Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Gump blogja

next-gen...

Gump | 2007.10.17. 16:50 | kategória: ... | 3 hozzászólás

Mennyi időnek kell eltelni, hogy ez a marketingcsökevény kimenjen a divatból?! Egyszer valami ötletgazda kitalálta, hogy a next-gen jelző pulicitást és pénzt hoz a konyhára és rakjuk be minden sajtóközleménybe, interjúba (amit persze átvett mindenki). Lehet, hogy csak engem idegesít ennyire, hogy nyakra-főre ezt tolják az arcunkba?
Csak egy nap menne el úgy, hogy nem botlok bele olyan hírbe, amiben azt ecsetelik, hogy valami azért jó, mert (valaki azt mondta rá) next-gen.
Most már "mindig" így lesz?

Hozzászólások

1 | padavan 2007.10.17. 18:21
Gondolom, az NFS PS hír kommentje ihletett meg. Nos, ha az nem next-gen, akkor semmi. Teljes mértékben újragondolt koncepció, a legutóbbi résszel köszönőviszonyban sem levő, annál leglaább kétszer szebb, részletesebb gfx. Mivel ezt a motort az egy generációval ezelötti, egymagos gép, és egy akár egy generációval ezelötti VGA nem tudja megmozgatni, így szerintem jogos a next-gen jelző.

Next-gen gépekre szánt játék=Next-gen játék.
Kanduhrka
2 | Kanduhrka 2007.10.17. 20:19
Pár hete erről diskuráltam Razorrel, hogy mennyire értelmetlen a nextgen jelző használata. Pedig a játékok ugyanúgy fejlődnek, mint 5-10 évvel ezelőtt.
Maga a nextgen szó egy zseniális marketing-fogás.
Gump
3 | Gump 2007.10.18. 08:29
A KURVA ÉLETBE!
Most veszett el, egy 10 percig írt válasz...

Padavan:
Jól gondoltad, a lökést az adta, de igazából ez már érett bennem más kapcsán korábban is, csak éppen a Dome-ot olvastam és kéznél volt a blog egy kis hirtelen felindulásból elkövetett rinyára.
Azt gondolom, hogy ha most "büntetlenül" lehet használni ezt a jelzőt valamire, akkor az a Pro Street, ebben egyetértek.
Igazából nekem azzal van bajom, hogy ezt az Xbox360 és PS3 eljövetelekor találták ki és az Xbox360 most két éves kb., szóval ezek a next-gen masinák már inkább nevezhetők "current-gen"-nek. Igazad van, tényleg nagy lépés volt, mikor ezek bejöttek, és tényleg ezeket a játékokat nem bírják el a korábbi szériához tartozó videókártyák, nem mennek a konzolok elődein, de ugyanilyan nagyságrendű minőségbeli ugrás volt már korábban "ezer" másik is, csak éppen ebben a kampányban valaki kitalálta, hogy ez jó ötlet lehet (és tényleg az volt, mert bejött). Két éve majd' minden olyan játék, ami ezekre a konzolokra jön ki (és a PC-s tábor is átvette), az next-gen. Aztán lesz(?) PS4 és az is next-gen lesz. Az zavar, hogy látszólag ezt a next-gen szócskát mint valami abszolút kategóriát használják a kiadók a sajtóközleményekben stb. Nem tudom, lehet hogy elcsépeltnek gondolták a többi magasztaló jelzőt, amit el lehetne sütni az új játékukról, de már ez is az.

Kanduhrka:
Egyetértek, akkor is arra törekedtek a fejlesztő csapatok, hogy az elérhető vasból a legjobbat/legtöbbet kihozzák.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.