Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

LiT blogja

Hideg nyomon (Gone Baby Gone)

LiT | 2008.01.18. 16:37 | kategória: filmek | 0 hozzászólás

Hideg nyomon (Gone Baby Gone)

A Hideg nyomon című krimi-dráma Ben Affleck első rendezése és kijelenthetjük, egy kiemelkedő alkotással gyarapodott a nyomozós filmek tárháza.

A Dennis Lehane regénye alapján készült filmben (ő jegyzi a Titokzatos folyó című regényt is) felbérelnek két magánnyomozót, Patrick Kenzie-t (Casey Affleck, aki Ben Affleck testvére) valamint Angela Gennarót (Michelle Monaghan), amikor egy 4 éves kislányt elrabolnak az otthonából. Először nem akarják vállalni a munkát, mivel az egész bostoni rendőrség az elveszett gyerek után nyomoz, de végül elkezdik a nyomozást és innentől kezdve az események egyre jobban bonyolódnak.

A drámában feltűnik Morgan Freeman, mint helyi rendőrkapitány, valamint Ed Harris is, akik nagyszerűen formálják meg a filmbeli karakterüket. De ez főleg Morgan Freemantől már megszokott.

A film két órás, de már egy óra után azt hiszi az ember, hogy megoldódott az ügy. De nem! A második 1 órában újabb fordulatokkal szembesülünk. A film nézése közben, ha már elkönyvelted magadnak, hogy melyik karakter megbízható, tévedni fogsz. Némelyik karakter éppen az ellentettje, aminek őt gondolnánk.

Összességében egy nagyon jó filmmel állunk szemben, amelyben minden szereplő hozzátett valami egyedit. Ben Affleck kiváló munkát végzett ezzel a kiszámíthatatlan, fordulatos, jól felépített krimivel. Amikor megnéztük a filmet, elgondolkodunk rajta, hogy a főszereplő megfelelő döntést hozott-e a végén.

Értékelés: 9/10 (Változtatok a fórumban írt érékelésemen, mert újból átgondolva bizony megérdemli a 9 pontot.

Utolsó módosítás: 2008.01.19. 11:36

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.