős"-órán nem a tanárra figyelős tizenéveseknél tapasztalt dolgaimat. Bár ilyen emberből akad itt is pár, ha nem tévedek... ;-)
LordMatteo
14 | LordMatteo 2008.11.29. 15:47
Én kikérem magamnak, csak gépíráson netezek. :D

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.