Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

LiT blogja

2008-as filmelőzetes

LiT | 2008.01.03. 16:21 | kategória: filmek | 2 hozzászólás

A 2008-as év számomra izgalmasnak ígérkezik, de most az általam várt filmekre szeretnék kitérni...

Természetesen 2008-ban sem lesz hiány folytatásokból! Én személy szerint a The Dark Knight című filmet várom a legjobban, amelyben Christian Bale ismét magára ölti a fekete Batman ruhát. Továbbá Christopher Nolan filmjének a trailerjét nézve ez a rész sem lesz semmi!De ezenkívül jön még az Indiana Jones 4, amelyre a rajongóknak 19 évet kellett várniuk a harmadik rész óta. Természetesen a történet szigorúan titkos, de annyit tudni lehet, hogy Indy (Harrison Ford) fiát (Shia LaBeouf) próbálja megmenteni az oroszoktól.

A másik öreg, Rambo (Sylvester Stallone) is visszatér a "John Rambo" című filmben, amelyben egy csapat katolikus önkéntest rabolnak el, akiket Rambo elindul kiszabadítani. Stallone a film kapcsán adott interjújában elmondta, hogy szokás szerint óriási vérontásra lehet számítani!Daniel Craig ismét visszatér James Bond szerepébe a Bond 22-ben, míg Brendan Frasert Rick O'Connell karakterében láthatjuk újra a Múmia 3-ban.

A Star Trek 11. mozifilmje is beköszön 2008-ban, amelyben Kirk kapitány és csapata korai éveit kísérhetjük nyomon.
Az X-akták folytatódnak: előreláthatólag The Done One lesz a második X-akták mozifilm címe, amelyben David Duchovny és Gillian Anderson is visszatérnek. A készítők szerint "it will be scary..."

Képregényadaptációkból sem lesz hiány!
Az Éjjeli Őrség rendezője, Timur Bekmambetov első hollywoodi alkotása a Wanted című akciófilm, amelyben nem kisebb nevű színészek, mint Morgan Freeman, Angelina Jolie és a főszereplő, James McAvoy kaptak szerepet.Edward Norton vette át Eric Bana helyét Hulk szerepében. Az Ang Lee rendezte film elég nagy bukta volt, de most a The Incredible Hulk címre hallgató alkotásban itt a lehetőség a bizonyításra a zöld izomkolosszusnak.

Szintén életre kel Iron Man, azaz a Vasember, akit Robert Downey Jr. játszik. Trailer alapján jó kis filmnek ígérkezik Jon Favreau alkotása.A Magyarországon forgatott Hellboy 2: The Golden Army is figyelemre méltó, hiszen nem más, mint Guillermo del Toro rendezte, aki a Faun labirintusa című filmmel sok elismerést kapott.
A Megtorló bosszúhadjárata folytatódik: A The Punisher: War Zone névre hallgató mozifilmben már nem Tom Jane, hanem Ray Stevenson fogja alakítani a volt FBI-ügynököt Frank Castle-t.
De a Mátrix alkotói sem pihennek (Wachowski fivérek), akik a Speed Racer nevű filmmel térnek vissza. Elmondásuk szerint ez a múvi mérföldkő lesz a filmes trükktechnika terén.
Egyszóval mozgalmas év lesz ez a képregénykedvelőknek is.A Függetlenség napja és a Holnapután rendezője, Roland Emmerich egy kőkorszaki kalandfilmmel tér vissza, amely a 10.000 BC címre hallgat.A Disturbia rendezője, D.J. Caruso ismét egy thillerrel tér vissza, az Eagle Eye-al. A történet szerint Shia LaBeouf anyjával egy összeesküvésbe keveredik és egy terroristacsoport arra kényszeríti, hogy részt vegyenek egy politikus elleni merényletben.

Tommy Lee Jones ismét sorozatgyilkosra vadászik az In The Electric Mist című filmben, de Will Ferrel is visszatér egy sportkomédiával, a Semi-Pro-val.

