Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gobiakos blogja

Hasi – tasi és barátai

Gobiakos | 2009.11.30. 12:51 | kategória: Elmélkedések | 9 hozzászólás

Az ember társasági lény. Közösségekben él, ahol minden ember kapcsolatban van ilyen vagy olyan formában a másikkal. Ha más nem csak annyira, hogy előtte/mögötte áll a bevásárlásnál a sorban, vagy mellette ül a buszon.
Mostanában rengetegen hangoztatják, hogy mennyire felgyorsult a világ, rohan mindenki és nem ér rá semmire. A mobiltelefont már a fülünkig sem emeljük fel, ott az ultra – formatervezett bluetooth-os headset, mert nehogy már ne…
No, de amiről valójában szeretnék egy kicsit értekezni, az annyi, hogy akármekkora is a rohanás a világban, arra mindig is lesz ideje az embereknek, hogy a szembejövőt megnézze magának. „Hmm, de dögös csajszi! Az asszony is öltözhetne néha így…” vagy „Mi a francból telik neki Dolce&Gabbana öltönyre meg 200 ezres TISSOT karórára?!”
No, ez az egyik véglet. De ott van a másik, a bennünk rejlő kis ördög, hogy a másik embert kigúnyoljuk, kinevessük, megmosolyogjuk, és erre nagyon sok ember nyomós okot ad.
Nagyon sokan vannak a világban, akik vagy borzasztóan összevesztek a divattanácsadójukkal vagy csak szimplán elhagyták annak telefonszámát/névjegykártyáját.


A legkedvencebb kedvencem a sok közül az övtáska mostohatestvére: a hasi – tasi.

Évek óta rajongója és napi szintű használója vagyok az övtáskáknak. Személy szerint az Eastpak Springer-re esküszöm.
De sokan nem értik a szavak jelentését: övtáska! Nem pocak – tatyó, hasi – tasi, estébé. Miért kell hasig felhúzni azt a fránya szütyőt? A hajam az égnek áll, mikor ilyet látok az utcán. Amúgy a leggyakoribb előfordulási időszak és hely természetesen a nyári napokon a standbüfék környéke. Idősödő apukák battyognak a melegben a jól megérdemelt sörért, a gyereknek lángosért, az asszony meg majd kap valamit… ha sokat jár a szája, akkor két pofont.
Annak a bizonyos R-betűs banknak a reklámjában is kap egy finom fricskát a hasi – tasi, ami mint azt már mindenki tudja „nem kér kódot”. :-)
Amúgy ezer és egy fajtája van az övtáskáknak:
Van a puritán, a kulacstartós, a lábhoz erősíthető, a többrekeszes, a pisztoly tartós (!!!), stb.

A soron következő retinaégető csoda a szandál – zokni kombináció.

Egyes emberek nem tudom miért hiszik azt, hogy a szandál egy cipő, amihez, ha fene fenét eszik is… ZOKNI KELL!
Könyörgöm, ha már egyszer szandál, akkor az előrevetíti a jó időt, amikor meg ugye az ember nem sűrűn hord zoknit. Pláne nem szandálban! Persze a cipőben evidens a zokni, jobb időben pedig a titokzokninak csúfolt bokazokni az ideális. De mikor az emberek gátlástalanul húzzák fel a szandálhoz a fuszeklit, akkor attól a hideg futkos a hátamon. Időjárástól függően hosszúnadrághoz illetve rövidnadrághoz is bártan bevállalják eme csodás viseletet.
Ami a legszebb, hogy vannak olyan trenden kívüliek is, aki továbbvitték a gondolatot és a tanga papucshoz is képesek zoknit húzni. Persze mindig is a hülyék voltak a feltalálók legnagyobb aranybányái, így születhetett meg a tangatyű is.

És akkor már maradjunk altesten, következzék a legnagyobb gyilok: a fekete nadrág – fehér zokni – fekete cipő.

