Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gobiakos blogja

Parov Stelar - zeneajánló

Gobiakos | 2010.07.20. 11:07 | kategória: Zene - bona | 6 hozzászólás

Electro swing. Furán hangzik, igaz? Pedig egy olyan műfaj ez, ami nagyon sok ember szívét megdobogtatja. Jómagam pár éve fedeztem fel, és azóta nagy rajongója vagyok.
Ez a zenei stílus számos előadóval büszkélkedhet, de a nagyobbak közül érdemes megemlíteni Mr. Scruff-ot, a francia Caravan Palace-t, a Dutty Moonshine-t és Parov Stelar-t.
Az osztrák nemzetiségű Parov Stelar, valódi nevén Marcus Füreder 1998. óta lépked a zeneipar rögös útján és azóta mint zenészként, mint producerként egyaránt helyt állt már.
Az 1975-ben, Linzben született muzsikus az electro swing műfajában találta meg önmagát, ezen a zenén keresztül fejezi ki az érzelmeit, teszem hozzá nagyon összeszedetten és igényesen.

A művész amúgy saját kiadóval is büszkélkedhet, névlegesen az Etage Noir Recordings-szal, ahol értelemszerűen Parov Stelar legtöbb nagylemeze és EP-je is helyet kapott.
Parov Stelar ezeddig – a még Plasma művésznéven kiadott, 2001-es keltezésű Shadow Kingdom után – 5 teljes stúdió lemezt és egy Best of CD-t tett le az asztalra. Legutóbbi, 2009-ben megjelent Coco címet viselő dupla korongja igen tetszetős lett. A lassabb, melankólikusabb track-ek kényelmesen elférnek a pörgősebb, energikusabb, swing-es dalok mellett. A 26 track-ből sok kedvencem lett, de ezek közül is igen közel áll a szívemhez a Dandy, a Libella swing, a címadó Coco és a Ragtime címet viselő nóta. Utóbbi kettőben Lilja Bloom hangja minden egyes alkalommal az égnek állítja a szőrt a kezemen, annyira zseniális.
A régebbi Parov Stelar dalok közül talán a legnagyobb sikert a Charleston Butterfly érte el, a rádiók szó szerint zabálták ezt a nótát.

A művésznek 2005-ben szöget ütött a fejében egy elhatározás, miszerint tehetséges zenészekkel veszi körül magát és úgy járja a világot koncertről koncertre. A Stelar-ral együtt öttagú csapat, a Parov Stelar Band már rengeteg fellépést tudhat maga mögött, kis hazánkban legutóbb a Veszprémi Utcazene Fesztiválon tették tiszteletüket; sajnos nem tudtam ott lenni…

Ugyan a hivatalos honlap igen semmitmondó, de itt meg lehet találni minden más elérhetőségét a művésznek a Facebook-tól kezdve a Twitter-en át a YouTube csatornájáig.
De most következzék Parov Stelar legutóbbi húzása, a The Phantom, ami nagy valószínűséggel a legközelebb megjelenő nagylemez előhírnöke. Fogadjátok sok szeretettel! ;-)

Utolsó módosítás: 2010.07.20. 16:17

Hozzászólások

Creativ3Form
1 | Creativ3Form 2010.07.20. 16:16
Szeressük Parovot, szeressük. Nem tudnám már neked megmondani, hogy miként került ő az életembe, de a részese a mai napig. Ez az új track pedig mesés, várjuk az új albumot szeretettel.
Stílusosan a komment írása közben benyomtam egy trackot tőle.:-) Méghozzá a Dandy-t.;-)
Gobiakos
2 | Gobiakos 2010.07.20. 16:19
Nálam az első kapocs - ha jól rémlik - a Charleston Butterfly volt, de nem mernék rá mérget venni...
A Phantom szerintem is nagyon jó lett, és csak téged tudlak ismételni, várjuk az új albumot sok-sok-sok-sok szeretettel! :-)
Nayrobi
3 | Nayrobi 2010.07.20. 16:51
Jövő hónapban lesz a SZIN-en, szal hajrá ;)
Gobiakos
4 | Gobiakos 2010.07.20. 21:29
Nayrobi: Az a baj a SZIN-nel, hogy tőlünk piszok messze van Szeged... :-(
powerhouse
5 | powerhouse 2010.07.20. 22:02
én csak pár számot hallottam tőle, de azok egész jók, ha olyan hangulatom van, akkor hallgatom is őket. Mákom volt, hogy rátaláltam, Javier Hernandezről néztem videót (Crea tudja, ki az :D), az alatt ment a Libella Swing. :)
Attila88
6 | Attila88 2010.07.21. 00:22
;) mi ottleszünk ám! SZIN (L)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.