Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

goodboy007 blogja

Egy ember őszinte vallomása I. rész

goodboy007 | 2011.03.09. 21:24 | kategória: lelkizés | 2 hozzászólás

Vannak pillanatok, mikor az ember úgy érzi kirohanna a világból, mert elege van belőle. Ilyenkor sokan, talán a többség káros szenvedélyeihez fordul, van azonban, aki úgy érzi ilyenkor, hogy írnia kell, mint én most, s bár nem tudva pontosan miről, de azt tudva, hogy miért. Mert olyan impulzus éri, melyen nem segít semmi csak az, ha kiadja magából érzéseit.
Igazából engem szinte napi rendszerességgel érnek ilyen impulzusok, mégis bírtam, tűrtem, ahogy életem során mindig.
Egyszer mindennek vége szakad, ahogy szokták mondani, nálam most került bele az utolsó csepp, abba a bizonyos pohárba. Ahogy végignézek magamon és a múltamon, valóságos csoda, hogy eddig bírtam.

Próbáltam tagolni a szöveget és címet adni az egyes bekezdéseknek, de nem ment. Inkább leírom úgy a gondolataimat, ahogy jöttek. Kezdem az elejéről, hogy értsétek:


Gyerekkorom minden bizonnyal rányomta bélyegét egész életemre, ahogy féltem iskolába menni a cigánygyerekek miatt, akik ugyan nem voltak erősek, de bátorságukat megmutatva mindig többedmagukkal kezdtek ki velem, ahogy az manapság is szokás. Okuk pedig nem volt rá.
Kövér voltam és szinte kitűnő tanuló, tele versenyeredménnyel és oklevéllel, emiatt talán irigyek voltak. Szóval nem kellett nekik ok, találtak ők maguknak minden napra valamit, hogy miért kezdjenek ki a gyengébbel. Bár fura mód egy másik srác, akit szekáltak még nálam is nagyobb darab volt. Úgy tűnik előítéleteik voltak a kövérekkel szemben, mivel egyikünk sem cigányozott. Miért én vagyok mindig az áldozat, miért engem, a tisztességes, de lelkileg gyenge embert ver a sors? Én mindig ezt kérdeztem, mert ez tűnt a legésszerűbbnek, persze választ sosem kaptam. Illetve az erősebbet, mivel nem kis erő kellett ahhoz, hogy ne üssek vissza, de azért nem tettem, mert...
Tulajdonképp miért nem tettem? Emlékeim szerint azért nem, mert féltem a következményektől. Már ekkoriban is intelligensnek számítottam korosztályomhoz képest, tudtam, hogy a jövőmet nem úgy szeretném leélni, hogy az alapszükségleteim kielégítéséhez szükséges pénzen kívül nem keresek többet és talán ezért féltem. Az esetleges iskolából való kicsapástól és hogy azáltal szertefoszlik minden álmom, minden tervem.
Most már tudom, hogy tanköteles korú diákot csak úgy bocsáthat el az iskola, ha keresnek neki befogadó intézményt, de ha ezt akkoriban tudom, talán akkor se ütök vissza, talán igen. Ezen már nem tudok változtatni.
Talán a sors pikantériája, hogy mai napig egyik legjobb barátom az általános iskola második osztályában ismertem meg, aki történetesen cigány. Vagyis roma, aki erős, küzdd és meg akarja mutatni, hogy nem mindig van alapja a sztereotípiáknak, fura mód talán ő adott erőt, hogy átvészelhessem azt a nyolc évet, bár akkoriban még nem igen beszélgettünk komoly dolgokról, de a hülyéskedés az órákon és a szünetekben legtöbbször segített lenyugodni.
Mégis ott volt az állandó feszültség, ami miatt kb. ötödik osztálytól kezdve arra vágytam, hogy otthagyhassam szülőfalumat és középiskolába mehessek, ahol megszűnnek az atrocitások, ahol máshogy, talán barátként tudok nézni az emberekre és ahova nem csak a kényszer miatt, hanem a barátaim miatt is járok.
Mivel már akkoriban is érdekeltek a technika vívmányai, bevallom vágytam arra is, hogy kitárgyalhassam valakivel a tapasztalataimat, kulturáltan vitázhassak valakivel ha nem értünk egyet, szóval vágytam a tájékozott és a nem 60-as IQ-jú emberek társaságára.
Bár szüleim pár hónappal azelőtti válása csöppet rányomta bélyegét a dologra, de már izgatottan vártam az új közeget és persze a lányok milyensége is érdekelt már 14 éves koromban, ezért ballagásomkor valóságos extázisban voltam.
Az a nyár valahogy más volt, mint a többi, vártam az őszt, a tanévkezdést, de ez a nyár sem telt el gondtalanul.
(folyt. köv.)

Hozzászólások

Juraviel.Ihuan.Bedvin
1 | Juraviel.Ihuan.Bedvin 2011.03.09. 22:25
Először is, köszönjük látatlanba' a bizalmat.

Nos, jobb lett volna, ha nem tagolod "részekre", hanem egyben "leközlöd" az egészet.

Szerintem egy ilyen "témánál" pláne nem fognak azon kardoskodni, hogy miért lett hosszú.

Éppen ezért is várom meg az összeset, és akkor fogok egy gondolatsort írni. Mert így csak a múltat látom, az okok egy részét, de jelent, a mostot nem.
2 | goodboy007 2011.03.10. 20:31
Igazbából azért szabdalom 3, talán 4 részre, mert szerettem volna az egyes iskolákban eltöltött éveim alapján leírni az érzéseimet.

Egyébként nagyon kíváncsi vagyok a reakciódra, terveim szerint holnap és vasárnap postolom ki a többit.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.