Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó

Regisztráció
[x]

maradj bejelentkezve

LordMatteo blogja

Eb negyeddöntők, part III

LordMatteo | 2008.06.23. 04:19 | kategória: sportélet:) | 0 hozzászólás

Nem kis meglepetéssel szolgált a 2008-as EB harmadik negyeddöntője...

A csoportmeccsek alatt a legmagabiztosabb, legimponálóbb teljesítményt nyújtó, így a a halálcsoportból első helyen továbbjutó Hollandia válogatottja mérkőzött meg a D csoportban talán legestélyelebbnek ítélt Oroszország fiaival.

Így nem meglepő, ha kisebb csodaként kezeljük Oroszország továbbjutását, akik már azzal, hogy továbbjutottak a csoportból, történelmi tettet hajtottak végre, a tegnap esti meccsel pedig jóidőre a köztudatba helyezték magukat.

Az első félidő már előre vetette a meccs végén hatalmasodó árnyékot, ugyanis az oroszok teljesen offenzív játékkal kezdtek, Van der Vaartéknak beletelt fél órába, mire összeszedték az átjáróház középpályát. A szünet előtt Van der Vaart elött lett volna a nagy lehetőség, de csak erővel, nem ésszel lőtte el, így gól nélkül fújt szünetet a bíró.

A második félidő szintén holland helyzettel kezdődött, Kuyt helyére becserélt Van Persie lőhetett volna kapura, sajnos nem találta el megfelelően. A kimaradt helyzetek, és az oroszok megbosszulták magukat, Pavljucsenko Mathijsen lemaradása miatt tökéletesen zavartalanul lőhetett a jobb alsó sarokba.

Hollandia 90 perc alatt kiesett volna, ha nincs egy bizonyos Rud van Nistelrooy! Ő tartotta életben a reményeket, egy szabadrúgás-beadásból született fejesével. Ismét hosszabbításnak örülhetett (?) a közönség. Ez az öröm egészen pontosan 23 percig tartott, ugyanis Arsavin alapvonalról átemelte Van der Saart, és a védők nélkül értező Torbinszkijnek hatalmas teljesítményt kellett bemutatni, amikor fél méterről az üres kapuba fejelt, 2-1. Aztán Arsavin is lőtt egy gólt a végén, más kérdés, ha nincs a holland védelem, akkor Van der Saar megfogta volna.

Hollandia 1-3 Oroszország, továbbjutó: Oroszország

Hozzászólások

Még nincsenek hozzászólások

Be kell jelentkezned, ha hozzá szeretnél szólni!

A blogokban szereplő bejegyzések és hozzászólások a felhasználók saját véleményét tükrözik.
Fenntartjuk a jogot, hogy az illegális tevékenységgel kapcsolatos vagy offenzív jellegű, valamint nem blogba való bejegyzéseket, hozzászólásokat előzetes figyelmeztetés nélkül töröljük.