Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

LiT blogja

Hipervándor (Jumper)

LiT | 2008.03.14. 17:05 | kategória: filmek | 1 hozzászólás

Hipervándor (Jumper)

Képzeld el, hogy bárhol ott teremhetsz egy szemvillanás alatt! Képzeld el, hogy tudsz teleportálni! Hát nem izgalmas? Az ötlet az, a film már kevésbé…

David Rice (Hayden Christensen) fiatal korában olyan dologra jön rá, ami egész életét megváltoztatja. Rájön, hogy képes teleportálni, amikor beszakad a jégen és hirtelen a helyi könyvtárban találja magát csurom vizesen. Innentől kezdve izgalmas életet él, körüllátogatja a világot, a létező összes híres nagyvárost beleszámítva Rómától kezdve Kairóig és minden helyen tesz el emlékül egy képeslapot.

Azonban minden megváltozik, amikor kirabol egy bankot. Elkezdenek rá vadászni a paladinok Roland (Samuel L. Jackson) vezetésével. A paladinok dolga az ugrók kiiktatása, megölése, mert szerintük csak Isten rendelkezhet ilyen képességekkel.
A főhős az események közben felnőttként felkeresi gyerekkori szerelmét, Millie-t (Rachel Bilson) így a nő védelme is a feladata lesz. Továbbá találkozik egy tapasztaltabb ugróval is, Griffinnel (Jamie Bell), akivel együtt nagyobb esélye lehet a paladinok elleni harcban.

A filmben a teleportálós jelenetek nagyszerűen sikeredtek, a filmet egyrészt ez tette élvezhetővé, valamint a megválasztott teleportációs helyek. Az alapötlet is nagyszerű, bár nem sikerült kihozni belőle a maximumot.

Hiányoltam a paladinok jellemzését, eredetét, történetét. Többet is elárulhattak volna a készítők, hogy például kinek dolgoznak.
A szerelmi szál nem volt hihető, a felek találkoznak nyolc év után és úgy viselkednek egymással, mintha már régóta házasok lennének. Ez főleg a római út során tükröződött. Ráadásul a főszereplő csaj, Millie idegesítően sokat kérdezett. Minden második megnyilvánulása kérdés volt.

Összességében az alapötlet nagyon jó, nyilván volt a filmnek néhány remek pillanata, de sem a szereplők, akik nézése közben olyan érzésem támadt, hogy minél hamarabb le akarják tudni a filmet, sem a néhány jobb jelenet nem tudja megmenteni a filmet. Így marad egy átlagos amerikai alkotás, amely teljesen jó, ha az embernek nincs más dolga, vagy unatkozik.

Természetesen nem maradhat el a folytatás, már tervezik a második részt, sőt még egy trilógia is kisülhet belőle. Remélem a következő Jumper film már jobban lesz megvalósítva.

Értékelésem: 6/10

Hozzászólások

powerhouse
1 | powerhouse 2008.03.17. 15:16
Egy ilyen alapötletből lehet istencsászár filmet is csinálni, kasszasikert meg simán. Ki az, aki még egyszer se képzelte el azt, hogy tud teleportálni?

Filmet majd megnézem valamikor. Szünet van, nekem egész héten. :)

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.