Izgalmas filmnek ígérkezik Doug Liman, a Bourne rejtély rendezőjének a filmje, a Jumper, amely egy olyan ember (Hayden Christensen) történetét meséli el, aki képes teleportálni. De lassan rájön, hogy nemcsak ő rendelkezik ezzel a képességgel, hanem Samuel L. Jackson is.Jackie Chan és Jet Li először szerepelnek közös filmben: The Forbidden Kingdom, amelyben egy fiú visszakerül a középkori Kínába.Diane Lane egy FBI-ügynököt alakít az Untraceable című filmben.
Sztori: Jennifer Marsh (Diane Lane) FBI-ügynököt egy sorozatgyilkos kézre kerítésével bízzák meg, akinek az a perverziója, hogy az áldozatai képét közzé teszi az Interneten (és egyre többen kattintanak a netes oldalra, annál hamarabb hal meg az áldozat). Ahogy a nyomozónó egyre közelebb kerül a megoldáshoz, úgy válik az ügy egyre személyesebbé.Borzongásban sem lesz hiány!
A The Ruins névre hallgató horror-thriller elég ígéretesnek érkezik. Stephen King így nyilatkozott magáról a regényről, amelyből a film készült: "A 21. század legjobb horror-regénye!"
A film négy Mexikóba vetődött amerikai turistáról szól, akik maja-romok között kénytelenek küzdeni az életeükért, hiszen ott régen emberáldozatokat mutattak be, de még mindig.A gyönyörű Jessica Alba egy Hong Kong-i feldolgozásban, A szemben (The Eye) lesz látható, amelyben egy sikeres retinaátültetés után ismét visszanyeri látását, de sajnos többet lát, mint szeretne, szellemeket. Ha nem másért, de Albáért már érdemes lesz megnézni a filmet.A legújabb Stephen king adaptációban, a The Mist című filmben a lakosok egy boltban rejtőzködnek el az ijesztő lényekkel teli ködfelhő elől.
Ahogy már megszokott, jön a Fűrész V is, de azt érdemes megemlíteni, hogy Darren Lynn Bousman rendező helyét átvette David Hackl.

A One Miss Call című horror-thrillerben egy mobiltelefonon keresztül terjedő átok szedi áldozatait. Sablonos sztori, de még jó is kisülhet belőle...Az 1986-os eredeti April Fool's Day-t is feldolgozzák, mely egy halálosan végződő tréfáról szól és az eredeti az egyik leghíresebb filmnek számít a slasher műfajban.
Ennyit a horrorfilmekről.

Will Smith 2008-ban sem pihen, egy kiégett szuperhős szerepébe bújik a Hancock című filmben.Érkezik a The Bucket List olyan sztárokkal, mint Jack Nicholson és Morgan Freeman. A vígjátékban mindkét karakter rákos beteg, napjaik meg vannak számolva. Összetalálkoznak és eldöntik, hogy együtt hajtják végre utolsó kívánságaikat (pl. motorozni a kínai Nagy Falon).Egy klasszikus sci-fi-t is láthatunk felújítva. 2008 decemberére tervezik a bemutatását a The Day the Earth Stood Still-nek, amelyben az embereknek választaniuk kell: a fogság vagy a követők tábora. A high-tech remake főszerepében Keanu Reeves és Jennifer Connelly.

M. Night Shyamalan is új filmmel jelentkezik, a The Happening-el. A filmben Mark Wahlberg egy emberiséget fenyegető környezeti katasztrófa elől menekül.

A Bush elleni filmek sem tűnnek el a porondról.
A Bruce Willis főszereplésével készült Pinkville, vagy Brian De Palma új filmje a Redacted és a The Hurt Locker is érdekes filmeknek tűnnek. Az utóbbiban a Bagdadban állomásozó tűzszerész egység mindennapjait láthatjuk.

Én 2008-ban leginkább ezekre a filmekre vagyok kíváncsi, bocsánat, ha kihagytam valami fontosat.

Ui: segítségül a Cinema magazint vettem.

Utolsó módosítás: 2008.01.03. 16:36

Hozzászólások

Germinator
1 | Germinator 2008.01.03. 21:36
Hm, szerintem ez egy nagyon korrekt bejegyzés8-) Igazán ötletes, hogy a sokak által (jogosan) szidott YouTube-ról való linkelést ötvözöd a tartalommal, szóval tényleg tetszik.

Hogy érdemileg szóljak a témához: azt hiszem, nem is kell mondanom, hogy én melyik filmet várom a legjobban a felsoroltak közül...:-D
LiT
2 | LiT 2008.01.04. 10:57
Köszi Germinator, én is a TDK-ot várom a legjobban!:-)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.