Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gobiakos blogja

Kétperces mesék VIII. rész

Gobiakos | 2010.06.05. 21:33 | kategória: Kétperces mesék | 10 hozzászólás

A tanya ezen a napon is épp oly’ nyugodt volt, mint bármikor máskor. Az állatok sétálgattak, nem zavarta őket senki az ég egy adta világon. Az udvar kikiáltott főnöke, Géza büszkén nézett végig a szemétdomb tetejéről a tanyán. Ugyanis Géza egy kakas volt. Jobban mondva A kakas. Az összes tyúk belé volt szerelmes, a pulykák, a libák, a kecskék, a disznók mind-mind nagyra tartották és tisztelték őt. Géza erőskezű vezető volt, az ő felügyelete alatt nem lehetett semmi stikli vagy esetleges félrelépés a tanyán.
A napok már szinte összefolytak az egyhangúságtól, de egyszer csak nagy dolog esett meg. Senki sem tudja, hogy mi történhetett Gézával, de egyik napról a másikra elkezdett dadogni. Egy vezető beosztású egyén esetében ez igen kellemetlen és nem mellesleg az udvar szemében is hiteltelen lett egy pillanat alatt. Az állatok elkezdtek összesúgni a háta mögött, már nem csináltak meg mindent az első szóra, mikor kért tőlük valamit. A változás szele libbentette meg Géza taréját.
- Nem értelek ti-ti-ti-ti-titeket. M-m-m-m-mi a franc bajotok van velem? – kérdezte Géza az udvari seregletet a heti gyűlésen.
- Nos, eddig nem akartunk ezzel előhozakodni, de… - kezdett bele félénken a mondandójába Juci, az egyik köztiszteletnek örvendő tyúk.
- Ny-ny-ny-nyögd már ki, hogy mit akartok! – idegeskedett Géza.
- Szóval, új főnököt választottunk helyetted.
- Ez kuku-ku-ku-ku tökre nem igazságos! – kelt ki magából az egykor szebb napokat is megért kakas.
- Miért ne ma-ma-ma-ma-maradhatnék főnök? Winston Churchill is da-da-da-da-dadogott kicsit és mégis mekkora államférfi volt.
- Persze, deeee… nos, mi Ödönt szeretnénk az udvar új főnökének.
- És pont ezt a kö-kö-kö-köcsög disznót akarjátok a helyemre?! De hát skizofrén! Mindenki tudja róla, hogy te-te-te-tevének hiszi magát.
- Géza, ne nehezítsd meg a helyzetedet. Mondj le önként a tisztségedről!
- Na, elmentek ti a pi-pi-pi-pi-pi jó fenébe! Ödön kell nektek?! Akkor legyen ő az új főnök, én lemondok, de n-n-n-n-n-nagyon meg fogjátok ezt még bá-bá-bá-bá-bánni.
Azzal Géza látványosan hátradobta a taréját, kidüllesztette a mellét és határozott léptekkel elsétált a szemétdombról és egyúttal az udvarból is. Az eset után senki sem látta többé. Pletykák keringtek, hogy remeteségre adta a fejét, mások azt vélték tudni, hogy keletre vándorolt, hogy ott híres mesterek segítségével borotvaélesre csiszolja a kung-fu tudását, amit David Carradine és a Kung fu című sorozat hatására kezdett el a pajta mögött gyakorolni.
Az igazságot soha senki sem tudta meg, de Géza emléke mindenkiben tovább élt, Ödön pedig homok behozatali tárgyalásokat kezdeményezett Egyiptommal.

Utolsó módosítás: 2010.06.06. 02:00

Hozzászólások

MattMatthew
1 | MattMatthew 2010.06.05. 21:59
Nem értem! Nekem nem esett le a csattanó.
('Miért ne maradhatnék főnök?' előtt lemaradt a "-".)
Gobiakos
2 | Gobiakos 2010.06.06. 09:30
MattMatthew: Nem nagyon szeretem megmagyarázni az írásaimat, pláne a Kétpercesek esetében, mert itt az volt az elsődleges cél, hogy mindenki azt lásson bele, amit csak akar.
De ha gondoolod, akkor ezzel az írással kapcsolatban küldhetek neked egy PM-et, hmmm?
MattMatthew
3 | MattMatthew 2010.06.06. 09:52
Azt megköszönöm. Nem nagyon tudom ugyanis hova rakni, de úgy egyáltalán.
Gobiakos
4 | Gobiakos 2010.06.06. 09:58
MattMatthew: Ment PM! ;-)
5 | ShuleyvA 2010.06.06. 11:02
Én is kíváncsi lennék, hogy mindennek mi volt a lényege?
Gobiakos
6 | Gobiakos 2010.06.06. 11:08
ShuleyvA: Jaj-jaj-jaj! Akkor ezek szerint az én készülékemben van a hiba??? :-O Megy PM!
Barthezz
7 | Barthezz 2010.06.06. 11:38
Nekem is jöhet, mert jelen formájában - és bocs, hogy megint pont téged cseszegetlek - nekem sem jött le az értelme, humorosnak sem találtam, s ilyet sztem bármely ötödikes gyerek megír egy házi fogalmazásban....
Gobiakos
8 | Gobiakos 2010.06.06. 11:46
Barthezz: Akkor most jött el a pillanat, mikor már lusta vagyok annyit kattintani, hogy egy újabb PM-et elküldjek. :-) Idemásolom, amit Matt és ShuleyvA is megkapott tőlem.

"Amit szerettem volna ezzel az írással átadni, az annyi lett volna, hogy az adott posztra/tisztségre amúgy abszolút alkalmas embereket egy pillanat alatt el tudja ítélni a köznép, ha egy apró hibát vét. És ami ezt még tetőzni tudja, amikor egy arra totálisan alkalmatlan embert tesznek a helyére, aki kábé azt sem tudja, hogy hol van.
Rengeteg ilyen eset történt már a világban, sőt Magyarországon is. És persze nem csak a médiaarcok és a politikusok között életszagú a dolog, a közvetlen környezetemben is volt már ilyen.
Ennyit szerettem volna vele, sajnálom, ha nem egyértelmű, vagy legalábbis sejtelmes kicsit is."


Ja, és 11 évesen nem tudom, hogy hogyan fogalmaznak a lurkók, de ha te mondod, én elhiszem neked. ;-)
Barthezz
9 | Barthezz 2010.06.06. 12:05
Oks, így már értem, a kormányváltás miatt most pláne aktuális ez a kérdés. ;-) Mindenesetre így hogy leírtad, sztem többet is kihozhattál volna ebből a hasonlatból, egyrészt, hogy egyértelmű legyen az olvasó számára, másrészt, jobban ironizálhattál volna, viccesebbre vehetted volna a figurát. Az ötödikes dolgot pedig a történet egyszerűségére értettem, nem a fogalmazásmódra. ;-)
Creativ3Form
10 | Creativ3Form 2010.06.08. 14:00
Hm...not bad, not bad, de nem ez lett a kedvencem. De csak így tovább, mindig kellemes perceket szereznek ezek az irományok, szóval várom a következő részt.;-)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.