Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gobiakos blogja

Ez kell Neked! >>CORRECTED<<

Gobiakos | 2008.12.02. 18:22 | kategória: ...csakúgy... | 32 hozzászólás

PcDome – blog. Sok féle műfajú, terjedelmű és értékelésű írás gyűjtőhelye. Sok blogger vért izzad azért, hogy nagyobb legyen az a bizonyos látogatottsági mutató és hsz-szám a blogjánál.
Én rájöttem, hogy mit kell tennie egy bloggernek, ha el szeretné érni a valaha volt legnagyobb látogatottsági szintet hozzászólás számot. Polgárpukkasztónak vagy bunkónak és kiábrándítónak kell lennie (vagy csináljon egy kvízt, mint Barthezz! ;-))
Vegyünk egy példát: ha most azt írnám, hogy MINDENKI BUZI, AKI EZT OLVASSA, higgyétek el, hogy százezer-kétszáznyolcvanhat „nadögöjjétemeg”-jellegű komment jönne 3 és fél másodpercen belül.
Vagy leírnék egy hasonlót: „A gáme király vót, jól kitótam, me én szertem a világ háborus játekokat és ez is az vol. Nálam ez 93%, mer a Józsi szerint is csakk anyi.”
Elég sok idő kellett ahhoz, hogy belássam (bár még mindig vannak fenntartásaim azzal az írással kapcsolatban), mekkora okosságot csinált például anno McCl@ne az Amit még nem tudtál a Sötét Lovagról! című írásával. Vett egy aktuális témát, kifordította a négy sarkából és a forumozók arcába tolta, akik erre vérszemet kaptak (többek között én is), és teleszórták a srácot kommentekkel. Egy valamit nem vett észre szerintem sok ember abban az írásban, és az az utolsó mondat volt: „Álmom a nagy nézettség!” És mi megcsináltuk neki. Úgy összegyűlt az a 46 hsz, hogy észre sem vettük. És miért? Mert sokunkat megbotránkoztatott, és az mindig szúrja az ember szemét, és nem hagyja szó nélkül.
Szóval írhatsz te bármit bármilyen színvonalon, ha a kutyát sem érdekli a dolog. Padavan is többször felháborodott emiatt. Nem volt jogos? Szerintem azért volt benne valami igazság…
Elnézést szeretnék kérni mindenkitől akit esetleg megbántottam volna fentebb leírt soraim bármelyikével, de ez van: ha nem kvíz vagy Germi-blog :-P, akkor maximum 20 kommentet ér az írásod. Nyugodtan cáfoljatok rám, ha rosszul látnám a helyzetet (az is csak plussz kommentet szül…).
Ah, fáradok… nem érzem jól magam, inkább kicsit meghalok. Jó éjszakát, csókolom!

Utolsó módosítás: 2008.12.10. 10:33

Hozzászólások

LordMatteo
1 | LordMatteo 2008.12.02. 18:31
"#276 | Barthezz | 2008.11.28. 22:53
10130-on voltam a délután folyamán, most pedig 10167-en vagyok. Ergo szinte semmit, szóval szerencsére ez elejét veszi mindenféle gyanúsítgatásnak, hogy ez lenne a blog-kvízjátékok célja.

Egyrészt ennek oka, hogy az oldal-frissítéseket nem veszi figyelembe, s aki már 1 nap egyszer látogató volt, az aznap nem számolódik még egyszer bele. Másrészt a kvízjáték csak egy fórumos szűk belső kör számára érdekes, így látogató-vonzás szempontjából éppen ezek a legrosszabb bejegyzések ;-)
"

Tényleg kvízelni kell a látogatottságért. Szvsz ha utána olvasol, tudhatnád, hogy a látogatottság-számláló hibásan működik. A kommenteléshez meg kell találni azt, ami érdekli az embereket.
2 | ShuleyvA 2008.12.02. 18:39
A másik:

"Sok blogger vért izzad azért, hogy nagyobb legyen az a bizonyos látogatottsági mutató a blogjánál."

