Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

LiT blogja

Muse

LiT | 2008.01.02. 22:51 | kategória: zene | 2 hozzászólás

Úgy gondoltam én is elkezdem a blogolást és első alkalommal kedvenc zenei együttesemet, a brit Muse-t szeretném ismertetni, akik töretlenül menetelnek előre a zenei világban...

Az együttes három tagból áll: Matthew Bellamy (ének, gitár, zongora, dalszerző), Christopher Wolstenholme (basszusgitár) és Dominic Howard (dob). A zenei stílusukat nagyon nehéz behatárolni, mivel keverik az összes létező elemet a klasszikustól kezdve a latin dallamokon át, de metal, rock, alternatív, grunge dallamokat is hallhatunk a lemezeik hallgatása közben. A legtöbben Progressive Rock bandaként emlegetik a triót.A Muse eddig 5 albumot adott ki, sorrendben így: Showbiz (1999), Origin of Symmetry (2001), Hullabaloo (2002), Absolution (2003), Black Holes and Revelations (2006). A következő album 2008-ra várható, amibe az együttes állítólag főként elektronikus hangzást szeretne belevinni és egy nagyzenekart is le akarnak szerződtetni.A banda híres az erőteljes és tökéletes élő fellépéseiről, amiken az embernek olyan érzése van, mintha a számok album verzióját hallgatná!
Ime egy példa:


Továbbá a frontember, Matt Bellamy egy egészen egyedi gitárral rendelkezik (Manson), amelybe egy ún. KAOSS pad van beleépítve. Ezt a szerkezetet megleshetitek itt:


Én nagyon megszerettem ezt az együttest, mivel egyedi hangzásviláguk és dalaik mesteri módon meg vannak szerkesztve. 2007. október 10-én a Budapest Sportarénában is felléptek, bár ahhoz képest, hogy a Wembley stadiont egymás utáni nap kétszer is megtöltötték, itthon csak 3-4 ezer ember volt kiváncsi a brit rockzene neves képviselőire.

Utolsó módosítás: 2008.01.03. 14:48

Hozzászólások

1 | padavan 2008.01.02. 23:22
Nem igazság, hogy ezer videót be lehet tenni, és csak egyetlen egy képet... (sír)
2 | mate.feed.kill.repeat 2008.01.02. 23:57
Nekem is az egyik kedvenc együttesem a muse. Ha meghallgatod vmelyik számukat nincs az az érzésed, hogy ezt már hallottad picit másképpen egy másik együttestől. (ilyen nem túl sok van manapság... ha vki ismer még ilyet akkor írjon :) ) Az a vicces, hogy az egész együttest matt bellamy viszi a hátán. Remélem nem fogja megunni mostanában :) (igazából simán szólózhatna is)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.