Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gobiakos blogja

Egytől egyig...

Gobiakos | 2009.07.05. 01:14 | kategória: Elmélkedések | 19 hozzászólás

Tegnapi napom nagyon jól kezdődött: délelőtt nagybátyámmal fűnyírót szereltünk , amit tökre élveztem, anya piszok finom ebédet főzött, és utána pedig kaptam egy meghívást Balatonszabadi-fürdőre. Gondoltam, élek a lehetőséggel, mert mostanság úgyis igen kevés időm és pénzem van „balatonolni”.
Összekészülődtem és nekiindultam az útnak. A Fehérvárra való felbuszozás helyett az egyik barátom vitt be kocsival, aminek nagyon örültem.
Kitett a székesfehérvári Piac téren, ahonnan gyalog indultam el a vasútállomás felé. Ezer cucc a nyakamban: táska, hálózsák, miazmás… a fülemben a headset-ből üvöltött a zene, fejemen a napszemüvegem, és így indultam neki az útnak a vasúti pályaudvarig. Alig haladtam pár tíz métert, mikor egy kéz a kezem után nyúlt és kitépte belőle a telefonomat. Headset egyből ki a fülből, szemüveg le; mondom: „Mi van itt, hééé?” Akkor vettem észre, hogy egy cigány csávó vette el tőlem az addig a kezemben lévő telefonomat. Beszarás, de nem futott el vagy hasonlók, hanem nekiállt dumálni, plusz egy haverja is becsatlakozott mellénk.
Arról kezdtek el hadoválni, hogy ők soproniak, meg hogy őket kirabolta két csaj és most nincs pénzük hazamenni és segítsem ki őket 4000Ft-tal!
Mondom: „Tessék?! Ha lenne nálam ennyi pénz, sem adnék nektek, mert a Balatonra megyek, meg úgy általában…” Erre a nagyobbik, a „főnök” elkezdett velem kötekedni, hogy „ne legyél szar, segíts ki, tesó vagy…” meg ilyenek. Mondom: „Állj! Adjátok vissza a telefonomat és hagyjuk egymást lógva!” De ők tovább „kísértek” utamon a vasút felé, és természetesen a telefonomat nem kaptam vissza kézhez. Murphy törvénye, hogy ilyenkor senki sincs a közelben az utcákon, aki segíthetne… Én meg ugye felpakolva cuccokkal ráadásul papucsban voltam, ergo elfutni esélyem sem lett volna, pláne hogy a telóm is náluk volt. Ment az egyezkedés egészen egy játszótérig, ahol ült egy fiatal nő meg egy vézna srác, tehát tőlük sem számíthattam segítségre.
Nem tudtam mit tenni, így nekiálltam licitálni a saját telefonomra! Mivel ketten voltak, én meg egymagam – ráadásul ők testi fölényben is voltak hozzám képest –, nem tehettem mást, mint hogy annyit mondtam: „Adok 2000Ft-ot, ennyi az össz’ pénzem, de kérem vissza a telefonomat!” Erre ők: „Ne kamuzzál kiscsávó, adjál 4000 ezret és akkor lesz teló!” Basszus, adtam nekik 2000Ft-ot és végül visszakaptam a telefonomat, ami nyilván jóval többet ér, mint 2000Ft, de azután lekoccoltak. Telefonommal a zsebemben és némi maradék pénzzel azonnal elindultam a barátom felé, aki bevitt, őt hívtam először fel telefonon. Csak az eset után 1,5 – 2 órával jutott eszembe felhívni a rendőr barátomat, aki azonnal rámparancsolt, hogy hívjam a 107-et. Megtettem, és azután bementem a székesfehérvári rendőrkapitányságra, ahol felvették a vallomásomat. Sajnos pontos személyleírás hiányában valószínűleg ismeretlen tettes ellen indul majd nyomozás.

Könyörgöm, hol élünk mi, hogy 2009-ben, fényes nappal egy nyüzsgő nagyvárosban ilyen megtörténhet?! Botrány! Az ideg még most is rángat! Hazaúton végig a saját vallomásomat olvasgattam és hergeltem magam azon, hogy nem tudtam pontosabb személyleírást adni azokról a köcsögökről!

