Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

LiT blogja

John Rambo

LiT | 2008.02.14. 19:50 | kategória: filmek | 1 hozzászólás

John Rambo (Rambo)

Amikor meghallottam, hogy Sylvester Stallone csinál egy új Rocky és Rambo filmet, csóváltam a fejem kétségek közepette. Számomra úgy tűnt, ez egy öregedő filmcsillag kétségbeesett próbálkozása, hogy ismét aktuális téma legyen a filmiparban. De miután megnéztem a Rocky Balboa (Rocky 6) című alkotást, rá kellett jönnöm, hogy hülyeség volt, amit előtte gondoltam. A Rocky Balboa nagyszerű film volt, egy sikeres sorozat remek lezáró darabja. Ha Stallone úr meg tudott lepni minket a Rockyval, akkor talán a Rambo 4-el is… És ez így is lett!

John Rambo (Sylvester Stallone), a vietnámi veterán húsz évvel az utolsó kalandjai után Thaiföld északi részén, a burmai határhoz közel telepedik le. Visszafogott életet él, halászik, kígyókkal foglalkozik. Csöndesebb, mint valaha és ha megszólal, akkor is csak annyit mond: “fuck you”. Egy nap azonban nyugodt élete félbeszakad, amikor egy amerikai szervezet megkéri, vezesse át őket a veszélyes vidéken, hogy segélycsomagokkal, élelmiszerrel láthassák el a nagy szegénységben élő törzseket. John azonban csak ennyit mond: "go home”. A figyelmeztetés sem állíthatja meg a humanitárius csoportot. Amikor Rambo meghallja, hogy a csoportot megtámadta a hadsereg zsarnok vezetője és foglyul ejtették őket, míg a falut teljesen kiírtották, természetesen elindul az amerikaiak megmentésére.

A néző kétségkívül őrült erőszakot akar látni, amit meg is kap a film utolsó harmadában. Stallone a karmesterévé válik a valaha látott legnagyobb erőszak-szimfóniának, amit valaha látni lehetett. A Rambo 4 egyszerűen hozza a legerőszakosabb, véresebb háborús jeleneteket, amelyek nagyon reálisan hatnak. Mondjuk még (szerencsére) nem láttam élőben, hogy milyen ha valakit megsoroznak és leszakad a lába meg szétloccsan az agya. De nagyon valósághűnek és brutálisnak hatott a mozivásznon.

Összességében mosollyal az arcunkon hagyhatjuk el a mozitermet, hiszen Rambo hozza amit kell, Stallone nem néz ki 60 évesnek és egy őrült vérontásnak lehetünk szemtanúi!
Talán a film rövidségét lehetne kiemelni negatívumként, lehetett volna hosszabb is, de ez nálam nem változtat a film értékelésén.

Értékelésem: 10/10

Utolsó módosítás: 2008.02.15. 12:31

Hozzászólások

1 | Eric 2008.02.15. 00:20
Szerintem ha mondjuk 25%-ot lecsippentettek volna az erőszakból, jobban jött volna ki az egész. Kicsit öncélúan hatott ez a mennyiségű röpködő testrész.
Csakis ezért 9/10 az értékelésem.
Hozta a Rambo sorozat színvonalát. Egyáltalán nem okozott csalódást.

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.