Michael Jackson stílust teremtett, kétség sem fér hozzá. Csak egy a bibi, hogy míg neki a színpadon a show és a látvány szerves részét képezte az öltözéke (a vízben szabott nadrággal együtt), addig a mindennapi életben ez finoman szólva is nevetség tárgya. Menj csak el egy iskolai rendezvényre így és garantáltan rajtad fog röhögni az egész suli…


Hogy van e konklúzió? Nos, nehéz megválaszolni… Ami biztos, hogy ha tenni nem is tudunk ellene, de legalább néha napján csal egy kis mosolyt az arcunkra az emberek fura ruházkodási stílusa.
Az oknyomozó riportnak induló, de aztán fikatengerbe átcsapó eszmefuttatásomért ezúton kérek elnézést mindenkitől, de eme pár gondolat már nagyon régóta kikívánkozott belőlem.

Hozzászólások

péHá
1 | péHá 2009.11.30. 16:07
Jobb kint, mint bent, ahogy Shrek óta tudjuk! :)
Beny12
2 | Beny12 2009.11.30. 18:56
A szandál - zokni kombóhoz

Idétlen szokás meg kell hagyni, de pl Japánban ezt tényleg így hordják. Lehet onnan vették át egyesek, de az is lehet, hogy csak spontán csinálják.
péHá
3 | péHá 2009.11.30. 20:59
Nekem a szandál-zokni a szocializmus egyik gyűlölt ismertetője. Nekem valamiért ehhez a korszakhoz kötődik, és gyűlölöm, viszolygok tőle. Bár ez minden szocreál dologra igaz, legyen az épület, lakásberendezés, akármi.
4 | Pyrogate 2009.12.01. 01:07
Szerintem nem baj, ha valaki nem trendi. Ha egy ismerősöm ezek közül akármelyik kombinációban jelenne meg, lelke rajta, én nem bántanám. De az biztos, hogy sokat elmond egy emberről (pl. hogy milyen típus).

Az övtáskában nekem a "seggtáska" nem tetszik, ahogy hordják egyesek :)
Az időseknek meg jól áll, sztem vicces, nem visszataszító. Azon mosolygok leginkább, amikor valaki a vállán hordja mint a filmekben a pisztolytáskát :D
neumark
5 | neumark 2009.12.01. 14:21
Hát ezen viseletek közül engem egyik sem fenyeget, mivel eleve ki nem állhatom se a szandált, se a fehér zoknit, se az övtáska-hasitasi különböző formáit. Mondjuk a képeken látható jelenségek tényleg mindenen túltesznek. :-D
Shadowguard
6 | Shadowguard 2009.12.01. 14:52
A bejegyzés jó, de te tényleg képes vagy kiszúrni ilyeneket az utcán? Az övtáskát és változatait én még esetleg észreveszem valakin, de mást nem igazán. Mindig az emberek arcát figyelem inkább. Mondjuk hozzáteszem kölyökkoromban én is vettem fel zoknit a szandálba. Azóta meg nem hordok szandált :D
Gobiakos
7 | Gobiakos 2009.12.01. 15:35
Shadowguard: Simán! De most komolyan. Annyira szembeütközőek az ilyenek, hogy az már valami csodálatos.
Amúgy én is az arccal szoktam kezdeni, de ezekre a jelenségekre is jut még egy pillantás, bármekkora rohanásban is legyek.
Bali1337
8 | Bali1337 2009.12.01. 22:03
jó kis írás;)
a hastáskát én teljesen megszoktam, lévén hogy az egész nyarat Balatonon töltöm :) valószínűleg nekik így kényelmesebb (megtartja a sörhas??;DD), az ember nem azért megy strandra, hogy divatos legyen

a szandál+zokni viszont nálam kiüti a biztosítékot, az tényleg..fura:)

amúgy én Tisza övtasit hordok, mert Eastpak Springerbe nem fér el rendesen a PSP
Gobiakos
9 | Gobiakos 2009.12.02. 01:15
Bali1337: Ki mire használja... Én például csak a pénztárcámat és a telefonomat tartom benne, illetve a hátsó rekeszben a pendrive-omat.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.