A rendőrrel kapcsolatban pedig – aki felvette a vallomásomat – nagyon elégedett voltam, egy rugóra járt az agyunk ezekkel a mocsadékokkal kapcsolatban.
Ezentúl a kés az oldalamon minimum felszereltség lesz, megelőzvén a jövőbeli hasonló atrocitásokat.

Ezúton szeretném kérni azt, hogy mindenki figyeljen magára és a társára, és ha ilyen eset előfordul, akkor tartsunk össze, MI, MAGYAROK, nehogy ezek a senkiháziak bedarálhassanak minket!

Hozzászólások

LordMatteo
1 | LordMatteo 2009.07.05. 01:25
Té mocsok rászístá, mér' nem ádtádt odá a télénfonyodát magadtú' há???

Amúgy no comment, a fejlett, normális országokban ha ilyen történik Veled, egyrészt agyoncsapkodhatod a támadódat, másrészt nem történik Veled ilyesmi...ez CSAK Magyarország, 2009.
Barthezz
2 | Barthezz 2009.07.05. 09:32
A kést nem ajánlom felszereltségnek, abból csak szarul jöhetsz ki: vagy ők is azt rántanak és ott maradsz, vagy leszúrod az egyik retket, de akkor meg álátomosz rászista gyilkosságért rád varrják a lehető leghosszabb börtönbüntetést (mert nálunk ugye az önvédelem fogalma jogilag nem létezik...). Inkább gázspray, esetleg gázpisztoly, amit érdemesebb lenne beszerezned.

Az eset meg NC, tipikus 2009-beli magyarországi történet, aminek nagyon remélem, hogy a 2010-es választások után megkezdődik a felszámolási folyamata.
Sturmgewehr
3 | Sturmgewehr 2009.07.05. 12:00
Ejj... :S

A kés tényleg a legszarabb önvédelmi eszköz, maximum szalonnázásra vidd magaddal. Engem is próbáltak kirabolni 3 évvel ezelőtt...sikertelenül. Azóta én is jobban fel vagyok készülve az ilyen esetekre! Tényleg hihetetlen, hogy ilyen még megtörténhet a mai világban...
Sturmgewehr
4 | Sturmgewehr 2009.07.05. 12:10
"Miért vagyok liberális?

Számomra a liberális értékrend azt jelenti: szabadság és felelősség, szabadság és szolidaritás kéz a kézben járulnak hozzá ahhoz, hogy Magyarország fejlődő, növekedő, sokszínű országgá váljon. Ahhoz, hogy a kisebbségeknek ne legyen okuk félni, ahhoz, hogy a rászorultakkal az állam valódi szolidaritást vállaljon, ahhoz, hogy a gazdasági fejlődés beinduljon, ahhoz, hogy környezettudatosan éljünk, ahhoz, hogy az állampolgárok bizalma a politika iránt ne csökkenjen, hanem nőjön, a szabadelvű gondolat képviseletére van szükség a magyar politikában. Ezt képviselem a politikában, ezért vagyok liberális."

-Fodor Gabriella
5 | Mattmaster 2009.07.05. 12:24
Vegyél gázsprét, hidd el legjobb befektetés, 1000-1500 forintot megér az életed. Azzal tudsz védekezni több ember ellen is, kicsi, bárhol elfér, ráadásul ha jófajtát veszel, a korcsok nem is kelnek fel egy darabig és még meg is rugdoshatod őket párszor :D
Gobiakos
6 | Gobiakos 2009.07.05. 12:28
A kés valóban hülye ötlet, most már belátom, és az éjjel is csak hirtelen felindulásból írtam oda. Amúgy valószínűleg a gázspray lesz a legjobb megoldás, igen.

