Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

Jason13th blogja

Untitled Batman Project

Jason13th | 2009.08.01. 02:21 | kategória: Batman 3 | 1 hozzászólás

Íme Hát az első bejegyzés Batman eddigi(Nolan féle) és következő részével kapcsolatban! Elképzelések, véleményem szerinti utalások és egyéb dolgok!

Véleményem szerint a The dark Knight c. filmben rengeteg utalás volt még ha Nolan úgy is csinálta volna hogy nem ő fogja folytatni de szerintem ő fogja csak Nolan mindig mindenre próbál gondolni!

Első dolog ami legegyértelműbb az a macskanős utalás miszerint Lucius Fox megnyugtatja Bruce Wayne-t az új páncéljával kapcsolatban, hogy nem kell aggódnia a macskák miatt!

Második, ami nekem volt nagyon feltűnő az joker kiszabadulására szervezett két lábon járó bomba melybe egy kissé kezdetleges kérdőjel alakú bemetszéssel van odabiggyesztve a krapi pocijába a pokolgép! Egyesek azt mondják, hogy mert kikerüli a köldököt, de szerintem lehet bemetszést végezni a köldök más irányú kikerülésével vagy más formájúval! Lehetséges, hogy pont direkt így akarták becsapni a nézőt, hogy megnyugodjon a felől, hogy nem kérdőjel, hanem csak kikerülik a köldököt!

Killer Croc mindig is a szürkék útját taposta, gonoszok oldalán volt, mint hűséges gorilla viszont szerintem a maga buta módján, helyén volt az esze! Ha be is illesztjük KC-ot Nolanék valóságos Gotham city-jébe akkor az eredmény Tommy 'Tiny' Lister sebhelyekkel tarkítva! Számomra ez jött le, amikor megláttam a kompon!

Madárijesztőnek tulajdonítják az egész ideggázos terrortámadást a filmben és Ra's Al Ghul-t szinte elfelejtették! TDK-ban Scarecrownak már komplett bandája volt és droghálózata és lassan elkezdett uralkodni a drogpiacon! Nem kizárt, hogy már komolyabb ellenfélként benne lesz a következő részben!

A lényeg pedig most jön, az igazi talány és kérdőjel, aki nem más, mint Riddler!
Joker lehet, hogy össze-visszabeszélt, de lehet, hogy amikor őszinte akart lenni akkor őszinte is volt, miszerint ő nem más, mint egy autókat kergető veszett kutya! Mi van akkor, ha joker tényleg csak egy tervek nélkül szaladgáló őrült! Amikor összeraktam magamban egy képet akkor beugrott az, amikor a mindörökké batman-ben egyszer Two-Face módszerével akarták elkapni Betcit máskor meg Riddler módszerével és akkor sikerül! Joker is kétszer akarta elkapni Harvey Dentet és Batmant és amikor először próbálkozott akkor sosem sikerült, de amikor jött egy komoly terv akkor sikerült! Mi van akkor, ha joker próbálkozott, és amikor az ő módszere volt előnyben akkor nem értek semmit, viszont amikor jött egy zseni zseniális terve akkor bejött minden! Joker így tényleg nem viszonyul egy hatalmas koponyának, hiszen vizsgáljuk a tényeket!
Jokernek nem volt múltja ebben a filmben nem úgy, mint régen a Jack Napier féle verzióban! Jokernek nem volt neve se álneve még az ujjlenyomatára se lehetett egykönnyen rábukkanni viszont már a végén mikor szinte kezében volt minden, saját maga egy csapdába ment, egy torony tetejére és kivárta, hogy odamenjenek a rendőrök és batman és hagyta magát elfogni!
Számomra ez teljesen szürreális! Van egy ember, aki annyira vigyáz a saját múltjára, hogy ne derüljön ki semmi és mindenféle szuper tervet hoz létre majd csak, hogy elpaskolja Betci fenekét képes ott maradni és elkapatni magát! Mi van akkor, ha joker is csak egy része volt a tervnek és a Chase c. jelenetben ő már csak tette a dolgát, ahogyan el volt tervezve, Joker mondja is hogy imádja ezt a munkát! Munkát? Mit jelentsen ez?
Pl.: Lehet hogy nem is tudta hogy Gordon él!
Lehet, hogy a sétáló bomba már egy külső segítséggel jött létre és megvolt neki adva mikor milyen számot hívjon!
Jokernek sok barátja volt Arkhamban és összeismerkedhetett ott egy igazi nagy koponyával, esetleg lehet, hogy cellatársa is volt egy fanatikus, akinek az esze nem volt átlagos és folyton a talányokon járt, és hogy kit hogyan tud átverni! Összebarátkoztak vagy legalábbis szövetségre léptek, hiszen joker nem kedveli a tervező árulókat kik, ha a logika úgy kívánja, átlépnek a másik oldalra! Ezek után már csak a két őrült összjátékára volt szükség! És így gondolom, hogy benne lehet a következő részben Riddler!