Nem hiszem, hogy olyan sokan lennénk így a dologgal kapcsolatban. Szubjektív. Én már megemlítettem, ha látogatottságra mennék, régen elhízhattam volna, hiszen teljesen más szám jön ki, mint amit az ember elvárna... valamilyen szinten jogosan.

Nos igen, ott voltam a kvíz végén én is, mikor az a bizonyos 276. hozzászólás megszületett a kvízjátékban, tehát ha hinni lehet benne - már pedig miért ne lehetne -, akkor megválaszolódott a tévhit.

Érdekeltségi kör kell.
3 | ShuleyvA 2008.12.02. 18:40
javítás: "elhúzhattam" volna. LoL omg XD
davkar9
4 | davkar9 2008.12.02. 18:43
Én 3 kvízt csináltam és 2318-on áll a számláló szóval nem igazán. Játéktesztek; lásd az én blogomat, legutóbbi RA3 ismertetőmre érkezett összesen 16 komment. Most meg percenként kikerül a blog főoldalára egy pár mondatos élménybeszámoló arra meg írnak az emberek...
5 | Chavez 2008.12.02. 18:56
Én meg pont nem merek kvízt csinálni, mert akkor rám támadnátok, hogy próbálok koppíntani másokról a látogatottság érdekében. Már jó ideje ismerem a fórumot.
Látogatottság engem egyáltalán nem érdekel, ha akad egy-két emberrel való eszmecserélés, az már jó nekem. Csak tudjátok az nagyon sértő tud lenni -nem csak nekem- ha bődületesen kritizáljátok az irományt. Pl rosszúl írtam le a háború szót, és már ezért is oltást kaptam, mert úgy írtam le, hogy hábosus. De még is tudjátok, h mi íródott le. esküszöm ezt az irományt kétszer is átnéztem, de kurvára nem vettem észre hogy rosszúl írtam volna le, mert eleve egyből háborúnak néztem. meg hát sztem nincs idő senkinek se arra, h többször nézze át..... jó magam töri szakra járok, de ilyen leoltást csak ezen a fórumon kapok tőletek. Nem vagyok magyar szakos, na, de beszélni csak tudok, és ti ezt próbáljátok elhitetni velem - NEMCSAk VELEM-, h én bizony fogyatékos szerzet vagyok. Kb 6 fórumon vagyok még bejelentkezve, és ilyen szituációkkal csak itt találkozuk. ez elég elszmorító dolog tud ám lenni.
és mégegyszer hozzá teszem:
magyar ember vagyok, aki az interneten szörföl és jót nevet is közbe...
davkar9
6 | davkar9 2008.12.02. 19:13
"meg hát sztem nincs idő senkinek se arra, h többször nézze át...." Na most lehet megsértődni mert kiröhöglek! Valaki sürget, hogy pár perc alatt írj meg néhány sort? Meg szerintem az alap dolog, hogy ha megírod akkor legalább egyszer átnézed elküldés előtt. Ja és persze ha nem tetszik, bármikor el lehet menni...
