Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gobiakos blogja

Kétperces mesék III. rész

Gobiakos | 2010.01.17. 20:22 | kategória: Kétperces mesék | 6 hozzászólás

Mary az ágya sarkán ült. Gondolkodott.

- Hány óra lehet…? Áhh, mindegy is. Kit érdekel? Engem nem. Épp úgy, ahogy én sem érdeklek senkit. Megint ugyanaz a gondolat... Öngyilkosság. Megtehetem? Persze, de ezzel nem magammal cseszek ki. Sokan vannak, akik szeretnek. Na jó, olyan NAGYON sokan nincsenek, de azért ott van mondjuk… őőő. Áhh, hihetetlen!

Csak a szülei jutottak eszébe ezzel kapcsolatban. Nagyon elszomorodott.

- Felmegyek a tetőre és leugrom. Akkor majd mindenki engem fog körbeállni és jól elszörnyednek. Ez az! ... Áh, mégsem. Ahhoz én túl beszari vagyok. Akkor mondjuk ott van az erek felvágása. Langyos vízben feküdve állítólag alig érzi az ember. De én most akarok meghalni, ebben a pillanatban! Nem érek én rá arra, hogy a kád megteljen vízzel. Éppen ezért nem jók a gyógyszerek sem. Pedig anya nővér és mindig egy rahedli cuccot „ment meg” a munkahelyéről. Beszedem azokat, és alszom egyet; egy nagyon hosszút. Nem jó.

Grimaszolt egyet, mint aki haragszik a világra, pedig most magára haragudott, hogy hogyan lehet ennyire fantáziátlan, pedig elvégre ő emocionális lenne vagy mi a szösz… Nem véletlenül festette pont olyan sötét feketére ő is a körmeit, mint Julie és Melissa. A haját is levágatta és befestette. Akkor egy béna öngyilkosság nehogy már kifogjon rajta. Gyerünk, no!

- Basszus, hát ott van apa pisztolya a dolgozószobájában, az asztala jobb alsó fiókjában. Mekkora hülye vagyok, hogy eddig erre nem gondoltam! Gyors és még viszonylag fájdalommentes is. Mire érezném, hogy fáj, már nem is fog fájni, mert hulla leszek…

Elmosolyodott.

- De hogy csináljam…? Szíven lőjem magam? Sssssz, az lehet, hogy fájna. Inkább akkor homlok. Ott egyből az agyamba repül a golyó. Vagy még jobb! A számba veszem a stukker csövét, mint a filmekben, és akkor majd az agyamat anya kaparászhatja egy életen át a béna tulipános tapétájáról. Pedig én mondtam neki, hogy szerintem gáz, ne vegye meg. Mégis az lett. Tök gáz.

A dolgozószobába sietett. Az asztalhoz lépett, leguggolt és elkezdte cibálni a fiókot. Zárva volt.

- A rohadt életbe, hogy az embert már meghalni sem hagyják! Ááááááá!

Pár percig még duzzogva ült a szoba frissen felcsiszolt hajópadlóján, aztán a zsebébe nyúlt és előkotorta a mobilját. Tárcsázott.

- Szia Melissa. Figyu, ráérsz? Nem ugrunk le egy sörre a Zöld tigrisbe? Pöpec, akkor negyed óra múlva ott. Csövi!

Utolsó módosítás: 2010.01.25. 20:04

Hozzászólások

MattMatthew
1 | MattMatthew 2010.01.17. 20:52
Beteg, bár gondolom ez és az ironizálás volt a cél.
Gobiakos
2 | Gobiakos 2010.01.17. 20:55
MattMatthew: Nagyon jól látod a helyzetet! Ezt szerettem volna valamilyen "életszagú" környezetben képernyőre vetni. Ezek szerint sikerült! 8-)
Creativ3Form
3 | Creativ3Form 2010.01.17. 23:40
Beteg. És ha most regeltem volna nemrég, és azt se tudnám ki vagy, adnék egy telefonszémot. De így, csak várom a folytatásokat;-):-D Jó látni, hogy tényleg komolyan gondoltad ezt a dolgot, és nem egy hírtelen felindulás volt. Energiát fektetsz az írásába és ez jó...ez jó, mert akkor nem fog romlani a minőség.
Gobiakos
4 | Gobiakos 2010.01.17. 23:57
Creativ3Form:Amint már Matt-nek is írtam egy ironikus dolgot akartam ezúttal prezentálni, a keretsztori pedig egy másodperc alatt pattant ki. Ahogy leírtam az első mondatot hozzá, úgy követte a többi és egészen a végéig nem is volt megállás. Szóval hamar meglett, azóta nem is nyúltam hozzá, tehát a prototípus került fel ide. Amin sokáig agyaltam, hogy fiú vagy lány legyen-e a főszereplő, de végül arra jutottam, hogy totálisan mindegy. Így maradt Mary... :-)
neumark
5 | neumark 2010.01.18. 01:00
Heh, az irónia a végén tényleg oda tett. Amúgy az igazán jó írások mindig így születnek. Elkezded, aztán a szöveg egy idő után elkezd önálló életet élni és szinte saját magát írja meg. gratula, várom a következőt! :)
powerhouse
6 | powerhouse 2010.01.18. 13:36
Én csak azt nem értem, hogy miért kell angol nevekkel operálni, de ez legyen a legnagyobb probléma, tetszett ez a rész is. :)

(akkor lettél volna igazán menő, hogyha a pisztolyra az van írva, hogy Sivatagi Sas nulla ötven :D)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.