Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

LiT blogja

Kiadatás

LiT | 2008.02.01. 16:12 | kategória: filmek | 3 hozzászólás

Kiadatás (Rendition)

A dél-afrikai rendező, Gavin Hood legújabb munkája egy politikai thriller Jake Gyllenhaal és Reese Witherspoon főszereplésével.

A 2001. szeptember 11-i események után megengedték a CIA-nak, hogy jóval hatásosabb módon lépjenek fel el a terroristagyanús személyekkel szemben. Ezáltal a CIA külföldön is végezhet kihallgatásokat a helyi kormány segítségével titkos börtönökbe elhurcolva a gyanús személyeket.

A film akkor indul be, amikor az egyiptomi származású, de Amerikában élő Anwar El-Ibrahimi (Omar Metwally) Dél-Afrikából hazafelé tartva eltűnik a washingtoni reptérrről. Felesége, Isabella (Reese Witherspoon) természetesen aggódni kezd és elkezd nyomozni férje eltűnése után.

A nagyszerű szereposztás ellenére egyik színész sem remekelt! Jake Gyllenhaal egy CIA elemzőt alakít, de az álatala alakított karakter unalmassá válik, míg Reese Witherspoon sem nyújtott maradandót.

A több történetszálon futó események azért a film végére összeállnak, a végén levő magyarázat pozitívuma a filmnek, de ez az alkotás így is csak egy átlagos, egyszer nézhetős thriller lesz.

Értékelésem: 6/10

Hozzászólások

1 | padavan 2008.02.01. 16:42
Ez ilyen halálos ítélet előtt sokat telefonálós, bizonyítékgyűjtős, elszánt és geci ésfiatal hú de ambíciózus államügyészes, kezdő ügyvédcsajos, idősebb pártfogós, váratlan alibivel előjövős, utolsó pillanatban felmentős faszság? :D
LiT
2 | LiT 2008.02.01. 16:58
Húú majdnem:)) Csak nincs ügyvédcsaj, meg váratlan alibi. xD

A lényeg, hogy gyanúba keveredik az egyiptomi egy terrorakció kapcsán és beb*sszák egy titkos börtönbe. A végét meg kitaláltad.)
3 | padavan 2008.02.01. 17:23
Oké, danke, akkor azt hiszem bőven kihagyható kategória.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.