Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

LordMatteo blogja

Eb negyeddöntők, part II.

LordMatteo | 2008.06.23. 04:16 | kategória: sportélet:) | 0 hozzászólás

Lezajlott a 2008-as Európa bajnokság második negyeddöntője, ahol is az A csoportból nagy küzdelmekkel, és szimpatikus játékkal második helyen továbbjutó Törökország, és a B csoportból a németeket is megelőzvén, 100%-os teljesítménnyel negyedöntőkbe lépő Horvátország játszott. A törökök bízhattak ismét a szerencsében, és Allahban, hiszen már 2 szinte csodába illő fordítást tudtak maguk mögött (Svájc ellen 1-0-ról 1-2, míg Csehország ellen 2-0-ról 2-3-ra), míg a horvátok az eddig mutatott játékukban, és nagyobb rutinjukban.

Az első félidőt a törökök kezdték jobban, próbáltak támadni, de igazi gólhelyzet mégis horvát oldalon volt: Modric beadását Olic vágta a felsőlécre, 5 méterről, majd Kranjcar fejelte fölé a visszapattanó labdát. Sokáig ez volt a meccs legizgalmasabb pillanata, bár Hamit Altintop sistergősre sikerült lövését PLetikosának kellett szögletre védenie. A szünet után nem sokkal Rüstü igazolta az aggódó hangokat, bizonytalankodása miatt csaknem gólt kapott csapata, hiszen Olic fejesénél hirtelen nem tudta, mit kéne tennie, aztán jött a török védelem, akik szintén máshol jártak fejben, csak az mentette meg a félholdasokat a góltól, hogy kapu mögül egyszerűen lehetetlen gólt fejelni. Ezután a horvátok inkább szerették volan eldönteni a meccset 90 perc alatt, gól nem született, pedig nem kevés támadást vezettek fel. Rüstü javítva hibáját, óriásit védett Srna szabdrúgásánál, majd következett a kétszer tizenöt perces hosszabbítás, ahol is az eddig sem túl nagy izgalmakkal, de annál nagyobb rohanással járó meccs végképp unalomba fulladt, egészen az utolsó 3 percig, ugyanis Rüstü egy totális felesleges kirohanást rendezett, Modric nem tétovázott, az üres kapu elött álldogáló Klasnic felé szálló labda a hálóban kötött ki, hiába végzett a török kapus légiparádét. Egy-null, sokan gondolatban el is búcsúztatták az egyetlen iszlám csapatot az EB-től, azonban a napi öt ima meghozta hatását,a hosszabítás utolsó másodperceiben egy lepattanó labdával a török csere, Semih lőtt nagyon szerencsés, és fontos gólt, Törökország újabb csodával hozta vissza a meccset.

Következtek a 11 lövések, ahol az extázisban lévő törökök ellen szinte esélye sem volt a totálisan szétesett horvát csapatnak, 4 büntetöből mindösszesen egyet sikerült berúgniuk, míg a törökök mindhárom lehetőségüök kihasználták. Rüstü viszont megint javította hibáját, ugyanis az utolsó büntetüt ő fogta meg, juttatva ezzel tovább Törökországot.

Horvátország 1-1 Törökország, tizenegyesekkel 1-3, továbbjutó: Törökország

Meglátjuk, egy ilyen sok kiállítottat hiányoló török válogatott hogy fog teljesíteni a németek precíz játéka ellen.

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.