Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gobiakos blogja

Az én Limp Bizkit Top10-em

Gobiakos | 2010.02.14. 15:57 | kategória: Zene - bona | 5 hozzászólás

Úgy gondolom, hogy köztudott rólam itt a Dome-on, hogy két mániám van, ami erősen meghatározza az életemet. Az egyik a képregények illetve szuperhősök világa, a másik pedig a nu-metal egyik koronázatlan csapata, a Limp Bizkit.
A banda iránti rajongásom idén üli 10 éves fordulóját, hiszen számomra a 2000-es Mission:Impossible II betétdalaként elhíresült Take a look around-dal kezdődött. Azóta minden hang-, videó és egyéb képi anyagot falok, ami csak kapcsolatba hozható a Puha Sütivel.
Ez a bejegyzés nem árul zsákbamacskát, az általam legjobban favorizált 10 daluk kerül felsorolásra, és a miértek is közel ilyen egyszerűek:
1. Szeretném, ha kicsit közelebb kerülne hozzátok is a banda zenéje.
2. Ezzel próbálom magam csitítani a csapat 8. stúdióalbuma, a Gold Cobra megjelenéséig.

Most pedig lássuk azt a bizonyos listát!

10. IT’LL BE OK
Amikor egy szerelem szakítással végződik, az köztudottan rossz érzés és az ember sokáig emészti magát vagy épp hibáztatja a másikat. De mikor már az öngyilkosság lengi körbe a gondolataidat, nos akkor van a legnagyobb baj!
Fred Durst köztudottan nagy nőcsábász és az ilyen típusú emberek sokszor megégetik magukat. Vele sem volt másképp és több hasonló témájú dalt is írt. Az It’ll be ok az egyik legjobban sikerült ilyen szerzeményük. A zene érzelmes és egyben durva is, épp úgy, ahogyan a szöveg is. Nagyon eltalált szerzemény a Puha Sütitől.
”What to do?
Life is through.
Just wanna kill myself for you.”


LINK

9. I’M BROKE
A pénz az, amiből sosem elég! Akinek nincs, annak sok kell, akinek meg sok van, az még többet akar magának belőle. Viszont ha nincs pénzed, akkor minden követ megmozgatsz, hogy legyen.
Ez a nóta a Limp Bizkit talán legkarcosabb szerzeménye, ami az 1999-es Significant other című albumon kapott helyet. Agresszív dob, sok scratch és zúzós gitárjáték jellemzi ezt a dalt.
”Now people say that I'm a slacker
If I'm a slacker
It's through the eyes of the ones that are blind.”


LINK

8. 9 TEEN 90 NINE
Ez egyfajta tisztelgés az 1999-es év előtt a Limp Bizkit részéről. A csapat sikertörténetének zanzásított elregélése és az odáig vezető út megéneklése. Mindez egy olyan brutális zenei körítéssel, hogy az ember kezén feláll a szőr! A 3:05-nél kezdődő zúzda részt csak is maximális hangerőn szabad hallgatni! ;-)
”But as the audience grows
Security knows
Stoppin' me now is kinda serious.”


LINK

7. COUNTERFEIT (LETHAL DOSE REMIX)
Egy nagy adag odamondás a hamisítványoknak, akik csak másolni tudnak és az egyéniség legapróbb jelét sem hajlandóak mutatni.
Az eredeti verziót is nagyon szeretem, de Dj Lethal New old songs-os verziója egy újabb szintre emelte a dalt. Sokkal durvább, karcosabb és sokkalta energikusabb nekem a Lethal Dose Remix.
”I wonder, I wonder
I wonder what it's like to be a clone
Doin' nothin, nothin' on my own.”


LINK

6. HOT DOG
Mindenki elmehet a bánatba! Talán ezek a gondolatok lepték el Mr. Durst agyát, mikor a Hot dog-ot papírra vetette. A dal a sok rosszmájú, utálkozó embernek szól, akik ilyen-olyan módon próbálták megkárosítani a Bizkitet.
A refrén a Nine inch nails Closer című dalából van átemelve kisebb módosításokkal. Ennek okán sokan úgy vélték, hogy Fred Trent Reznort, a NIN frontemberét is a bánatba kívánta, de az ő elmondása szerint ez csupán „tisztelgés” a banda előtt.
”Ain't it a shame that you can't say fuck,
Fucks just a word and it's all fucked up,
Like a fucked up punk, with a fucked up mouth,
Nine inch nails'll get knock the fuck out.”


LINK

5. N 2 GETHER NOW
A dal, ami semmiről nem szól, de mégis egy olyannyira szerethető, hogy csak na! És mindemellett ennek a nótának lett a legelvetemültebb klipje, amit a Limp Bizkit valaha kiadott a kezei közül (bár ezért a címért a Take a look around is versenyben volt).
Method Man és Freddy D találó páros, a nóta hangulata is őket tükrözi vissza, hamisítatlan hip-hop! Nagyon eredeti szerzemény lett.
”Choked up by the smoke and the charcoal
Lava stamps then brands me like a bar code.”