7 | Chavez 2008.12.02. 19:17
Ha már itt tartunk davkar: pár perc míg elolvasol ilyen terjedelmet. Írni már több perc. nekem pont az a célom, h ne is írjak sokat, ezért blog a blog. és mindenki másképp kezeli a blogját. fenntebb írtad, hogy pár mondatost írtam (ami sztem nem). és akkor mi van? a blog az bármilyen terjedelmű lehet. sztem.
powerhouse
8 | powerhouse 2008.12.02. 19:32
Tudod Chavez, voltak előtted néhányan, akik megadták a színvonalat, a mércét, és most már hozzájuk mérünk sokakat. Minden témában van már bejegyzés a blogban, legyen az játék, novella, hírek, közélet, vagy éppen sport. Az embereknek már van alapja, meg tudják ítélni, hogy mi a a jó és mi nem, és a te elemzéseid eddig nem ütik meg azt a színvonalat, amit errefelé elvárunk.
cygary
9 | cygary 2008.12.02. 19:40
Chavez: Miért itt kapsz csak leoltást? Egyszerű! Mert például(és kimondom, nem érdekel, úgyis negatív reklám) A PCGURU blog részlege akkora egy mérhetetlen fos, hogy ott minden második poszt ilyen coming soon meg majd ezt is tesztelem addig egy videó róla. Sajnálom, mert tényleg élvezettel csinálod és nem is érdekelne, ha legalább próbálkoznál kijavítani. Így viszont kurvára unszimpatikus dolog az, hogy nem vagy hajlandó helyesírási hibákat kijavítani, mert neked nincs időd, és mi meg örüljünk, hogy egyáltalán olvashatunk téged. Figyelj én tényleg megértelek, pont ez volt a véleményem anno, de rá kellett jönnöm, hogy ez bizony egy JÓ gamer-blogoldal ahol még nem jött be a blog.hu, ,,vettem levegőt, de kétszer ám!'' stílus.
Gobiakos
10 | Gobiakos 2008.12.02. 19:45
Chavez: itt voltál te már, mikor még padavan aktív fórumozó és blogger volt? Huhúúú apukám, te mit kaptál volna tőle! Bele sem merek gondolni. És powerhouse-zal egyet kell értsek: egy jó ideje van egy bizonyos szint, amit meg kell (kéne) ütni. Én is hülyegyerekként kezdtem, de felvettem a tempót, és a mai napra már hál' Istennek azt mondhatom, hogy sokan olvassák az írásaimat és egyesek tetszését el is nyerem velük. A nyelvhelyességről pedig csak annyit, hogy itt az Internet berkein belül, közelebbről egy fórumon arról ítélnek meg valakit elsősorban, hogy hogyan ír, fogalmaz. Ezt vedd figyelembe, légy oly' kedves. Nem hajt a tatár! ;-)
11 | Chavez 2008.12.02. 20:15
Gobiakos: Ám azt tudtad, hogy az én blog bejegyzéseim ihlette meg a te irományodat itt? :D Ez kell neked?

