Watch Dogs 2
Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gobiakos blogja

Gasztro - leckék Gobiakossal V.

Gobiakos | 2010.02.03. 23:07 | kategória: humor - faktor | 4 hozzászólás

És igen, újra itt! (dobpergés, tapsvihar, mellüket és popsijukat riszáló topless lányok, miazmás…)
Nem hagylak békén benneteket, főzünk, ha kell, ha nem! Illetve most pont hogy nem; mert most "sütni fogunk"! És hogy mit? Hát süteményt, te kis butus! :-)
A Gasztro-leckék Gobiakossal mára már olyan sikereket tudhat magáénak, mint a 4 bejegyzés alatt összegyűjtött 36 komment (ami már majdnem eléri a 10 komment/bejegyzés-es vízválasztót), egy csomó hazai és külföldi elismerés, és több tévés és rádiós felkérés. A nevüket Tévék*ttő direkt Viasz*thárom nem Tévépa*rika írom Danu*ius le K*asszefem, mert a gatyámat is leperelnék.
Na sz’al ma megint rontani fogjuk a levegőt a konyhában. Anyut tessék lepattintani a tévé elé Józsi barátot nézni, hugit bezárni a legközelebbi szekrénybe, apuka meg úgyis a krimóban váltja meg a világot a haverekkel…


A mai ételünk:
Epres Charlotte torta

Hozzá (nem) valók: 3 csemege uborka, 20dkg mák, 2db leveskocka, 50dkg téliszalámi, 1 pacalkonzerv

Hozzávalók: 1 piskóta lap, 15 dkg baracklekvár, 5 dl tejszín, 30 dkg eper, 1 tábla csokoládé, 3 csomag habfixáló, 2 dl olvasztott zselé, némi vaj

Recept:
Fogunk egy félkör alakú jénait, amit kibélelünk folpackkal. Esetünkben a jénai természetesen nem egy német állampolgár, hanem a tál, mert ugye előbbiért csúnyán megüthetjük a bokánkat… Miután teljesen kimaszkoltuk a tálat, rakjunk bele 6-8 mm vastagságú, lekvárral gazdagon megkínált piskótatekercs-szeleteket. Ez lesz a tortánk teteje. Csak hogy a BéeF-függők is megértsék: ez a réteg lesz a rohamsisak, és a torta belseje pedig a katona feje. ;-)
Most elkészítjük a két féle krémet, ami egymás alatt fog majd elhelyezkedni. Felülre kerül az eperkrém, amit a következőképpen tudunk a világra hozni:
3,5 dl tejszínt sza… izé habbá verünk, majd ehhez hozzákeverjük a T*scoban vagy Li*l-ben vásárolt eper öntetet, 1 zacskónyi habfixálót és 1 dl olvasztott zselét. A hatásfok növelése érdekében keverhetünk bele eperdarabokat is, de ezt már csak fakanállal, megpróbálva nem tönkretenni az eddigi munkánkat.
A csokikrémet ugyanilyen lendülettel és csuklóból kirázott profizmussal készítsük el. Na jóóóó, segítek benne egy kicsit: gőz felett olvasszunk fel 1 tábla csokoládét, majd ehhez 1,5 dl tejszínt és 2 dkg vajat lassan hozzákeverünk. Ezt a fura trutymót addig főzzük a gőz felett, amíg a vaj szépen el nem olvad. Ha kihűlt, akkor elkezdhetjük habbá verni, és ehhez is adunk 1 dl olvasztott zselét és 2 csomag habfixáló port (100% szénhidrát RULEZ).
Most zuhanjunk neki a jénai/rohamsisak feltöltésének.
A tál már ki van bélelve, jöhet bele az eperkrém. Ne sajnáljuk, fröcsköljük bőségesen! Ezután jön egy piskótából kivágott szeparációs egység (értsd: körlap), amire a csokis massza kerül (nem a Felipe!).
Ha ezzel is megvagyunk, akkor jöhet a tetejére (a torta normál helyzetében az aljára kerülő) az újabb piskótalap. Az előző nyiszatolásból maradt piskótalapból kénytelen lesz kikerülni a cucc, mert különben a csokikrém nem a szánk szélét, hanem az asztalt fogja összekenni.
No, készen vagyunk! Most az egész hóbelevancot suvasszuk be a hűtőbe egy napra (aki torkosabb jellem az csak egy-két órára), majd kivesszük, kifordítjuk a finomságot (?) a tálból, lehámozzuk a folpackot róla és díszítjük, vagy egyből nekiesünk, mint etióp gyerek a szeretetcsomagnak.

Ma sem hazudtoltuk meg magunkat és piszok tehetségesek voltunk, veregessük meg a vállunkat, aztán pedig töröljük le a csoki/eperkrémet róla. Gobiakos főző show-ja pedig hamarosan újra felüti a fejét a Dome blogján, csak győzzétek kivárni! ;-)

Utolsó módosítás: 2010.02.04. 23:11

Hozzászólások

szbszig
1 | szbszig 2010.02.03. 23:28
Egyszer ilyen torta volt a szülinapomon. Finom. ;)
ufodani
2 | ufodani 2010.02.04. 18:07
Tetszik a sztájl:)
Egyébként pedig süssön az akinek öt lábú kutyája van.Meghagyom azoknak akiknek kettessel kezdődik.. Mindenesetre nyesnék belőle!
neumark
3 | neumark 2010.02.05. 19:09
Király, a gyümölcstorta úgyis a kedvencem! Jó a sztíló, főleg a bevezető, szép és remélem to be continued... ;)
Gobiakos
4 | Gobiakos 2010.02.05. 19:23
Köszi!
Folytatást mindenképp tervezek, csak kicsit aggasztó, hogy már szinte minden kajafajtát ellőttem (leves, főétel, desszert)... Mind1!

Várom az ötleteket, hogy legközelebb mit alkossunk a konyhában! Írjátok le az ötleteiteket és lehet, hogy pont a TIÉD lesz a szerencsés! ;-)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.