Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gobiakos blogja

Miért érdemes áprilisban moziba menni?

Gobiakos | 2010.03.27. 11:15 | kategória: film | 3 hozzászólás

A vámpírok kora/Daybreakers
Mikortól játsszák? Április 1.
A főbb szerepekben: Ethan Hawke, Willem Dafoe
A film posztere
A film trailere
2019-et írunk. Egy ismeretlen járvány közel az egész emberiséget vámpírrá változtatta. De van egy nagy gond: ahogy az emberek száma csökken, úgy fogy a vérutánpótlás is, és lassan a vérszívók is a kihalás szélére sodródnak. Edward Dalton – aki ugyancsak vámpír – egy nagyvállalatnál dolgozik egy vérhelyettesítő feltalálásán, míg egy napon kapcsolatba nem lép vele az emberi ellenállás.
A Spierig testvérek a vámpíros mozik új korszakát szeretnék ezzel a filmmel meghirdetni, majd elválik, hogy sikerül-e nekik…


Exférj újratöltve/The bounty hunter
Mikortól játsszák? Április 1.
A főbb szerepekben: Gerard Butler, Jennifer Aniston
A film posztere
A film trailere
Milo fejvadász, aki felkutat és elkap bármikor és bárkit. Legújabb munkája pedig nem is okozhatna számára nagyobb örömöt, hiszen kiderül, hogy saját ex-feleségét, Nicole-t kell fülön csípnie. De mikor tudatosul benne, hogy a fejvadászra is vadásznak, nos nem kellemes; pláne ha még a volt nejed is a nyakadon van.
A Butler-Aniston páros szerintem okés lesz és egy megmosolyogtató, de egyben izgalmas filmet kapunk.


Kedves John!/Dear John
Mikortól játsszák? Április 8.
A főbb szerepekben: Channing Tatum, Amanda Seyfried
A film posztere
A film trailere
John Tyree hivatásos katona az amerikai különleges alakulatnál, aki épp eltávon van Dél-Carolinában. Savannah Curtis gyönyörű, idealista főiskolás lány egy jómódú családból, aki pedig a tavaszi szünetét tölti otthon. Egy véletlen tengerparti találkozásnak köszönhetően halálosan egymásba szeretnek. Mivel a fiúnak vissza kell mennie szolgálatba külhonba, ezért a lány megígéri neki, hogy mindig írni fog levelet – innen a film címe is.
A Kedves John!-ban állítólag van egy véletlen easter egg a magyar nézők számára.


A titánok harca/Clash of the Titans
Mikortól játsszák? Április 15.
A főbb szerepekben: Sam Worthington, Liam Neeson, Ralph Fiennes
A film posztere
A film trailere
Perszeusz, akit isten nemzett, de ember nevelt fel, képtelen megvédeni családját az alvilág urától, Hádésztől. Veszteni valója már nincs, így vállalja, hogy egy csapat mindenre elszánt harcost a pokol vezére ellen vezet, mielőtt az megszerezné Perszeusz apjától, Zeusztól a hatalmat.
A főhős egyetlen esélye a túlélésre ezen az úton az, ha elfogadja a benne rejlő isteni hatalmat, és képes sorsa fölé emelkedni, rátalálva saját végzetére.
Az 1981-es eredeti film és a 2010-es feldolgozás (állítólag) nagyon sokban mutat hasonlóságot, de természetesen a mai kor filmes technikáival felvértezve Louis Leterrier rendező az új verziót valódi látvány-orgiává varázsolta, ráadásul a manapság oly’ divatos 3D hatással megspékelve.


9
Mikortól játsszák? Április 22.
A film posztere
A film trailere
A posztapokaliptikus jövőben az elpusztított emberiség romjain nyolc rongybaba harcol egy méretes gépszörny ellen a túlélésért. Aztán egyszer csak megjelenik 9, az eddig ismeretlen rongybaba, és egyesíti az erőket és a csapatból a legjobbat kihozva felveszik a kesztyűt a monstrummal szemben.
Ezzel az izgalmas animációs filmmel nem a szokásos – fiatal – korosztályt célozták meg a készítők, hanem inkább az idősebb generációknak szólhat ez a Tim Burton-pátyolgatta alkotás. Nagyon zárójelben megjegyezném, hogy a magyar premier nem kicsit csúszott az USA-béli 2009.09.09-hez képest.


Brooklyn mélyén/Brooklyn’s finest
Mikortól játsszák? Április 22.
A főbb szerepekben: Ethan Hawke, Richard Gere, Don Cheadle
A film posztere
A film trailere
A film három brooklyn-i rendőrről szól: egy járőrről, egy nyomozóról és egy beépülő ügynökről. New York legmélyebb bugyraiban, de főként Brooklyn-ban rendőrnek lenni és az életet normálisan megélni bizony nem könnyű dolog. Ennek a három férfinak is megvannak a maguk démonai, de próbálnak minél inkább emberek maradni ezen az embertelen környéken.
Ha más nem, a rendező – Antoine Fuqua – eddigi munkássága és a 7.4/10-es IMDb pontszám engem nagy valószínűséggel a mozi székbe fog rángatni, amit a film ez idáig kevesebb, mint 4000 szavazatból szedett össze.


Vasember 2/Iron man 2
Mikortól játsszák? Április 29.
A főbb szerepekben: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Mickey Rourke
A film posztere
A film trailere
Tony Stark felfedte a nagyvilág előtt Vasember-létét. A kormány emberei szorongatják Starkot, hogy adja át az USA-nak a Vasember-fegyvert, de Tony-nak esze ágában sincs megválni tőle. A színen eközben feltűnik Justin Hammer és Ivan Vanko (a.k.a. Whiplash) is, akik Stark hatalmát akarják megdönteni, és láthatóan nem válogatnak az eszközök között. Szerencsére Vasember segítségére lesz ezúttal War Machine és a bájos Scarlett Johansson előadásában a Fekete özvegy is.


Érezzétek magatokat jól a moziban, és halkan szürcsöljétek a kólát, mert baromira idegesítő az előtted/mögötted/melletted ülőnek. ;-)

Utolsó módosítás: 2010.03.28. 12:31

Hozzászólások

Tötyi
1 | Tötyi 2010.03.27. 20:04
Az Iron Man 2 és a Clash of The Titans mindenképpen moziban nézős lesz, "a látvány a lényeg" alapon, de remélem azért "értelmet" is sikerült belepakolni a filmekbe. Mondjuk a trailerek alapján előbbi hozza az első rész hangulatát, így talán nem lesz vele gond, a görög mondavilágba meg szorult annyi potenciál, hogy csak nem tudják elcseszni. Mindenesetre kíváncsian várom.
A Brooklyn's Finest is ígéretesnek tűnik, de sajna a spórolás jegyében a mozis megtekintést kihagyjuk. A Dear John pedig -ha jól tudom- egy Nicholas Sparks regény megfilmesítése, így a műfaján belül talán az igényesebbek közé fog tartozni.
MattMatthew
2 | MattMatthew 2010.03.28. 12:20
"Tony Stark felfedte a nagyvilág előbb Vasember-létét."
helyett:
Tony Stark felfedte a nagyvilág _előtt_ Vasember-létét.
Gobiakos
3 | Gobiakos 2010.03.28. 12:32
MattMatthew: Köszi, javítva. Csúnya elgépelés... :-(

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.