Viszont:
Nem voltam itt, nem rég döntöttem úgy, pár napja, hogy adok egy esélyt ennek a fórumnak, meg hát láttam, hogy már van új részlege is, a blogozás. Úgy döntöttem visszatérek, itt is megosztom a mondanivalómat a filmekről vagy játékokról. Mintha az bántanák egyes csőrét, hogy sok bejegyzést írok, kevés tartalommal, és aztán mi van ebben, ha így van? nem lehet mindenki padavan vagy razor vagy TE, még mondhatnék pcdome cikkírót is. Ám ezt a bizonyos szintet nem ti diktáljátok, mint ahogy teszitek több topikokban. Mindenki más, és nem lehet minden user egy valakire hasonló. Amúgy is mi lenne abba jó? Pl. mcClane-t meg razort meg padavant egy cső alá veszem őket (már bocsi a személyeskedésért meg nevezgetőségért, csak példálózók), tőkre mintha a 3 regisztrált userek egy azon ember lenne. Fogalmazási stilusuk tökegyforma szinte. Bele néztem pár tesztükbe és a tagolást elkezdték angolul írni. Angol részcímet adtak meg tagolsáként lol, bár egyediségre utal, csak az a kérdés melyik falkavezér kezdte el először használni ezt. Most nem tudom melyik vette alapul ezt az angolosodást, de látom ért el vele hatást. És mindenki olyan akar lenni mint az a Bizonyos Ő. Itt szó sincs arról, hogy lenne egy szintkövetés, ezeknek a moderátorok feladata. és ti nem azok vagytok. Pár emberke falkavezérnek érzi magát a pcdome-on, és nagyon jól provokálók, hisz ők diktálják az iramot, a szintet, ha nem felelsz meg nekiek, ÍTÉLKEZNEK MIND FELETT! ezért az egy dologért hagytam itt oly' soká a fórumot. és látom a fiatal userek nagyon irányíthatóak...
ilyen ami itt megy nincs se a gamekapocson, se az sg-n! nem véletlenül mondtam ezt a két honlapot többekközt!
cygary
12 | cygary 2008.12.02. 20:43
Jah, bocs akkor akik jól írnak és blogolnak és tényleg profin csinálják ők egymást majmolják, és gond, hogyha a PcDome közössége ösztönzi egymást arra, hogy tartalmas blogokat írjanak és jó fórumot vezessenek. Kőkemény diktatúra, most hogy mondod én is minden betűmet remegve ütöm le, hogy jajj megfelel-e. Erről pedig szó sincs. De úgylátom te még mindig nem érted meg hogy semmi más gondom nincs veled csak az, hogy akármilyen kis dolgot tanácsolunk rögtön offenzív állásba bújsz. Pedig elsőre semmi rossz szándék nem volt bennünk...
cygary
13 | cygary 2008.12.02. 20:50
Jah és a sietés dologgal kapcsolatban: Szerinted miért van átlag heti egy-kettő, nagyon ,,flood'' esetben három bejegyzés? Mert egy hét, négy nap, de akár két nap alatt is bőven át tudod nézni amit írtál, és jobban kidolgozni. Nem kell minden nap bejegyzést írni, senki nem előz le, mindenki ezen a szinten mozog. És ha heti hármat írsz még akkor is bőven lehagysz mindenkit és sok bejegyzésed lesz, amit ráadásul nem is kritizálnak.
14 | Chavez 2008.12.02. 21:17
Nah jól van cygary, ennek hatására elolvastam a tesztedet, amit írtál. Most végeztem a Crysis teszteddel, majd jön Jericho.
Barthezz
15 | Barthezz 2008.12.02. 21:35
Chavez te el vagy tévedve. Végigolvastam blogodnál a kommenteket, de egyik sem volt sértő (fogalmad nincs, mások néha milyen leoltásokat szoktak kapni, ahhoz képest a tied lófing volt), csupán megfogalmaztak bennük egy jogos kritikát, amit ha belegondolnál, nem ártana megfogadnod.
Mivel minden egyes új bejegyzés kilök a legfrissebb 15 közül egy régit, persze hogy irritálja az embereket, ha 3-4 elég csak haloványra sikeredett játékismertetőt feldobsz közvetlenül egymás után. Ahogy már sokan mondták, nem kell kapkodni, inkább kevesebb bejegyzés legyen ritkábban, minthogy a mennyiség a minőség rovására menjen.

