Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

LeMon blogja

Sziget 2011.

LeMon | 2011.08.30. 13:39 | kategória: zene | 0 hozzászólás

Ismét egy kimerítő, de nagyon szórakoztató Sziget fesztiválon vagyunk túl, mely idén 19. alkalommal került megrendezésre. Sok minden változott a korábbi évekhez képest, de a hangulat az még mindig a régi. Persze az is lehet hogy csak az elmaradhatatlan porfelhő, kukán doboló holland vendégek és a Prodigy jól megszokott koncertje miatt éreztem így, de az biztos, hogy rossz élményekben nem gazdagodtam.
Arról most nem kezdek el sztorizgatni, hogy hejj de jó lehetett a Pulp az első napon, A Chemical Bro a második napon, mivel sajnos erre nem jutottam ki. Viszont a Prodigy nem volt jó. Én imádom őket a kezdetek óta, de a Szigeten még nem volt olyan alkalom, hogy jól szólt volna az amúgy teljes zenekaros felállás. Hol Keith éneke volt halk, hol a fő szintiszólam haldokolt. Mindegy, jövőre talán jobban sikerül nekik. Az MR2 színpad viszont jól szólt Budapest Bárral az élen, és láthatóan egyre több embert mozgatnak meg a hazai zenekarok. Másnap igazán nagy meglepetés volt Kate Nash produkciója. Igazi kis energikus koncertet adott. A Kaiser Chiefset sokszor volt már alkalmam megnézni, de jó volt látni a zenekaron, hogy remekül érzik magukat a színpadon, és ezt a közönség is díjazta. Utánuk következett Jared Leto csapata, a Thirty Seconds to Mars, amely igazi showt csinált. Lehet a zenéjüket nem szeretni, de az biztos, hogy ez az ember tud valamit, ha egyszerre tud világhírnevet szerezni a film- és zeneszakmában egyaránt.
A Sziget utolsó napján visszatértem az MR2 színpadhoz és a délutánt inkább magyar zenekarok társaságában töltöttem. Sajnos az előző napokban tapasztalt nagyobb embertömeg csupán csak az esti órákra jellemző, és produkciótól független. A fesztiválzáró nagyszínpados koncertre egy cseppet elfáradtam, zombiként tettem inkább egy körutat az árusok és kajások utcáiban. A jól megszokott kürtőskalácsos, gyrosos mellett idén kint volt a McDonalds is egy bódéval. valamint a Nordsee. Utóbbinál a hajnali órákban a zárás előtt sikerült fél áron felvásárolnom a megmaradt tengeri falatokat.
Sok helyszín átalakult, vagy teljesen eltűnt az előző Szigetekhez képest. Nincs már Metal Hammer sátor, ahol a hajnali órákban mindig lehetett még egy utolsót hömpölyögni, nincs Milli Tejbár, ahol a legjobb menüket lehetett venni. Viszont lett egy óriási, LED falakkal kipáncélozott torony, amely veszett jól nézett ki esténként.
A fesztivált sikeresen túléltük, reméljük, jövőre is kint tudunk lenni.

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.