Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gobiakos blogja

El nem ismert művészek – sorozat: III. rész

Gobiakos | 2010.04.04. 18:35 | kategória: humor - faktor | 3 hozzászólás

A vérben lévő midikloriánok száma fémjelzi egy (leendő) Jedi tudásszintjét. Anakin Skywalker vérében több mint 20000 van ebből. Nos, alább tárgyalt kollegánál nem tudom, milyen magas ez a szám, de én nyugodt lelkiismerettel küldeném harcba akár Vader Nagyúr ellen is. Igen, mai témánk a YouTube egyik örökérvényű sztárja lesz, név szerint:

Star Wars Kid

Fiatal hősünk egy hétköznapi középiskolás, ám egy videóra rögzített megnyilvánulás és egyben egy grandiózus kiteljesülés által a névtelen fiúból neves sztár lett világszerte. A felmosónyéllel kardozó amatőr Jedi egy kanadai srác, akinek a karrierje 2003. óta folyamatosan ível felfelé. Az elmondások alapján esze ágában sem volt a világhálóra feltenni a videót, az egész egy „baleset” volt. A felvétel 2002 novemberében készült egy középiskola alagsori stúdiójában. A kazetta ottmaradt és egy ugyancsak ott tanuló fiatal kezébe került, aki rögtön elkezdte terjeszteni az ismerősei között. Aztán felkerült a már említett videó megosztóra és onnantól kezdve egy lavina indult el. A mai napig több mint 16 millióan látták a felvételt (ezt a verziót 2006-ban töltötték fel!!!), és több úgynevezett „remix” is készült az eredeti anyag felhasználásával illetve a kreatív grafikusokat is megihlette Star Wars Kid.
A dolog nem véletlen: A sok „hö ffff ffff ffff ffff”, a Flatley-t megszégyenítő lábtechnika és a Darth Maul által is preferált dual-fénykrad kezelés összessége egy olyan videót adott a nagyérdeműnek, hogy csak na! A kardforgatást már-már ördögien mesteri szinten űző fiú óriási vehemenciája eredményeképp’ 1:39-nél még a függöny is brutális körülmények között elvérzik.
Star Wars Kid a videó népszerűségéből fakadóan több médiumban is helyet kapott. Ilyen médium volt többek között a South Park 12. évadának egyik epizódja, a Canada on Strike is.
2003 májusában két amerikai blogger még gyűjtést is rendezett a fiú részére, mert bűntudatot éreztek amiatt, hogy a srác nevetség tárgyává vált. A két blogger kiderítette, hogy ki is szerepel a videóban, és az adományokat és különböző felajánlásokat eljuttatták a – mint később kiderült igen csak önbizalom hiányos – fiúhoz.
Hogy azóta mi van a kanadai Jedi lovaggal, arról nem sokat tudni, de ezúton kívánok neki jó egészséget és égbe szökő midiklorián szintet!

Hozzászólások

powerhouse
1 | powerhouse 2010.04.04. 19:12
ez nem vicces, ez szánalmas.
2 | Skizo 2010.04.04. 21:54
Ezt láttam már régen de már akkor sem volt világos, hogy a címet leszámítva mi köze van a Star Wars-hoz, mert ilyen botos hadonászás kiscsilliárd filmben van.
Illetve szerintem sem vicces, asszem van olyan videom Rólad ami ezt simán veri. :)
Gobiakos
3 | Gobiakos 2010.04.05. 01:11
Skizo: Előfordulhat, hogy van olyan videód, csak azok nem publikusak és sosem kerülhetnek a nagyközönség elé! :-P

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.