25 éve Veletek – PC Dome / PlayDome

Mr. Hipermarket és az ünnepek

Gobiakos | 2010.12.05. 09:45 | kategória: Elmélkedések

Október 17.

A bevásárlóközpont parkolója tömve, egy gombostűt is nehéz volna leejteni. Az emberek fém kocsikat taszigálva, egymás tyúkszemére lépve nyüzsögnek. A diákszövetkezettől kiközvetített gyerekek lelkesen töltik fel a polcokat, mit sem törődve azzal, hogy a fizetésükből még egy normálisabb cipőre sem fog majd telni. Végül is régen is volt ilyen, csak akkor rabszolgaságnak hívták a dolgot; na mindegy.
Akciós a csirkemell, a fogkrémből pedig "1-et fizet 2-t kap" van 3 napig. Jaaaaa, és a zsemle csak itt, csak most 4 Ft! Mondanom sem kell, hogy a nyugdíjasok vérre menő harcot folytatnak minden egyes darabért. Az agyonképzett és Schwarzenegger fitness-en nevelkedett biztonsági őrök sem mernek/akarnak beleavatkozni a dologba. Valahol jogos is: ennyi pénzért én sem szeretném, ha egy szatyor vagy ne adj Isten egy járókeret váratlanul nyakon csapna.

És mindezek felett, az álmennyezet védő takarásában ott ül Ő, a legnagyobb nagy, a rettegett főnök, az elbocsájtások nagymestere, Mr. Hipermarket.

Jobb mutatóujja idegesen feszül rá a voki-toki adó gombjára és már üvölt is:
- Reezsőőőő! Mi az, hogy még mindig nincsenek kint a karácsonyi molinók?!! Grrrr! Az irodámba, AZONNAL!
Rezső reszkető térddel ment fel a lépcsőn és a bizonyos ajtó előtt még pár percet magányában reszketett mielőtt a kopogás után benyitott az irodába.
- Üdvözlöm Rezső! – köszönt a lehető leggúnyosabban Mr. Hipermarket az alkalmazottnak.
- J-jó-jó napot Főnök. – jött remegő hangon a válasz.
- Rezső, Reezsőő, Re-zső... - ízlelgette a név hangzását az áruház vezetője bőr fotelében terpeszkedve.
Milyen hülye név már ez a Rezső...? Mostantól Laci lesz!
Miért nem kerültek fel a karácsonyi molinók és reklámanyagok? Mi fogja így motiválni az embereket a pénzköltésre, arra, hogy idejöjjenek? Maga szerint micsoda?!
- Háát, őőőő, ott van például az "1-et fizet 2-t kap" a fogkrémből, meg van még a...
- Ne is folytassa, mert olyan, mintha az agyamat vakargatná egy borotvapengével. Felbosszant és olyankor rossz az íze a kubai szivaromnak és a Chivas whisky-nek. Ja és ki van rúgva.
- No, de Főnök?
- Kuss! Olaj, Laci. Olaj!

Október 19.

- Azért ez durva, hogy 16 embert ki kellett rúgni, hogy végre felkerüljenek azok a nyavalyás karácsonyi molinók...

December 27.

- Eriiikaaaa! Mi az, hogy még mindig nincsenek kint a szilveszteri molinók?!!

Hozzászólások

Juraviel.Ihuan.Bedvin
1 | Juraviel.Ihuan.Bedvin 2010.12.05. 20:32
Nagyon tetszett: rövid, tömör, velős - jól megragadja annak "lényegét", amiről manapság az ún. adventi időszak szól, szemben áll mindazzal amit régebben jelentett - a számvetéssel, az elmélyedéssel, a türelemmel átitatott várakozást.

Ma biliárdozni mentünk a testvéremmel meg az egyik barátommal, a Tecsóba csak az automatához ugrottam be, de rengetegen voltak bent...

Sóhaj, sok-sok önjelölt Mikulás.

Amúgy Gobi, csodás Mikulásestét, remélem nem virgácsot kapsz. :) ;)
Juraviel.Ihuan.Bedvin
2 | Juraviel.Ihuan.Bedvin 2010.12.05. 20:33
Javítás: várakozással
Gobiakos
3 | Gobiakos 2010.12.06. 17:29
Örülök, hogy legalább alkalom adtán egy-egy embernek világos, hogy mit is akarok kifejezni az ilyen írásaimmal... :-)
gothmog
4 | gothmog 2010.12.06. 21:06
Nagyon frankó lett!
Az érzésvilágot (én eleve utálok is ilyen helyekre vásárolni járni, bár persze néha mégis megteszi az ember) abszolút hozza!

Egyetlen apró kukacoskodás a részemről - amely az írás értékéből nem von le semmit a szememben -, miszerint, ha Mr. Hipermarket olyan nagyon rettegett főnök, akinek senki sem mer ellentmondani, mert köztudott, hogy egy vérengző vadállat... nos, akkor Rezső (illetve mostantól Laci!) barátunk nem fogja megkockáztatni, hogy az AZONNAL! üvöltést követően még percekig gyűjtse magában az erőt és a bátorságot a big boss ajtaja előtt. Életszerűtlen lenne. Vszg., egyből rohan fel (talán 5-10 mp-et megenged még magának az ajtó előtt, hogy legalább az elemi rémületet legyűrje magában olyan szintre, hogy azért motyogni tudjon valamit, amikor odaáll a szőnyeg szélére. De ennél többet biztosan nem).

De ezt csak azért emeltem ki, mert a többi rész, noha nyilván kicsit túlzóan, de mégis abszolút életszerűleg hatott, és meg is elevenedett rögtön a szemem előtt az egész jelenet.
Szóval, jó lett, na!:)
Gobiakos
5 | Gobiakos 2010.12.07. 00:56
gothmog: Kösz! :-)

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.