Jah és legalább a rosszu szót ne írd le rosszul, mert az ilyenfajta égbekiáltó helyesírási hibák valóban elég zavaróak mindenki számára ;-)

Barthezz
16 | Barthezz 2008.12.02. 21:36
*rosszul

A vastagítás miatt lehagytam az utolsó betűt, gratula Barthezz ;-)
Barthezz
17 | Barthezz 2008.12.02. 21:40
És hogy a bejegyzéshez is szóljak:

Azért balhé és kvíz nélkül is el lehet érni szép hsz-számot. Ott vannak pl. cygary PC Dome effect bejegyzései, vagy nekem 1-2 zenei visszatekintőm: ez pl. 51 hozzászólást kapott. De pl. a nyaralási élménybeszámolóimra is kaptam bejegyzésenként 20-25 kommentet, aminek már nagyon örültem.

A kvízjáték pedig tényleg csak kommentet termel, a látogatottságot max. 30-al növeli meg.
18 | *M* 2008.12.02. 21:44
Chavez, szerintem Te nem újoncként hadakozol a "nagy elődökkel", hanem régi motoros vagy. Iszonyatos meló lehet ilyen hibákat összehozni, ez "csak úgy" nem megy. Van ebben a kiélezett kardozásban valami gyanús sandaság.
Az eredeti cikkhez pedig: 1. Gobiakos, tényleg nagyon sokat javult az íráskészséged, élvezet olvasni. 2. Azt hiszem, hogy az emlegetett bejegyzésben szerves részét képezte a mondanivalónak az utolsó mondat "Álmom a nagy nézettség!". Ugyanúgy éle volt, mint a bejegyzés egészének. Vagy tévedek?
19 | Chavez 2008.12.02. 21:59
Annyit elárulok, kedves M, hogy 2007-es regisztrálású vagyok. Ez a második regem. Az első regem is 2007. éveleji volt. Nem hinném, hogy régimotoros volnék.
20 | *M* 2008.12.02. 22:03
Látod, már megérte! Két hibátlan sor, vesszőkkel, alannyal, állítmánnyal. Megy ez. Most ezzel a lendülettel olvasd át a bejegyzéseidet, javítsd, és máris lényegesen kevesebb kritikát fogsz kapni.
Gobiakos
21 | Gobiakos 2008.12.03. 10:45
Chavez: "Gobiakos: Ám azt tudtad, hogy az én blog bejegyzéseim ihlette meg a te irományodat itt? :D Ez kell neked?" Tényleg apám?! Affene, hát ezt meg nem is vettem észre... :-D Ah, ne légy már ilyen kis naív! Szedd össze magad, és akkor nem kapsz majd az arcodba ilyen és hasonló jellegű kritikákat. És mint említettem, nem volt szándékomban, hogy bárkit is megsértsek, csupán reménykedtem abban, hogy ez az írás majd felvillantja azt a bizony FÉNYT az alagút végén, amibe te még csak most léptél be. Nincs ám olyan messze a vége... Csak okosan kell haladni és gyorsan tanulni a hibákból!
Amúgy meg tessék! Valaki ki lett pécézve és máris 20 komment jött. Ennyit tesz, ha az ember egy olyan témát dob fel, amire sokan mozdulnak VAGY egy valaki magára veszi azt a bizonyos inget és a többiek pedig elmondják neki, hogy merre hány méter. ;-)
balays82
22 | balays82 2008.12.03. 10:50
Akkor én most rádcáfolok, mert a kommentek száma ezzel 21-re nőtt :)