Pletykák szerint még sok més ellenség is benne lehet vagy csak azok! Pingvin semmi képpen nem lenne jó húzás, hiszen De Vito féle pingvin számomra tökéletes kép! Maximum egy könyvelőnek képzelném el min Azzarello Joker c. képregényében!
Volt egy bejelentés miszerint elővesznek egy olyan ellenséget, aki még nem nagyon volt filmvásznon! Az első pletyka erre az volt, hogy megjelenik Black Mask, egy családgyűlölő psichopata aki apja koporsójából faragta maszkját! Hát nem tudom!
Aki még nem volt filmvásznon a batman filmekben az Mad Hatter aki végül is elképzelhető lehetne mert volt eddig félelem, káosz a városon viszont az erkölcsi mocsokról még nem esett szó! A Prostitúció, pedofília és egyéb nyalánkságok! És ebbe a képbe tökéletesen bele illene, alacsony csokornyakkendős kalapos ballonkabátos bácsi ki kedveli a szőke kislányokat hiszen rögeszméje az Alice csoda országban! Az elmeirányító kártyák és egyéb szürreális dolgokról meg lehet feledkezni és mondjuk a figurát Evilenkora venni!

Ha Batman szögre akasztkja köpenyét, akkor végülis előjöhetnek Bruce Wayne Ellenségei azaz Batman és bruce Wayne közös ellenségei!
Akik nem mások mint Dr. Hugo Stange, Selena Kyle, Jervis Tech, Bane és Edward Nygma (ezek azok akik rájönnek Batman kilétére képregényekben, nagyjából). Strange-ből adódóan már szálakat lehet vezetni Dr. Crane-hez aki kollégája!...

Szerelmi szálak, bonyodalmak, összeomlás, visszatérés az alteregóba és még sok-sok érdekesség! Szerintem elképzelhetetlen az utolsó batman rész Nolanék nélkül! Imádkozom, hogy így legyen! Igen utolsó, mert négy már nem kell maximum csak húsz év múlva a Beyond de most biztos nem! Köszönöm, hogy elolvastad elmélkedésemet, ezt a bejegyzést lehetőség szerint sokszor fogom frissíteni újabbnál újabb gondolatokkal, elképzelésekkel, találgatásokkal!

Utolsó módosítás: 2009.08.01. 02:32

Hozzászólások

1 | Carimi 2010.01.08. 12:45
Meglep hogy Mad Hatterért aki egy egyszerű pedofil ennyire lelkesedsz,Black Masket pedig élből lehúzód.Kicsit nézzél jobban utána a karakternek és ha utána is ez lessz róla a véleményed,hát no comment.A másik meg hogy Jokert valaki más irányította......Ez akkora hülyeség már ne is haragudj.Miért irányította volna más???A csávónak a hasán a vágás kérdőjel formájú...pfff biztos egyértelmű utalás.Azért mert Joker azt mondta hogy ő egy autókat kergető kutya még nem jelenti azt hogy ne lett volna a maga ura.Úgyhogy ezt a "riddler irányította jokert"verziót felejsd is el.Ha Nolan ilyet lépne azzal szinte lerombolná teljesen a tdk-beli joker karaktert.Márpedig ilyet nem fog lépni.Meg hogy Freeman mondja hogy macskák ellen véd a páncél,ebből is egyből a macskanő jön.Csak tudnám miért??? Ne érts félre nem fikázni akarlak,de az írásod elég gyermeteg és több sebből vérzik.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.