Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gump blogja

Kép - > HTML konvertáló program - frissítve: 2008.06.12.

Gump | 2008.05.15. 11:24 | kategória: kocka | 4 hozzászólás

Talán egy-két hónapja esett meg, hogy a Képek - bármiről topikba valaki belinkelte ezt az oldalt. Ez a "kép" és a kapcsolódó hozzászólások megihlettek engem. Úgy gondoltam, hogy ilyet én is össze szeretnék hozni. Az egyetemnek vége, melóhelyen más jellegű dolgokat kell csinálni, viszont ilyesmiket mindig is szerettem barkácsolni, így neki is fogtam a szabadidőm egy részében (persze amikor a barátnőm engedélyezte :D:p).

A lényeg hamar megvolt, amivel szenvedtem az egy elfogadható kezelőfelület. Egy váratlan dolog volt, ez pedig a böngészők hülyeségei. Mivel úgy akartam csinálni, hogy az eredeti képarány megmaradjon, ezért kellett tudnom a betűk méreteit. A vicces, hogy ugyanaz a HTML oldal ugyanazzal a betűmérettel és típussal máshogy néz ki IE-ben és FF-ban. Ami egyikben jó, az másik nyújtva van. Mindegy, megoldódott. Más böngészőn nem tudom hogyan néznek ki az elkészült oldalak. Ha van rá igény (nem egy ember), akkor megnézem mit tehetek.

Ha eddig nem esett volna le, akkor csináltam egy pici programot, amivel jpg és bmp állományból lehet olyan HTML oldalt kreálni, amiben a színes karakterekből áll össze az eredeti kép. A színes karakterek meg jöhetnek egy József Attila versből is. Gyakorlati haszna nem sok van, de egész szép dolgokat lehet vele összehozni.

A programot innen letöltheti aki akarja (ez már egy javított változat - 2008.06.12.). Biztos vannak hibák benne, aki talál ilyet az elküldheti az img2html kukac gmail pont com e-mail címre, vagy PM-ben írja le. Pici help szöveget összeszenvedtem, ha elindítod a programot, akkor jobb katt. és megtalálod. Elég egyszerű a felület, remélem minden érthető.

Jó marhulást!

u.i.: A csatolt kép a progival készült, nagyobb méretben jobban látszik a lényeg.
----- szerk. -----
Pontosabban a programmal készült HTML oldalra ment egy Print Screen, és abból lett a csatolt kép.

Utolsó módosítás: 2008.06.12. 11:09

Hozzászólások

1 | Playbahnosh 2008.05.15. 12:39
Egy-két éve énis találkoztam ilyen progikkal a neten. Az ASCII-Art mindig is érdekelt, meg kegyetlenül jól tud kinézni. Én is csináltam néhány érdekes képet meg ábrát ezzel a techinkával, még színeset is.

Amúgy teszik a kezdeményezésed, működik a progi. Heh, lehet hogy legközelebb már a kiállításodon találkozunk? :D
Gump
2 | Gump 2008.05.16. 10:18
Örülök, hogy tetszik, de kiállítás az nem lesz. :D
Én is elkezdtem keresni ilyen programokat, amikor megláttam az a linkelt oldalt, de vagy fizetőset találtam, vagy olyat ami nem azt csinálta amit ki akartam próbálni, ezért álltam neki ennek.
3 | somesz83 2008.05.16. 16:12
Ez tök zsír! Grat! ;)
Gump
4 | Gump 2008.05.18. 19:31
Köszi szépen, Somesz.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.