Mondjuk az egyik korcs napszemüvegben volt... talán nem véletlenül? volt már tapasztalata a csípős gázzal kapcsolatban, amit az áldozatai fújtak rá?
McCl@ne
7 | McCl@ne 2009.07.05. 12:42
Késnél jobb a vipera, én hamarosan hozzá is juttatom magam egyhez, kezd nagyon úgy kinézni a dolog, hogy vonzom a bajt... Ugyanezt javaslom mindenkinek, aki szeret azért néha kimenni a lakásból.
Az eset meg tényleg sajnálatos, nem nagyon csinálhattál semmi mást, pláne ha nagy darabok voltak.
Gobiakos
8 | Gobiakos 2009.07.05. 12:56
De a vipera miatt engem is csúnyán elővehetnek a yardok, vagy tévedek? Míg a gázspray - legjobb tudomásom szerint - legális önvédelmi eszköznek minősül, ha meg esetleg megvakul tőle, és még tapsikolni is fogok hozzá!
Sturmgewehr
9 | Sturmgewehr 2009.07.05. 12:59
A viperával meg azért kell vigyázni, mert az már elég erősen fegyvernek minősül, börtönben meg senki nem szeret unatkozni. Szóval azért én nem javasolnám. Szerintem is a gázspray a legpraktikusabb megoldás, én is azóta hordom magamnál mióta bepróbálkoztak, de nem kellett még használnom. Gázpisztolyon gondolkodtam még, de megfontolandó, hogy érdemes e beruházni rá, múltkor boncolgattuk a témát a politika topicban.
Sturmgewehr
10 | Sturmgewehr 2009.07.05. 13:08
http://www.pcdome.hu/forum.php?action=ll&t=1678&start=200

Itt van, akit érdekel, nincs kedvem bemásolgatni, olvassátok át ezt az oldalt.
Star Wars
11 | Star Wars 2009.07.05. 13:37
Európai Unió, 2009.
12 | neozed 2009.07.05. 14:40
Nekem sajnos a rendőrséggel kapcsolatban is negatív tapasztalataim vannak.
Volt munkahelyemről ellopták a mobilomat, amiről biztonsági kamerás felvétel is készült, de amikor besétáltam a rendőrségre a felvétellel feljelentést tenni, és meglátták kik az elkövetők, mosolyogva közölték, hogy ha ismerem őket, akkor intézzem el ezt az ügyet én magam, mert nem tudnak velük mit kezdeni.
Mondanom sem kell rézbőrűek voltak.
Viperával vigyázni kell, mert fegyvernek minősül, vérmérséklettől függ, ki, hogyan védelezik.
Én magam nem adnám olcsón a bőröm.
Sajnos ilyen világot élünk, és ez egyre rosszabb lesz.
Gobiakos
13 | Gobiakos 2009.07.05. 14:48
neozed: Alapjáraton én sem vagyok egy halvérű srác, de ez esetben soktényezős volt a dolog: két nálam jóval nagyobb ember ellen voltam, papucsban, táska+hálózsák a nyakamban/vállamon. Ha "mezeiben" lettem volna, akkor valószínűleg én sem adtam volna fel ilyen könnyen...
14 | neozed 2009.07.05. 15:27
@ Gobiakos: félre ne értsd, nem ellened szólt. Egyébként meg amilyen korcs törvényeink vannak, ha véletleneül megsérül a támadó, még mi kerülünk bajba... Szóval a franc se tudja igazából mi a helyes út.
15 | ShuleyvA 2009.07.05. 18:18
Gyerekek, már csak 3 évet kell várni a megtisztulásig. Addig meg beretta + silencer. Nem adnám alább. Gobi, le a kalappal előtted, rosszabbul is járhattál volna basszameg.
16 | Mattmaster 2009.07.05. 23:25
Mér, mi lesz 3 év múlva?
17 | ShuleyvA 2009.07.06. 14:34
Há meghaa a Főd!
neumark
18 | neumark 2009.07.07. 14:50
Basszák meg a kurva annyukat!
Nagyon remélem, hogy a jövő évi választásoktól kezdődően ez a helyzet változni fog mert már elpattan az ideg lassan. Annak azért örülök hogy bajod nem lett. Engem egyszer konkrétan szarrá akartak verni a haverommal hatan. Szerencsére pont be tudtunk slisszani a lépcsőházba. Valami önvédelmi dolgot pedig szerezz be gyorsan. Én a gázpisztolyt javaslom.
Gobiakos
19 | Gobiakos 2009.07.07. 15:07
neumark: A gázspray-ket nézegettem a neten tüzetesebben. Valószínűleg az lesz belőle...

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.