LINK

4. TAKE A LOOK AROUND
Az általam respektált Mission:Impossible 2 filmzenéjeként megismert nóta. A több tucat esélyes közül a Limp Bizkit verziója lett a befutó, a trailer-ben is helyet kapott a dal. Egyes állítások szerint maga Tom Cruise választotta ki ezt a nótát a film főcímzenéjének. Hát, mit is mondhatnánk? Jó választás, Mr. Hunt!
”Now I know why you want to hate me
Cuz hate is all the world that’s even seen me”


LINK

És most következzenek a dobogósaim!

3. STUCK
A pénzéhes nők mindig megkeserítik az férfiak életét. A Limp Bizkit is beleszaladt egy ilyen hölgyeménybe még a kezdetek kezdetén. A menedzser nő először jó választásnak tűnt, de később mégis inkább mást választottak a srácok. Ezt a nő nem bírta feldolgozni és elkezdte zaklatni a bandát, pénzt követelt tőlük, totálisan kiidegelte őket. Ennek apropójából született meg a Stuck, de Fred Durst elmondása szerint bármelyik pénzsóvár csajra ráillik a dal.
A zene agresszív, a szöveg pedig – jóllehet – még annál is ütősebb lett.
”You wanna play that game bitch
You take a dash for my cash,
It's your ass that I'm blasting.”


LINK

2. SOUR
Egy nóta a jól induló, de a végére totálisan széthulló kapcsolatról. A vádak és sértések egymás fejéhez vágása nem megoldás semmire, de mikor már nincs más kiút, akkor az ember a falba veri a fejét és csak üvölteni tud. Nos, ez a nóta nagyjából ezt meséli el egy príma zenei aláfestéssel. Ez általam nagyon szeretett nóta és mindemellett a Limp Bizkit első klipes dala is ez volt.
”It all became a hassle,
You were even living in my castle
Just to use me
And verbally abuse me.”


LINK

1. BREAK STUFF
Mindenkinek vannak rossz napjai. Van úgy, hogy legszívesebben még az ágyból sem szállna ki az ember, de haladni kell, az élet nem állhat meg. Nos, ezeken a napokon jön elő belőlünk az állat, aki ha tehetné, egy láncfűrésszel tenne rendet a jónép között és mindenki dagadt hátsójába egy óriásit rúgna. Ez a dal a lázadók himnusza, elvetemült szövege és bombasztikusan energiadús zenéje mindent visz, mint a piros hetes.
Puritán, de mégis zseniális! A dobogó legfelső fokán a helye!
„Damn right I'm a maniac
You better watch your back
Cuz I'm fuckin' up your program.”


És akkor most lássuk a győztesünk sztárokkal és rajongókkal telepumpált videoklipjét!

Utolsó módosítás: 2010.02.15. 16:07

Hozzászólások

Creativ3Form
1 | Creativ3Form 2010.02.14. 17:34
Mindig is szerettem a Limp Bizkitet, még a Sportarénás koncertjükön is ott voltam. Lehet elő is veszem az albumaikat, mert már a napjára sem emlékszem, mikor hallgattam utoljára.
Jó kis írás, meghoztad a kedvemet hozzájuk;-)
2 | goodboy007 2010.02.14. 20:52
A Break Stuffot mennyire szerettem, mikor játszották a klippet a TV-ben. El is felejtkeztem róla, de fel sem kellett írnom a beszerzendő számok közé, ugyanis most azonnal lekaptam a jútúbról :D.

A Take a Look Around meg állandó lakója a telómnak, úgyhogy az nekem is nagy kedvenc.

Bár nekem a No. 1 a Boiler, igazi bulizós szám, lassú és pörgős részek váltakozásával, amit trailerekben is el tudnék képzelni.
3 | Szekuj 2010.02.18. 18:48
Na és a Rollin'? Nem hiszem el, hogy nem került bele a top10-be. Azzal a számmal ismertem meg a Limp Bizkitet, és mennyit hallgattam....
Gobiakos
4 | Gobiakos 2010.02.18. 20:36
elaccy: A Rollin' egy erős húzó dala a Bizkitnek és a koncertek többségén is a legnagyobb ovációt az kapja, de nálam a top10-be nem fér be. Szeretem, de nem elég erős ahhoz, hogy itt legyen a helye. Attól, hogy sokan (köztük te is) ezzel a nótával kerültek közelebbi viszonyba a csapattal, még nem ok egy abszolút fan (mint én) ízlésének a megítélésben a legjobb 10 daluk kiválasztásakor. Ha minden egyes track-et ismernél töviről hegyire, te is belátnád, hogy a Rollin'-nak itt nincs helye, mert megannyi dal van, ami előbb kerülne fel erre a listára.

Amúgy terveztem ennek a bejegyzésnek egy "futottak még" részt is, de az végül elmaradt. Ha érdekel, megosztom veled/veletek szívesen. ;-)
5 | Szekuj 2010.02.22. 13:23
Értem, végül is ez a TE Limp Bizkit Top 10-ed.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.