Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gobiakos blogja

Kétperces mesék VII. rész

Gobiakos | 2010.04.15. 18:51 | kategória: Kétperces mesék | 13 hozzászólás

Szerda késő este volt. Krisztián a padon ült a buszpályaudvaron és várta, hogy megérkezzen az utolsó busz, amivel haza tud majd menni a hosszú nap után. Addig gondolta, elüti az időt, így elővette az mp3 lejátszóját, a füleseket a helyére tette és bekapcsolta a kedvenc nu-metal albumát. Amilyen zúzós volt a zene, Krisztián a hétköznapokban éppen annyira volt szerény és visszahúzódó fiú.
Miközben várta a buszt, pár rosszarcú alak elkezdte megkörnyékezni. Először csak leültek egy paddal arrébb, nyilvánvalóan és fennhangon róla beszéltek, röhögtek. Aztán az egyik odaült mellé és egy szál cigit kuncsorgott, persze az egészet csak egy leendő balhé érdekében tette.
- Nem dohányzom, nem tudok adni. – mondta Krisztián.
- Akkor adj pénzt, majd én veszek magamnak! – fűzte tovább a dolgot a csapat feltételezhető főnöke.
- Nem adok pénzt, és hagyjatok békén.
- Fiúúúúk, a kiskancsó nem akar a rászorulókon segíteni. Szép dolog ez? – kérdezte gúnyosan.
- Nagyon nem szép dolog! – jött szinte kórusban a válasz, miközben a többiek is közelebb jöttek Krisztiánhoz.
- Na, mindegy. Ha nincs se cigi, se lóvé, akkor beérjük az mp3 lejátszóddal is. Add ide!
Krisztián higgadtan ült tovább a helyén, közelebb intette magához a legnagyobb szájú keménylegényt és a következőt súgta alig hallhatóan a fülébe:
- Addig sétáljatok el, amíg van mivel.
- Hűűű, de kemény itt valaki! Fiúk, azt mondja a kiskancsó, hogy lever minket, ha nem hagyjuk békén.
A többiek hangosan elkezdtek röhögni és a létszámfölény tudtában még nagyképűbben kezdtek el viselkedni Krisztiánnal.
- Mivel nyomsz le minket, azokkal a hurkapálcákkal? – mutatott az egyik bandatag a Krisztián mellett lévő táskából kilógó botokra.
- Azok nem hurkapálcák, hanem eskrima botok.
- Eskri… mi?! Mindegy is, pakolj fel, ha mersz öcsi!
- Krisztián felállt volna, de visszalökték a padra. Ezt még háromszor játszották el vele, a negyedik alkalomnál azonban Krisztián egy hirtelen mozdulattal kicsavarta a felé nyúló kezet és a termetes tagot a földbe vágta.
A többiek ezen felidegesedtek és egyszerre ugrottak neki a fiúnak. Krisztián egy szempillantás alatt előhúzta a botokat a táskájából és rettentően helyben hagyta a rászorulókat.
A verekedés/verés közben Krisztián kabátjának a zsebéből egy igazolványtok esett ki, amit egy az eseményeket dermedten végignéző néni vett fel. Mivel a tokot kinyitva vette fel, önkéntelenül is belelátott. Egy kártya volt a legelejében, amin a következő szöveg állt:
„Magyar Kung Fu Szövetség - tagsági kártya”

Utolsó módosítás: 2010.04.15. 19:33

Hozzászólások

Barthezz
1 | Barthezz 2010.04.15. 23:14
Már sorry, de ez a történet eléggé a körúton közlekedő furgon vs. cigányok dzsippje urban legend kissé más környezetbe helyezése, azzal a különbséggel, hogy aki nem ismerné a csattanót, annak is ellövöd már a történet 3/4-énél...

No offense, de sokkal jobbakat is tudtál ennél írni a Kétpercesek első néhány részében, s mintha az utóbbi időben elfogyott volna a lendület.
Gobiakos
2 | Gobiakos 2010.04.16. 02:54
A karate-s furgon vs cigó dzsipnek ehhez semmi köze (a sztorit amúgy vágom), vagy ha van is, nem szándékosan.
Ami a másik részét illeti: mostanában sok dolog jött össze a kis életemben (tanulás + melók) és ha a kreativitásnál én magam nem is érzek visszaesést, az intenzitás mindenképp megsínylette. Vannak még a tarsolyban ideák, előbb-utóbb azok is formába öntetnek és felkerülnek, de most idő híjján vagyok; nem kicsit! Remélem, hogy azok majd már inkább elnyerik a tetszésedet. ;-)
MattMatthew
3 | MattMatthew 2010.04.16. 21:13
Ezeket az elírásokat és helyesírási hib... nem, most nem találtam, de attól még lehetnek.

