Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gobiakos blogja

Iszik vagy vezet?

Gobiakos | 2010.05.22. 22:19 | kategória: Elmélkedések | 3 hozzászólás

Ha alkoholt fogyasztasz, ne vezess!
Nem bonyolult rendszer ez, mégis sokan vannak, akik nagy ívben tesznek erre a dologra. Pláne, ha még az illető szép hazánkban esetlegesen celebként van számon tartva, netalántán képviselőként mentelmi jogot élvez. Akkor már semmitől sem kell tartani, mondván úgyis megússza? Ezt botrány-közeli dolognak tartom! Felháborít, hogy ilyen lehet egy országban. Ez most propaganda dumának tűnhet, pedig tisztán csak a bennem az utóbbi időben felgyülemlett mérhetetlen düh az, ami elindította a kezemet a klaviatúrán.
Miért gondolja valaki azt, hogy egy (vagy több) sör belefér és utána volán mögé ülhet? Ami még bosszantóbb, hogy valaki miért gondolja azt, hogy megúszhat egy őáltala okozott balesetet felelősségre vonás/büntetés nélkül? Már a balesetokozás lehetősége is ijesztő, de ha maga a tragédia is bekövetkezik, akkor azon emberi sorsok, rosszabb esetben életek múlhatnak.
Jómagam 3 és fél éve szereztem meg a jogosítványomat. 23 éves koromból kifolyólag nem vetem meg a bulikat, ebből következik, hogy egyes alkalmakkor fogyasztok alkoholt is. Az én fejemben miért nem fordult meg még soha, hogy ittasan beüljek a vezetőoldali ülésre és hazakocsikázzak?! Aki pedig ilyen állapotában még utasokat is szállít, nos… nem tudom megfogalmazni, hogy mekkora felelőtlenség.
Több tűzoltó ismerősöm/barátom is van, akik nem egyszer meséltek autóbalesettel kapcsolatos történeteket nekem. A megengedett sebességkorlát fölött kiakadt óramutató a műszerfalban, a felismerhetetlenségig összeroncsolódott kocsik, a megcsonkult testek az autókban… Nyilván nem minden esetben játszik szerepet a szesz, de sajnos nem ritka az sem.

Nagyon hosszadalmasra nem szeretném ereszteni a mondandómat, mert mint tudjuk: a kevesebb néha több. Plusz a lentebb látható videó sokkal beszédesebb minden egyes leütött karakternél. Nézzétek végig és gondolkodjatok el rajta!

Hozzászólások

LordMatteo
1 | LordMatteo 2010.05.22. 22:42
"ön dönt, iszik vagy vezet!, de a három közül egyszerre csak egyet"

Bocs :D

Btw tényleg nem normális az, aki olyan részegen beül kocsiba hogy kb azt sem tudja hol van...
ufodani
2 | ufodani 2010.05.24. 20:57
Ez nem is kérdés.Megissza és megússza.Vannak páran akiket "csak egy jó ügyvéd kell" gondolattal ill ahogy mondod a mentelmi jog(talanság)gal lepedőznek.
A vidi remek szemléltetés,és nyilván baleset nem csak pia miatt történik.
Max Barthezz pia,ez még használ is.Egyszer bealudtam hajnalban de ezekszer figyeltek fentről mert a híd lábához közelítve felriadtam és még korrig.
Ez a Metallica pedig übernagy:)
Gobiakos
3 | Gobiakos 2010.05.24. 23:06
A videót az egyik tűzoltó barátom mutatta anno nekünk, mikor egy nagyobb baráti társaság gyűlt össze. Miután végignéztük a 6 és fél percet, mindenki kussban és összeszakadva ült, mert egyszerűen nem jutottunk szóhoz. Nagyon korrekt és erős szemléltető anyagnak tartom ezt a videót és igazán jó volna, ha minél több ember megnézné, pláne akik jogosítvánnyal rendelkeznek, illetve akik valaha is piásan ültek a kocsijukba a vezetőoldali ülésre.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.