Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gobiakos blogja

Cool-e vagy?

Gobiakos | 2010.08.28. 16:08 | kategória: Elmélkedések | 5 hozzászólás

Manapság ez egy nagyon fontos kérdés, hiszen alapjaiban határozza meg a személyedet. Egyáltalán nem mindegy, hogy szürke kisegérként tengeted a mindennapjaidat vagy a lehető legcoolabb arc vagy a placcon.
Rendben. Tételezzük fel, hogy egy olyas valaki vagy, akin mindenki átnéz, lesajnál vagy akár még viccek főszereplőjévé is választanak. Nem annyira buli, igaz? Akkor viszont nincs más hátra, mint előre… a coolság felé!
Álljon most itt pár irányelv, ami garantáltan a legtutibb fószerré/spinévé alakít:

Legyél baromi laza! Mert az cool.
Felejts el magyarul! Mert az nem cool.
Beszélj angolul! Mert az cool.
De azt is csak szlengben! Mert az cool.
Használd minél sűrűbben a „priti” és a „kjút” szavakat! Mert az cool.
Ha lány vagy, legyen orbitális dekoltázsod! Mert az cool.
Ha fiú vagy, bámuld csorgó nyállal az orbitális dekoltázsokat! Mert az cool.
Ha fiú vagy és nem bámulod… >:-]
Viselj trendi ruhákat hozzá passzoló kiegészítőkkel és napszemüveggel! Mert az cool.
És végül legyél cool! Mert az cool.

Dujufílitólredi? Akkor ókéééj!
Ja, meg persze a kötelező ostoba és felesleges dolgokat se hagyd ki: minden reggel giga adag exxxtra fixáló zselével/hajlakkal lődd be a sérót, ami törjön az ég felé, mint az Apollo 11. Viselj ugyanolyan göncöket, mint a haverok/havercsajok és alapítsatok bariklubbokat is. Na, de nem ám csak úgy amúgy, hanem minimum legyél iwiw-es, facebook-os, myvip-es, citromail-es, freemail-es, vipmail-es, gmail-es meg még mindenfélés is a neten, mert aki ott nincs, az már nem is létezik, hátnyilván.
Basszus, neked még nincs saját blogod, deégőőőő! Na, spuri legyártani az első, a legkedvencebb és a lehető legcoolabb blogot széles ez interneten.
Már alakul, már alakul. De még valami mindig nem stimmel… Bakker, ez az! Most azonnal vedd le azt a fogszabályzót, normális vagy?!

Ha már idősebb vagy, akkor minimum fotósnak, nemi hovatartozását nehezen meghatározható férfi fodrásznak, stylistnek, valamilyen zenekari tagnak vagy görcs fotómodellnek kell lenned, hogy a coolság rólad is elmondható legyen…

Szóval most már baromi jó volna, ha eldöntenéd, hogy akkor cool-e vagy vagy nem vagy-e cool! Én személy szerint viszont maradok egy egyszerű blogger, aki köszöni, de nem akar cool lenni… Béke!

Utolsó módosítás: 2010.08.28. 21:12

Hozzászólások

Juraviel.Ihuan.Bedvin
1 | Juraviel.Ihuan.Bedvin 2010.08.28. 16:42
Nem, nem vagyok cool. Nem is akarok. :D

Bár nem teljes kívülállóként, de viszonylag nyugodtan ülök a tóparton, és a nézem ahogy világunk alapjai megremegnek, leomlanak, érzem az érkező vihar illatát, végignézem a tombolását, igyekszem talpon maradni, megóvni, megőrizni, ami még értéknek nevezhető, a többit hagyom, hagy zuhanjon a szakadékba.

Ezt tudom, mert ez korunk egyik hívása, megmérettetése, kihívása, ezen áll vagy bukik minden, hogy az áradatban sodródunk-e vagy szembeszegülünk-e. Ez lesz a mérleg, ahol eldől jő-e egyensúly vagy sem.

Azonban azt nem tudom, milyen új világ épül a régi romjain, vajon látunk-e még nemesb és méltóbb korokat, vagy szépség és béke álcájában egy "szép új világ" "rendjét" állítják fel.

Hogy ezekkel a gondolatokkal trendi/cool vagyok-e vagy sem?

A direkt morál és rossz lelkiismeret hibájába estem-e vagy sem? [http://hamvasbela.org/szavak/direktmoral.html]

Na? :D
Gobiakos
2 | Gobiakos 2010.08.29. 19:42
Na mi? :-D

Amúgy ezek a gondolatok a te elmédből szakadnak fel vagy idézel valahonnan...?
Juraviel.Ihuan.Bedvin
3 | Juraviel.Ihuan.Bedvin 2010.08.30. 01:06
Az én gondolataim.

Az más kérdés, hogy egyes olvasmányélmények hatottak rá, akár a megfogalmazás módját, akár a "témák" irányát nézzük. Ez valahol igaz mindenkire, aki az emberiség szellemi "táplálékából" a magáévá tesz valamit - légyen a művészet bármely ága, a történelem feljegyzései, saját vagy mások tapasztaltai.

Ennek másik oldala, hogy "ösztönösen" vonzódhatunk azon témákhoz, nézőpontokhoz, amiknek "előmagvai" bennünk is megvannak, így az szellemi "táplálék" csak keretet ad nekik.

Ettől még a saját gondolataink.

Miért kérdezted? úgy tűnt, mintha idézném valahonnan?

A gondolatsor meg arra világított volna rá, hogy nagyon sok társadalmi folyamat nincs ínyemre, és valahol már menthetetlennek látom, nem világvége váróan, félreértés ne essék, de úgy vélem eléggé belegabalyodtunk ezen külsőleges dolgokba, azok hangsúlyozásba.

Huh, ez most már közhelyszámba megy, hínye, így nincs építő gondolat.

A kérdésem arra vonatkozott, hogy akkor ez most uncool vagy cool kategóriába sorolható-e? :D

Cooool-e vagyok? ;)
ufodani
4 | ufodani 2010.08.30. 16:59
Más korosztály nem kicsit ego hozzáállással. Végülis nem zavar, nem figyelek oda, ők ilyenek és kész.
A dekoltázs mondjuk nálam sem érdektelen :)
Gobiakos
5 | Gobiakos 2010.08.30. 18:03
Juraviel.Ihuan.Bedvin: Természetesen azt értettem, hogy a gondolatok mire vonatkoznak, csak azt nem tudtam, hogy saját kútfőből szórtad fel őket a képernyőre. :-)

Amúgy meg te ettől vagy szerintem cool, bár nem a szó szoros értelmében, amit én fentebb próbáltam kifordítani a sarkaiból... ;-)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.