Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gobiakos blogja

LEGO kiállítás (képgalériával!)

Gobiakos | 2010.01.12. 15:35 | kategória: ...csakúgy... | 10 hozzászólás

Dolgom akadt a megyeszékhelyen, Székesfehérváron, ezért buszra szálltam és elutaztam. A dolgom végeztével betértem a helyi Plaza-ba, ahol az átlagos slepp és diáksereg mellett egy érdekességen akadt meg a szemem rögtön azután, hogy beléptem. LEGO kiállítás január 12 – 31. fogadott a méteres reklám felület. Hejj, gondoltam magamban, ezt nekem látnom kell! Nem is tétováztam sokat, nekilódultam és sorra vettem a plaza teljes hosszában kiállított, apró darabokból igazi műalkotásokká összerakosgatott csodákat.
Volt itt minden, ami egy igazi LEGO-fannak az ínyére lehet: LEGO City, Vikings, Pirates, Ferrari Racers, Star Wars és mindezek mellett egy játékszoba is kialakításra került, ahol a gyerekek kedvükre kombinálhatják az apró alkotóelemeket (bár ez a rész még a nyitási munkálatok miatt nem volt használatba vehető).
Fiatal koromban haverommal rengeteget legoztunk, megszámlálhatatlan kütyüt építettünk. Volt köztük Swat Kats repülő rengeteg féle rakétákkal és pilótákkal, Batman barlang, különböző járművek, és megannyi érdekes és kreatív dolog.
Amint megláttam a kiállítás első darabjait, rögtön rám tört a nosztalgia, ami kellemesen bizsergető volt.
A megtekintésre bocsájtott lego-csodák egy részét már volt szerencsém tavaly Szombathelyen megtekinteni, ott a Pirates részleg volt kiállítva pár napig a helyi Művelődési Központban.
Nos, Fehérváron az építő játékok kedvelői most kedvükre válogathattak. Volt itt jó pár – anno Szombathelyen is látott – kalóz: hajós kapitány inassal, lámpást szorongató, ladikban ücsörgős, gyereket cápák közé dobós (!!!), főuras - majmos és kocsmában mulatós.
A City részleg is igen látványos volt. Itt már picivel több mozgásban lévő lego is fellelhető volt.
Lehetett látni városrészletet repülővel és helikopterrel, mezőgazdasági életképet, hegymászókat, hegy gyomrából előtűnő vonatot, világító épületeket, és még több világító épületet. :-)
A Star Wars részleg igen szegényes volt, de attól még amik kint voltak, nagyon tetszetősre sikerültek. A különböző lépegetők és repülők, az aprócska droidok, és a további járművek.
Ferrari Racer-ből egy közös boxban volt három kiállított modell. Egy F1-es versenyautó, egy utcai kocsi és egy más aspektusú F1-es gép.
Az én tetszésemet a Vikingek nyerték el a legjobban.
Nagyon sok élethelyzetet vittek színre az összeállítók. Szerepelt többek között fegyverkovács többedmagával, lakmározó vikingek, kecskefogatot hajtó kalapácsos viking, csatázó és hajózó vikingek is.

Egyik ámulatból a másikba estem miközben végigjártam az egész kiállítást, de nagyon megérte, mert kellemes délutánt varázsolt a kezdeti bosszankodósból.
Ha lesz gyermekem, őt is arra fogom nevelni, hogy fejlessze a fantáziáját, kreativitását és a finommotoros mozgásokat, és erre a LEGO-nál jobb eszközt/játékot nem is tudnék mondani!

Utolsó módosítás: 2010.01.12. 17:46

Hozzászólások

powerhouse
1 | powerhouse 2010.01.12. 15:38
Rohadt jó! Pont a napokban gondoltam arra, hogy kéne majd LEGOzni valamikor, régen én is (és szerintem nagyon sokan) imádtam belőle építkezni. :)
2 | Sir Spike 2010.01.12. 19:23
A játék amit sosem lehet megunni.
Amikor tavaly 26-dik szülinapomra megleptem magam egy lego AT-ST-al újra gyereknek éreztem magamat. Arra a 4 órára amíg összeraktam elfelejthettem a munkát és a sok problémát. Már ezért megérte megvenni.
Persze sokan amikor megtudták rögtön előjöttek a "sose nősz fel?","gyerekjátékokkal játszol?"+ stb szövegekkel,de csak nevetni tudtam rajtuk.
A régi lego-imat meg lekonzerváltam és csak arra várnak hogy az eljövendő trónörökös játszhasson egyet a "vén" faterral :-D
powerhouse
3 | powerhouse 2010.01.12. 21:38
Nem értem, miért lenne gyerekes dolog a LEGO. Persze, nyilván játék, de kreatív! HA meguntad, csinálhatsz akármi mást belőle, csak legyen elég építőelemed mennyiségre és milyenségre, a többi már tényleg fejben dől el. :)
Pras
4 | Pras 2010.01.12. 21:46
Épp ezért nem is annyira értettem meg ezeket a dobozos kiteket, amikből specifikusan ezt, vagy azt lehetett összerakni. Akkor inkább már makettezek, az még élethűbb is. A mai napig azt vallom, hogy a LEGO egy remek valami, de akkor és csak akkor, ha az egy rohadt nagy doboz, esetleg ládányi összeöntött alkatrészként manifesztálódik.

Az a jellegzetes, össze nem téveszthető hang, remélem, mindenkinek megvan, amikor egy ilyen doboznyi LEGO-ba beletúrsz? :D
Gobiakos
5 | Gobiakos 2010.01.12. 23:05
PrasCo: Bennem az az érzés is mind a mai napig él, mikor ez ember mit sem sejtve rálép egy alkotóelemre...
6 | Pyrogate 2010.01.12. 23:13
de szerettem a lego kiállításokat. Ma már egyáltalán nem mozgat meg, talán majd gyerkőccel ha lesz:D
powerhouse
7 | powerhouse 2010.01.13. 07:14
Gobi: az élet apró örömei! :D
powerhouse
8 | powerhouse 2010.01.13. 15:32
Megtettem az első lépést, beletúrtam kicsit a nagy Legos dobozba, de még lehet odáig jutok, hogy kiöntöm, aztán had szóljon! :)

9 | Szekuj 2010.01.14. 16:19
"kecskefogatot hajtó kalapácsos viking"

Ember ez Thor, a skandináv mitológiából. :)
Itt pont egy ilyen kép van róla.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Thor

Gobiakos
10 | Gobiakos 2010.01.16. 14:02
elaccy: Szerintem meg nem; ez egy random viking, aki harci kalapáccsal operál a harctéren, meg amúgy is: a kecskés fogat nem csak Thorra volt jellemző, bárki használhatott olyat. :-P

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.