Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gobiakos blogja

Kétperces mesék IV. rész

Gobiakos | 2010.01.25. 20:03 | kategória: Kétperces mesék | 12 hozzászólás

Szikrázó napsütés volt, épp olyan, amilyen ehhez az évszakhoz illik. Ilyenkor, a nyár derekán már mindenki a tengerpartot és a különböző üdülőket rohanja meg családostól, baráti társaságostól. Jefferson azonban nem. Ő még ilyenkor is a munkájának él, éppen ezért lehet olyan sikeres és gazdag, amilyen most is. Persze ez nem azt jelenti, hogy az életét csak a munkájának szenteli. Mellette sűrűn hódol két kedvenc hobbijának: a különleges óráknak és a gyönyörű nőknek. A Jefferson & Co. alapítója és vezérigazgatójaként pedig Jefferson megteheti, hogy mindegyiket kénye-kedve szerint cserélgesse; akár nap, mint nap.
Ezen a kellemes júliusi napon Jeff úgy döntött, hogy nem a munkahelyén ebédel. Női társaságot szeretett volna maga mellé, így hát felcsapta a névjegyzékét és random tárcsázta az egyik női név melletti telefonszámot. Pár perc alatt leegyeztették az ebédet, Jeff taxit küldött a nőért, és megbeszélték, hogy az étteremben találkoznak.
Jefferson egy kis friss levegőre vágyott és mivel az étterem a közeli park túloldalán volt, így gyalog indult a randevúra. Út közben egy fagylaltos kocsi mellett ment el, és megkívánt egy gombóc jeges édességet. Odalépett a fagylaltoshoz és egy gombóc vanília fagyit kért, gondolván „a vanília mindenhol vanília; azt nem lehet elrontani”.
Kifizette és elindult, mert arany Rolex órájára pillantva tudatosult benne, hogy sietnie kell az asztalfoglalás miatt.
A parkban rengetegen voltak: idősek, fiatalok, nők, férfiak, tehetősebbek és hobók egyaránt.
Nekilódult tehát, szedte a lábait, de nem futott, mert hát mégis… Így viszont nagyon vicces benyomást keltett az emberekben az öltönyös, fagyit evő, gyorsgyalogló férfi. Ezt Jefferson is belátta, és egy közeli kukába hajította a vanília fagyit tölcsérestől, mindenestől. De ekkor az órája csatja kiengedett és a csuklójáról a 21000 dolláros arany csoda egyenes úton követte a fagyis tölcsért a kukába.
Jeff rettentően bosszús lett és úgy vetette magát utána, mint az éhes gepárd a vérző nyúlra. A kukában persze súlyából adódóan az óra azonnal lesüllyedt a sok papírhulladék között, így Jefferson már szinte belemászva próbálta megmenteni nagy becsben tartott ketyegőjét.
A parkhoz épp ekkor ért oda két hajléktalan, vélvén találnak majd valami kis ennivalót a sok kukába dobott dolog között.
Mikor meglátták Jefferson-t, egy pillanatra megdermedtek, egymásra néztek, de alig akartak hinni a szemüknek.
- Látod barátom, erről beszéltem neked. Csúnyán elkurvult ez a világ, nagyon csúnyán!

Utolsó módosítás: 2010.01.29. 14:31

Hozzászólások

Aryx
1 | Aryx 2010.01.25. 21:34
:) Ez is bejött, bár időhiány miatt még csak ezt és az első részt sikerült csak elolvasnom, de ígérem, pótlom őket!
powerhouse
2 | powerhouse 2010.01.25. 21:57
Hát igen. Ami fontos, azért az ember bármit megtesz. :)
Star Wars
3 | Star Wars 2010.01.26. 02:54
"Már az öltönyösök is a kukákban turkálnak..." :)
neumark
4 | neumark 2010.01.26. 18:19
Itt-ott felfedezni véltem egy-két nem túl szépirodalmias megfogalmazást, de összességében tetszett. Így tovább, aztán majd lesz egy kötetre való. :)
Gobiakos
5 | Gobiakos 2010.01.26. 18:33
neumark: Most csak a végszóra gondolsz vagy akad máshol is olyan? o.O
Tyrn
6 | Tyrn 2010.01.26. 22:07
ha már kérdezed...

