Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gobiakos blogja

El nem ismert művészek – sorozat: I. rész

Gobiakos | 2009.11.04. 20:24 | kategória: humor - faktor | 9 hozzászólás

Újonnan induló sorozatomban olyan el nem ismert művészeket kívánok bemutatni, akik ugyan híresek ilyen-olyan formában, de mégsem kapnak olyan szintű megbecsülést, mint ami valójában járna nekik. Ha valaki már ebben a mondatban is érzett egy csipetnyi iróniát, akkor az nagyon jó nyomon lépked. De ne is fecséreljük tovább a szót, jöjjön a sorozat első sztárja, aki nem más, mint:

Szpájdi

Nos, nem hiszem, hogy sok ember volna, aki ne ismerné a „koszos kis gettólakó” nevét. Szpájdi már időtlen idők óta az Internet egyik neves alakja, hasonlóképpen (ha éppen nem is annyira), mint Kocsord híres „zoxigén”-szakértője, Szalacsi bácsi.
A freestyle rappel próbálkozó úriemberről nem tudunk sokat, de egy valamit biztosan: ezt a videót nem kellett volna elkészítenie!
A háttérbe kifújt graffiti sokkal ütősebb lett volna egymagában, hang nélkül 48 másodpercen keresztül, mint így, Szpájdi mesterrel megspékelve.
No, de ne bántsuk, hisz tudjuk jól: nem a szándék, hanem a fontos!
A ruha, a mozgás, a ritmusérzék (??????) mind-mind igazi rappere utaló jelek. Ha ezek nem lennének elég egyértelműek, akkor csak rá kell pillantani a pólón virító D12 emblémára és máris mindenkinek leesik a tantusz: ő rapper (szeretne lenni).
Szpájdi nem rejti véka alá a múltját sem, jó hip-hopperhez hűen elmondja, hogy mi történt eddigi élete során, miken ment keresztül, míg idáig feltornázta magát. A balhék, amikben része volt, a spanokkal való összhang, ésatöbbi. A szórólapozást sem veti meg az ifjú titán, minden morzsát összekapar, hogy a legújabb Eminem album is ott lehessen a polcon, és azt hallgatva talán egy hangyafasznyival jobb produktumot tudjon a közeljövőben letenni az asztalra.
A belső hang (értsd: zene), amit követ… Nos, ennek a lekottázásába még szegény Kodálynak is beletörne a bicskája. A taps nyilván irányadó akar lenni, de azt is inkább az egymást (lassan) követő sorokhoz igazítja. Szóval nem egyszerű a srác!
De most lássuk hát, ŐT, Magyarország talán legtehetségtelenebb, de legszeretetreméltóbb rapperét, Szpájdit.

Utolsó módosítás: 2009.11.09. 23:10

Hozzászólások

powerhouse
1 | powerhouse 2009.11.04. 20:31
Erre jó az internet, mindent meg lehet osztani, és a jobbak ki is tudnak emelkedni, az átlag meg megmarad a youtube közösségének, a Szpájd-félék meg ilyen bejegyzéseknek meg a napiszarnak. Remélem senki se áll majd neki olyanokat írni, hogy fejbe kéne lőni, mert azzal magát minősíti.
2 | sipec 2009.11.04. 21:40
:D:D:D kedvenc! eszmeletlen nagytag:D ipodon is ott az mp3, meg sokat idezunk tole, hogy "vartak ram a sok spanok"
Barthezz
3 | Barthezz 2009.11.04. 21:44
Tökre igaza van, "szar az egész". :-D
Gobiakos
4 | Gobiakos 2009.11.04. 22:48
ph: Ííígy van. És nyilván nem véletlenül veszem most sorra elő a Szpájdi-féle "jutub-sztárokat" és nem Beyoncé-t a Single lady maxijával...
Ezzel a "fejbe kéne lőni" dologgal kapcsolatban pedig egyet értek, részemről is csak finom csipkelődés az egész, és nem gyalázás vagy kitorzult rosszindulat.

Amúgy (bár ilyen irány kérdés nem volt) még nem tudom pontosan hány részes lesz ez a sorozatom, de ezen kívül 4 ötlet biztosan megvalósul teljes bejegyzés formájában... ;-)
LordMatteo
5 | LordMatteo 2009.11.05. 01:14
Kutyámajom legyeeeen
Star Wars
6 | Star Wars 2009.11.05. 01:45
Hú, de rossz. :-D
Gobiakos
7 | Gobiakos 2009.11.05. 11:29
LM: "Kutyámajom" azért nem lesz, mert mindenki tudja, hogy azt Nacsa Olivér lőtte el a Budapest Rádióban a Nacsafon nevű műsoron belül. Én pedig el nem is mert arcokról fogok írni. Nacsa azért szerzett egyfajta respektet az évek folyamán (bár van, aki nem ismeri el, de attól még ott van, ahol van).

Azért a következő részekben sem fogsz/fogtok csalódni, ezt majdnem biztosan ígérhetem! ;-)
Steveyboy
8 | Steveyboy 2009.11.05. 13:50
Az igen! Tud valamit a csávó :-D Jobb lett volna, ha kidobta volna ezt a videót a WC-be miután megcsinálta :-)
9 | asas01 2009.11.05. 16:37
Azért nem ártana azt sem megjegyezni talán, hogy ez igazából egy igen sikeres virális hirdetés volt, amit több hasonló videóval együtt a soundwave.hu-n lehetett évekkel ezelőtt megtekinteni, mikor az még a Coca-Cola Soundwave oldala volt.

Legalábbis ha nem csalnak az emlékeim.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.