Egyébként szerintem is túl nagy jelentőséget tulajdonítasz a hozzászólások számának. Én például sokszor vagyok úgy, hogy elolvasok egy bejegyzést, ami ugyan nagyon tetszik, de ezzel együtt nem érzem úgy, hogy az adott téméhoz érdemben hozzá tudnék szólni. Ilyenkor esetleg csak annyit írhatnék, hogy tetszett az adott írás, de ezt sokszor fölöslegesnek érzem, mert úgy gondolom, az az igazi, amikor a kommentet író is hozzá tud tenni valamit a bejegyzéshez. Ehhez meg a "tetszett az írásod" szintű megjegyzés elég kevés.
balays82
23 | balays82 2008.12.03. 10:50
Vagyis 22-re. :)
Barthezz
24 | Barthezz 2008.12.03. 10:58
A korrigálásoddal meg már 23-ra, de ezzel eljátszhatnánk még a végtelenségig ;-)
Gobiakos
25 | Gobiakos 2008.12.03. 10:59
A tiéd volt a #22-ik és az enyém lesz a #23-as számú! ;-)
Túl nagy jelentőséget tulajdonítanék? Valóban? Mikor az ember az esetek legnagyobb többségében több napot, hetet (egyeseknél hónapokat "pihen" egy írás, mire ide felkerül) készül arra, hogy amit ide felpakol, az a lehető legnívósabb legyen, és ne a pongyola stílus legyen levágható belőle. Én kritikus szemmel nézem a saját írásaimat is, és sok esetben már másképp írnám meg egy-egy régebbi bejegyzésemet. Majd ha időm lesz rájuk, át is lesznek szerkesztve.
A hozzászólással kapcsolatban pedig annyit mondanék, hogy az írónak a komment az, ami árulkodik arról, hogy hogyan fogadták az írását. Ha senki sem ír hozzá semmit, akkor elkönyveli azt, hogy szar lett vagy csak nem talált bele az éppen aktuális fő témák egyikébe. De ha már annyit írsz, hogy olvastam és tetszett/nem tetszett, na szerintem már az is valami, és ezzel csak motiválod az adott írót arra, hogy a jövőben is publikáljon a Dome-on.
balays82
26 | balays82 2008.12.03. 11:10
Nyilván te egészen más szemszögből látod a dolgot, mert blogot írsz, én viszont nem. Valószínűleg én is hasonlóan gondolkodnék a helyedben, ezt nem tudhatom. Én nem érzem szükségét, hogy minden egyes esetben beírjam, hogy "szép volt", amikor tetszik egy írás, de megértem, hogy az író számára fontosak ezek a visszajelzések. Egyébként valaki nemrég írta, hogy az emberek alapvetően jobban szeretnek kritizálni, mint dícsérni. Ebben lehet valami, már csak azért is, mert egy jó írás sokkal kevésbé irritáló, mint egy rossz. :)

Barthezz: A 23-as számú hozzászólásban csak a 22-es számú hsz. adattartalmát pontosítottam :)
cygary
27 | cygary 2008.12.03. 12:04
Chavez nem kell az enyémet elolvasnod, wordbe szúrd be, és kiadja a hibát. Ennyit kellett volan tenned...
28 | Playbahnosh 2008.12.03. 12:16
Heheh, pedig tök egyszerű a recept. Ez ugyanaz, mint a másik mondás: ha gyorsan meg akarsz gazdagodni, adj ki egy könyvet "Hogyan gazdagodjunk meg gyorsan" címmel. Ha a Dome-on nagy látogatottságot akarsz a blogodban, akkor rakj ki egy sorozat bejegyzést "Hogyan csináljunk hatalmas látogatottságot a Dome blogon" címmel. Szemmel láthatóan működik a dolog, nézd mennyien kommenteltek :)

Én a témához nem sokat tudok hozzátenni. Manapság hanyagoltam a blogot a főoldali cikkeim és a suli miatt, de talán majd összeütök valamit a közeljövőben. Sosem hajtottam látogatottságra, nem akarok "helyi celeb" lenni a blogon. Az ilyen szenzációhajhász dolgokat mindig kerültem. Általában úgy írok, hogy aki elolvassa, annak átmenjen a mondanivaló, akit meg nem érdekel, az úgy sem fogja magát átrágni a kilométeres bejegyzéseimen. Playbahnosh style 4EVAR :)
McCl@ne
29 | McCl@ne 2008.12.03. 19:36
Ki a buzi???!!!
Gobiakos
30 | Gobiakos 2008.12.04. 11:39
Szia McCl@ne, üdv újra a fedélzeten! ;-)
31 | Chavez 2008.12.04. 15:49
Speciel engem jobban érdekelnek a játéktesztek meg a filmkritikák ill. a történelem. ha ebből lenne pár blogbejegyző, én mindegyikhez kommentelnék :)
de pl lehet, hogy sokan nem szeretnek játékbemutatókról olvasni vagy éppen a történelmet, ugy-ugye :D
32 | *M* 2008.12.05. 09:41
Teljesen igazad van. A PC Dome-on nem szeretik a játékokat, nyilván a történelmet sem, de legalábbis nem ért igazán hozzá senki. Kár, hogy a filmkritikákat-élményeket kihagytad...

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.