Mellette sűrűn hódol két kedvenc hobbijának: a különleges óráknak és a gyönyörű nőknek.

különleges órák GYŰJTÉSÉNEK vagy valami még kellett volna oda

Jefferson & Co. alapítója és vezérigazgatójaként

alapítóJAKÉNT

Pár perc alatt leegyeztették az ebédet, a hölgyért hamarosan taxi indul, és az étteremben találkoznak majd.

ez így nyelvtanilag jön ki hülyén, írhattad volna egyszerűbben: pár perc alatt leegyeztették az ebédet, majd Jeff taxit küldött a nőért/nő elé.

Jefferson egy kis friss levegőre vágyott és mivel az étterem csak két saroknyira és egy parkon túl volt,

két saroknyira és egy parknyira (bár ez még mindig rossz), két saroknyit simán el kellett volna hagyni, a történet fonalában szerepe nincs, részletnek fölösleges

A parkban – amelyen keresztül vezetett az útja –

ez a megjegyzés szintén felesleges, sőt mondhatnám, h az olvasót nézed hülyének

A parkhoz épp ekkor ért oda két hajléktalan, vélvén találnak majd valami kis ennivalót a sok kukába dobott dolog között.

vélvén..öö..ok

ezek többsége persze nagyon apró hiba, de figyelj oda jobban! az ötletek nálam eléggé ülnek, van bennük fantázia, viszont a megfogalmazásod néha túlontúl egyszerű [Szikrázó napsütés volt. PONT Épp olyan, amilyen ehhez az évszakhoz illik. PONT), néhol pedig már-már nevetségesen nyakatekert [Kifizette és elindult, mert arany Rolex órájára pillantva tudatosult benne, hogy sietnie kell az asztalfoglalás miatt., vélvén stb]

kérlek a kritikát (inkébb csak vélemény) építő jellegűként kezeld, én továbbra is maradok a kétpercesek olvasótáborában!

MattMatthew
7 | MattMatthew 2010.01.26. 22:47
Hát ez most annyira nem jött be. Abba ne hagyd azért, lesz még jobb is.

Jefferson az vezeték név vagy keresztnév? A vállalatnév azt sugallja, hogy vezeték-, az, hogy Jeff-ként említed azt, hogy keresztnév. Biztos megmagyarázható, de ennek ellenére fura.
Gobiakos
8 | Gobiakos 2010.01.27. 00:07
Tyrn: Köszönöm az észrevételeket. Bár változtatni utólag nem szokásom vagy csak nagyon ritkán egy-egy bejegyzésem tartalmán, külalakján, most lehet, hogy mégis meg fogom tenni záros időn belül.

MattMatthew: Ezen nem is gondolkodtam, de akkor mondjuk legyen Jeff Jefferson! :-D
9 | ShuleyvA 2010.01.27. 21:21
Gobi, szoktál te könyvet olvasni?
Gobiakos
10 | Gobiakos 2010.01.27. 22:10
ShuleyvA: Szoktam, igen. Mire fel a kérdés amúgy? :-D
11 | ShuleyvA 2010.01.28. 09:53
Na. Mindjárt meggondolod magad.

Ha szoktál könyvet olvasni, akkor valószínűleg nem ilyen színvonalú meséket raknál elénk, hacsak nincs benned elegendő tehetség ezen téren.
A másik véglet pedig, hogy épp nem szoktál könyvet olvasni így nagyon fogalmad sincs hogyan épül fel egy adott szerkezet illetve egy hosszabb monológ vagy dialógus.

Ha csak az Alkonyatot is olvasnád amiben nincsenek nyakatekert mondatok - nem úgy mint a francia íróknál -, bizonyára meglepődnél mennyi mindent lehet tanulni akár egy egyszerű könyvből...
Gobiakos
12 | Gobiakos 2010.01.28. 10:27
ShuleyvA: Esküszöm nem értem az okfejtésedet... Miért kellene nekem akárkihez/akármihez is igazodnom, ha egyszer én így, ebben a formavilágban szeretném megírni az általam kigondolt dolgokat?

Az meg hogy mennyi szép- illetve szórakoztató irodalmat olvasok, had legyen az én dolgom...

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.