Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

LiT blogja

Tenacious D

LiT | 2008.02.03. 12:48 | kategória: filmek | 1 hozzászólás

Tenacious D
A „Tenacious D in The Pick of Destiny” egy 2006-os vígjáték, vagy hívhatjuk rock musicalnek is. Nem tudom miért nem néztem meg eddig ezt a szórakoztató alkotást.

A magyar címről csak annyit, hogy botrányosan szar, ahogy azt időnként megszokhattuk a magyar fordítóktól. Nem más mint: Tenacious D, avagy a kerek rockerek. Az oké, hogy próbálnak humorosak lenni, de a film eredeti címe, a Tenacious D – A végzet pengetője sokkal jobb lett volna.

Na térjünk rá a filmre. A két főszereplő Jack Black (Rocksuli, King Kong) és Kyle Gass. A történet annyi, hogy ez a két tag elhatározza, rocktörténelmet ír. Ám ezen küldetés teljesítéséhez meg kell találniuk a „Végzet pengetőjét”, amely extra képességgel ruházza fel használóját.

A film zenéi remekül megkomponált dallamok, ötletes, néhol morbid dalszövegekkel, amelyektől akaratunk ellenére is elmosolyodunk. Jack Black egyedi figura Hollywoodban, a Rocksuli című filmmel is bizonyította ezt.

Aki egy remek zenés kikapcsolódásra vágyik és szereti a rockot, az feltétlen nézze meg (ha még nem látta), de semmiképp sem vegyük komolyan a filmet.

Értékelésem: 7/10

Egy vicces részlet a filmből:

Hozzászólások

Dark Archon
1 | Dark Archon 2008.02.04. 18:06
Nagyon nagy film :-D Főleg, ha értesz angolul, mert bár a zenei részek magyar fordítása se rossz, vannak benne ferdítések ill. lefordíthatatlan poénok.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.