Kicsit oylan tipikus történet volt. Írással, stílussal nem volt gond. A történet az olyan semmilyen. Reménykedtem, hogy elgyepálják a srácot, vagy berezelnek és elmennek a srác meg megtörli izzadt homlokát a blöff után. Vagy valami...

Sok sikert a feladataidhoz!
4 | Skizo 2010.04.22. 21:21
Szerintem a verés előtti részig ez egy teljesen életszerű helyzet mondjuk a fvári pályaudvaron este.
A vége meg az álmodozás, hogy úgymegvernémaztasokbüdöskötekedőköcsögöt.
Én át tudom érezni.
Gobiakos
5 | Gobiakos 2010.04.22. 23:21
Skizo: Azért volt már velünk nem egy ilyen élmény + kicsit másabb, de igen hasonló szitu, szóval vágod te ezt, plusz a végével kapcsolatban is nagyon jók a meglátásaid, szóval neked ezt nem kell túlmagyarázni... ;-)
LordMatteo
6 | LordMatteo 2010.04.25. 10:57
Nem ezért vagy azért de nem hivatalos blogot vezetsz, hogy akkor is posztolnod kelljen, ha nincs kedved/időd/ihleted/stb-d...mert ha így teszel, erőltetetté válhat az egész és több olvasót veszthetsz, mint ha inkább nem csinálnál semmit. :)
Gobiakos
7 | Gobiakos 2010.04.25. 11:21
LordMatteo: Ilyen szépen még senki sem írta le nekem, hogy szar, amit csinálok... ;-)
Semmi erőltetettség nincs a dologban. A sztori annyi, hogy van jópár dolog a fejemben és a véletlen szüli, hogy épp melyik kerül megvalósításra és azt követően kerül ki a blogba. Hogy egyesek ezeket erőletettnek vélik, nos az már a saját dolguk. Én semmiképp sem tartom sem a stílust sem pedig a témákat izzadságszagúnak vagy nyomulósnak.
LordMatteo
8 | LordMatteo 2010.04.25. 11:27
Ez a bejegyzés - számomra - tényleg...öhm...nem volt jó. :)

A többivel nem volt gond, de ennél azt éreztem, hogy azért írtad meg, hogy "mégiscsak legyen valami".
Gobiakos
9 | Gobiakos 2010.04.25. 11:31
LordMatteo: Pedig hidd el, hogy semmi ilyen nem volt benne a dologban. Sajnálom, ha ezt az érzetet kelti... :-(
LordMatteo
10 | LordMatteo 2010.04.25. 11:37
Ha folyamatosan tartanád a színvonalat unalmas lenne :D

Urban legendekben nem vagyok jó, mi ez a furgon vs dzsipp mese?
Gobiakos
11 | Gobiakos 2010.04.25. 12:04
"Egy mikrobusz haladt Budapesten az Andrássy úton a Hősök tere felől a belváros felé. A sofőr nem nagyon ismerte a járást errefelé, mert folyamatosan balra indexelt. Arra akart kanyarodni, amit ezen a szakaszon jó hosszan nem lehet. Leste az utcákat és elég lassan haladt a belső sávban. Mögötte egy nagy, fekete BMW, sötötített üvegekkel nagyon hamar megunta a lassú tempót és huzamos dudálásal próbálta a furgont jobb belátásra bírni. A sokadik dudaszóra kinyúlt egy kéz a mikrobuszból és jól bemutatott a bömbinek. Erre a BMW kurva gyorsan megelőzte, keresztben eléállt és kiugrált belőle négy tipikusan nagy darab kopasz cigány. Az egyik a furgonhoz lépett, feltépte a sofőr ajtaját, majd hanyatt bukfencezett. A sofőr a szép rúgás után ki is szállt és sebtében megverte a többi hármat is. A mutatvány elég nagy népszerűségre tett szert az Andrássy út közönsége körében. A rendezvény fénypontjaként egy szakadt kanárisárga kiskocsiból kikiabált egy pasas a levitézlett "gengsztereknek":
- Látod, cigány? Ezért kellett volna megtanulnod olvasni!
A mikrobusz oldalára ugyanis ez volt írva jó nagy betűkkel: "Fehérorosz Karateválogatott". A válogatott ki se szállt, csak röhögött a kocsiban, a sofőr intézte az egészet (bár lehet, hogy ő is versenyző volt)."
12 | Skizo 2010.04.30. 07:19
Mercedes-el hitelesebb lenne :)
Gobiakos
13 | Gobiakos 2010.04.30. 09:11
Skizo: Ezeknek olyan mindegy, hogy Merci, BMW vagy Audi... Csak nagy legyen és drága, meg csillogjon a felni, mint a tücsök segge. :-/

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.